Udstil som en ekspert: skalaer og små rum

Førstegangsudstillere, enkeltmandsvirksomheder og små virksomheder kan opleve, at de er nødt til at få mest muligt ud af et lille budget og et lille fodaftryk. Mens større, mere modne brands ofte bygger enorme, Skræddersyede stande til at imponere publikumkan mindre udstillere stadig opnå en stor effekt på messen med begrænsede ressourcer og fast ejendom.

Når du tilmelder dig en lille standplads eller en stand med en skal, kan det være en udfordring at få den til at skille sig ud. Du vil være omgivet af dusinvis af stande med et identisk fodaftryk, som alle konkurrerer om fodgængere og opmærksomhed. Dave Roberts fra Ancoats Guitars udstillet flere gange i løbet af sit første år. Hans stejle læringskurve sætter ham i en fantastisk position til at dele ud af sin erfaring og hjælpe andre med at maksimere deres tilstedeværelse.

Hvad er der at byde på?

Når du forhører dig om at udstille på en messe, får du mulighed for at vælge din standplads. Afhængigt af begivenheden og stedet kan du vælge størrelsen og placeringen af din standplads. 

Da Ancoats Guitars udstillede på The Guitar Show i Birmingham, var pladsen trang, og det var svært at få de bedste pladser. Derfor befandt Dave sig lidt uden for alfarvej:

Jeg var lidt gemt væk i hjørnet, så medmindre nogen gjorde en særlig indsats for at komme i nærheden af mig, ville de ikke få det fulde indtryk af min udstilling.

Så sørg så vidt muligt for at overveje placeringen af den stand, du booker, og kom i god tid for at sikre dig en god plads. Der er som regel et kort over pladsen, så se på placeringen af indgange, udgange, faciliteter og madboder for at finde en plads, hvor der er mange mennesker. Du har måske også mulighed for at vælge en plads, hvor der kun er plads, eller en skal-ordning.

Hvad er en Shell-ordning?

Selv om navnet lyder som en form for svindel, kan et skalkeskjul være en smart investering! "Shell scheme" er udstillingsbranchens betegnelse for en standardiseret pitch-pakke. Typisk kommer den som en færdigbygget stand med nogle grundlæggende faciliteter som vægge, gulv, belysning, strøm og måske nogle enkle møbler som stole og borde.

Messe med Shell-ordning

Mens den skabelon, disse skemaer giver, kan skabe en praktisk baggrund for din udstilling, er der også nogle ulemper at overveje. Du vil måske opleve, at en stand med et skalskema kan begrænse din kreativitet, når det gælder standens design, så det er vigtigt, at du tilpasser standen, så du kan skille dig ud fra andre lignende boder. 

De elementer, der indgår i "skemaet", varierer fra arrangement til arrangement, men bør fremgå af den informationspakke, som arrangøren udleverer. Da Dave udstillede på The Guitar Show, havde han et 4 m² stort skema at lege med.

Som du kan se, var Daves standplads lukket på to sider, da det var den sidste stand. Generisk skiltning på forsiden, strømforsyning, tæppe, bord og stole var alt sammen en del af pakken.

Tilpasning af din skal

Fordelen ved en "skal-ordning" er, at der er taget hånd om det grundlæggende for dig. Afhængigt af begivenheden er det sandsynligt, at de vil udgøre et stort tomt lærred, som du kan udsmykke med dine egne udstillingsmateriale. Her er, hvad det lykkedes Dave at opnå med sin præsentation:

 

 

En "skal-ordning" med skærmvægge eller stofskillevægge vil også give dig en vis grad af privatliv. Du vil føle dig bedre i stand til at holde et privat møde med potentielle kunder og partnere, og det er mindre sandsynligt, at besøgende skyder genvej gennem dit rum. Du kan også skjule uinteressant opbevaring eller teknologi bagerst bag stativer og bannere uden at være bange for at blive afsløret.g målt bagfra. Dave fandt ud af, at der både var ulemper og fordele ved skalsystemet:

Skallens beskyttede karakter havde sine fordele og ulemper. På den negative side følte jeg mig mindre synlig i rummet. På den positive side gjorde skillevæggene rummet mere rummeligt. Det gjorde standen mere velegnet til at møde potentielle guitarkøbere og rådføre sig med dem om deres individuelle behov.

Bare pladsen?

Alternativet til en "shell scheme" vil sandsynligvis være en "space only"-plads. Som man kunne forvente, får man tildelt et vist antal kvadratmeter og ikke meget andet. Når vi ser på "space only"-pladser, så er der ikke meget at komme efter, har vi en tendens til at se på to meget forskellige anvendelser af rummet.

For det første kan "kun plads" betyde en plads i en række bukkeborde, hvor du kan sætte dine udstillinger op og lægge dine varer frem. Hvis du er heldig, kan det være et større område, hvor du kan placere dine elementer og byde besøgende velkommen.

For det andet kan det på et mere avanceret niveau betyde en større plads, der er fri for aftaler, så du kan komme og opbygge din egen skræddersyede stand. Hvis det er det stadie, du befinder dig på, er der nogle fantastiske oplysninger i vores artikel med råd fra brancheekspert Andy Hickinbotham.

Men hendesVi fokuserer på de mindre pladser, hvor man er nødt til at få mest muligt ud af hver eneste kvadratcentimeter. For mange arrangementer, især dem i mindre skala, kan "kun plads" være din eneste mulighed. I så fald er det op til dig at definere din plads, skrue op for professionalismen og sætte dit præg på begivenheden.

Få mest muligt ud af din plads

Da Ancoats Guitars udstillede på North East Guitar Show og London International Guitar Show, havde Dave begge gange en stand, hvor der kun var plads. Som en del af en række standeAncoats Guitars skilte sig ud takket være nogle markante trykte udstillingsmaterialer fra Solopress.

T-shirts og kasketter får mig bare til at virke mere som et "rigtigt" brand. Med klistermærkerne ender man med at give et par stykker væk til børn, der keder sig, men måske trænger det budskab igennem til forældre, der måske bliver kunder!

For højden og for at skabe en kulisse, Rullebannere var et fantastisk element i udstillingen. Designet havde logoet helt i toppen, så det var synligt over hovedhøjde og over guitarerne, hvilket gjorde det klart for de besøgende, hvis stand de beundrede.

Den Trykt dug øger branddækningen, skjuler det sjuskede bukkebord og skaber et skjult rum nedenunder til opbevaring. Som et mindre brugt element skaber det også en reel forskel i forhold til de omkringliggende stande.

Klistermærker, T-shirts, Hætter og Brochurer skabe ekstra grunde til at henvende sig til boden, samt skrue op for professionalismen og bringe brandingen hjem, 

Det er vigtigt for mig at have noget, som de besøgende kan tage med sig, fordi mine kunder er nødt til at bruge lidt tid på at overveje specifikationerne for et skræddersyet instrument. En folder eller brochure giver dem mulighed for at gøre det i ro og mag.

Vær forberedt på, hvad der end er der

I virkeligheden har både messestande og standpladser med kun plads aspekter, som du skal overveje på forhånd. Det rigtige valg mellem de to afhænger af dine behov og mål, men på mange mindre messer har du måske ikke det valg. Daves sæt med Ancoats Guitars' udstillingsmateriale er alsidigt nok til at skabe en flot stand, uanset hvad han finder, når han ankommer til arrangementet.

Med omhyggeligt design og udførelse kan du også skabe en karakteristisk udstilling med tilpasningsdygtige materialer, der vil tjene dig godt på mange udstillinger.