Marketing van je uitverkoop in januari

Januari Verkoop Marketing

Welkom bij onze WAT, WANNEER, HOE en WAAROM van januari verkoopmarketing. We gaan kijken naar WAT kortingen die je kunt bieden; WANNEER zijn mensen die hun uitverkoopinkopen doen; HOE hoe je je verkoop gaat promoten; en WAAROM op aarde is alles rood en wit? 

Welke korting bied je aan en kun je die waarmaken?

De verwachtingen rond de uitverkoop in januari zijn nog nooit zo hoog geweest en vooral winkeliers staan onder enorme druk om hun prijzen zo ver mogelijk te verlagen. Of je er nu wel of niet voor kiest om mee te doen aan een race naar de bodem, het is goed om te weten wat er speelt in het huidige winkelklimaat en welke claims je kunt maken rond je uitverkoopaanbieding.
 

Het spel Percentages...

Wordt iemand echt nog enthousiast van 10%? Wat moet het worden? 25%? 50%? In de afgelopen tien jaar lijken winkeliers zich te hebben gevestigd op een "70% korting" bericht als de standaard voor januari uitverkoopaanbiedingen.

70% - het magische getal?

Veel grote namen lijken te hebben gekozen voor 70%. Boots, HMV en Topshop hebben allemaal voor het geluksgetal 70 gekozen.

Januari uitverkoop Marketing 70%

Het lijkt bijna alsof winkeliers de mix van producten die ze in hun uitverkoop opnemen speciaal kiezen om het magische getal te halen.

Vorig jaar verhoogden ASOS, Gap en River Island allemaal hun spaaraanbod van 60% naar 70% terwijl hun uitverkoop gaande was als reactie op de activiteit van de concurrent.

Vergeet niet dat een uitverkoop in januari niet gelijk hoeft te staan aan een opruiming - voor veel sectoren is het mogelijk om uitverkoopvoorraden met korting te kopen om een nieuw aanbod te creëren.

Dit kan je helpen om te voorkomen dat je schadelijke prijsverlagingen moet doorvoeren als het gaat om de belangrijkste aandelen. Tot op zekere hoogte kun je je aankoopstrategie ook zo vormgeven dat je uitkomt bij een aanbod waarmee je een 70%-claim kunt indienen.

Loss leaders zullen helpen om interesse en bezoekers aan te trekken en om je kortingspercentage te verhogen, maar vergeet niet om je voorraad te beperken en je algemene marges in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat je nog steeds aan het langste eind trekt.

Top tip: Houd je concurrenten in de gaten en verdedig je marge.

Gedurfde beweringen!

We moeten niet alleen proberen te voldoen aan de verwachtingen van ons publiek, we moeten het ook kunnen onderbouwen. Maar hoe blijf je met je kortingsclaims aan de goede kant van de reclamenormen?

Wordt de besparing berekend op basis van een RRP?

In de ogen van de waakhonden betekent RRP niet zo veel. Je moet aantonen dat het product gedurende een aanzienlijke periode openlijk te koop is aangeboden tegen die adviesprijs. Een aanbeveling van de fabrikant is niet genoeg om een besparingsclaim te onderbouwen. Als je een nieuw uitgebracht artikel verkoopt, kun je een besparingsclaim op basis van eerdere verkopen niet onderbouwen, omdat niemand het artikel ooit eerder heeft verkocht.

Drijf prijzen niet op om ze te verlagen!

Januari verkoopmarketing ballonnen

Het antwoord is niet om een artikel voor een korte periode tegen een hogere prijs te verkopen, zodat je de prijs bijna onmiddellijk kunt laten zakken. De ASA heeft een klacht tegen Asda toegewezen voor het verhogen van de prijs van een ontbijtgranen voor 1 dag om vervolgens een kortingsclaim in te dienen. Als er een klacht wordt ingediend, kijkt de ASA ook naar welke verkopen er zijn gedaan tegen de hogere prijs om vast te stellen dat het een echte verwijzing was.

Hoe lang moet de hogere prijs worden aangeboden?

Als vuistregel geldt dat de hogere referentieprijs in rekening moet zijn gebracht voor een significante periode die langer is dan de tijd dat de actieprijs werd aangeboden. De ASA beschrijft deze periode als "voldoende lang om vast te stellen dat de hogere prijzen de gebruikelijke prijzen waren".

Als ik "tot 70% korting" aanbied, hoeveel van mijn uitverkoopartikelen moeten dan daadwerkelijk met 70% zijn afgeprijsd?

In het verleden moest 10% van de verkoopartikelen per hoeveelheid worden afgeprijsd met het maximale percentage, maar dat is nu versoepeld. De huidige richtlijnen van ASA zijn om ervoor te zorgen dat "een aanzienlijk deel van de te verkopen artikelen wordt afgeprijsd met de maximale besparing". Er werd een precedent geschapen toen er in 2017 een klacht is ingediend bij de ASA over Better Bathrooms UK. Better Bathrooms maakte een claim van 70%, maar toen de ASA ontdekte dat slechts 8.63% van het aantal (niet de waarde) van de artikelen in de uitverkoop werden aangeboden met een korting van 70%, handhaafden ze de klacht.

Misleid ons niet!

Hoewel sommige richtlijnen frustrerend vaag zijn, is het belangrijkste dat je je kortingsclaims kunt verdedigen als een klant of concurrent ze in twijfel trekt. Het belangrijkste principe hier is dat je niet misleidt of potentiële besparingen overdrijft. Voor gedetailleerd advies over welke claims je mag maken als onderdeel van je januari sales marketing, raden we je aan de website van de Advertising Standards Authority te bezoeken op www.asa.org.ukBezoek www.gov.uk of professioneel juridisch advies inwinnen.

WANNEER winkelen mensen de Januari Verkoop?

...en in hoeverre zien zij de uitverkoop in januari als een kans om te besparen? Als onderdeel van het Solopress Kerstonderzoek* vroegen we shoppers:

Wanneer bekijk je de januari-aanbiedingen?   

Januari Verkoopmarketing - wanneer shoppers beginnen

We vroegen ook in hoeverre ze het eens waren met deze stelling:

Ik denk dat de uitverkoop in januari een belangrijke kans is om koopjes te doen.

 

 

HOE promoot je de uitverkoop in januari?

De uitverkoop in januari is geen tijd voor subtiliteit. Het is tijd om er alles tegenaan te gooien en print is een kosteneffectieve manier om je winkelruimte tijdelijk te transformeren.

Ook al gebruik je deze materialen tijdelijk, dat betekent niet dat ze voor eenmalig gebruik moeten zijn. Maak je grotere en duurzamere gedrukte materialen klaar voor de toekomst door data en specificaties te vermijden. Op die manier kun je een aanzienlijk deel van je verkoopmateriaal volgend jaar opslaan en hergebruiken.

Dit zijn enkele onmisbare artikelen voor de uitverkoop die op je boodschappenlijstje moeten staan:

Zwaai tags

Een schommeltag is een stuk onderpand dat je aan je producten zelf kunt bevestigen. Ze zijn vooral effectief voor kledingwinkels die tags aan hanger en labels kunnen bevestigen. Je kunt zelfs net als sommige winkeliers je uitverkoop brandmerken als de "red tag sale" en alle artikelen in de uitverkoop markeren met een opvallend Zwaai label.

Januari Uitverkoop Marketing

Posters

Als je ramen hebt, is dit het moment om ze te gebruiken. Draag bij aan de uitverkoopkoorts in de winkelstraat door je aanbieding aan te kondigen. Wees groot en vet en benadruk je topkorting. Als alternatief voor posters Op een afstand van de ruiten kun je overwegen om je ramen te blinderen met bekleding, posters of een op maat gemaakt papier.

Ander "Point Of Sale" materiaal

Schaprandstrips, tafelpraters, stutkaarten en vele andere kleinere stukken kunnen helpen een groter geheel te creëren. Misschien heb je standaard een vrij schone en overzichtelijke displayomgeving, maar de uitverkoop in januari is geen tijd voor minimalisme. Het is tijd om je eigen regels te breken en de beschikbare ruimte te vullen.

Bewegwijzering

Je verkoopboodschap, in groot formaat geprint op stevig karton, kan helpen om je aanbod zowel binnen als buiten onder de aandacht te brengen. Hangende banners, vrijstaande displays en zelfs handheld "Golf". bewegwijzeringsborden kunnen helpen om voetgangers naar je locatie te leiden, vooral als je net buiten de hoofdstraat ligt.

Januari uitverkoop opgeschorte banner


Waarom altijd rood en wit?

Ga je voor rood en wit in januari? Rood, wit en misschien een vleugje geel hebben misschien nul associatie met je belangrijkste merk, maar deze kleuren kunnen nog steeds een rol spelen als het gaat om januari sales marketing.

De grote uitverkoopseizoenen zijn de momenten waarop je een gratis pas krijgt. Je kunt het je veroorloven om je consistentie een paar weken te vergeten. In deze periode kun je je merk niet devalueren, want alle kansen zijn verkeken. Iedereen doet het toch.

Er is zeker iets voor te zeggen om iets anders te doen en je te onderscheiden, maar waarom zou je tegen de stroom in zwemmen?

Ga met de stroom mee en schilder samen met je buren in de winkelstraten de stad rood en wit. Hier lees je waarom deze kleuren zo effectief zijn om die koopjesjacht op te wekken:

Januari uitverkoop Marketing roodRood

Geassocieerd met: opwinding, energie, liefde, passie, urgentie

Einsteinmarketeer.com staat dat rood "ook fysieke effecten heeft, die de bloedsomloop, ademhaling en zelfs de stofwisseling verhogen." Volgens de website Trends voor kleine bedrijvenRood "creëert een gevoel van urgentie, wat goed is voor uitverkoop".

 

Januari uitverkoop Marketing witWit

Geassocieerd met: eerlijkheid, eenvoud, evenwicht, zuiverheid, duidelijkheid, efficiëntie

Volgens bronnen voor geestelijke gezondheid verywellmind.com, Wit wordt in januari gebruikt voor verkoopmarketing en branding "om een gevoel van veiligheid, zuiverheid, frisheid en reinheid over te brengen en om contrast te creëren". In combinatie met rood zorgt dat contrast ook voor leesbaarheid en focus.

 

Januari uitverkoop marketing geelGeel

Geassocieerd met: optimisme, geluk, speelsheid, vertrouwen, goede wil

Geel wordt soms gebruikt als alternatief voor wit om te werken tegen rode achtergronden. Maar geel heeft verrassend genoeg ook een donkere kant! Volgens Trends voor kleine bedrijvenGeel kan baby's aan het huilen maken en kan worden gebruikt om "een gevoel van angst te creëren dat impulsieve kopers kan aantrekken".

 


Hopelijk heeft dit je wat tips gegeven over hoe je verkoopmarketing in januari effectief kunt aanpakken. Als je wilt ontdekken hoe materialen zoals posters, POS, bewegwijzering en meer je kunnen helpen om je aanbod te promoten, bezoek ons dan op www.solopress.com of bel ons op 01702 460047.

 

*De gegevens in onze grafieken werden verzameld als onderdeel van de Solopress 2019 Kerstenquête. Alle getoonde statistieken zijn gebaseerd op de antwoorden van 100% van de 1204 respondenten. Gegevens verzameld via de enquête blijven eigendom van AGA Printing Ltd handelend onder de naam Solopress Ltd. Ze mogen niet worden gereproduceerd zonder erkenning via een backlink. Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten zijn voorbehouden.