Solopress wint Bedrijf van het Jaar bij The Printweek Awards 2024!

Solopress wint Bedrijf van het Jaar

Het is ons een groot genoegen om aan te kondigen dat Solopress is benoemd tot Bedrijf van het Jaar bij de prestigieuze Printweek Awards 2024.

De awards avond, die op woensdag 6 maart werd gehouden in The Brewery in Londen, werd georganiseerd door de illustere vakpublicatie Printweek en staat in het teken van uitmuntendheid in de printindustrie. Deze uitreiking is het hoogtepunt op de kalender van de printindustrie en viert uitmuntende prestaties en innovatie binnen de sector.

Van de 16 concurrerende categorieën is de prijs voor 'Bedrijf van het Jaar' de meest prestigieuze. Deze prijs eert een bedrijf dat voorbeeldig succes laat zien op verschillende cruciale gebieden, waaronder financiële groei, technologische vooruitgang, investeringen in human resources en bijdragen aan de industrie als geheel.

Printweek beschrijft deze prijs als "de ultieme bekroning in de grafische industrie".Dit is een bewijs van het leiderschap en de uitmuntendheid van de ontvanger in alle facetten van het bedrijf.

Afbeeldingen Copyright www.tellingphotography.com

Solopress werd voor de titel geselecteerd na een rigoureus evaluatieproces, waarbij de financiële prestaties, strategische investeringen in baanbrekende technologie en toewijding aan het koesteren van bekwame en gemotiveerde werknemers werden erkend. 

De prijs voor Bedrijf van het Jaar, die wordt toegekend door een panel van experts uit de sector, erkent de beste allround prestatie van een printer. Het panel prees onze eersteklas toewijding aan gezonde financiën, uitstekende service, technologische vooruitgang en een uitstekende reputatie. innovatie en teamontwikkeling.

De prijs kon niet op een beter moment komen, nu Solopress viert momenteel haar 25e jubileumjaar. Sinds 1999 is de drukkerij in Southend levert uitzonderlijke printoplossingen aan bedrijven en printresellers in het hele VK. Van Vliegers, Foldersen Zakelijk briefpapier naar grootformaat print- en merkproducten Promotionele productenSolopress heeft altijd kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid geleverd. 

Solopress dankt haar toegewijde team, trouwe klanten en partners uit de sector voor hun voortdurende steun en bijdrage aan haar succes. Terwijl we nadenken over deze belangrijke prestatie, zijn we gesterkt om aan het volgende hoofdstuk van onze reis te beginnen, gedreven door de ambitie om onze diensten en aanbiedingen verder te verbeteren. 

We zijn toegewijd aan het bereiken van uitmuntendheid in elk aspect van ons bedrijf en het voelt geweldig om onze inspanningen erkend te zien met deze prijs. Deze prestatie is niet alleen mogelijk gemaakt door ons toegewijde team, maar ook door onze klanten; wij danken u hartelijk voor uw steun! 

Hoe hebben we Onderneming van het Jaar gewonnen?

2024 Printweek Awards

Uiteindelijk wonnen we dankzij een uitstekend bod dat drie bijlagen omvatte:

 • Personeelsregelingen en bedrijfscultuur
 • Investering in onze fabriek
 • Goede doelen, gemeenschap en milieu

Printweek voegde hieraan toe: "Solopress heeft de laatste tijd een aantal zoete geluiden laten horen, te oordelen naar hun recente financiële prestaties. Sinds 2021 heeft het bedrijf zijn omzet en winst aanzienlijk zien groeien en vorig jaar heeft het meer dan 55.000 nieuwe klanten binnengehaald."

Een jurylid voor de awards voegde hieraan toe: "Als je in zo'n concurrerende sector zulke resultaten behaalt, kun je niet anders dan onder de indruk zijn. Dit is een serieus goed geleid schip!

Personeelsregelingen en bedrijfscultuur

Uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden en dynamische initiatieven van Human Resources hebben een cultuur bevorderd waarin collega's zich gewaardeerd voelen. Door prioriteit te geven aan het welzijn van onze mensen, hebben we een robuuste teamgeest gecreëerd die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het navigeren door uitdagende marktomstandigheden en het consequent overtreffen van de verwachtingen van onze klanten.

Deze regelingen omvatten:

 • Zomerfeest: In de zomer van 2023 nodigden we de dierbaren van onze collega's uit om de uitgebreide Solopress-familie te vieren!
 • Kerstfeest: Onze seizoensfeesten omvatten een luxe pakket voor alle collega's en een volledig verzorgd feest!
 • Verrassingen en lekkernijen: De 'Surprise & Delight'-dagen worden gefinancierd uit het budget van £35k dat we opzij hebben gezet om collega's te vieren, waaronder Valentijnsdag, meicupcakes, Pasen, Halloween, pizza's en nog veel meer!
 • Interne nieuwsbrief: Dit jaar hebben we The SoloExpress geïntroduceerd, een maandelijkse nieuwsbrief met een bericht van Simon, aankondigingen van de Collega van de Maand, een wedstrijd met waardevolle prijzen voor winnende collega's en verschillende bedrijfsupdates of projecten.
 • Werknemersregelingen: Cyclescheme, Sage Benefits, Pensioenen: In oktober 2022 hebben we een salarisaanvullingsregeling ingevoerd om collega's te helpen hun pensioenbijdragen en nettoloon te verhogen, naast bestaande voordelen zoals onze fietsregeling en Sage-voordelen.

Investering in onze fabriek

Om onze groei te ondersteunen, onze capaciteit te vergroten en een toestroom van klanten met grote volumes te kunnen bedienen, hebben we een ambitieus investeringsprogramma uitgevoerd. In die tijd hebben we de HP Pagewide T250, de HP Indigo 100K B2, twee Agfa Anapurna H2500i LED hybride persen, twee HP Indigo 10000 digitale persen en een Kongsberg C Edge snijtafel aangeschaft.

In de verslagperiode hebben we de volgende investeringen gedaan:

 • Heidelberg Speedmaster XL106 10P en nieuwe productielocatie: Met de aankoop van een Heidelberg Speedmaster XL106 10P-pers in oktober 2022 hebben we de capaciteit voor B1-afdrukken verworven. Onze recente investering van 5 miljoen pond en onze uitbreiding van 10.000 m² betekent dat we nu op B1-vellen kunnen drukken. Het resultaat? Hogere snelheid, minder afval, een onberispelijke afdrukkwaliteit en een grotere totale productiecapaciteit.
 • Magnus 800 plaatbelichters: We hebben drie nieuwe Magnus 800 plaatbelichters van Kodak die tot 62 platen per uur kunnen maken. De Speedmaster zelf is uitgerust met Autoplate XL 3 die de complete set platen in minder dan een minuut kan verwisselen.
 • Extra afwerkingsmachines voor B1: De nieuwe machines die we aan onze machinelijst hebben toegevoegd om B1 drukwerk te ondersteunen zijn onder andere een StitchLiner MkIII, een HT300 trimmer met drie messen, twee Polar 137 guillotines, twee Horizon iCE vouwmachines en twee Pitstop high-speed rilmachines.
 • Agfa Oberon RTR3300: In juni 2023 kondigden we de toevoeging aan van de Agfa Oberon RTR3300, een speciale roll-to-roll digitale inkjetprinter. De dubbele rolfunctie van de Oberon betekent dat hij kan afdrukken op één 3,3 m brede rol of twee 1,6 m brede rollen in duale modus. Dankzij deze veelzijdige functionaliteit kunnen we beter inspelen op de vraag door het aanpassingsvermogen en de productiviteit van onze grootformaatafdeling te vergroten.
 • Fotoba XLD 320HS: Als aanvulling op de Oberon kochten we ook een tweede Fotoba XLD 320HS, een grootformaat XY-snijplotter die de superbrede rollen kan snijden die de Oberon gebruikt. 

Goede doelen, gemeenschap en milieu

In de periode van oktober 2022 tot september 2023 hebben we onze inspanningen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid uitgebreid met een aantal spannende nieuwe projecten.

We hebben de eer gehad om samen te werken met een indrukwekkend aantal lokale en nationale liefdadigheidsinstellingen, door donaties te doen, sponsoring te bieden of gratis bestellingen te produceren voor een totaalbedrag van meer dan £40.000 in de verslagperiode.

Onze liefdadigheidspartners in het afgelopen jaar:

 • Prost8
 • De Endometriose Stichting
 • Southend RNLI
 • HARP - liefdadigheidsinstelling voor daklozen in Southend
 • Voedselbank Southend
 • Lady McAdden Borstkankerfonds
 • Kudde in de stad
 • Het epische avontuur van Morph
 • De liefdadigheidsinstelling voor drukkerijen

Sponsoring in lokale sporten

Onze betrokkenheid bij de lokale sport heeft dit jaar een nieuw hoogtepunt bereikt, want we zijn nu officieel shirtsponsor van Southend United Football Club, bovenop onze bestaande sponsoring van de noordelijke tribune. Dat komt bovenop onze voortdurende relatie met Chelmsford Chieftains Ice Hockey en onze steun aan de veelbelovende plaatselijke bokser Hamzah Butt.

De omgeving

Dit jaar hebben we een functionaliteit geïntroduceerd waarmee klanten kunnen bijdragen aan CO2-compensatie op onze best verkopende producten. We hebben ook een tracker voor CO2-compensatie geïntroduceerd, zodat klanten kunnen zien hoeveel CO2 ze met hun bijdragen hebben gecompenseerd. We doen dit via onze relatie met Climatepartner, die over de hele wereld CO2-afvangprojecten beheert. Sinds de introductie hebben we 186.746 kilo kooldioxide gecompenseerd.