Printmarkedsføring i julen

Printmarketing i julen

Med udsigt til, at 2019 bliver en af de mest udfordrende julemåneder for erhvervslivet i de seneste år, er print en økonomisk måde at sprede julestemning på i hele virksomheden. Selv om du måske ikke har råd til en julemandsslæde i glasfiber i år, kan du med en plakat, et skilt eller et banner fortælle din julehistorie for en brøkdel af investeringen.

For dine kunder og klienter skal du ændre dine udstillingsmaterialer, så de afspejler sæsonen. Du skal reklamere for gavemuligheder og råbe op om tilbud. De mennesker, du taler med i julen, ændrer sig også. De er ofte anderledes end dit almindelige publikum, så du skal tilbyde hjælp og navigation gennem dit udstillingsmateriale.

Det er heller ikke kun den eksterne kommunikation, der skal tilpasses. Blandt dine kolleger skal du sprede motivation, instruktion og information og sikre, at alle trækker på samme hammel. Midlertidige sæsonansatte kan kræve endnu tættere vejledning.

Print kan spille en stor rolle i at løse mange af disse udfordringer for dig. Med 20 års erfaring i branchen er vi i en god position til at hjælpe. Her er 14 tips, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af trykte materialer denne jul og fremover.

1. Bliv festlig

69% glæder sig til juleudstillinger*.
69% glæder sig til juleudstillinger*.

69% af de mennesker, vi spurgte, sagde, at de ser frem til at se juleudstillinger i butikker og virksomheder, og dem kan vi ikke skuffe! Hvis du er en virksomhed, der byder kunder og klienter velkommen på stedet, er trykte materialer en omkostningseffektiv måde at bringe julen til dine forretningsområder på.

Det opnår også to mål på én gang. Trykt POS giver dig mulighed for at klæde dit sted på fra for til bag i dit juletema og kommunikere kommercielle budskaber på samme tid. Plakater, skiltning, flag, bannere, table talkers, swing tags og meget mere spiller alle en rolle. Jule-POS er mest effektivt, når det har en sæsonbestemt farve, der er konsekvent, ikke bare på tværs af alle trykte materialer, men på tværs af al din julemarkedsføring: over og under stregen; offline og digitalt.

2. Vejledende skiltning til gavegivere

Husk, at det måske ikke er dit sædvanlige publikum, der kommer strømmende ind. Det kan være deres tanter eller børnebørn, der leder efter gaver og kigger på produkter, som de ikke kender. Sørg for, at de kan navigere rundt i din butik og nemt finde deres køb. Overvej ekstra navigationsmuligheder Trykt skiltning i butikken - i din festlige juledragt selvfølgelig!

3. Markedsfør en begivenhed med print

57% deltog i et salgsfremmende julearrangement
57% deltog i et salgsfremmende julearrangement*.

At afholde en slags juleevent er en god måde at øge antallet af besøgende på. Når alt kommer til alt, sagde 57% af de mennesker, der svarede på vores undersøgelse, at de havde deltaget i et salgsfremmende julearrangement afholdt af en virksomhed.

Print kan spille en afgørende rolle, når det gælder om at fortælle folk om din begivenhed, forbedre rummet, mens begivenheden finder sted, og udnytte det fodtrin, den skaber.


4. Hold print i overensstemmelse med andre kanaler

Tryk materiale, der matcher det visuelle sprog, du bruger online. På den måde ved dine kunder, at de er det rigtige sted. De besøger måske din hjemmeside på deres computer, før de går ud, eller de surfer måske på deres telefon, mens de er på vej. Det er vigtigt at huske, at kunden skal opleve en sammenhængende rejse fra onlineverdenen og helt frem til dit dørtrin. Trykte displays som vinduesplakater og skiltning, der afspejler den branding, du bruger online, resulterer i konsistens og genkendelse, der hjælper på konverteringen.

Konsistens og genkendelse er særligt vigtigt, hvis du bruger den nyeste strategi til at øge antallet af besøgende. digital nærmarkedsføring. Teknologier som iBeacon eller Smart antenne Send dit budskab til mobile enheder i nærheden for at lokke forbipasserende til. Det virker kun effektivt, hvis det, de ser på skærmen, matcher det, du viser i virkeligheden. Det er her, digital markedsføring giver stafetten videre til plakater og skiltning for at få kunderne over stregen og ind ad døren.

5. Udskriv en gaveguide

67% følte, at en julegaveguide hjalp dem
67% følte, at en julegaveguide hjalp dem*.

Ifølge vores undersøgelse oplevede 67% af kunderne, at en julegaveguide eller et hæfte hjalp dem med at finde gaveidéer. Det er en statistik, der er værd at tænke over. Forestil dig, at 2 ud af 3 kunder ikke ved, hvad de skal købe, tager en guide, som du har trykt, og foretager et køb på baggrund af det, de har læst. Det er et stærkt markedsføringsværktøj lige der.

Du kan endda sælge annonceplads i guiden til dine leverandører, hvis din forretningsmodel tillader det. På den måde kan din gaveguide tjene sig selv hjem, allerede inden der er foretaget en eneste transaktion. Det er også et godt sted at inkludere værdikuponer eller rabatkoder for yderligere at motivere kunderne.

Desuden er distribution via traditionel post en garanteret måde at øge din gennemslagskraft på. Ifølge Royal Mail Mere end 92% direct mail blev åbnet, og 48% af de voksne i Storbritannien handlede efter at have modtaget direct mail sidste år. Kataloger og salgsbrochurer er et af de mest konverterende materialer ifølge forskning udført af Epsilon Abacus, hvilket førte til en stigning på 22% i kundefastholdelse.

6. Overvej skræddersyet juleindpakningspapir

45% mente, at gratis indpakning gjorde dem mere tilbøjelige til at købe
45% mente, at gratis indpakning gjorde dem mere tilbøjelige til at købe*.

I vores juleundersøgelse fandt vi ud af, at 45% af de handlende mente, at en gratis indpakningsservice ville gøre dem mere tilbøjelige til at købe hos en forhandler. Det er en stor del af markedet, du kan tiltrække ved at tilføje denne enkle service. Indpakningspapir med et diskret mærke kan hjælpe med at sprede dit budskab, men pas på ikke at afsløre, hvad der er indeni!

For virksomheder, der ikke er detailhandlere, og som måske uddeler gaver til kunder eller kolleger i julen, vil gavepapir med logo hjælpe med at understrege din virksomheds identitet og forbinde den med generøsitet og gode tider!

7. Push-printede vouchers, rabatkort, loyalitetskort

Mange virksomheder, der oplever et løft i julen, oplever også en stilstand i de følgende uger eller måneder. Hjælp med at holde interessen i gang og øge salget i det nye år ved at tilbyde incitamenter. I hele december kan du f.eks. tilbyde en kupon eller et hæfte med kuponer for hver transaktion på over 10 pund, som giver kunden ret til rabat på køb mellem nytår og påske.

Detailhandlere kan også overveje at bruge det øgede besøgstal i julen til at øge antallet af tilmeldinger til en loyalitetsordning. Men pas på, at tilmeldingsprocessen ikke skaber kø ved kassen i de travle handelstider. En formular, som kunden kan udfylde, eller en flyer, der henviser dem til at udfylde deres ansøgning online, vil forhindre tilstopning af disken.

8. Glem ikke den ikke-salgsrelaterede skiltning

Det er ikke kun sæsonbudskaber og produkttilbud, der skal kommunikeres. Vil du ændre dine åbningstider? Vil du have en tilpasset returpolitik for gaver?

Returnering af produkter efter jul er en stor ting. Ifølge Den uafhængigeHele tre fjerdedele af dametøjsgaverne bliver returneret efter jul. Mange detailvirksomheder har en ændret politik hen over julen og ind i det nye år, både for at hjælpe ægte kunder og for at afskrække svindlere. En klar og utvetydig kommunikation af denne politik er afgørende for at undgå ubehagelige misforståelser ved disken! Et display i butikken, der beskriver din politik i detaljer, er en praktisk reference for personale og kunder.
 

9. Lav skræddersyede julekort

Hvis din virksomhed ikke byder offentligheden velkommen på stedet, hvorfor så ikke kontakte dem med posten? A Julekort er næsten den mest traditionelle form for mailing, du kan forestille dig. Den er sværere at få fat i end den gennemsnitlige direct mail, den er personlig og velment, men den er også en blid påmindelse om din virksomhed og udtrykker taknemmelighed for deres skik.

72% satte pris på en tak, selv uden rabat eller gave
72% værdsatte en tak, selv uden rabat eller gave*.

Glem ikke, at mere end 92% af traditionel post bliver åbnet, så dine kunder er mere tilbøjelige til at åbne et fysisk kort end en takkemail!

72% af de adspurgte mente, at en taknemmelig meddelelse fra en virksomhed stadig er meningsfuld, uanset om den er ledsaget af en rabat eller en gave, så man behøver ikke altid at sprænge banken med gaver. Nogle gange er det virkelig tanken, der tæller.


10. Julefyld!

Udfyldning af foldere, altså. Hvis du sender pakker ud til din målgruppe, er der altid mulighed for at vedlægge noget trykt materiale, som bærer dit budskab sammen med deres ordre. Som fjernsælger er du nødt til at få mest muligt ud af dine kontaktpunkter med dine kunder. Hvis du vedlægger en flyer eller en brochure sammen med leveringen, vil du blive husket, kommunikere eventuelle nye tilbud, som de måske ikke har set endnu, og potentielt sikre dig yderligere salg.

11. Producer brandede reklameprodukter som julegaver

Det er sæson for at give gaver, og ved at bruge reklameartikler kan de gaver, du deler ud til kunderne, gøre et godt stykke arbejde for dig med hensyn til brand awareness.

En bordkalender optager værdifuld plads på dine kunders arbejdsflade og holder dit brand i deres synsfelt i hele 12 måneder.

Hvis du er en B2B-virksomhed, hvad så med at sammensætte en juleoverlevelsespakke til de enkelte medarbejdere hos dine kunder? Den kunne være fyldt med mærkevarer, som dine kunder virkelig vil sætte pris på gennem julehandlen og derefter - og som samtidig minder dem om, at din virksomhed har deres ryg.

Din overlevelsespakke kunne indeholde:

  • et rejsekrus til at holde dem koffeinholdige og motiverede, måske tilføje nogle poser.
  • en dækkeserviet, så de har et sted at lægge den!
  • en pakke personligt slik eller chokolade for at holde blodsukkeret oppe og give en godbid
  • en kuglepen. Ja, det er indlysende, men alle har brug for dem.
  • et sæt høretelefoner med dit branding, så de kan få deres knopper i, hovedet ned og arbejdet gjort!

12. Brug print til intern kommunikation

Hav en plan for julehandlen, og sørg for, at alle kender den. Intern kommunikation er nøglen - og du kan ikke sikre dig, at alle er på samme side, hvis du ikke har printet siden i første omgang? Et fysisk dokument, der skitserer planer og prioriteter, vil cementere din strategi og forene din indsats.

Hvis du er en virksomhed, der ansætter sæsonarbejdere, kan du med fordel printe en velkomstpakke og en personalehåndbog. En præsentationsmappe giver en professionelt udseende velkomstpakke til nyansatte og kan rumme tilbudsbreve eller kontrakter i en lomme.

En personalehåndbog kan have form af en hæftet brochure, der beskriver aftalte handlinger, virksomhedspolitikker, oplysninger om rengøring og vigtige sundheds- og sikkerhedsråd.

At producere kopier af en indbundet julehåndbog kan være et praktisk opslagsværk for chefer og teamledere, når julehandlen kræver nye rutiner.

Plakater i områder kun for personale hjælper med at minde kolleger om service- og hygiejnestandarder og andre forretningskritiske budskaber.

13. Skab skiltning for at holde opbevaringskaos på afstand

Hvis du er en virksomhed, der sælger på lager, og du oplever en stigning omkring jul, er du nødt til at få styr på lagerbeholdningen. Hurtig omsætning og behovet for hurtig genopfyldning kan føre til lagerproblemer for mange virksomheder. For brancher, der forbereder sig på Brexit, kan dette problem blive forstærket.

Lageropbygning kræver mere plads og planlægning, end vi måske er vant til, så det er vigtigt at holde sig organiseret. Skiltning eller plakater bagest i huset, der tydeliggør lagerrummets indretning eller lagerstyring, hjælper med at undgå, at lagerområderne ender i kaos.

14. Lav om på tingene efter jul

Hvis du har udskiftet ikke-juleudstillingsmaterialer med juleudgaver, vil du så virkelig gå tilbage til det samme gamle POS, når det hele er overstået? Det nye år kan være en chance for at opdatere og revitalisere dine udstillingsmaterialer i stedet for at vende tilbage til den samme gamle branding. Benyt lejligheden til at investere i nyt print, så dit brand kan komme videre.

 

*Alle numeriske data, der vises i vores procenthjul, blev indsamlet som en del af Solopress' juleundersøgelse 2019. Alle viste statistikker er baseret på svarene fra 100% af de 1204 respondenter. Data indsamlet gennem undersøgelsen forbliver AGA Printing Ltd's ejendom under navnet Solopress Ltd og må ikke gengives uden bekræftelse via et backlink. Alle ophavsrettigheder og andre intellektuelle ejendomsrettigheder er forbeholdt.