Expuneți ca un expert: 5 sfaturi pentru standuri personalizate pentru expoziții comerciale

Pe măsură ce afacerea dvs. crește, abordarea dvs. în ceea ce privește expozițiile comerciale trebuie să crească odată cu ea. Dacă vă aflați în situația de a lăsa în urmă lumea meselor de șevalet și a schemelor de cochilii, atunci un stand mai mare vă va cere să gândiți și voi mai mare.

Am discutat cu expertul în domeniu și designerul de standuri expoziționale Andy Hickinbotham despre noul set de considerații pe care va trebui să le abordați atunci când creați o prezență expozițională la scară largă. Iată cele cinci sfaturi ale lui Andy pentru a vă transforma următorul stand de expoziție într-un adevărat spectacol, împreună cu imagini ale unora dintre standurile sale preferate.

1. Alegeți un lucru

Suntem obișnuiți să ni se spună să alegem o temă generală pentru standurile noastre expoziționale. Un concept care să ne informeze conținutul vizual, fizic și scris. Andy îi îndeamnă pe clienți să facă un pas mai departe: să selecteze o singură idee și să lase ca aceasta să le inspire întregul design al standului.

Expozanții sunt adesea mândri, pe bună dreptate, de multitudinea de elemente care le compun afacerea. S-ar putea să vă lăudați cu o gamă variată de produse sau cu mai mulți USP. Tentația este de a exprima fiecare lucru pe care îl au în favoarea lor. De fapt, a omite ceva poate fi dureros, ca și cum v-ați vinde prea puțin.

Gândiți ca un vizitator, nu ca un expozant

În acest moment, este important să nu mai gândiți ca un expozant, ci ca un vizitator. O expoziție comercială este un asalt asupra simțurilor, bombardând vizitatorii cu mai multe informații senzoriale decât pot absorbi. Astfel, creierul devine un cenzor, absorbind doar ceea ce percepe ca fiind valoros.

Memoria este un editor și mai necruțător. În momentul în care vizitatorul a părăsit parcarea, o mare parte din informații vor fi fost arhivate într-un loc adânc și întunecat. Materialele promoționale de luat la pachet pot combate acest efect, la fel ca și o interacțiune umană semnificativă.

Doar cei îndrăzneți supraviețuiesc

Dar când vine vorba de designul standurilor, nimic nu bate puterea unei idei mari. Dacă reușiți să supraviețuiți în memoria vizitatorilor ca fiind "tipii ăia ecologici" sau "tipii cu modelul uriaș al unei furnici", veți fi obținut o mare realizare. Potrivit lui Andy:

Oamenii vorbesc despre "puterea celor trei", dar eu cred foarte mult în "puterea celor unu". O singură idee puternică, fie că este vorba de o lansare, de o veste importantă sau de o singură declarație vizuală, arată încredere și va fi memorabilă în mod natural.

Este naiv să ne așteptăm ca vizitatorii să ia o mulțime de informații. Prezentarea a numeroase date, de la declarația de misiune, la noua variantă de produs, la cel mai recent scor Trustpilot, poate confunda mesajul. Un mesaj confuz are mai multe șanse să fie unul ușor de uitat. Rămâneți îndrăzneți, totuși, și ideea dvs. simplă va supraviețui în memoria vizitatorilor dvs.

2. Nu vă apropiați!

Se numește expoziție. Ne-am prins. Vreți să le arătați pe toate, deodată. Este perfect natural să vrei să creezi un exponat care să prezinte totul dintr-o singură privire, dar noi vrem ca vizitatorii să se implice în standul nostru la un nivel mai profund. Pentru a face acest lucru, Andy recomandă un design care să stârnească curiozitatea și să atragă vizitatorii înăuntru.

Blocuri de construcție

Dacă un vizitator are impresia că a văzut tot ce trebuie să vadă la standul dvs., este posibil să treacă mai departe fără să-și ia timp să exploreze. Andy are câteva idei grozave care îi determină pe trecători să se mai uite o dată:

Poate părea contra-intuitiv, dar unele dintre cele mai reușite standuri pe care le-am văzut au avut pereți care blochează vederea. Este o tehnică excelentă pentru a crea suspans și intrigă. S-ar putea să doriți să includeți vizor care să încurajeze vizitatorii să se aplece și să exploreze.

Din exterior

Chiar dacă vă aflați într-un colț, este posibil ca standul dvs. să fie întâlnit din mai multe direcții. Puteți folosi aceste unghiuri diferite de abordare pentru a limita ceea ce văd. Poate că un vizitator va trebui să se plimbe în jurul standului dvs. pentru a vedea întreaga imagine sau pentru a citi întregul slogan. În acest moment, ați stârnit deja implicarea lor.

Este posibil să doriți să raționalizați informațiile și mai puțin, cu foarte puține informații orientate spre exterior. Acest lucru îi poate atrage pe vizitatori să se apropie, să arunce o privire și să intre înăuntru.

Intrigant, nu respingător

Ultimul lucru pe care ni-l dorim este să creăm un stand care să fie inaccesibil. Trebuie să existe o "cale de acces" atât fizic, cât și psihologic. Un punct de intrare clar și primitor este esențial pentru ca vizitatorii să se simtă confortabil în spațiul dumneavoastră.

Luați în considerare liniile de vizibilitate și trasați traseul vizitatorilor. Astfel, veți avea controlul asupra călătoriei lor, ceea ce vă va permite să vă desfășurați povestea în ritmul propriu și să prelungiți implicarea. Acest lucru vă va amplifica șansele de a crea o experiență mai semnificativă și, în cele din urmă, memorabilă. Andy o spune astfel:

Ascunzând și apoi dezvăluind, creați un moment în care vizitatorul dvs. simte teamă, surpriză, exaltare, repulsie, empatie. Evocând acest tip de răspuns, din nou, faceți standul dumneavoastră mai ușor de reținut în mod natural.

3. Straturi atrăgătoare, modele plăcute

Mintea noastră încearcă în mod constant să dea un sens lucrurilor, căutând ordine într-o lume haotică. Perceperea modelelor pare să fie o modalitate plăcută de a ne organiza gândurile.

În același timp, se crede că abilitatea noastră de a percepe straturi fizice la diferite adâncimi în câmpul nostru vizual derivă din nevoia strămoșilor noștri de a localiza apa. Este ceva ce se pare că suntem programați să căutăm pentru a supraviețui.

Poți să te folosești de aceste dorințe primare cu un suport bine conceput, care oferă o complexitate satisfăcătoare prin straturi și modele.

Aranjamente avantajoase

Expozițiile comerciale pot fi exact genul de mediu haotic care ne face să tânjim după un principiu de organizare. Standul dvs. poate folosi modele pentru a deveni un far de ordine în mijlocul dezordinii vizuale. În schimb, vizitatorii se vor simți atrași de designul dvs.

Modelele pot face parte din afișajul grafic sau chiar din structura standului dumneavoastră. Un model care creează celule discrete, cum ar fi un fagure de miere, este deosebit de versatil. În print, acesta poate crea dispozitive de susținere pentru imagini și text. Redat în trei dimensiuni, poate deveni rafturi pentru produse și articole promoționale sau o structură pentru a vă împărți spațiul.

Atingerea pe grosime

Straturile pot sparge panourile plate și pot atrage privirea dincolo de suprafață. Atunci când expozanții au la dispoziție standuri similare, fiecare ocupând aceeași suprafață, este o ocazie excelentă de a sparge spațiul și de a introduce un punct de diferență între dumneavoastră și vecinii dumneavoastră.

Utilizarea acestor straturi pentru a introduce conținuturi, texturi și opacitate diferite va introduce, de asemenea, un nivel de sofisticare care va reflecta în mod pozitiv asupra mărcii dumneavoastră și va oferi interes pentru clienți. Andy ne-a spus:

Încorporarea straturilor și a modelelor este punctul în care arta întâlnește știința. Suprapunerea textului peste imagini sau a conținutului AV peste sticlă transparentă creează straturi care ne atrag. Modelele, fie că sunt geometrice sau aleatorii, organizează spațiul și informațiile într-un mod pe care mintea noastră îl apreciază.

4. Contrast ridicat

Atunci când proiectăm un stand, majoritatea dintre noi ne gândim la alegerea mesajului dominant, a culorii dominante, a materialului dominant. Abordarea procesului în acest mod poate însemna că este ușor să neglijăm contrastul.

Culorile contrastante sunt, desigur, atrăgătoare, dar există și alte tipuri de contrast care pot fi la fel de atrăgătoare. Texturile, finisajele, iluminarea și stilurile contrastante pot crea contrapuncte în tot spațiul dvs. care să atragă atenția publicului.

Textura suplimentară

În căutarea contrastelor texturale, Andy a experimentat cu origami, frunze, sticlă, lemn, covoare, covoare, materiale artificiale și multe altele. El ne-a spus:

Mulți expozanți au tendința de a alege din același set limitat de materiale, ceea ce duce la o mulțime de texturi banale. Dacă reușiți să ieșiți din această convenție, chiar dacă este vorba doar de un singur element al standului dvs., veți începe să introduceți un contrast, atât în cadrul standului dvs., cât și cu expozanții din jurul dvs.

Lasă-l să strălucească

Iluminatul este o parte importantă a unui stand de mari dimensiuni, personalizat. Ajută vizitatorii să se orienteze, le direcționează privirea și le atrage atenția asupra elementelor pe care doriți cu adevărat să le vadă. Puteți crea un contrast prin utilizarea unor zone slab iluminate juxtapuse cu spații luminoase, ca și cum ați trece printr-un tunel întunecat într-un spațiu alb bine luminat.

Elementele de afișare nu trebuie să fie alimentate pentru a crea efecte de iluminare contrastantă. Suprafețele lucioase și strălucitoare vor reflecta lumina din jurul lor și chiar vor crea mișcare în timp ce vizitatorii trec pe lângă ele. Suprafețele mate și mate au o prezență liniștită care pare să absoarbă lumina din jurul lor. Din nou, contrastul dintre ele este cel care atrage privirea, după cum spune Andy:

Contrastul atrage rapid atenția. Suntem programați să detectăm schimbările din mediul nostru. Acest lucru ne face să fim sensibili la contrast, fie că este vorba de lumină față de întuneric, de un aspect aspru față de unul neted sau chiar de o imagine focalizată față de una neclară.

Ciocnire culturală

Contrastele vizuale și tactile pot stimula o reacție viscerală, dar putem stimula și o reacție cerebrală prin ciocnirea stilurilor și a culturilor. O sculptură antică alături de un semn de neon. O imprimantă 3D pe un covor afgan. Potrivit lui Andy,

Încercați să amestecați arta cu tehnica sau tradiționalul cu radicalul. Este un instrument fantastic pentru a zgudui puțin oamenii, subminându-le așteptările.

5. Fă-i să zâmbească!

Cu excepția cazului în care industria dvs. este o industrie în care acest lucru ar putea părea nepotrivit, este adesea o idee bună să aduceți puțină distracție și umor în afișajul dvs.

Joacă-te cu proporțiile

Un model la scară redusă este o modalitate încercată și testată de a prezenta orice proiect care este prea mare pentru a trece de ușă. Dar este mult mai distractiv atunci când luăm obiecte mici și le mărim la proporții ridicole. În cuvintele lui Andy:

Există ceva despre o versiune masivă a unui lucru mic care ne lovește acolo unde trăim. Dopurile de plută, creioanele și căștile mari ne scot din noi înșine pentru o scurtă clipă, iar bucuria de a fi în preajma unor astfel de obiecte poate face ca vizitatorii să se oprească suficient de mult timp pentru a face o mare diferență.

Invitați la interacțiune

Un joc de un anumit fel îi va atrage întotdeauna pe cei care sunt pregătiți pentru o provocare. Frecvența și timpul de ședere vor crește, fără îndoială, prin găzduirea unei activități distractive. Poți chiar să o combini cu ideea disproporționată a lui Andy și să creezi o versiune masivă a unui joc de societate tradițional.

După ani de zile în care nu au reușit să se ridice la înălțimea fanteziilor noastre științifico-fantastice, lumea inteligenței artificiale, a realității virtuale și a roboticii este în sfârșit suficient de impresionantă pentru a impresiona mulțimile. În plus, aceste tehnologii încep să intre în bugetul multor corporații. Dacă puteți, de ce să nu explorați aceste domenii pentru a formula un element interactiv unic pentru standul dumneavoastră?

Obțineți partajabil

Partea bună a unei declarații vizuale mari, pline de umor, este că oamenii vor dori poze, iar aceste poze vor fi împărtășite. Cu cât este mai ciudat și mai amuzant, cu atât mai bine, doar asigurați-vă că logo-ul dvs. este în cadru pentru când fotografia apare pe Instagram. Andy are experiență directă:

Când am creat un borcan uriaș de gem pentru English Jam Company, acesta a fost un centru de selfie. Vizitatorii nu se mai săturau, iar nenumărate fotografii ale borcanului au apărut online!

Un takeaway obraznic

Așadar, iată cinci idei excelente de care să ținem cont atunci când facem saltul către standurile mari și îndrăznețe pe măsură. Chiar dacă nu le luați pe toate cele cinci, există un spirit care străbate toate sfaturile lui Andy și pe care îl putem prelua. Este un spirit ușor răutăcios care constă în a introduce ceva incongruent, în a submina așteptările, în a ascunde, a trage cu ochiul, a șoca și a glumi. Sperăm că sunteți inspirați ca și noi de perspectiva unică a lui Andy. Mai ales pentru că expozițiile comerciale ar fi mult mai distractive cu mai multe standuri ca al lui.