Printmarketing met Kerstmis

Printmarketing met Kerstmis

Met 2019 als een van de meest uitdagende kerstperiodes voor bedrijven in de afgelopen jaren, is drukwerk een voordelige manier om de seizoenssfeer in je hele bedrijf te verspreiden. Hoewel je dit jaar misschien niet de glazen kerstslee kunt kopen, kun je met een poster, bord of banner je kerstverhaal vertellen voor een fractie van de investering.

Voor je klanten moet je je displaymateriaal aanpassen aan het seizoen. Je maakt reclame voor cadeaus en aanbiedingen. De mensen met wie je spreekt met kerst veranderen ook. Ze zijn vaak anders dan je normale publiek, dus je moet hulp en navigatie bieden via je displaymateriaal.

Niet alleen de externe communicatie moet worden aangepast. Onder je collega's moet je motivatie, instructies en informatie verspreiden, zodat iedereen samenwerkt. Tijdelijke seizoensmedewerkers moeten misschien nog beter worden begeleid.

Print kan een belangrijke rol spelen bij het oplossen van veel van deze uitdagingen. Met 20 jaar ervaring in de sector kunnen we je goed helpen. Hier zijn 14 tips om deze kerst en daarna het meeste uit drukwerk te halen.

1. Word feestelijk

69% kijken uit naar kerstdisplays*
69% kijken uit naar kerstdisplays*

69% van de mensen die we hebben ondervraagd, zei dat ze uitkijken naar kerstdisplays in winkels en bedrijven, en die mensen kunnen we niet teleurstellen! Als je een bedrijf bent dat klanten en klanten op locatie ontvangt, dan zijn bedrukte materialen een kosteneffectieve manier om kerst naar je bedrijfsruimtes te brengen.

Het bereikt ook twee doelstellingen in één klap. Met bedrukte POS kun je je ruimte van voor tot achter aankleden in je kerstthema en tegelijkertijd commerciële boodschappen overbrengen. Posters, bewegwijzering, vlaggen, banners, tafelprikkers, swing tags en meer spelen allemaal hun rol. Kerst POS is het meest effectief als het voorzien is van een seizoensgebonden kleurstelling die consistent is, niet alleen in al het gedrukte materiaal, maar in al uw kerstmarketing: boven en onder de streep, offline en digitaal.

2. Bewegwijzering voor schenkers

Vergeet niet dat het misschien niet je gebruikelijke publiek is dat binnenstroomt. Het kunnen hun tantes of kleinzoons zijn die op zoek zijn naar cadeaus en producten bekijken die ze niet kennen. Zorg ervoor dat ze gemakkelijk door je ruimte kunnen navigeren en hun aankopen kunnen vinden. Denk aan extra navigatie gedrukte bewegwijzering in de winkel - in je feestelijke kerstkleed natuurlijk!

3. Een evenement promoten met drukwerk

57% woonde een promotioneel kerstevenement bij
57% heeft een promotioneel kerstevenement bijgewoond*

Het organiseren van een of ander kerstevenement is een geweldige manier om de bezoekersaantallen te verhogen. Per slot van rekening gaf 57% van de mensen die onze enquête beantwoordden aan dat ze een promotioneel kerstevenement van een bedrijf hadden bijgewoond.

Drukwerk kan een cruciale rol spelen om mensen op de hoogte te brengen van je evenement, om de ruimte tijdens het evenement te verfraaien en om te profiteren van de bezoekersaantallen die het creëert.


4. Houd drukwerk consistent met andere kanalen

Print materiaal dat overeenkomt met de visuele taal die je online gebruikt. Zo weten je klanten dat ze op de juiste plek zijn. Ze bezoeken misschien je website op hun desktop voordat ze naar buiten gaan, of ze browsen op hun telefoon terwijl ze onderweg zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de klant een samenhangende reis moet ervaren van de online wereld tot aan je voordeur. Gedrukte displays zoals etalageposters en bewegwijzering die de online huisstijl weerspiegelen, zorgen voor consistentie en herkenning die de conversie bevorderen.

Consistentie en herkenning zijn vooral belangrijk als je de nieuwste strategie gebruikt om bezoekersaantallen te verhogen. digitale proximiteitsmarketing. Technologieën zoals iBeacon of Slimme antenne Zend je boodschap uit naar mobiele apparaten in de buurt om voorbijgangers te verleiden. Dit werkt alleen effectief als wat ze op het scherm zien overeenkomt met wat je in het echt laat zien. Dit is waar digitale marketing het stokje doorgeeft aan posters en bewegwijzering om klanten over de streep en door je deuren te krijgen.

5. Een geschenkgids afdrukken

67% vonden dat een kerstcadeaugids hen hielp
67% vonden dat een kerstcadeaugids hen had geholpen*

Volgens ons onderzoek vond 67% van de shoppers dat een kerstcadeaugids of -boekje hen hielp om cadeau-ideeën te ontdekken. Dat is een cijfer dat het overdenken waard is. Stel je voor dat 2 op de 3 shoppers niet weten wat ze moeten kopen, een gids pakken die je hebt gedrukt en een aankoop doen op basis van wat ze hebben gelezen. Dat is een krachtig marketinginstrument.

Je zou zelfs advertentieruimte in de gids kunnen verkopen aan je leveranciers, als je bedrijfsmodel dat toelaat. Op die manier kan je geschenkgids zichzelf al terugverdienen voordat er ook maar één transactie is gedaan. Het is ook een geweldige plek om vouchers of kortingscodes op te nemen om klanten nog meer te stimuleren.

Bovendien is het verspreiden via traditionele post een gegarandeerde manier om je impact te vergroten. Volgens de Royal Mail Meer dan 92% direct mail is geopend en 48% van de volwassenen in het Verenigd Koninkrijk heeft vorig jaar actie ondernomen na ontvangst van direct mail. Catalogi en verkoopboekjes zijn een van de meest converterende materialen volgens onderzoek uitgevoerd door Epsilon telraam, wat leidde tot een stijging van 22% in klantbehoud.

6. Overweeg aangepast kerstpapier

45% vonden dat ze door de gratis verpakking eerder geneigd waren om te kopen
45% vonden dat ze door de gratis verpakking eerder geneigd waren te kopen*

Via ons kerstonderzoek ontdekten we dat 45% van de shoppers van mening was dat ze door een gratis inpakservice eerder geneigd zouden zijn om bij een winkelier te kopen. Dat is een groot deel van de markt die je zou kunnen aantrekken door deze eenvoudige service toe te voegen. Subtiel inpakpapier met een merknaam kan helpen om je boodschap te verspreiden, maar pas op dat je niet weggeeft wat erin zit!

Voor niet-retailbedrijven die met Kerstmis geschenken uitdelen aan klanten of collega's, zal merkgeschenkverpakking helpen om je bedrijfsidentiteit te onderstrepen en te associëren met vrijgevigheid en goede tijden!

7. Gedrukte kortingsbonnen, kortingskaarten, klantenkaarten

Veel bedrijven die tijdens de kerst een opleving doormaken, ervaren ook een terugval in de weken of maanden daarna. Help om de interesse vast te houden en de verkoop in het nieuwe jaar te stimuleren door incentives aan te bieden. In december kun je bijvoorbeeld bij elke transactie boven £10 een voucher of boekje met coupons aanbieden die de klant recht geeft op korting op aankopen tussen Nieuwjaar en Pasen.

Winkeliers zouden ook kunnen overwegen om het grotere aantal bezoekers tijdens de kerstdagen te gebruiken om meer klanten te werven voor een loyaliteitsprogramma. Zorg er wel voor dat het aanmeldproces niet leidt tot oponthoud bij de kassa tijdens drukke winkeltijden. Een formulier dat de klant kan invullen, of een flyer die hem doorverwijst naar online aanmelding, voorkomt dat de toonbank verstopt raakt.

8. Vergeet de niet-verkoopbewegwijzering niet

Niet alleen seizoensboodschappen en productaanbiedingen moeten worden gecommuniceerd. Ga je je openingstijden aanpassen? Ga je een aangepast retourbeleid hanteren voor geschenken?

Productretouren na de kerst zijn een groot probleem. Volgens De OnafhankelijkeMaar liefst driekwart van de dameskleding wordt na kerst teruggestuurd. Veel detailhandelszaken hanteren een aangepast beleid tijdens de kerstperiode en in het nieuwe jaar, zowel om echte klanten te helpen als om fraudeurs af te schrikken. Duidelijke, ondubbelzinnige communicatie over dat beleid is essentieel om misverstanden aan de toonbank te voorkomen! Een display in de winkel met een gedetailleerde beschrijving van je beleid is een handig naslagwerk voor personeel en klanten.
 

9. Maak kerstkaarten op maat

Als je bedrijf het publiek niet op locatie ontvangt, waarom zou je ze dan niet per post benaderen? A kerstkaart is zowat de meest traditionele mailer die je je kunt voorstellen. Het is moeilijker te verpakken dan de gemiddelde direct mail, het is persoonlijk en goedbedoeld, maar het is ook een vriendelijke herinnering aan je bedrijf en het drukt dankbaarheid uit voor hun gebruik.

72% waardeerde een bedankje, zelfs zonder korting of cadeau
72% waardeert een bedankje ook zonder korting of cadeau*

Vergeet niet dat meer dan 92% van de traditionele post wordt geopend, dus je klanten zullen eerder een fysieke kaart openen dan een bedankmail!

72% van de mensen die we hebben ondervraagd, vond dat een boodschap van dankbaarheid van een bedrijf nog steeds betekenisvol is, of die nu wel of niet gepaard gaat met een korting of een cadeau, dus je hoeft niet altijd de bank te spekken met weggevertjes. Soms is het echt de gedachte die telt.


10. Kerstvulling!

Foldervulling is dat. Als je pakketten naar je publiek verstuurt, is er altijd de mogelijkheid om gedrukt materiaal mee te sturen met je boodschap. Als verkoper op afstand moet je je contactmomenten met je klanten optimaal benutten. Door een flyer of brochure met de levering mee te sturen, blijft u onder de aandacht, communiceert u nieuwe aanbiedingen die ze misschien nog niet hebben gezien en haalt u mogelijk nog meer omzet binnen.

11. Merkpromotieproducten produceren als kerstgeschenken

Het is het seizoen van cadeaus geven en door promotieartikelen te gebruiken, kunnen de cadeaus die je uitdeelt aan klanten een uitstekende bijdrage leveren aan je naamsbekendheid.

Een bureaukalender eist waardevolle ruimte op het werkoppervlak van je klanten op, zodat ze je merk 12 maanden lang kunnen zien.

Als u een B2B-bedrijf bent, wat dacht u dan van het samenstellen van een kerstoverlevingspakket voor de mensen bij uw klanten? Het kan boordevol merkartikelen zitten die uw klanten tijdens en na de kersthandel echt zullen waarderen en hen eraan herinneren dat uw bedrijf achter hen staat.

Je overlevingspakket kan bestaan uit:

  • een reisbeker om ze cafeïnevrij en gemotiveerd te houden, en misschien wat zakjes.
  • een placemat, zodat ze het ergens kunnen neerleggen!
  • een pakje gepersonaliseerde snoepjes of chocolade om de bloedsuikerspiegel op peil te houden en te trakteren
  • een pen. Ja, het is duidelijk, maar iedereen heeft ze nodig
  • een set oortelefoons met jouw branding, zodat ze hun oordopjes in kunnen doen, hun hoofd naar beneden en aan het werk!

12. Print gebruiken voor interne communicatie

Heb een plan voor de kersthandel en zorg ervoor dat iedereen het kent. Interne communicatie is essentieel - en je kunt er niet voor zorgen dat iedereen op dezelfde pagina zit als je die pagina niet hebt afgedrukt? Een fysiek document met plannen en prioriteiten zal uw strategie verstevigen en uw inspanningen bundelen.

Als je een bedrijf hebt dat seizoenspersoneel aanneemt, heb je misschien baat bij het afdrukken van een welkomstpakket en personeelshandboek. Een presentatiemap zorgt voor een professioneel uitziend welkomstpakket voor nieuwkomers en heeft de capaciteit om aanbiedingsbrieven of contracten in een zak te stoppen.

Een personeelshandboek kan de vorm hebben van een geniete brochure met daarin de afgesproken acties, het bedrijfsbeleid, informatie over de huishouding en essentieel advies over gezondheid en veiligheid.

Het maken van exemplaren van een ingebonden handleiding voor kerstactiviteiten kan een handig naslagwerk zijn voor managers en teamleiders wanneer de kersthandel om nieuwe routines vraagt.

Affiches op plaatsen waar alleen het personeel komt, helpen collega's herinneren aan de service- en hygiënenormen en andere bedrijfskritische berichten.

13. Maak bewegwijzering om chaos in de opslag te voorkomen

Als je een bedrijf bent dat via voorraad verkoopt en rond Kerstmis een stijging ervaart, moet je de voorraadniveaus op orde hebben. De snelle omloopsnelheid en de behoefte aan snelle aanvulling kunnen voor veel bedrijven leiden tot opslagproblemen. Voor bedrijven die zich voorbereiden op Brexit kan dit probleem nog groter worden.

Voor het aanleggen van voorraden is meer ruimte en planning nodig dan we misschien gewend zijn, dus het is belangrijk om georganiseerd te blijven. Bewegwijzering aan de achterkant of posters die de indeling van de voorraadruimte of het magazijnbeheer verduidelijken, helpen voorkomen dat gebieden met voorraden in chaos vervallen.

14. Dingen veranderen na Kerstmis

Als je het displaymateriaal voor niet-kerst hebt vervangen voor de kerstversie, wil je dan echt terug naar dezelfde vermoeide oude POS als het allemaal voorbij is? Het nieuwe jaar kan een kans zijn om je displaymateriaal op te frissen en nieuw leven in te blazen in plaats van terug te vallen op dezelfde oude branding. Grijp deze kans om te investeren in nieuw drukwerk om je merk vooruit te helpen.

 

*Alle numerieke gegevens die worden weergegeven in onze procentuele wielen werden verzameld als onderdeel van de Solopress 2019 Kerstenquête. Alle getoonde statistieken zijn gebaseerd op de antwoorden van 100% van de 1204 respondenten. Gegevens verzameld via de enquête blijven eigendom van AGA Printing Ltd handelend onder de naam Solopress Ltd en mogen niet worden gereproduceerd zonder erkenning via een backlink. Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten zijn voorbehouden.