Tentoonstellen als een expert: 7 tips om indruk te maken op beurzen

De manier waarop we ons gedragen op beurzen kan een grote invloed hebben op ons succes. Onze houding, gedrag en algehele presentatie kunnen van grote invloed zijn op de mate van betrokkenheid en het resultaat dat we ervaren. Dus, hoe kun je exposeren als een expert en het meeste halen uit je beurservaring? We hebben onze klanten gevraagd naar hun ervaringen en opmerkingen om ons te helpen bij het opstellen van deze lijst met zeven gedragingen die kunnen leiden tot beurssucces.

Tip 1: Voorbereiden en repeteren

Voorbereiding en oefening hebben veel waarde. De meeste bedrijven investeren veel tijd en moeite in de logistiek en de materialen die nodig zijn voor een beurs, maar het is net zo belangrijk om het team voor te bereiden en een plan te hebben voor de interactie met bezoekers.

Ontwikkel je pitch, speel een rollenspel met collega's en anticipeer op mogelijke vragen. Als S2 Ontwerp en reclame stelt voor: "Doe wat verkoopoefeningen. Je moet dingen snel en eenvoudig kunnen overbrengen - een elevator pitch, die niet te ingestudeerd of robotachtig klinkt." Neem voor het evenement de tijd om je voor te bereiden op de beurs door onze vorige blogpost over je voorbereiden op een beurs.

Tip 2: Merkkleding

Simon Cooper met Masterchef-presentator Gregg Wallace
Solopress MD Simon Cooper draagt trots zijn merk-T-shirt, terwijl TV's Gregg Wallace geniet van een merkbiertje.

Kleding kan een krachtig merkmiddel zijn. Overweeg om merkkleding te dragen die past bij de kleuren en thema's van je displaymateriaal om herkenning en samenhang te bevorderen. Je kunt ook een collega in gewone kleding meenemen om op te vallen tussen de aanwezigen en nieuwsgierigheid op te wekken.

Martyn van laat-groeien.nl adviseert, "Geniet ervan, neem een normaal geklede persoon mee ter ondersteuning en als het rustig is, maak dan een praatje met ze om voorbijgaande interesse op te wekken."

Tip 3: Kies je personeel verstandig

Neem zoveel mogelijk sympathieke collega's mee. Het team dat je kiest, moet natuurlijke gesprekspartners zijn en in staat om de aanwezigen te boeien.

"Neem zoveel mogelijk collega's mee. 12 uur in je eentje is best ontmoedigend als je niet even pauzeert." adviseert arundelwalkingtours.nl. Zelfs als je introvert bent, moet je klaar zijn om de charme aan te zetten - het is tenslotte maar voor een dag!

Tip 4: Vermijd het opwerpen van barrières

Een mooie open standaard. De toonbank biedt een praktische werkruimte en opbergruimte zonder een barrière te vormen.

Dat betekent zowel fysieke als psychologische barrières. Veel exposanten zullenhet achter een tafel, waardoor er al een grens is tussen henzelf en hun bezoekers. Verstop je niet achter je kraam, maar plaats jezelf vooraan om bezoekers te verwelkomen.

Onbeschikbaar overkomen is een grote psychologische barrière die ervoor zorgt dat een bezoeker geen contact met je opneemt. Hoe verleidelijk het ook is om 'vrije tijd' door te brengen met kletsen met collega's of op je telefoon te kijken, in werkelijkheid is er geen 'vrije tijd' als je toezicht houdt op je stand. Blijf altijd toegankelijk en aanspreekbaar.

Martyn van laat-groeien.nl benadrukt, "Creëer een open en informele ruimte waar je comfortabel kunt praten. Als je er druk uitziet, blijven mensen niet. Als je boeiende inhoud en freebies hebt, zullen mensen een praatje maken."

Tip 5: Houd het tempo erin

Dus, we zeiden dat er geen 'downtime' is tijdens het toezicht houden op je stand, wat nogal grof lijkt, maar het antwoord is om als een team te werken en regelmatig pauzes te nemen. Als je dit van tevoren met je team bespreekt en de pauzes goed inplant, elimineer je onzekerheid en de verleiding om 'gewoon door te zetten'. Bovendien kun je, als het tijd is voor je pauze, een jasje over je merkshirt aantrekken en gaan kijken wat de anderen aan het doen zijn. Het is een geweldige kans om te leren.

Een andere manier om fris te blijven op beurzen is om gedurende de dag van rol te wisselen. Als je verschillende taken hebt, zoals voorbijgangers benaderen, hand-outs uitdelen, gegevens noteren, productdemo's geven enzovoort, kun je iedereen elke 30 minuten van taak laten wisselen om de dag op te breken en vermoeidheid te voorkomen.

Tip 6: Ga de dialoog aan met bezoekers

Beheers de kunst van het praten en peil wat je bezoekers nodig hebben. Of het nu gaat om het verzamelen van leads, het voeren van sollicitatiegesprekken, het sluiten van een verkoop of het verzamelen van wedstrijdinzendingen, effectief kunnen praten - en luisteren - is van cruciaal belang.

Julie van Wilde olijf Ltd voegt toe, "Probeer iets over hen te weten te komen in plaats van alleen maar te verkopen! Ga orders aannemen, geen leads, als dat gepast is."

Als je elke ontmoeting benadert als een tweerichtingsgesprek, voorkom je dat je elke keer hetzelfde verhaal vertelt en kun je de behoeften van elke bezoeker vaststellen en daarop inspelen.

Tip 7: Effectief opvolgen

Na het evenement is het tijd om op te volgen. Tijdige en persoonlijke follow-ups kunnen betere resultaten opleveren. De meeste bedrijven vinden dat ze hun prospects best een dag geven om terug op kantoor te komen en hun e-mails in te halen, maar dat ze na vier of vijf dagen de indruk die je op hen hebt gemaakt misschien beginnen te vergeten.

Robin van stevesoult.com aanbevelingen, "Verzamel zoveel mogelijk contacten en houd regelmatig contact met hen allemaal." Om de communicatie effectiever te maken, kunt u overwegen om hetzelfde personeel dat met specifieke prospects heeft gesproken om ze op te volgen. 

Alles over de relatie

Bij het bijwonen van beurzen gaat het niet alleen om het laten zien van je product of dienst; het gaat ook om het onderhouden van relaties, het verzamelen van inzichten en het maken van een blijvende indruk. Als je je beurs benadert met een positieve houding, open staat voor interactie en een vriendelijke houding, kan dat je ervaring tot een succes maken. Dus, ga naar buiten, leg zinvolle contacten en onthoud - elke persoon die je ontmoet is een potentiële deur naar een nieuwe kans en elk gesprek dat je hebt kan het begin zijn van een vruchtbare relatie.