Het openingsfeestje van de Endometriose Stichting in het House of Lords

Endometriose komt net zo vaak voor als astma en diabetes.  

Hoewel het een aandoening is die veel voorkomt bij vrouwen, blijft het bewustzijn laag in vergelijking met de hierboven genoemde problemen en kan het jaren duren voordat de diagnose wordt gesteld. 

Dit maakt het werk van De Endometriose Stichting niet alleen essentieel, maar levensreddend. 

 

Heer het over 

Na een persoonlijke strijd met de aandoeningCarla Cressy is in 2018 begonnen met de Endometriose Stichting. 

Haar officiële diagnose kwam meer dan 10 jaar na de eerste duidelijke symptomen van endometriose. Een belangrijke factor die de diagnose van deze aandoening vertraagt, is dat de gezondheid van vrouwen nog steeds een onderwerp is waar een groot taboe op rust. 

Bij astma en diabetes moet je gemiddeld acht jaar wachten op een diagnose, dus als endometriose net zo vaak voorkomt, is deze duizelingwekkende wachttijd duidelijk onaanvaardbaar. 

Wereldwijd lijdt ongeveer 10% van de vrouwelijke bevolking aan deze aandoening, maar er is veel te weinig geld voor, er wordt te weinig onderzoek naar gedaan en de aandoening wordt slecht behandeld. 

Na acht zware operaties en een chirurgisch geïnduceerde menopauze op 29-jarige leeftijd, heeft Carla's leven veel te lijden gehad onder de aandoening. 

Haar reis leidde tot de oprichting van de Endometriose Stichting die als doel heeft om bewustzijn te verspreiden zodat deze wijdverspreide aandoening op grote schaal behandeld kan worden. 

Carla lanceerde haar liefdadigheidsinstelling officieel in het House of Lords op dinsdag 7 november.th van maart 2023. 

Omringd door leeftijdsgenoten 

Terwijl de sneeuw buiten viel, had de lancering niet warmer kunnen verlopen dan in een zaal vol opwinding en positiviteit.  

Na het passeren van bewaakte controleposten, metaaldetectoren en gewapende beveiliging, wenkte de Attlee Room onze aanwezigheid.

Het feest vond plaats in de iconische kamer, met in het midden een trots portret met een opvallende, gouden lijst van de gelijknamige premier uit oorlogstijd. 

Voorzitters, trustees, artsen, parlementsleden, gezondheidsexperts en innovators, en natuurlijk Carla, kwamen allemaal bij elkaar om de lancering te vieren met verhalen over hun betrokkenheid bij het goede doel. 

 

Diep gemist 

Een enorm invloedrijke figuur in de groei van deze liefdadigheidsinstelling was wijlen Sir David Amess, het voormalige parlementslid voor Southend-West, die voorzitter en trustee van de stichting was. 

De Endometriose Stichting hoopt om de erfenis voort te zetten dat Sir David zo gepassioneerd was om te beginnen. 

De invloed van David was zo groot dat zijn naam als een van de eersten werd genoemd tijdens een toespraak in de Attlee Room door het huidige parlementslid voor Southend-West, Anna Firth. 

Onderbestudeerd, ondergediagnosticeerd en slecht behandeld 

Wereldwijd lijdt meer dan één op de tien vrouwen aan endometriose. 

Het treedt op wanneer cellen die het baarmoederslijmvlies vormen aan de buitenkant worden aangetroffen. Tijdens de menstruatie van een vrouw bloeden deze abnormale cellen, net als de normale cellen in de baarmoeder.  

Als deze abnormale cellen echter bloeden, kan dit ontstekingen, irritatie, de vorming van littekenweefsel, bloedingen, cysten, bekkenpijn en slopende symptomen veroorzaken, waarvan sommige de vruchtbaarheid van vrouwen kunnen verstoren en helaas uitsluiten.   

De symptomen kunnen variëren van matig tot ernstig. Als ze onbehandeld blijven, kunnen de gevolgen fataal zijn. 

In het Verenigd Koninkrijk duurt het gemiddeld acht jaar voordat de diagnose voor de aandoening wordt gesteld. Dit is voor iets zo gewoon als astma en diabetes. 

Stel je voor dat een astmapatiënt acht jaar op zijn inhalator moet wachten.  

Wat zou er gebeuren als een diabetespatiënt acht jaar zou moeten wachten op een insulinespuit? 

Vroeger betekende een operatie een grote incisie in de buik. Maar met moderne technologie, zoals die van Storz, kan een kleine incisie ter grootte van de navel worden gemaakt. 

Bij deze minder invasieve ingreep hebben vrouwen aanzienlijk minder littekens en is de ingreep veel gemakkelijker uit te voeren. 

Leah Williamson, de aanvoerder van het Engelse vrouwenvoetbal die het land naar de eerste grote beker sinds 1966 leidde, heeft publiekelijk haar persoonlijke verhaal over endometriose gedeeld. 

Ze vertelde Women's Health UK: "Ik ben er vrij zeker van dat als mannen ongesteld waren geweest, we al een manier hadden gevonden om ze te stoppen zonder schade aan te richten." 

 

Solopress laat indruk achter 

Om de lancering van de Endometriose Stichting te ondersteunen, leverde Solopress drukwerk om de boodschap kracht bij te zetten en het Hogerhuis wat kleur te geven. 

Carla was in staat om indruk te maken in de Attlee Room met twee Rolbanners in de felroze kleurstelling die de stichting voorstaat. 

Er was ook een Aanmelden met de boodschap: 'Samen kunnen we een verschil maken in het leven van mensen met Endometriose'. 

Meer drukwerk is nu onderweg naar de liefdadigheidsinstelling, die zich bezighoudt met De vruchtbaarheidsshow in mei. 

Vliegers en Brochures boordevol essentiële informatie en Banners hielpen de aandacht van het publiek vast te houden. Met haar drukwerk was Carla in staat om het bewustzijn van haar zaak te verspreiden onder een invloedrijke groep mensen tijdens de lancering in Londen. 

Als je drukwerk nodig hebt om je goede doel of bedrijf te ondersteunen, aarzel dan niet om onze steeds groeiend assortiment die je gegarandeerd helpen.