Tentoonstellen als een expert: schelpschema's en kleine ruimtes

Nieuwe exposanten, eenmanszaken en kleine bedrijven moeten het meeste halen uit een klein budget en een klein oppervlak. Terwijl grotere, meer volwassen merken vaak enorme, op maat gemaakte stands om het publiek te verbazenMet beperkte middelen en onroerend goed kunnen kleinere exposanten toch een grote impact hebben op de beurs.

Als je je inschrijft voor een kleine standplaats of een shell scheme stand, kan het een uitdaging zijn om deze te laten opvallen. Je wordt omringd door tientallen stands met hetzelfde oppervlak, die allemaal strijden om aandacht en bezoekersaantallen. Dave Roberts van Ancoats Gitaren meerdere keren tentoongesteld tijdens zijn eerste handelsjaar. Door zijn steile leercurve is hij in een fantastische positie om zijn ervaring te delen en anderen te helpen hun aanwezigheid te maximaliseren.

Wat wordt er aangeboden?

Als je informatie aanvraagt over deelname aan een beurs, krijg je de mogelijkheid om je standplaats te kiezen. Afhankelijk van het evenement en de locatie kun je de grootte en positie van je standplaats kiezen. 

Toen Ancoats Guitars exposeerde op The Guitar Show in Birmingham, was de ruimte beperkt en waren de beste plaatsen moeilijk te bemachtigen. Als gevolg daarvan bevond Dave zich een beetje buiten de gebaande paden:

Ik zat een beetje weggestopt in de hoek, dus tenzij iemand specifiek moeite deed om mijn kant op te komen, zouden ze de impact van mijn vertoning niet van dichtbij meemaken.

Zorg er dus voor dat je, waar mogelijk, rekening houdt met de positie van de stand die je boekt en kom vroeg om een goede plek te bemachtigen. Er is meestal een plattegrond van het terrein beschikbaar, dus kijk naar de positie van ingangen, uitgangen, faciliteiten en eetkraampjes om een plek te vinden waar veel mensen komen. Je hebt misschien ook de optie om een standplaats te kiezen die alleen uit ruimte bestaat, of een schelpenplan.

Wat is een Shell-regeling?

Hoewel de naam klinkt alsof het een soort fraude is, kan een 'shell scheme' een slimme investering zijn! Shell scheme' is de term die in de beursindustrie gebruikt wordt voor een kant-en-klaar standbouwpakket. Meestal is het een kant-en-klare stand met wat basisbenodigdheden zoals muren, vloer, verlichting, elektriciteit en misschien wat eenvoudig meubilair zoals stoelen en tafels.

Shell-schema beurs

Hoewel het sjabloon dat deze schema's bieden een handige achtergrond voor je display kan creëren, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Je zult merken dat een stand met een schelpschema je creativiteit kan beperken als het gaat om het ontwerp van je stand, dus het is belangrijk dat je de stand aanpast zodat je je kunt onderscheiden van andere vergelijkbare stands. 

De elementen in het 'omhulselplan' verschillen van evenement tot evenement, maar moeten worden vermeld in het informatiepakket van de organisator. Toen Dave exposeerde op The Guitar Show, had hij een omhulsel van 4 m² om mee te spelen.

Zoals je kunt zien, was Dave's stand aan twee kanten omsloten omdat het de eindstand was. Algemene bewegwijzering aan de voorkant, stroomvoorziening, tapijt, tafel en stoelen maakten allemaal deel uit van het pakket.

Je shell aanpassen

Het voordeel van een 'shellschema' is dat de basis al voor je geregeld is. Afhankelijk van het evenement is het waarschijnlijk dat ze een geweldig blanco canvas bieden dat je kunt verfraaien met je eigen ideeën. tentoonstellingsmateriaal. Dit is wat Dave wist te bereiken met zijn pitch:

 

 

Een 'omhulselplan' met schermwanden of stoffen scheidingswanden geeft je ook een zekere mate van privacy. U zult zich beter in staat voelen om een privébijeenkomst te houden met potentiële klanten en partners en bezoekers zullen minder snel een kortere weg nemen door uw ruimte. Je kunt ook onaantrekkelijke opslagruimte of technologie achter stands en banners verbergen zonder bang te hoeven zijn dat ze je in de weg zitten.g geklokt vanaf de achterkant. Dave ontdekte dat er zowel nadelen als voordelen verbonden waren aan het schaalschema:

De beschutte aard van het schelpschema had zijn voor- en nadelen. Aan de negatieve kant voelde ik me minder zichtbaar in de ruimte. Aan de positieve kant maakten de scheidingswanden de ruimte ruimtelijker. Het maakte de stand meer geschikt om potentiële gitaarkopers te ontmoeten en met hen te overleggen over hun wensen op maat.

Alleen de ruimte?

Het alternatief voor een 'shell scheme' is waarschijnlijk een 'space only' pitch. Zoals je zou verwachten, krijg je een bepaalde vierkante meter toegewezen en verder weinig. Echt, als we kijken naar standplaatsen met alleen ruimte, hebben we de neiging om te kijken naar twee heel verschillende vormen van ruimtegebruik.

Ten eerste kan "alleen ruimte" op instapniveau betekenen dat je een plek hebt in een rij met schragentafels waar je je displays kunt neerzetten en je waren kunt uitstallen. Als je geluk hebt, kan het een grotere ruimte zijn waar je je elementen kunt uitstallen en bezoekers kunt verwelkomen.

Ten tweede, op een meer gevorderd niveau, kan het een grotere ruimte betekenen die vrij is van afspraken zodat je langs kunt komen en je eigen stand op maat kunt opzetten. Als dit het stadium is waarin je je bevindt, vind je fantastische informatie in ons stuk met advies van industrie-expert Andy Hickinbotham.

Haare focus ligt op die kleinere locaties waar je elke vierkante centimeter optimaal moet benutten. Voor veel evenementen, vooral die op kleinere schaal, kan 'space only' je enige optie zijn. In dat geval is het aan jou om je ruimte te definiëren, het professionalisme op te voeren en je stempel op het evenement te drukken.

De ruimte optimaal benutten

Toen Ancoats Guitars exposeerde op de North East Guitar Show en de London International Guitar Show, had Dave bij beide gelegenheden een stand die alleen uit ruimte bestond. Als onderdeel van een rijAncoats Guitars viel op dankzij opvallend drukwerk van Solopress.

T-shirts en petten laten me meer overkomen als een 'echt' merk. Met de stickers geef je er uiteindelijk wel een paar weg aan verveelde kinderen, maar misschien dringt die boodschap wel door tot ouders die misschien wel klant worden!

Voor de hoogte en om een achtergrond te creëren, Rolbanners waren een fantastisch element van de display. In het ontwerp stond het logo helemaal bovenaan, zodat het zichtbaar was boven hoofdhoogte en boven de gitaren. Hierdoor was het voor bezoekers duidelijk wiens kraam ze aan het bewonderen waren.

De Bedrukt tafelkleed vergroot de merkdekking, verbergt de slordige schragentafel en creëert eronder een verborgen ruimte voor opslag. Als minder gebruikt element is het ook een echt punt van verschil met de omringende stands.

Stickers, T-shirts, Kappen en Brochures Creëer extra redenen om de kraam te benaderen, verhoog de professionaliteit en breng de branding naar voren, 

Iets hebben om mee te nemen is essentieel voor mij, omdat mijn klanten wat tijd moeten besteden aan het overwegen van de specificaties van een instrument op maat. Met een folder of brochure kunnen ze dat op hun gemak doen.

Wees voorbereid op wat er ook is

In werkelijkheid hebben zowel stands met een schelpschema als standplaatsen met alleen ruimte aspecten waar je van tevoren rekening mee moet houden. De juiste keuze tussen de twee hangt af van je behoeften en doelen, maar voor veel kleinere beurzen heb je die keuze misschien niet. Dave's pakket met Ancoats Guitars displaymaterialen is veelzijdig genoeg om een geweldig uitziende stand te creëren, wat hij ook aantreft als hij op het evenement arriveert.

Met een zorgvuldig ontwerp en een zorgvuldige uitvoering kun ook jij een opvallende display creëren met aanpasbare materialen die je goed van pas zullen komen op talloze shows.