Farnham Chiropractic Wellness: een deurdorpelactie Pt 1

Een gerichte deur-aan-deur-campagne kan een krachtig middel zijn om leads te genereren voor bedrijven van elke grootte. Om direct marketing eenvoudig te maken voor onze klanten, lanceerde Solopress de Huis-aan-huis folderverspreiding. Met deze service kunnen bedrijven artwork uploaden op Solopress.com en het vervolgens laten drukken, verpakken en bezorgen, allemaal in één eenvoudige transactie.

We waren benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met de nieuwe service, dus volgden we early-adopter Farnham Chiropractie Wellness om te zien hoe ze het er vanaf brachten. In deze eerste blog in de serie leren we het bedrijf kennen en nemen we met je door hoe we tot een folderontwerp zijn gekomen dat speciaal is geoptimaliseerd voor een huis-aan-huiscampagne.

De achtergrond van een chiropractor

Grant Pretorius is opgeleid als chiropractor in Zuid-Afrika en praktiseert sinds 2008 in het Verenigd Koninkrijk. Farnham Chiropractic is al tien jaar als bedrijf gevestigd.

De praktijk is gespecialiseerd in chiropractische behandeling, massage, fysieke training en voedingsadvies. Grant begon met een sterke focus op het bewegingsapparaat, maar heeft een meer holistische benadering ontwikkeld die naar alle aspecten van welzijn kijkt. Hij houdt zich vooral bezig met hoe we voor onze gezondheid kunnen zorgen op een manier die het gebruik van medicijnen of operaties voorkomt. 

Oefening baart kunst

In zijn tijd als praktiserend chiropractor is Grant zich terdege bewust geworden van het belang om problemen in een vroeg stadium op te sporen voordat ze uitgroeien tot grotere problemen.

Een voorbeeld dat Grant aanhaalt is orgaanfalen. Soms wordt een patiënt zich voor het eerst bewust van een probleem wanneer een orgaan faalt, maar een orgaan moet al behoorlijk ver zijn om niet meer te functioneren. Als die achteruitgang eerder was opgemerkt, had het probleem behandeld kunnen worden door medische interventies of veranderingen in levensstijl.

Meten, beheren

Als een manier om gezondheidsmarkers te testen en te monitoren die bepalen hoe goed het met ons lichaam gaat, introduceerde Grant zijn 'Wellness Score' systeem. Door bepaalde aspecten van de gezondheid van een patiënt te kwantificeren en samen te voegen tot een totale Wellness Score, kon Grant hen een momentopname geven van hun gezondheidsstatus. Ze kunnen die score dan gebruiken als benchmark en van daaruit vooruitgang boeken.

Hoewel de Wellness Score een succesvol hulpmiddel is gebleken, wilde Grant graag verder gaan. Hij werd zich ervan bewust hoeveel meer hij en de patiënt te weten konden komen door een uitgebreidere reeks tests. Dit gold vooral voor de leeftijdscategorie van 40 tot 60 jaar, wanneer veel problemen met een mogelijke impact op het latere leven voor het eerst worden ontdekt. Zo ontstond de Midlife APK.

De APK halverwege je leven

Farnham Chiropractic Wellness'. APK halverwege je leven omvat medische evaluaties die fitheid, beweging, musculoskeletale gezondheid, levensstijl en aspecten van orgaangezondheid meten zoals bepaald door een bloedtest. Op basis hiervan kunnen Grant en zijn patiënten eventuele onderliggende gezondheidsproblemen identificeren, zorgen voor de toekomst onder de aandacht brengen en een persoonlijk gezondheidsplan opstellen om aan de individuele behoeften te voldoen.

Het is nieuws over deze service dat Farnham Chiropractic echt wil overbrengen aan haar potentiële publiek in de omgeving. Een gerichte huis-aan-huis campagne met een zorgvuldig ontworpen folder is een geweldige manier om die boodschap direct over te brengen aan de mensen die er toe doen.

Een brochure maken

Voor zijn folder wilde Grant dat het ontwerp en de taal de persoon zouden aanspreken die hij zich had voorgesteld. Zo'n publiek zou wel eens tijdgebrek kunnen hebben, dus het was belangrijk dat de folder de boodschap bondig zou overbrengen. De naam van de dienst, Mid-life MOT, werd bedacht om precies dat te doen. Zodra we die woorden lezen, weten we precies wat we te bieden hebben. 

Bestaande activa

Voordat we aan deze direct marketing (of "DM") campagne begonnen, had Grant al een visuele identiteit gecreëerd voor de Mid-life MOT service, bovenop de branding voor Farnham Chiropractic and Wellness Centre, die een logo, huisstijl en kleurenpalet omvat. Het artwork voor de Mid-Life MOT bevatte een aantal grafische pictogrammen die ook in dit bestaande ontwerp voorkwamen.

Niet elke campagne hoeft vanaf nul te beginnen en een bestaande, vertrouwde stijl helpt om de nieuwe activiteit terug te koppelen naar je merk. Met de bestaande huisstijl en visuele identiteit voor de APK-service voor midden in het leven, zouden deze elementen een belangrijke rol spelen bij het ontwerp van de folder.

Op schrift stellen

Voor de beschrijvende tekst was het plan om een goede indicatie te geven van wat er bij de gezondheidscontrole komt kijken zonder in detail te treden. De test zelf is gedetailleerd en geavanceerd, maar voor de deurdorpelcampagne was Grant vastbesloten om niet in details te verzanden.

In plaats daarvan koos hij ervoor om de informatie beknopt over te brengen aan zijn drukbezette publiek. Een schets van de service met aansprekende taal en een sterke oproep tot actie vormden de kern van de inhoud. Naast de beschrijving van de service was het essentieel om contactgegevens op te nemen. Naast telefoon, e-mail en adres hebben we een kaart opgenomen met de locatie van de praktijk en een QR-code om mensen rechtstreeks naar een speciale landingspagina te leiden.

Farnham Chiropractie folder, eerste ontwerp
Een vroeg ontwerp

Fluit om hulp

Zodra een eerste ontwerp van het artwork klaar was, kwamen de richtlijnen van Whistl over wat een effectieve Flyer maakt goed van pas. Whistl Doordrop Media is de derde partij die de service LeafletDrop beheert, die we gebruiken voor huis-aan-huis folderverspreiding. Hun uitgebreide ervaring op het gebied van direct marketing heeft ertoe geleid dat ze een verzameling bronnen voor marketeers en ontwerpers die hen helpen effectieve en boeiende inhoud te maken. 

Met ons eerste ontwerp om aan te werken, wendden we ons tot Advies van Whistl rond beeldmateriaal, lay-out en kleur om er zeker van te zijn dat we ons ontwerp optimaliseerden. De belangrijkste ontwerprichtlijnen die zij aanbevelen zijn:

 • Zet je CTA (call-to-action) op beide zijden van de folder
 • Bestelstappen tonen, d.w.z. de ontvanger door het aankoopproces leiden
 • Maak beide zijden van de folder impactvol
 • Deel goede beoordelingen om betrouwbaarheid te tonen
 • Vermeld sociale media-handgrepen
 • Vermeld speciale aanbiedingen of kortingen
 • Cirkels werken beter dan vierkanten
 • Portretfoto's werken beter dan landschapsfoto's
 • Groepsfoto's zijn beter dan individuele foto's
 • Afbeeldingen van mensen die oogcontact maken zijn het meest aantrekkelijk
 • Kleur is beter dan zwart-wit
 • Warme kleuren zijn beter dan koude kleuren

De tips aan boord nemen

Farnham Chiropractic Wellness folder - definitief
Het uiteindelijke kunstwerk

De tips die betrekking hebben op beide zijden van het ontwerp zijn inzichtelijk. Als je bedenkt dat een Flyer op beide manieren op de deurmat kan belanden, is het duidelijk dat beide kanten een soort visueel haakje moeten bevatten om de ontvanger aan te spreken. Vergeet niet dat je voor een bijzonder drukke en sceptische ontvanger misschien alleen de reis van deurmat naar prullenbak hoeft te maken om je zaak te bepleiten!

 

In elk opzicht is de lijst een handige checklist om door te lopen tijdens het afronden van je ontwerp. We hebben geprobeerd elk punt aan te stippen in ons definitieve ontwerp, hoewel we de sociale-mediadetails in deze specifieke campagne niet belangrijk genoeg vonden om waardevolle ruimte in ons ontwerp op te eisen.

Ogen op het doel

Met een sterk folderontwerp dat alle vakjes aankruist, is het tijd om te kijken hoe je de juiste doelgroep kunt bereiken voor de deurbezorging. Kijk uit naar onze volgende blog over  Farnham Chiropractie en Wellness'. campagne, waarin we kijken naar het bestelproces en hoe we inzicht in ons potentiële publiek kunnen gebruiken om de locatie, leeftijd, inkomens en huishoudtypes te kiezen waarop we ons gaan richten.