Organizarea unui concurs de Crăciun

Concurs de Crăciun

Este timpul să dăruim, iar un concurs de Crăciun ar putea fi exact ceea ce trebuie pentru a îmbrățișa spiritul Crăciunului, pentru a capta imaginația publicului dumneavoastră și pentru a menține ritmul campaniei de Crăciun. În plus, vă marchează ca un partener de afaceri generos și vă asociază brandul cu vremurile bune.

Iată cele 7 motive pentru care o competiție ar putea fi benefică pentru afacerea dvs., precum și ce trebuie și ce nu trebuie să faceți pentru a organiza o competiție.

 

7 motive pentru a organiza un concurs de Crăciun

39% au participat la un concurs de Crăciun
39% au participat la un concurs de Crăciun

1. Este în ton cu sezonul

În cadrul sondajului Solopress Christmas Survey, 39% dintre persoanele chestionate au declarat că au participat la un concurs cu tematică de Crăciun. Acesta este un precedent puternic. Aceasta demonstrează că oamenii au o experiență și așteptări în ceea ce privește concursurile în preajma Crăciunului, așa că puteți fi destul de încrezători că vor fi foarte mulți participanți.

44% tentat de un concurs pentru a folosi o afacere de Crăciun
44% tentat de un concurs

2. Este un inbound marketing eficient

O parte semnificativă a pieței, care altfel nu s-ar fi arătat interesată de afacerea dumneavoastră, ar putea fi atrasă de o promoție cu premii atractive. 44% dintre respondenții la sondajul nostru au considerat că un concurs i-ar tenta să apeleze la o afacere în perioada Crăciunului.

 

3. Păstrați ritmul

Dacă analizați performanțele din anii precedenți, ați putea identifica o anumită săptămână sau un anumit segment de public în care ați putea crește performanța. Google Analytics este un instrument deosebit de util în acest sens pentru întreprinderile online. O activitate promoțională, cum ar fi un concurs orientat, ar putea fi soluția potrivită.

4. Presa pozitivă

Un concurs reprezintă, de asemenea, o oportunitate extraordinară pentru o presă și relații publice pozitive. Anunțați presa locală sau națională despre ceea ce puneți la cale, invitați bloggeri și YouTuberi locali să participe la provocarea dvs. O competiție distractivă și atractivă poate atrage publicitate organică care ajută la răspândirea mesajului dvs.

5. Un pic de teatru

Dacă aveți în vitrină un Mini Cooper plin de ornamente de Crăciun, cu un banner care invită trecătorii să "Ghicească numărul de ornamente din Mini-ul nostru", acest lucru va face cu siguranță senzație pe stradă, dar ceva mai modest poate fi la fel de eficient. De asemenea, acest lucru va fi de ajutor în ceea ce privește ultimul nostru punct referitor la presă și PR. În cazul în care concursul dumneavoastră este izbitor, imaginativ sau axat pe teme locale, distribuiți un comunicat de presă pentru a genera interes.

6. Stimulează-ți socializarea

Puteți folosi social media pentru a vă stimula concurența - iar concurența vă va stimula social media! Experiența noastră la Solopress confirmă acest lucru. Atunci când o postare pe rețelele de socializare include un concurs, nu este neobișnuit să observăm o creștere de 8 ori a numărului de participări față de o postare fără elemente de concurs. Această creștere este parțial determinată de sprijinul e-mailurilor care direcționează abonații către postare - o modalitate excelentă de a pune o rachetă sub angajamentele dvs.!

7. Premii sub formă de cadouri

Crăciunul și oferirea de cadouri au mers mână în mână de când cei trei magi au venit în ultima clipă pentru a cumpăra aur, tămâie și smirnă. Oferirea unui cadou în cadrul unui concurs se potrivește bine cu spiritul sezonului. Crăciunul este, de asemenea, o perioadă în care oamenii ar putea resimți presiuni financiare. Promisiunea unui premiu ar putea avea un farmec suplimentar.

 

Ce trebuie făcut și ce nu trebuie făcut

Având în vedere că există o mulțime de motive excelente pentru a vă gândi să organizați un concurs de Crăciun, iată câteva sfaturi despre cum să îl faceți să fie un succes.

NU uitați de puterea tiparului

Tipăriți ceva pentru ca oamenii să ia cu ei. Va însemna că concurența dvs. va rămâne cu ei, la propriu. Dacă sunteți ocupat la fața locului, înseamnă că concurenții dvs. pot participa la ora și în locul care le convine. Fiți creativi cu imprimarea. Un concurs poate apărea pe tipărirea de afișe, a fluturaș, o hartă sau un șervețel. Ați putea folosi chiar și imprimare în folie pentru a crea un "bilet de aur" pe care clienții să îl găsească. Dacă expediați bunuri, un pliant tipărit în cutiile de comenzi va răspândi mesajul despre concurența dumneavoastră fără a crește costurile poștale.

Fă ca internetul să lucreze pentru tine

Răspândiți cuvântul pe site-urile care adună concurența lucrativă, cum ar fi Baza de date privind concurența sau chiar, în cazul în care promoția dumneavoastră are un apel larg, celebra lucrare a lui Martin Lewis Expert în economisirea banilor site. Dacă doriți să organizați un concurs online, dar nu dispuneți de infrastructura digitală, site-uri precum Rafflecopter sau Gleam poate găzdui concursul pentru dumneavoastră.

NU intrați în conflict cu legea

Suntem tipografi, nu avocați, așa că nici nu visăm să oferim sfaturi juridice specifice - este suficient să spunem că poate fi o linie subțire între organizarea unui concurs legitim și organizarea unei loterii ilegale. Concursurile cu premii și extragerile gratuite sunt, în general, scutite de control în conformitate cu Legea jocurilor de noroc din 2005, dar, dacă aveți îndoieli, cel mai bine este să consultați legea privind jocurile de noroc. Comisia pentru jocuri de noroc sau solicitați consiliere juridică.

Profitați de această ocazie pentru a vă prezenta afacerea

Îmbunătățiți implicarea publicului cu o provocare centrată pe brandul dvs. Dacă doriți să vă consolidați oferta de produse și punctele forte în mintea publicului, puneți întrebări de tip quiz pe aceste subiecte. Aceștia vor sfârși prin a face o mare parte din munca grea pentru dvs. în timp ce vor căuta răspunsurile importante - toată lumea este câștigătoare!

IMPLICĂ copiii

Crăciunul, după cum știm, se bazează pe marketing. Dar unii consideră că și copiii ar trebui să fie recunoscuți. Așa să fie. Tipăriți o foaie de puzzle-uri stimulative sau o vânătoare de comori înșelătoare pe care să o completeze și să o trimită, sau implicați-i într-un concurs creativ, așa cum am făcut noi cu Concursul "Make Your Mark" - dar fiți pregătiți să judecați lucrările, ceea ce ne aduce la...

NU o complicați prea mult

Fiți conștienți de faptul că, odată ce înscrierile la concursuri se vor înmulți, va trebui să angajați resurse pentru a procesa toate aceste înscrieri. Dacă este vorba de un concurs de creație, va trebui să reduceți numărul de concurenți și să judecați finaliștii. Dacă Crăciunul reprezintă vârful de activitate pentru afacerea dvs., ar fi mai bine să alegeți o mecanică precum o tragere la sorți care să vă ușureze cât mai mult viața.

DO harness Aspirații de Anul Nou

Poate că brandul dvs. se concentrează pe schimbări în viață - îmbunătățirea sănătății, schimbarea carierei sau preluarea controlului asupra finanțelor personale. Ați putea să profitați de această creștere de speranță și hotărâre de Anul Nou cu un concurs. Invitați-vă publicul să își împărtășească aspirațiile - cel mai ambițios câștigă!

 

Un concurs este o modalitate dovedită de a genera interes pentru brandul dumneavoastră. Dacă aveți nevoie de sprijin pentru a produce materiale care să vă ajute să vă lansați concursul de Crăciun, sunați-ne la 01702 460047 sau folosiți Live Chat acum.