De største barrierer for iværksætteri

Barrierer for iværksætteri

For mange briter er drømmen at arbejde for sig selv, uanset om det er et passionsprojekt, der udvikler sig til fuldtidsarbejde, eller en pludselig trang til at klare sig selv.

Med næsten 20.000 briter, der søgte 'hvordan man starter en virksomhed' hver måned, er det tydeligt, at vi er en nation fuld af spirende iværksættere. Men hvis så mange overvejer at flyve solo, hvilke barrierer kan så potentielt stoppe deres udflugt?

Solopress har undersøgt 2.000 britiske personer for at afdække vores håbefulde virksomhedsejeres drømme og fortvivlelse og finde ud af, hvad de største barrierer for iværksætteri er, og hvad der bremser deres ambitioner.

Tre fjerdedele af de beskæftigede briter drømmer om at blive selvstændige

Selvstændiges barrierer for iværksætteri

At forestille sig sine drømme og at udleve dem er to vidt forskellige ting. For 74.2% af briterne, som ikke allerede ejer en virksomhed, har stadig en ambition om at forfølge deres drøm om at blive iværksætter.

Ifølge vores undersøgelse er det at starte virksomhed i detailsektoren den mest attraktive branche at gå ind i for håbefulde virksomhedsejere.

To lignende sektorer, sundhed og wellness samt fødevarer og drikkevarer, følger tæt efter detailhandlen som de mest populære brancher for drømmende iværksættere at starte deres virksomhed i.

Top 10 over sektorer, hvor folk gerne vil åbne en virksomhedProcentdel af respondenter, der ønsker at åbne en virksomhed i denne sektor (%)
Detailhandel6.4%
Sundhed og velvære5.8%
Mad og drikkevarer5.0%
IT4.6%
Pleje af kæledyr4.5%
Gæstfrihed og turisme3.7%
Uddannelse og træning3.1%
Håndværksvirksomhed3.1%
Finans2.7%
Fremstilling og produktion2.7%


Vores undersøgelse afslører
at finans sammen med fremstilling og produktion er de mindst populære brancher for spirende virksomhedsejere.

Det er interessant, at der er en tydelig kønsfordeling blandt dem, der håber at kunne lede deres egen virksomhed i fremtiden. 82.5% af mændene håber at åbne deres egen virksomhed en dag, uanset hvilken sektor den er i. Dette tal falder en smule, for med 68% har næsten en tredjedel af kvinderne ingen intentioner om nogensinde at eje deres egen virksomhed.

Som forventet var de unge, ambitiøse og naive over for barriererne for iværksætteri. 93% af de 18-24-årige ønsker at åbne deres egen virksomhed en dag.

Til sammenligning er næsten 50% af dem, der er over 55 år, har intet ønske om at starte på en frisk og kaste sig ud i iværksætterlivet.

AldersgruppeProcentdel (%), der sagde, at de ikke ville have lyst til at åbne en virksomhed i nogen sektor
18-246.4%
25-346.6%
35-4411.5%
45-5420.9%
55+48.6%

Cardiff har den største befolkning af håbefulde iværksættere

Man siger, at man bliver den, man omgiver sig med. Hvis du bor i Cardiff, ser det ud til, at din omgangskreds er fyldt med håbefulde iværksættere.

En svimlende 83.5% af alle cardiffere vil gerne åbne en virksomhed i fremtiden. Ikke overraskende er de tæt fulgt af londonerne, hvor 82% af mennesker har også ambitioner om at drive deres egen virksomhed.

Det er interessant, at hver af de fire byer med flest håbefulde iværksættere ligger i hver sit hjørne af Storbritannien. I Cardiff, London, Glasgow og Belfast er det tydeligt, at Storbritannien er fuld af ambitiøse potentielle iværksættere.

Her kan du finde top 10 over byer med den højeste procentdel af håbefulde iværksættere: 

ByVille åbne en virksomhed (netto)N/A - Jeg ville aldrig åbne en virksomhed i nogen sektorSektor%
Cardiff83.58%16.42%Detailhandel10.45%
London81.98%18.02%Sundhed og velvære6.68%
Belfast80.00%20.00%Detailhandel10.91%
Glasgow78.85%21.15%Sundhed og velvære9.62%
Leeds77.23%22.77%Pleje af kæledyr8.91%
Newcastle77.11%22.89%Mad og drikkevarer8.43%
Southampton77.08%22.92%Detailhandel8.33%
Manchester75.97%24.03%Detailhandel7.14%
Sheffield71.43%28.57%Mad og drikke / Sundhed og velvære7.94%
Edinburgh70.49%29.51%Detailhandel11.48%

I bunden ligger de maritime byer Bristol og Liverpool. Over 40% af de adspurgte i begge disse områder har ingen planer om at starte egen virksomhed. 

Er det blevet for dyrt at starte virksomhed?

økonomiske barrierer for iværksætteri

Næsten en tredjedel af vores respondenter (30.7%) angav de tilknyttede omkostninger som hovedårsagen til, at deres iværksætterdrømme blev forhindret eller sat på pause.

Afhængigt af branchen vil nogle virksomheder have højere omkostninger end andre. Alle vil dog blive mødt med den samme type omkostninger i starten. Opstartsomkostninger, advokatsalærer og markedsføring er påkrævede og nødvendige småpenge for at få virksomheden til at køre.

Næsten en fjerdedel af befolkningen mener, at deres frygt for at fejle er den største barriere for iværksætteri (23.1%). Høje forventninger, lav selvtillid eller måske en blanding af de to kan opbygge et voksende billede af tvivl i nogens hoved. Når dette lærred bliver for overfyldt, er det ingen overraskelse, at mange frygter, at deres fremtidige virksomhed vil mislykkes.

Dette var tæt fulgt af det økonomiske klima, som var den tredjestørste faktor, der forhindrede håbefulde iværksættere i at starte (22.2%). Ustabiliteten efter Brexit kombineret med coronapandemien har efterladt et økonomisk klima, hvor mange tydeligvis er forsigtige med at starte et nyt kapitel.

Mangel på erfaring (20.2%) og mangel på viden (16.4%) udgjorde de sidste to barrierer for iværksætteri. Det er interessant, for på den anden side hævder mange iværksættere, at de lider af bedrageri-syndrom på grund af en oplevet mangel på viden eller erfaring i deres nye stilling. Som man siger, slår hårdt arbejde talent, når talent ikke arbejder hårdt.

Største barriere for iværksætteriProcentdel, der var enige i dette udsagn (%)
De tilknyttede omkostninger30.7%
Frygt for at fejle23.1%
Det økonomiske klima22.2%
Mangel på erfaring20.2%
Mangel på viden16.4%

Økonomisk støtte ville opmuntre flere iværksættere

Der er mange ting, der kunne gøre det lettere at være iværksætter. Nogle mennesker har ekspertisen, men ikke brødet til at bakke deres masterplan op. For andre kan det være omvendt. Alles vej til at eje deres drømmevirksomhed er unik for dem.

iværksætter

I tråd med tendensen i vores undersøgelse om, at de fleste mennesker (30%) mener, at de tilknyttede omkostninger er den største barriere for iværksætteri, er det ikke overraskende, at det at modtage økonomiske incitamenter ville tilskynde flere til at tage skridtet fuldt ud.

41.8% af de adspurgte angav økonomisk støtte som den største faktor, der ville sænke deres barriere for iværksætteri betydeligt.

Desuden, 60% mener, at finansiering og større statsstøtte er de største barrierer, der kan gøre deres iværksætterdrømme til virkelighed.

En tredjedel af befolkningen mener, at mangel på viden og erfaring forhindrer dem i at blive iværksættere ifølge vores undersøgelse. En ud af fem (20%) mener, at rådgivning om, hvordan man laver en forretningsplan, vil øge deres chancer for at starte en virksomhed.

36% af befolkningen mener, at både rådgivning om, hvordan man håndterer risikoen ved at starte en virksomhed, og et større kendskab til erhvervssektoren er de vigtigste faktorer, der ville gøre dem mere tilbøjelige til at starte deres iværksætterkarriere.

Dette var de fem vigtigste svar, da vores respondenter blev spurgt 'Hvad ville hjælpe dig mest med at overvinde dine tidligere nævnte barrierer?:

ERKLÆRING%
Økonomisk opbakning41.8%
Råd om, hvordan du starter en forretningsplan20.8%
Regeringens støtte og politikker20.1%
Råd om, hvordan man håndterer risikoen ved at starte en ny virksomhed19.3%
Mere viden om erhvervslivet17.8%

Unge forældre er de mest tilbøjelige til at starte grønne virksomheder

At leve i en grøn verden er måske en drøm for nogle, men det er et vigtigt forretningsmæssigt mål for andre. Med et stigende pres på eksisterende virksomheder for at indføre og opretholde grønne værdier, påvirker det så potentielle nye virksomhedsejeres tilgang?

Svaret er overvejende ja. 81.3% af befolkningen mener, at det er vigtigt at sørge for, at deres virksomhed er en grøn virksomhed.

Det er dog fascinerende at se, at det ifølge vores data ikke er Generation Z, der bekymrer sig mest om miljømæssig bæredygtighed, når de starter en virksomhed. De 35-44-årige har helt klart de stærkeste grønne værdier, hvis de skulle starte deres drømmevirksomhed. Dette fremgår af 88.8% der hævder, at det er vigtigt for dem at have en grøn virksomhed i forhold til 81% af de 18-24-årige. 

Det er sandsynligt, at mange af de 35-44-årige for nylig er blevet forældre og har fået øjnene op for den verden, de ønsker, at deres børn skal vokse op i.

Ikke overraskende lægger folk over 55 år mindst vægt på miljømæssig bæredygtighed med 25% af de adspurgte ser bort fra de grønne værdier i deres fremtidige forretning.

Aldersgruppe:Procentdel (%), der sagde, at det er vigtigt for dem at have en grøn virksomhed:
18-2481.0%
25-3484.2%
35-4487.8%
45-5480.2%
55+75.7%

Pas på dig selv

Planlægger du at starte din egen virksomhed? Alle, der starter en virksomhed, vil støde på unikke barrierer, men hvordan du overvinder dem, er det, der vil skille dig ud.

Når du har overvundet dine barrierer for iværksætteri, har du brug for en fantastisk branding for at gøre din virksomhed uundgåelig. Udforsk udvalget af produkter, der tilbydes fra Solopress for at skabe uimodståeligt print og branding.