Marketing van je hondentrimsalon

Oogie Boogie de Terrier kruising is schattig genoeg voor de marketing van je hondentrimsalon

Het kan een "moeilijke" taak zijn om je hondentrimsalon op de markt te brengen.

Hoe onderscheid je jezelf van de concurrentie? Wat wordt jouw unique selling point? Hier zijn een paar tips om je aan het denken te zetten en je op weg te helpen om je bedrijf beter te profileren.

Oogie Boogie de Terrier kruising is schattig genoeg voor de marketing van je hondentrimsalon

Profiteer van sociale netwerken op basis van locatie

Het is tegenwoordig vanzelfsprekend dat het ontwikkelen van een sterke aanwezigheid op internet een integraal onderdeel is van het succes van je bedrijf - en een belangrijk aspect daarvan is activiteit op sociale netwerken. Maar hoe kun je, naast het opzetten van een algemene Facebook-pagina en Twitter-account, echt contact maken met de mensen in je omgeving die waarschijnlijk gebruik zullen maken van je diensten? Enkele ideeën zijn:

 • Een aanwezigheid ontwikkelen op locatiegebaseerde sites zoals Yelp, FoursquareGoogle Places en lokale directory's.
 • Een profiel opbouwen op en deelnemen aan forums voor je gemeenschap of branche (bijvoorbeeld Facebookgroepen voor dierenliefhebbers of een forum voor je stad of provincie).
 • Het onderzoeken van relevante trefwoorden en #hashtags die mensen in jouw omgeving en op zoek naar jouw diensten gebruiken, en het schrijven van berichten die deze trefwoorden en #hashtags gebruiken.
 • Facebook-advertenties kopen die gericht zijn op een belangrijke doelgroep, zoals hondenbezitters in jouw provincie.

Een geweldige website bouwen

Sociale media zijn geweldig, maar zelfs een zeer actieve Facebook-pagina zou een echte website niet moeten vervangen. Een stijlvolle en eenvoudige website moet de eerste plaats zijn waar je al je webverkeer naartoe leidt. De website moet op je visitekaartjes, flyers, sociale media-accounts en overal waar jij dat relevant vindt staan. Bovendien is het een uitstekende plek om relevante zoekwoorden te vinden en je publiek op de hoogte te houden van je promoties, diensten, openingstijden en contactgegevens - de belangrijkste elementen om zaken met je te doen.

Als je geneigd bent om een beetje te schrijven, kun je zelfs een blog maken als een leuke manier om onderwerpen aan te snijden zoals:

 • Showhond styling
 • Tips voor het verzorgen van huisdieren
 • Nagelverzorging voor honden
 • Komende hondvriendelijke evenementen in uw omgeving
 • Voetverzorging voor warm en koud weer
 • Hoe poets je de tanden van een hond?

Buster de poedel is schattig voor de marketing van je hondentrimsalon

Deel loyaliteitskaarten uit

Als je eenmaal hebt gemerkt dat een klant zijn hond opnieuw boekt voor een herhaalbezoek, is dat een geweldige kans om een klantenkaart uit te delen. Zo moedig je ze aan om terug te blijven komen - en het ook aan hun vrienden te vertellen. Waar je je klantenkaarten voor gebruikt is aan jou, maar een eenvoudig en effectief idee is om kaarten te stempelen voor negen nagelbehandelingen of baden en de 10e gratis te krijgen. Je zou zelfs elke keer dat een klant winkelt een stempel kunnen geven en dan een gratis verzorgingsbeurt als ze een bepaald bedrag hebben verdiend.

Focus op je USP

Denk even na - wat onderscheidt jouw hondentrimsalon van de concurrentie? Ben je een meester in het verwijderen van matten of het temmen van gekrulde vachten? Ben je gespecialiseerd in kleine honden of bied je pedicures aan die veilig zijn voor huisdieren? Ben je bereid om honden aan te nemen die de neiging hebben zich te gedragen bij de trimsalon? Wat je unique selling point ook is, speel er op in! Laat het niet alles worden wat je doet, anders loop je het risico dat je potentiële tevreden klanten uitsluit. Maar aarzel niet om er wat consistente, extra aandacht aan te besteden op je blog, Facebook-pagina, Yelp-vermelding of gedrukte folders.

een Japanse luxe hondentrimsalon

Bied een "open huis" aan

Sommige eigenaren aarzelen om hun geliefde harige vriend af te zetten bij een nieuwe trimsalon of kennel, omdat ze niet zeker weten hoe ze zullen worden behandeld en reageren als ze weggaan. Een goede manier om klanten - en hun honden - gerust te stellen is door openhartig te zijn en letterlijk te laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Dit kan op verschillende manieren; welke je kiest hangt waarschijnlijk af van de indeling en grootte van je winkel. Je kunt het volgende overwegen:

 • Het scheiden van de receptie van de verzorgingsruimtes met een glazen wand, zodat mensen kunnen zien hoe hun hond wordt behandeld.
 • Het aanbieden van "open huis" avonden en rondleidingen voor nieuwe klanten om uw faciliteiten te bekijken voordat ze hun hond binnenbrengen
 • Met een grotere ontvangstruimte met banken en tijdschriften, waar hondeneigenaren worden aangemoedigd om te ontspannen en te wachten terwijl hun pluizige familieleden worden getrimd.

Geef een beetje extra

Natuurlijk moet je rekening houden met je winstmarge - je runt tenslotte een bedrijf, maar het is de moeite waard om altijd na te denken over manieren waarop je iets extra's kunt bieden aan je trouwe klanten. Het hoeft niet duur of uitgebreid te zijn - met een beetje kom je een heel eind! Wat dacht je van het aanbieden van ongeparfumeerde shampoos en conditioners als alternatief voor mensen met allergieën? Een gratis luxe pedicure voor honden bij elke andere trimbeurt? Of een stijlvolle strik voor vrouwelijke honden? Je zou zelfs van het "iets extra's" je unique selling point kunnen maken, zoals het aanbieden van huisbezoeken voor oudere of bijzonder angstige honden die een bad of nagelverzorging nodig hebben.

marketing van je hondentrimsalon

Hoe je de marketing van je hondentrimsalon ook aanpakt, vergeet niet dat de primaire focus altijd moet liggen op de zorg die je biedt aan dieren en hun baasjes. Dat is de beste manier om klanten terug te laten komen en om je aan te bevelen bij hun vrienden die een huisdier bezitten! 

5 REACTIES

Reacties zijn gesloten.