Marketingul tipărit de Crăciun

Print Marketing de Crăciun

Având în vedere că 2019 se anunță a fi unul dintre cele mai dificile Crăciunuri din ultimii ani pentru mediul de afaceri, printurile reprezintă o modalitate economică de a răspândi spiritul sezonier în întreaga dvs. proprietate. Deși s-ar putea să nu vă puteți întinde la acea sanie de Moș Crăciun din fibră de sticlă în acest an, un poster, un semn sau un banner vă poate permite să vă spuneți povestea de Crăciun pentru o fracțiune din investiție.

Pentru clienții și clienții dumneavoastră, va trebui să vă schimbați materialele de prezentare pentru a reflecta sezonul. Veți anunța oportunitățile de cadouri și veți striga despre oferte. Oamenii cu care vorbiți de Crăciun se schimbă și ei. Aceștia sunt adesea diferiți de publicul obișnuit, așa că va trebui să oferiți asistență și să navigați prin materialele de prezentare.

Nu doar comunicarea externă trebuie să se adapteze. În rândul colegilor dumneavoastră, va trebui să răspândiți motivația, instrucțiunile și informațiile, asigurându-vă că toată lumea colaborează. Personalul sezonier temporar poate necesita o îndrumare și mai atentă.

Tipărirea poate juca un rol important în rezolvarea multora dintre aceste provocări. Cu 20 de ani de experiență în domeniu, suntem într-o poziție excelentă pentru a vă ajuta. Iată 14 sfaturi pentru a vă ajuta să profitați la maximum de materialele tipărite în acest Crăciun și în continuare.

1. Obțineți o atmosferă festivă

69% așteaptă cu nerăbdare expozițiile de Crăciun*
69% așteaptă cu nerăbdare expozițiile de Crăciun*

69% dintre persoanele pe care le-am intervievat au spus că așteaptă cu nerăbdare să vadă afișajele de Crăciun în magazine și întreprinderi, iar noi nu putem dezamăgi acești oameni! Dacă sunteți o afacere care își întâmpină clienții și clienții la fața locului, materialele tipărite sunt o modalitate rentabilă de a aduce Crăciunul în spațiile dvs. de afaceri

De asemenea, îndeplinește două obiective dintr-o singură lovitură. POS imprimat vă permite să vă îmbrăcați spațiul din față în spate în tema Crăciunului și să comunicați în același timp mesaje comerciale. Afișe, indicatoare, steaguri, bannere, pancarte, table talkers, etichete de leagăn și multe altele, toate își joacă rolul. POS-ul de Crăciun este cel mai eficient atunci când prezintă o livrea de sezon care este consecventă, nu doar în toate materialele tipărite, ci în toate materialele de marketing de Crăciun: deasupra și dedesubt, offline și digital.

2. Semnalizare direcțională pentru cei care oferă cadouri

Nu uitați că s-ar putea să nu fie publicul dumneavoastră obișnuit cel care vine în număr mare. Ar putea fi mătușile sau nepoții lor care caută cadouri și caută produse care nu le sunt familiare. Asigurați-vă că pot naviga prin spațiul dvs. și că își pot găsi cu ușurință cumpărăturile. Luați în considerare navigarea suplimentară semnalizare imprimată în magazin - bineînțeles, în ținuta ta festivă de Crăciun!

3. Promovarea unui eveniment prin intermediul presei scrise

57% a participat la un eveniment promoțional de Crăciun
57% au participat la un eveniment promoțional de Crăciun*.

Organizarea unui eveniment de Crăciun este o modalitate excelentă de a crește numărul de vizitatori. La urma urmei, 57% dintre persoanele care au răspuns la sondajul nostru au declarat că au participat la un eveniment promoțional de Crăciun organizat de o afacere.

Tipăriturile pot juca un rol esențial pentru a anunța oamenii despre evenimentul dumneavoastră, pentru a pune în valoare spațiul în timpul desfășurării evenimentului și pentru a profita de traficul pe care îl creează.


4. Mențineți imprimarea în concordanță cu celelalte canale

Tipăriți materiale colaterale care se potrivesc cu limbajul vizual pe care îl folosiți online. Astfel, clienții dvs. știu că se află în locul potrivit. Este posibil ca aceștia să vă viziteze site-ul web pe desktop înainte de a se aventura, sau să navigheze pe telefon în timp ce sunt pe drum. Ceea ce este important este să vă amintiți că clientul trebuie să experimenteze o călătorie unitară din lumea online până la ușa dumneavoastră. Afișajele tipărite, cum ar fi posterele de vitrină și indicatoarele care reflectă marca pe care o folosiți online, au ca rezultat consecvența și recunoașterea care ajută la conversie.

Consecvența și recunoașterea sunt deosebit de importante dacă folosiți cea mai recentă strategie de atragere a publicului - marketing digital de proximitate. Tehnologii precum iBeacon sau Antenă inteligentă transmiteți mesajul dvs. către dispozitivele mobile din apropiere pentru a atrage trecătorii. Acest lucru va funcționa în mod eficient numai dacă ceea ce văd pe ecran corespunde cu ceea ce afișați în viața reală. În acest caz, marketingul digital predă ștafeta posterelor și semnalizării pentru a atrage clienții și a-i face să intre pe ușă.

5. Tipăriți un ghid de cadouri

67% au considerat că un ghid de cadouri de Crăciun i-a ajutat
67% au considerat că un ghid al cadourilor de Crăciun i-a ajutat*

Conform sondajului nostru, 67% dintre cumpărători au considerat că un ghid sau o broșură de cadouri de Crăciun i-a ajutat să descopere idei de cadouri. Este o statistică la care merită să reflectați. Imaginați-vă că 2 din fiecare 3 cumpărători care nu știu ce să cumpere, iau un ghid pe care l-ați tipărit și fac o achiziție pe baza a ceea ce au citit. Acesta este un instrument de marketing puternic.

Ați putea chiar să vindeți furnizorilor dvs. spațiu publicitar în ghid, dacă modelul dvs. de afaceri o permite. În acest fel, ghidul dvs. de cadouri s-ar putea amortiza chiar înainte de a se efectua o singură tranzacție. De asemenea, este un loc excelent pentru a include vouchere sau coduri de reducere pentru a stimula și mai mult clienții.

În plus, distribuirea prin poșta tradițională este o modalitate garantată de a vă spori impactul. Potrivit site-ului Royal Mail peste 92% de corespondență directă este deschisă și 48% dintre adulții britanici au acționat după ce au primit corespondență directă anul trecut. Cataloagele și broșurile de vânzare sunt unul dintre materialele cu cel mai mare grad de conversie, conform unei cercetări efectuate de către Epsilon Abacus, ceea ce a dus la o creștere de 22% a ratei de retenție a clienților.

6. Luați în considerare hârtia de împachetat de Crăciun personalizată

45% au considerat că împachetarea gratuită i-a făcut mai predispuși să cumpere
45% au considerat că împachetarea gratuită i-a făcut mai predispuși să cumpere*.

Prin intermediul sondajului nostru de Crăciun, am descoperit că 45% dintre cumpărători au considerat că un serviciu de împachetare gratuită i-ar face mai predispuși să cumpere de la un comerciant. Aceasta este o bucată sănătoasă de piață pe care ați putea să o atrageți prin adăugarea acestui serviciu simplu. Hârtia de împachetat cu o marcă subtilă poate contribui la răspândirea mesajului dumneavoastră, dar aveți grijă să nu dezvăluiți ce se află în interior!

Pentru întreprinderile care nu sunt de vânzare cu amănuntul și care ar putea distribui cadouri clienților sau colegilor de Crăciun, ambalajul de cadouri de marcă va ajuta la sublinierea identității corporative și la asocierea acesteia cu generozitatea și momentele bune!

7. Vouchere, carduri de reducere, carduri de fidelitate tipărite prin împingere

Multe întreprinderi care înregistrează o creștere în perioada Crăciunului se confruntă, de asemenea, cu o pauză în următoarele săptămâni sau luni. Ajutați la menținerea interesului și stimulați vânzările în noul an prin oferirea de stimulente. De exemplu, pe parcursul lunii decembrie, puteți oferi un voucher sau o broșură de cupoane pentru fiecare tranzacție de peste 10 lire sterline, care să dea dreptul clientului la o reducere la cumpărăturile efectuate între Anul Nou și Paște.

De asemenea, comercianții cu amănuntul ar putea să se gândească să profite de creșterea numărului de vizitatori în timpul Crăciunului pentru a crește numărul de înscrieri la un program de fidelizare. Cu toate acestea, aveți grijă ca procesul de înscriere să nu provoace blocaje la casierie în timpul orelor aglomerate de tranzacționare. Un formular pe care clientul îl poate completa sau un fluturaș care îl îndrumă să se înscrie online va evita blocajul la ghișeu.

8. Nu uitați de afișajul care nu ține de vânzări

Nu trebuie comunicate doar mesajele sezoniere și ofertele de produse. Vă veți modifica programul de funcționare? Veți aplica o politică de returnare adaptată pentru cadouri?

Retururile de produse după Crăciun sunt o afacere mare. Potrivit The Independent, trei sferturi dintre cadourile de îmbrăcăminte pentru femei sunt returnate după Crăciun. Multe întreprinderi de vânzare cu amănuntul aplică o politică modificată în perioada Crăciunului și în noul an, atât pentru a ajuta clienții autentici, cât și pentru a descuraja escrocii. O comunicare clară și lipsită de ambiguitate a acestei politici este esențială pentru a evita orice neînțelegeri la tejghea! Un afișaj în interiorul magazinului care să prezinte în detaliu politica dumneavoastră este o referință utilă pentru personal și clienți.
 

9. Creați felicitări de Crăciun personalizate

Dacă afacerea dvs. nu este una care să primească publicul la fața locului, de ce să nu ajungeți la el prin poștă? A Felicitare de Crăciun este aproape cel mai tradițional tip de plic de corespondență pe care vi-l puteți imagina. Mai greu de pus în coșul de gunoi decât o corespondență directă obișnuită, este personală și bine intenționată, dar este, de asemenea, un memento delicat al afacerii dvs. și exprimă recunoștința pentru obiceiul lor.

72% a apreciat o mulțumire chiar și fără o reducere sau un cadou
72% a apreciat o mulțumire chiar și fără o reducere sau un cadou*.

Nu uitați că mai mult de 92% din corespondența tradițională este deschisă, astfel încât clienții dvs. au mai multe șanse să deschidă o felicitare fizică decât un e-mail de mulțumire!

72% dintre persoanele pe care le-am intervievat au considerat că un mesaj de recunoștință din partea unei companii este semnificativ chiar dacă este sau nu însoțit de o reducere sau de un cadou, așa că nu este nevoie să cheltuiți întotdeauna bani cu cadouri. Uneori, gândul este cu adevărat cel care contează.


10. Umplutura de Crăciun!

De fapt, de umplutură de pliante. Dacă trimiteți pachete către publicul dumneavoastră, există întotdeauna posibilitatea de a introduce un material tipărit care să transmită mesajul dumneavoastră împreună cu comanda. În calitate de vânzător la distanță, trebuie să profitați la maximum de punctele de contact cu clienții dvs. Includerea unui fluturaș sau a unei broșuri în livrare vă va ține minte, le va comunica orice ofertă nouă pe care poate că nu au văzut-o încă și, potențial, vă va aduce vânzări suplimentare.

11. Produceți produse promoționale de marcă ca și cadouri de Crăciun

Este sezonul cadourilor, iar prin utilizarea obiectelor promoționale, cadourile pe care le distribuiți clienților pot face o treabă excelentă pentru dvs. în ceea ce privește notorietatea mărcii.

Un calendar de birou va revendica un spațiu valoros pe suprafața de lucru a clienților dumneavoastră, menținând marca dumneavoastră în vizorul lor timp de 12 luni.

Dacă sunteți o companie B2B, ce-ar fi să pregătiți un pachet de supraviețuire de Crăciun pentru persoanele din cadrul întreprinderilor clienților dumneavoastră? Acesta ar putea fi plin de articole de marcă, care vor fi cu adevărat apreciate de clienții dvs. în perioada Crăciunului și nu numai - amintindu-le, în același timp, că afacerea dvs. îi sprijină.

Pachetul tău de supraviețuire ar putea include:

  • o cană de călătorie pentru a-i menține cofeinizați și motivați, poate adăugați câteva pliculețe.
  • un șervețel, ca să aibă unde să-l pună!
  • un pachet de dulciuri personalizate sau ciocolată pentru a menține nivelul de zahăr din sânge și pentru a oferi un răsfăț
  • un stilou. Da, este evident, dar toată lumea are nevoie de ele.
  • un set de căști cu marca dvs., astfel încât să își poată pune căștile în urechi, capul jos și să lucreze!

12. Utilizarea tipăriturilor pentru comunicarea internă

Aveți un plan pentru comerțul de Crăciun și asigurați-vă că toată lumea îl cunoaște. Comunicarea internă este esențială - și nu vă puteți asigura că toată lumea este pe aceeași pagină dacă nu ați tipărit pagina în primul rând? Un document fizic care să prezinte planurile și prioritățile vă va consolida strategia și vă va uni eforturile.

Dacă sunteți o afacere care angajează personal sezonier, ați putea beneficia de tipărirea unui pachet de bun venit și a unui manual al personalului. Un dosar de prezentare constituie un pachet de bun venit cu aspect profesional pentru noii angajați și are capacitatea de a ține în buzunar scrisori de ofertă sau contracte.

Un manual al personalului poate lua forma unei broșuri capsate, care să prezinte acțiunile convenite, politicile companiei, informații despre gospodărie și sfaturi esențiale privind sănătatea și siguranța.

Producerea de copii ale unui manual de operațiuni de Crăciun poate fi o referință la îndemână pentru manageri și șefi de echipă atunci când tranzacțiile de Crăciun necesită noi rutine.

Afișele amplasate în zonele rezervate personalului vor contribui la reamintirea colegilor de standardele de serviciu și de igienă și de alte mesaje esențiale pentru afaceri.

13. Creați indicatoare pentru a menține haosul din depozit

Dacă sunteți o afacere care vinde prin stocuri și înregistrați o creștere în preajma Crăciunului, trebuie să vă asigurați că nivelul stocurilor este corect. Rotația rapidă și nevoia de reaprovizionare rapidă pot duce la probleme de depozitare pentru multe întreprinderi. Pentru industriile care se pregătesc pentru Brexit, această problemă ar putea fi amplificată.

Stocarea necesită spațiu și o planificare mai mare decât cea cu care suntem obișnuiți, așa că este esențial să rămânem organizați. Semnalizarea din spate sau posterele care clarifică dispunerea camerelor de depozitare sau gestionarea depozitului vor ajuta la evitarea ca zonele de depozitare să se transforme în haos.

14. Schimbați lucrurile după Crăciun

Dacă ați înlocuit materialele de afișaj care nu sunt de Crăciun cu cele de Crăciun, chiar vreți să vă întoarceți la același vechi și obosit POS după ce totul se va termina? Noul an poate fi o șansă de a vă reîmprospăta și de a vă revitaliza materialele de prezentare, în loc să reveniți la același branding vechi. Profitați de această oportunitate pentru a investi în noi materiale tipărite pentru a vă menține marca în mișcare.

 

*Toate datele numerice prezentate în roțile noastre procentuale au fost colectate în cadrul Sondajului de Crăciun Solopress 2019. Toate statisticile afișate se bazează pe răspunsurile celor 100% din cei 1204 respondenți. Datele adunate prin intermediul sondajului rămân proprietatea AGA Printing Ltd care tranzacționează sub numele de Solopress Ltd și nu pot fi reproduse fără o recunoaștere prin intermediul unui link înapoi. Toate drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală sunt rezervate.