Cele mai mari bariere în calea antreprenoriatului

Bariere în calea antreprenoriatului

Pentru mulți britanici, visul este de a lucra pentru ei înșiși, fie că este vorba de un proiect pasional care se transformă în muncă cu normă întreagă, fie că este vorba de o dorință bruscă de a se descurca singuri.

Cu aproape 20.000 de britanici care caută 'cum să începi o afacere' în fiecare lună, este clar că suntem o națiune plină de antreprenori în devenire. Cu toate acestea, dacă atât de mulți se gândesc să zboare singuri, ce bariere ar putea să le oprească excursia?

Solopress a efectuat un sondaj 2.000 de britanici pentru a descoperi visele și disperările proprietarilor de afaceri aspiranți, pentru a afla care sunt cele mai mari bariere în calea antreprenoriatului cu care se confruntă și care le împiedică ambițiile.

Trei sferturi dintre britanicii angajați visează să devină lucrători pe cont propriu

Bariere în calea spiritului antreprenorial al lucrătorilor independenți

Să-ți imaginezi visele și să le trăiești sunt două perspective foarte diferite. Pentru 74.2% dintre britanicii care nu dețin încă o afacere, visul de a deveni antreprenor rămâne o ambiție.

Conform sondajului nostru, începerea unei afaceri în sectorul comerțului cu amănuntul este cea mai atractivă industrie pentru proprietarii de afaceri în devenire.

Două sectoare similare, sănătatea și bunăstarea, precum și alimentația și băuturile, urmează îndeaproape comerțul cu amănuntul ca fiind cele mai populare industrii în care antreprenorii visători își încep afacerea.

Top 10 sectoare în care oamenii ar dori să deschidă o afacereProcentul de respondenți care doresc să deschidă o afacere în acest sector (%)
Comerț cu amănuntul6.4%
Sănătate și wellness5.8%
Alimente și băuturi5.0%
IT4.6%
Îngrijirea animalelor de companie4.5%
Ospitalitate și turism3.7%
Educație și formare profesională3.1%
Afaceri de artizanat3.1%
Finanțe2.7%
Fabricarea și producția2.7%


Sondajul nostru arată că
că finanțele, alături de producție și producție, sunt cele mai puțin populare industrii pentru proprietarii de afaceri în devenire.

Interesant este faptul că există o diferență notabilă între bărbați și femei în ceea ce privește persoanele care speră să își administreze propria companie în viitor. 82.5% dintre bărbați speră să își deschidă propria afacere într-o zi, indiferent de sectorul în care aceasta se află. Această cifră alunecă ușor, deoarece, la 68%, aproape o treime dintre femei nu au nicio intenție de a deține vreodată propria întreprindere.

Așa cum se anticipa, tineri, ambițioși și naivi în fața barierelor din calea antreprenoriatului, peste 93% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani doresc să își deschidă propria afacere într-o zi.

În comparație, aproape 50% dintre cei cu vârste de peste 55 de ani nu au nicio dorință de a trece la o nouă pagină și de a se lansa în stilul de viață de antreprenor.

Intervalul de vârstăProcentul (%) care au declarat că nu ar dori să deschidă o afacere în niciun sector
18-246.4%
25-346.6%
35-4411.5%
45-5420.9%
55+48.6%

Cardiff are cea mai mare populație de aspiranți la antreprenoriat

Se spune că devii ceea ce te înconjoară. Dacă vă aflați în Cardiff, se pare că cercul dumneavoastră este plin de antreprenori aspiranți.

Un uimitor 83.5% dintre toți locuitorii din Cardiff ar dori să deschidă o afacere în viitor. În mod surprinzător, aceștia sunt urmați îndeaproape de londonezi, unde 82% dintre oameni au, de asemenea, ambiția de a conduce propria afacere.

Interesant este că fiecare dintre primele patru orașe pline de antreprenori aspiranți aparține unui colț diferit al Marii Britanii. În Cardiff, Londra, Glasgow și Belfast, este clar că Marea Britanie este plină de potențiali antreprenori ambițioși.

Aici puteți găsi primele 10 orașe cu cel mai mare procent de aspiranți la antreprenoriat: 

OrașulAr deschide o afacere (net)N/A - Nu aș deschide niciodată o afacere în niciun sectorSector%
Cardiff83.58%16.42%Comerț cu amănuntul10.45%
Londra81.98%18.02%Sănătate și wellness6.68%
Belfast80.00%20.00%Comerț cu amănuntul10.91%
Glasgow78.85%21.15%Sănătate și wellness9.62%
Leeds77.23%22.77%Îngrijirea animalelor de companie8.91%
Newcastle77.11%22.89%Alimente și băuturi8.43%
Southampton77.08%22.92%Comerț cu amănuntul8.33%
Manchester75.97%24.03%Comerț cu amănuntul7.14%
Sheffield71.43%28.57%Alimente și băuturi / Sănătate și wellness7.94%
Edinburgh70.49%29.51%Comerț cu amănuntul11.48%

La coada clasamentului se află orașele maritime Bristol și Liverpool. Peste 40% dintre respondenții din aceste două domenii nu au intenția de a-și înființa propria afacere. 

Întreprinderile devin prea costisitoare pentru a le înființa?

bariere financiare în calea antreprenoriatului

Aproape o treime dintre respondenții sondajului nostru (30.7%) au citat costurile asociate ca fiind principalul motiv care a împiedicat sau a pus în așteptare visele lor antreprenoriale.

În funcție de sector, unele întreprinderi vor suporta costuri mai mari decât altele. Cu toate acestea, toate se vor confrunta inițial cu același tip de costuri. Costurile de pornire, taxele legale și marketingul sunt necesare și de prisos pentru a pune afacerea în funcțiune.

Aproape un sfert dintre oameni consideră că teama de eșec este cea mai mare barieră în calea antreprenoriatului (23.1%). Așteptările mari, încrederea scăzută sau poate un amestec din cele două pot construi o imagine de îndoială în capul cuiva. Odată ce această pânză devine prea aglomerată, nu este de mirare că mulți se tem că viitoarea lor afacere ar putea eșua.

Acesta a fost urmat îndeaproape de climatul economic, care a fost al treilea factor care îi împiedică pe antreprenorii aspiranți să se lanseze (22.2%). Instabilitatea de după Brexit, agravată de pandemia de Coronavirus, a creat un climat economic în care mulți sunt în mod clar reticenți în ceea ce privește începerea unui nou capitol.

O lipsă de experiență (20.2%) și o lipsă de cunoștințe (16.4%) au constituit ultimele două bariere în calea antreprenoriatului. Acest lucru este interesant, deoarece, pe de altă parte, mulți antreprenori susțin că suferă de sindromul impostorului din cauza unei lipse percepute de cunoștințe sau de experiență în noua lor poziție. După cum se spune, munca grea bate talentul atunci când talentul nu muncește din greu.

Cea mai mare barieră în calea antreprenoriatuluiProcentul celor care au fost de acord cu această afirmație (%)
Costul asociat30.7%
Teama de eșec23.1%
Climatul economic22.2%
Lipsa de experiență20.2%
Lipsa de cunoștințe16.4%

Sprijinul financiar ar încuraja mai mulți antreprenori

Există multe lucruri care ar putea face antreprenoriatul mai ușor. Unii oameni au expertiza necesară, dar nu au și pâinea care să le susțină planul lor general. Pentru alții, ar putea fi invers. Calea fiecăruia spre a deține afacerea visurilor sale este unică pentru el.

antreprenor

Urmând tendința arătată în sondajul nostru, conform căreia majoritatea oamenilor (30%) consideră că costurile asociate sunt cea mai mare barieră în calea antreprenoriatului, nu este surprinzător faptul că primirea de stimulente monetare ar încuraja mai mulți să facă saltul de credință.

41.8% dintre respondenți au citat sprijinul financiar ca fiind cel mai important factor care le-ar reduce semnificativ bariera în calea antreprenoriatului.

În plus, 60% cred că finanțarea și un ajutor guvernamental mai mare sunt cele mai mari bariere care ar putea transforma visele lor antreprenoriale în realitate.

Conform sondajului nostru, o treime dintre oameni cred că lipsa de cunoștințe și de experiență îi împiedică să devină antreprenori. Unul din cinci (20%) consideră că sfaturile privind modul de elaborare a unui plan de afaceri le-ar crește șansele de a începe o afacere.

36% dintre persoane consideră că atât sfaturile privind modul în care să facă față riscului de a începe o afacere, cât și o mai bună cunoaștere a sectorului de afaceri sunt factorii importanți care i-ar face mai predispuși să înceapă o carieră antreprenorială.

Acestea au fost primele cinci răspunsuri atunci când respondenții noștri au fost întrebați 'Ce v-ar ajuta cel mai mult să depășiți barierele menționate anterior?".:

DECLARAȚIE%
Sprijin financiar41.8%
Sfaturi despre cum să începeți un plan de afaceri20.8%
Sprijin și politici guvernamentale20.1%
Sfaturi pentru a face față riscului de a începe o nouă afacere19.3%
Mai multe cunoștințe despre sectorul de afaceri17.8%

Părinții tineri sunt cei mai predispuși să înființeze afaceri ecologice

Trăirea într-o lume ecologică poate fi un vis pentru unii, dar pentru alții este un obiectiv comercial cheie. Având în vedere presiunea din ce în ce mai mare exercitată asupra companiilor existente pentru a introduce și susține valorile ecologice, influențează acest lucru abordarea potențialilor noi proprietari de afaceri?

În mare parte, răspunsul este da. 81.3% dintre oameni cred că este important să se asigure că afacerea lor este o afacere ecologică.

Cu toate acestea, este fascinant să observăm că, potrivit datelor noastre, nu generația Z este cea care se preocupă cel mai mult de sustenabilitatea mediului atunci când înființează o afacere. Cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani pot fi văzuți în mod clar ca având cele mai puternice valori ecologice dacă ar trebui să înceapă afacerea visurilor lor. Acest lucru este demonstrat de 88.8% susținând că pentru ei este important să aibă o afacere ecologică față de 81% de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. 

Probabil că mulți dintre cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au devenit recent părinți, deschizându-le ochii asupra lumii în care doresc să fie crescuți copiii lor.

Nu este surprinzător faptul că persoanele cu vârsta de peste 55 de ani pun cel mai puțin accent pe durabilitatea mediului, cu 25% dintre cei intervievați care nu țin cont de valorile ecologice ale viitoarelor lor afaceri.

Interval de vârstă:Procentul (%) care au declarat că este important pentru ei să aibă o afacere ecologică:
18-2481.0%
25-3484.2%
35-4487.8%
45-5480.2%
55+75.7%

Vezi-ți de treaba ta

Plănuiți să vă înființați propria afacere? Toți cei care își înființează o afacere vor întâmpina bariere unice, însă modul în care le depășiți este ceea ce vă va diferenția.

Odată ce ați depășit barierele în calea antreprenoriatului, veți avea nevoie de un branding impresionant pentru a vă face afacerea de neratat. Explorați gama de produse oferite de Solopress pentru a crea o imprimare și un branding irezistibile.