Kører en julekonkurrence

Julekonkurrence

Det er tid til at give, og en julekonkurrence kan være lige det, der skal til for at omfavne julestemningen, fange din målgruppes fantasi og fastholde momentum i din julekampagne. Desuden markerer det dig som en generøs forretningspartner og forbinder dit brand med gode tider.

Her er vores 7 grunde til, at en konkurrence kan gavne din virksomhed, plus vores DO's and DON'Ts for at afholde en konkurrence.

 

7 grunde til at lave en julekonkurrence

39% har deltaget i en julekonkurrence
39% har deltaget i en julekonkurrence

1. Det er i overensstemmelse med sæsonen

I Solopress' juleundersøgelse sagde 39% af de adspurgte, at de havde deltaget i en konkurrence med juletema. Det er en stærk præcedens. Det viser, at folk har en erfaring med og en forventning om konkurrencer omkring jul, så du kan være rimelig sikker på en stor deltagelse.

44% fristet af en konkurrence om at bruge en virksomhed i julen
44% fristet af en konkurrence

2. Det er effektiv indgående markedsføring

En stor del af markedet, som måske ellers ikke ville have vist interesse for din virksomhed, kan blive lokket af en attraktiv præmie. 44% af de adspurgte i vores undersøgelse mente, at en konkurrence ville friste dem til at bruge en virksomhed i juletiden.

 

3. Hold momentum oppe

Hvis du analyserer tidligere års resultater, kan du måske identificere en bestemt uge eller et bestemt publikumssegment, hvor du kan forbedre resultaterne. Google Analytics er et særligt nyttigt værktøj i denne henseende for onlinevirksomheder. En salgsfremmende aktivitet som en målrettet konkurrence kan være det helt rigtige.

4. Positiv presse

En konkurrence er også en glimrende mulighed for positiv presse og PR. Fortæl den lokale eller nationale presse, hvad du har gang i, og inviter lokale bloggere og YouTubere til at tage imod din udfordring. En sjov og engagerende konkurrence kan tiltrække organisk omtale, som hjælper med at sprede dit budskab.

5. Lidt teater

Hvis du har en Mini Cooper fyldt med julekugler i dit vindue med et banner, der inviterer forbipasserende til at "Gætte antallet af kugler i vores Mini" - det vil med garanti vække opsigt i gadebilledet, men noget mere beskedent kan være lige så effektivt. Det vil også hjælpe med vores sidste punkt om presse og PR. Hvis din konkurrence er bemærkelsesværdig, fantasifuld eller fokuserer på lokale temaer, kan du sende en pressemeddelelse ud for at skabe interesse.

6. Boost dine sociale

Du kan bruge sociale medier til at booste dine konkurrenter - og konkurrenterne vil booste dine sociale medier! Vores egen erfaring hos Solopress bekræfter dette. Når et socialt opslag indeholder en konkurrence, er det ikke ualmindeligt, at vi ser en 8-dobling af engagementet i forhold til et opslag uden konkurrenceelement. Denne stigning sker til dels med støtte fra e-mails, der henviser abonnenter til opslaget - en fantastisk måde at sætte en raket under dine engagementer!

7. Præmier som gaver

Jul og gavegivning har gået hånd i hånd, siden de tre vise mænd kom forbi for at hente guld, røgelse og myrra i sidste øjeblik. At give noget væk som en del af en konkurrence passer godt til årstidens ånd. Julen er også en tid, hvor folk måske føler sig pressede på pengepungen. Løftet om en præmie kan være ekstra tiltrækkende.

 

DOs & DON'Ts

Der er masser af gode grunde til at overveje at lave en julekonkurrence, og her er et par tips til, hvordan den kan blive en succes.

Glem IKKE kraften i print

Print noget, som folk kan tage med sig. Det betyder, at din konkurrence bogstaveligt talt bliver hos dem. Hvis du har travlt på stedet, betyder det, at dine konkurrenter kan deltage på et tidspunkt og et sted, der passer dem. Vær kreativ med print. En konkurrence kan vises på Trykning af plakater, a flyeret kort eller en dækkeserviet. Du kan endda bruge Folietryk for at skabe en "gylden billet", som kunderne kan finde. Hvis du sender varer, vil en trykt flyer i ordrebokse sprede budskabet om din konkurrence uden at øge portoomkostningerne.

Få internettet til at arbejde for dig

Spred ordet på sider, der samler lukrative konkurrencer som f.eks. Konkurrence-database eller endda, hvis din kampagne har bred appel, Martin Lewis' berømte Ekspert i at spare penge site. Hvis du gerne vil afholde en onlinekonkurrence, men mangler den digitale infrastruktur, kan sider som Rafflecopter eller Glimt kan være vært for konkurrencen for dig.

Undgå at komme på kant med loven

Vi er trykkere, ikke advokater, så vi ville ikke drømme om at tilbyde specifik juridisk rådgivning - det er nok at sige, at der kan være en hårfin grænse mellem at afholde en lovlig konkurrence og et ulovligt lotteri. Præmiekonkurrencer og gratis lodtrækninger er generelt undtaget fra kontrol i henhold til Gambling Act 2005, men hvis du er det mindste i tvivl, er det bedst at rådføre sig med Spillekommissionen eller søge juridisk rådgivning.

Benyt lejligheden til at vise din virksomhed frem

Styrk publikums engagement med en udfordring, der er centreret omkring dit brand. Hvis du vil cementere dit produkttilbud og dine USP'er i dit publikums bevidsthed, skal du stille quizspørgsmål om disse emner. De vil ende med at gøre en stor del af det hårde arbejde for dig, når de undersøger de vigtige svar - alle er vindere!

INDDRAG børnene

Julen handler som bekendt om markedsføring. Men nogle mener, at børn også skal anerkendes. Så lad det være sådan. Print et ark med stimulerende gåder eller en vanskelig skattejagt, som de skal udfylde og indsende, eller involver dem i en kreativ konkurrence, som vi gjorde med vores Konkurrencen "Sæt dit præg" - men vær forberedt på at bedømme bidragene, hvilket bringer os videre til...

Lad være med at overkomplicere det

Vær opmærksom på, at når det vælter ind med konkurrencebidrag, skal du bruge ressourcer på at behandle alle bidragene. Hvis det er en kreativ konkurrence, er du nødt til at skære ned på feltet og bedømme finalisterne. Hvis julen er højsæson for din virksomhed, er det måske bedst at vælge en mekanisme som en præmielodtrækning, der gør livet så nemt som muligt.

DO udnytter nytårsambitioner

Måske har dit brand et fokus, der egner sig til livsændringer - til at forbedre helbredet, skifte karriere eller få styr på privatøkonomien. Du kan udnytte det nye års opsving af håb og beslutsomhed med en konkurrence. Inviter dit publikum til at dele deres forhåbninger - den mest ambitiøse vinder!

 

En konkurrence er en gennemprøvet måde at skabe interesse for dit brand på. Hvis du har brug for hjælp til at producere materialer, der kan hjælpe din julekonkurrence på vej, så ring til os på 01702 460047 eller brug Live chat nu.