Udstil som en ekspert: 5 tips til skræddersyede messestande

Når din virksomhed vokser, skal din tilgang til at udstille på messer vokse med den. Hvis du er ved at forlade en verden med bukkeborde og skalaer, så kræver en større stand, at du også tænker større.

Vi har talt med brancheekspert og messestanddesigner Andy Hickinbotham om de nye overvejelser, du skal gøre dig, når du skal skabe en storstilet udstilling. Her er Andys fem tips til at gøre din næste messestand til en sand showstopper, sammen med billeder af nogle af hans yndlingsudstillinger.

1. Vælg én ting

Vi er vant til at få at vide, at vi skal vælge et overordnet tema for vores messestande. Et koncept, der skal informere vores visuelle, fysiske og skriftlige indhold. Andy opfordrer kunderne til at gå et skridt videre: at vælge en enkelt idé og lade den præge hele deres standdesign.

Udstillere er ofte med rette stolte af de mange tråde, der udgør deres virksomhed. Du kan måske prale af et varieret produktsortiment eller flere USP'er. Det er fristende at udtrykke hver eneste ting, de har at byde på. Faktisk kan det være smertefuldt at udelade noget, som om du sælger dig selv til underpris.

Tænk som en besøgende, ikke som en udstiller

På dette tidspunkt er det vigtigt at holde op med at tænke som en udstiller og begynde at tænke som en besøgende. En messe er et angreb på sanserne og bombarderer de besøgende med flere sanseindtryk, end de kan absorbere. Så hjernen bliver en censor, der kun tager det ind, som den opfatter som værdifuldt.

Hukommelsen er en endnu mere hensynsløs redaktør. Når den besøgende har forladt parkeringspladsen, er mange af oplysningerne blevet arkiveret et dybt, mørkt sted. Reklamemateriale til at tage med kan bekæmpe denne effekt, og det samme kan en meningsfuld menneskelig interaktion.

Kun de modige overlever

Men når det drejer sig om standdesign, er der intet, der slår kraften i en stor idé. Hvis du kan overleve i de besøgendes hukommelse som "de miljøvenlige fyre" eller "fyrene med den store model af en myre", har du opnået en stor præstation. Ifølge Andy:

Folk taler om "kraften i tre", men jeg tror meget på "kraften i én". Én stærk idé, uanset om det er en lancering, en stor nyhed eller et enkelt visuelt udsagn, viser selvtillid og vil være naturligt mindeværdig.

Det er naivt at forvente, at besøgende tager en masse information til sig. Det kan forvirre budskabet at præsentere en masse data om alt fra din mission til din nye produktvariant og din seneste Trustpilot-score. Et forvirret budskab er mere tilbøjeligt til at blive glemt. Men vær modig, og din ene enkle idé vil overleve i dine besøgendes hukommelse.

2. Hold dig tilbage!

Det kaldes en udstilling. Vi forstår det godt. Du vil gerne vise det hele frem på én gang. Det er helt naturligt at ville skabe en udstilling, der viser det hele på én gang, men vi vil gerne have, at de besøgende engagerer sig i vores stand på et dybere plan. Til det formål anbefaler Andy et design, der vækker nysgerrighed og trækker de besøgende ind.

Byggeklodser

Hvis en besøgende føler, at de har set alt, hvad de har brug for at se på din stand, går de måske videre uden at tage sig tid til at gå på opdagelse. Andy har nogle gode ideer, som tvinger forbipasserende til at kigge en ekstra gang:

Det virker måske kontraintuitivt, men nogle af de mest vellykkede stande, jeg har set, har haft vægge, der blokerer for udsynet. Det er en god teknik til at opbygge spænding og fascination. Det kan være en god idé at have kighuller, der opfordrer de besøgende til at læne sig ind og gå på opdagelse.

Set udefra

Selv om du står i et hjørne, er det sandsynligt, at din stand vil blive mødt fra mere end én retning. Du kan bruge disse forskellige indfaldsvinkler til at begrænse, hvor meget de ser. Måske skal en besøgende gå rundt om din stand for at se hele billedet eller læse hele taglinen. På dette tidspunkt har du allerede skabt deres engagement.

Det kan være, at du ønsker at rationere informationen endnu mere sparsomt med meget lidt udadvendt information. Det kan lokke besøgende til at komme tættere på, tage et kig og komme indenfor.

Spændende, ikke afskrækkende

Det sidste, vi ønsker, er at skabe en stand, der er utilgængelig. Der skal være en "vej ind" både fysisk og psykologisk. En klar og indbydende indgang er nøglen, så de besøgende føler sig trygge ved at komme ind i dit rum.

Overvej sigtelinjer, og planlæg dine besøgendes rute. Det vil give dig kontrol over deres rejse, så du kan udfolde din historie i dit eget tempo og forlænge engagementet. Det vil øge din chance for at skabe en mere meningsfuld og i sidste ende mindeværdig oplevelse. Andy udtrykker det på denne måde:

Ved at skjule og derefter afsløre skaber du et øjeblik, hvor din besøgende kan føle frygt, overraskelse, begejstring, frastødning og empati. Ved at fremkalde denne form for reaktion gør du igen din stand mere naturligt mindeværdig.

3. Forførende lag, behagelige mønstre

Vores hjerner forsøger hele tiden at finde mening i tingene og at skabe orden i en kaotisk verden. At opfatte mønstre synes at være en behagelig måde for os at organisere vores tanker på.

Samtidig menes vores evne til at opfatte fysiske lag i forskellige dybder i vores synsfelt at stamme fra Vores forfædres behov for at finde vand. Det er noget, vi tilsyneladende er programmeret til at opsøge for at overleve.

Du kan udnytte disse primitive lyster med et veldesignet stativ, der tilbyder en tilfredsstillende kompleksitet gennem lag og mønstre.

Fordelagtige arrangementer

Messearenaen kan være lige præcis det kaotiske miljø, der får os til at længes efter en eller anden form for organiserende princip. Din stand kan bruge mønstre til at blive et fyrtårn af orden midt i det visuelle rod. Til gengæld vil de besøgende føle sig tiltrukket af dit design.

Mønstre kan blive en del af dit grafiske display eller endda strukturen på din stand. Et mønster, der skaber diskrete celler, som en bikage, er særligt alsidigt. På tryk kan det skabe holdeanordninger til billeder og tekst. Gengivet i tre dimensioner kan det blive til hylder til produkter og reklameartikler eller en struktur, der opdeler dit rum.

Lægger det tykt på

Lag kan bryde flade paneler op og trække blikket ud over overfladen. Når udstillere får lignende standpladser, der hver især optager det samme areal, er det en god mulighed for at bryde pladsen op og skabe en forskel mellem dig og dine naboer.

Ved at bruge disse lag til at introducere forskelligt indhold, teksturer og opaciteter vil du også introducere et niveau af raffinement, der afspejler dit brand positivt og gør det interessant for kunderne. Andy fortalte os det:

At indarbejde lag og mønstre er der, hvor kunst møder videnskab. At lægge tekst over billeder eller AV-indhold over klart glas skaber lag, der appellerer til os. Mønstre, uanset om de er geometriske eller tilfældige, organiserer dit rum og dine oplysninger på en måde, som vores hjerner sætter pris på.

4. Høj kontrast

Når vi designer en stand, vil de fleste af os tænke på at vælge det dominerende budskab, den dominerende farve og det dominerende materiale. Hvis man griber processen an på denne måde, kan det betyde, at man let kommer til at glemme kontrasten.

Kontrasterende farver er selvfølgelig iøjnefaldende, men der er andre typer af kontraster, som kan være lige så engagerende. Kontrasterende teksturer, finish, belysning og stilarter kan skabe kontraster i hele rummet, som tiltrækker publikums opmærksomhed.

Ekstra tekstur

I jagten på teksturelle kontraster har Andy eksperimenteret med origami, blade, glas, træ, tæpper, menneskeskabte materialer og meget mere. Det fortalte han os:

Mange udstillere har en tendens til at vælge fra det samme begrænsede sæt af materialer, hvilket fører til en masse ensartede teksturer. Hvis du kan bryde ud af den konvention, selv om det kun er ét element på din stand, vil du begynde at skabe kontrast, både i din udstilling og i forhold til udstillerne omkring dig.

Lad det skinne

Belysning er en vigtig del af en stor, skræddersyet stand. Den hjælper de besøgende med at navigere, leder deres blik og henleder deres opmærksomhed på det, du virkelig vil have dem til at se. Du kan skabe kontrast ved at bruge svagt oplyste områder ved siden af lyse områder, som når man går gennem en mørk tunnel ind i et veloplyst hvidt rum.

Udstillingselementer behøver ikke at være tændt for at skabe kontrasterende lyseffekter. Skinnende, blanke overflader vil reflektere lyset omkring dem og endda skabe bevægelse, når besøgende går forbi. Kedelige, matte overflader har en stille tilstedeværelse, der synes at absorbere lyset omkring dem. Igen er det kontrasten mellem dem, der tiltrækker øjet, som Andy siger:

Kontrast vækker hurtigt opmærksomhed. Vi er skabt til at opdage ændringer i vores omgivelser. Det gør os følsomme over for kontraster, hvad enten det er lys kontra mørke, ru kontra glat eller endda fokuseret kontra sløret.

Kultursammenstød

Visuelle og taktile kontraster kan stimulere en visceral reaktion, men vi kan også stimulere en cerebral reaktion ved at lade stilarter og kulturer støde sammen. En gammel skulptur ved siden af et neonskilt. En 3D-printer på et afghanertæppe. Ifølge Andy,

Prøv at blande det kunstneriske med det tekniske eller det traditionelle med det radikale. Det er et fantastisk værktøj til at ruske lidt op i folk ved at undergrave deres forventninger.

5. Få dem til at smile!

Medmindre du er i en branche, hvor det kan virke upassende, er det ofte en god idé at bringe lidt sjov og humor ind i din udstilling.

Leg med proportioner

En nedskaleret model er en velafprøvet måde at præsentere et projekt på, som er for stort til at komme ind ad døren. Men det er så meget sjovere, når vi tager små genstande og skalerer dem op til latterlige proportioner. Med Andys ord:

Der er bare noget ved en massiv version af en lille ting, som rammer os lige der, hvor vi bor. Store propper, blyanter og hovedtelefoner får os bare ud af os selv et kort øjeblik, og glæden ved at være i nærheden af sådanne genstande kan få besøgende til at blive hængende længe nok til at gøre en stor forskel.

Inviter til interaktion

Et spil af en eller anden art vil altid tiltrække dem, der er klar til en udfordring. Antallet af besøgende og opholdstiden vil utvivlsomt blive øget ved at være vært for en sjov aktivitet. Du kan endda kombinere det med Andys idé, der er ude af proportioner, og skabe en massiv version af et traditionelt brætspil.

Efter i årevis ikke at have levet op til vores sci-fi-fantasier er verdener som kunstig intelligens, virtual reality og robotteknologi endelig imponerende nok til at begejstre publikum. Desuden er disse teknologier begyndt at komme inden for budgettet for mange virksomheder. Hvis du kan, hvorfor så ikke udforske disse områder for at formulere et unikt interaktivt element til din stand?

Bliv delbar

Fordelen ved at lave et stort, humoristisk, visuelt statement er, at folk vil have billeder, og de billeder vil blive delt. Jo mere skævt og sjovt, jo bedre, bare sørg for, at dit logo er med på billedet, når det vises på Instagram. Andy har førstehånds erfaring:

Da vi skabte et gigantisk syltetøjsglas til English Jam Company, var det selfie-centralt. De besøgende kunne ikke få nok, og utallige billeder af glasset dukkede op på nettet!

En fræk takeaway

Så der har vi fem gode ideer, som vi skal huske på, når vi tager springet til store, dristige, skræddersyede stande. Selv hvis du ikke tager alle fem til dig, er der en ånd, der løber gennem alle Andys tips, som vi kan tage med os. Det er en lidt ondskabsfuld ånd, der handler om at introducere noget, der ikke passer sammen, undergrave forventningerne, gemme sig, kigge, chokere og lave sjov. Forhåbentlig bliver du lige så inspireret som os af Andys unikke perspektiv. Hovedsageligt fordi messer ville være langt sjovere med flere stande som hans.