Een kerstevenement organiseren

Een kerstevenement organiseren

In het kerstonderzoek van Solopress* zei 57% van de shoppers dat ze een kerstevenement hadden bijgewoond dat werd georganiseerd door een bedrijf. Met dit niveau van deelname is het zeker de moeite waard om te overwegen of het organiseren van een Kerst Een evenement voor klanten, cliënten en het bredere publiek kan helpen om relaties te verstevigen en zelfs nieuwe relaties te creëren.

Grot superster

Komt de kerstman deze december naar jouw winkel of locatie? Het organiseren van een Santa's Grotto in je zaak is niet voor niets een kerstklassieker. Je kunt de menigte aantrekken en er soms zelfs geld voor vragen.

Zorg er wel voor dat je naaste buren niet hetzelfde van plan zijn. Als er twee Vaderfeesten vlak bij elkaar zijn, kunnen jonge kinderen in de war raken en krijgen vaders en moeders lastige vragen.

Andere gevaren van de grot zijn net zo bekend. Het volstaat te zeggen dat vertrouwd en gescreend seizoenspersoneel met up-to-date DBS-controles en een onberispelijke persoonlijke hygiëne zijn een absolute must. Maar doe het goed en je kunt je eigen Wonder op 34th Straat!


Open uw deuren

Als je een bedrijf hebt dat van nature niet veel bezoekers trekt, kun je toch je deuren opengooien in het seizoen van goede wil. Een eenvoudig evenement met versnaperingen kan goed werken voor een advocaat, makelaar of ander kantoor in een winkelstraat - bied gewoon een glas fizz en een paar gehakttaarten aan.

Ze kunnen binnenkomen om een beetje op te warmen en uiteindelijk gesprekken beginnen die leiden tot vruchtbare zakelijke kansen. Afhankelijk van je bedrijfsmodel lopen ze misschien naar buiten met een aankoop, een brochureeen folder of een klantenkaart. Ze zullen je op zijn minst een paar trappen hoger inschatten omdat je gastvrijheid hebt getoond.


Doe mee aan de optocht

Als je in of in de buurt van een drukke winkelstraat zit, kun je succes hebben door mee te liften op een plaatselijk evenement zoals het ontsteken van de kerstverlichting of een kerstparade. Maak van de gelegenheid gebruik om een receptie of een speciale avondopenstelling te organiseren. Je kunt dan profiteren van de piek in het voetgangersverkeer en de speciale sfeer die de avond creëert.

Een VIP-evenement

Als je een winkel of showroom hebt, kun je een exclusief VIP-winkelevenement buiten openingstijden overwegen. Als je duurdere artikelen, luxegoederen, nicheproducten of haute couture aanbiedt, wil je misschien een handvol gewaardeerde klanten uitnodigen.

Met jouw evenement kunnen ze de menigte voor zijn, persoonlijk winkelen, je goederen proeven of genieten van verfrissingen. Verhoog de anticipatie met gouden tickets of goud Uitnodigingen in folie.


Verspreid het nieuws over je kerstevenement

We vroegen meer dan duizend klanten hoe ze te weten waren gekomen dat een bedrijf een kerstevenement organiseerde. Mensen mochten meer dan één optie kiezen - ziehier hoe ze reageerden:

Etalage

Professioneel poster afdrukken zal vrijwel zeker een betere indruk geven van je evenement dan iets handgeschreven of op A4 in zwart-wit. Posterprint richt zich perfect op de mensen die regelmatig langs je pand komen. Een sterke etalage kondigt je kerstevenement in stijl aan, zowel vooraf als op de dag zelf.

 

Een flyer 

Vliegers zijn snel, gemakkelijk en goedkoop om af te drukken. Je kunt ook slim zijn over wanneer en waar je ze verspreidt om je perfecte publiek te bereiken. Begin ze ongeveer een week voor het evenement in tassen en verpakkingen te stoppen. Zorg ervoor dat je details van gratis monsters of versnaperingen toevoegt om ze te verleiden. Een kortingsbon of uitgeknipte coupon zal verder helpen om bezoekers op de dag zelf te verleiden.

 

Lokale pers

Neem contact op met lokale journalisten om ze te laten weten dat je evenement doorgaat - en nodig ze natuurlijk uit! Als je opbrengsten doneert aan een goed doel, vergeet dit dan niet te vermelden, want dit kan de aandacht trekken.

 

Mond-tot-mondreclame

Hoewel mond-tot-mondreclame een moeilijk kanaal is om een strategie voor te bepalen, is het zeker waar dat verhalen over je aankomende evenement bijna zeker afkomstig zijn van een van de kanalen waarop je je richt - dus ga zo door!

 

56% van de shoppers wordt afgeschrikt als het upselling/cross-selling proces de transactie vertraagt*Online    

Je eigen website, je sociale media en lokale vermeldingen zijn geweldige manieren om een evenement gratis te promoten. Als je toch een deel van je digitale budget wilt gebruiken, kun je een betaalde advertentie op Twitter, Facebook of LinkedIn plaatsen die specifiek gericht is op jouw geografische gebied.

 


Ik merkte toevallig dat
het evenement vond plaats
     

Om op de dag zelf bezoekers aan te trekken, moet je zorgen voor een drukte van jewelste met etalagemateriaal in de etalages en bij de ingang. Als je etalages en flyers genoeg aandacht trekken, zullen andere voorbijgangers zeker nieuwsgierig worden en je bezoeken.

 

 

Als je contact wilt opnemen over hoe je je bedrijfsevenement deze kerst kunt promoten, bespreken we graag de mogelijkheden. Bel ons op 01702 460047 of gebruik de Live Chat.

*Alle numerieke gegevens die worden weergegeven in onze procentuele wielen werden verzameld als onderdeel van de Solopress 2019 Kerstenquête. Alle getoonde statistieken zijn gebaseerd op de antwoorden van 100% van de 1204 respondenten. Gegevens verzameld via de enquête blijven eigendom van AGA Printing Ltd handelend onder de naam Solopress Ltd en mogen niet worden gereproduceerd zonder erkenning via een backlink. Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten zijn voorbehouden.