Een kerstwedstrijd organiseren

Kerstwedstrijd

Het is de tijd om te geven en een kerstwedstrijd kan precies het juiste zijn om de kerstsfeer te omarmen, de verbeelding van uw publiek te vangen en het momentum van uw kerstcampagne vast te houden. Bovendien kenmerkt het u als een gulle zakenpartner en associeert u uw merk met goede tijden.

Hier zijn onze 7 redenen waarom een wedstrijd voordelig kan zijn voor je bedrijf, plus onze DO'S en DON'Ts voor het houden van een wedstrijd.

 

7 redenen om een kerstwedstrijd te houden

39% heeft meegedaan aan een kerstwedstrijd
39% heeft meegedaan aan een kerstwedstrijd

1. Het past bij het seizoen

In de Solopress Christmas Survey zei 39% van de ondervraagden dat ze hadden deelgenomen aan een kerstwedstrijd. Dat is een sterk precedent. Het toont aan dat mensen een ervaring hebben met en verwachtingen hebben van wedstrijden rond Kerstmis, dus je kunt redelijk zeker zijn van een sterke opkomst.

44% verleid door een wedstrijd om een bedrijf te gebruiken met Kerstmis
44% verleid door een wedstrijd

2. Het is effectieve inbound marketing

Een aanzienlijk deel van de markt dat anders misschien geen interesse in uw bedrijf zou tonen, kan worden verleid door een aantrekkelijke prijsactie. 44% van de respondenten in ons onderzoek was van mening dat een wedstrijd hen zou verleiden om tijdens de kerstperiode gebruik te maken van een bedrijf.

 

3. De vaart erin houden

Als je de prestaties van voorgaande jaren analyseert, kun je misschien een bepaalde week of een bepaald publiekssegment identificeren waarin je de prestaties kunt verbeteren. Google Analytics is in dit opzicht een bijzonder nuttig hulpmiddel voor online bedrijven. Een promotieactiviteit zoals een gerichte wedstrijd kan net het juiste middel zijn.

4. Positieve pers

Een wedstrijd is ook een geweldige kans voor positieve pers en PR. Laat de lokale of nationale pers weten wat je van plan bent, nodig lokale bloggers en YouTubers uit om jouw uitdaging aan te gaan. Een leuke en boeiende wedstrijd kan organische publiciteit aantrekken die helpt om je boodschap te verspreiden.

5. Een beetje theater

Als je een Mini Cooper vol kerstballen in je etalage hebt staan met een spandoek waarop voorbijgangers worden uitgenodigd om "Raad het aantal kerstballen in onze Mini" - dat zal gegarandeerd voor opschudding zorgen in de winkelstraat, maar iets bescheideners kan net zo effectief zijn. Het helpt ook bij ons laatste punt over pers en PR. Als je wedstrijd opvallend, fantasierijk of gericht is op lokale thema's, verspreid dan een persbericht om interesse te wekken.

6. Geef je sociale vaardigheden een boost

U kunt sociale media gebruiken om uw concurrentie te stimuleren - en de concurrentie zal uw sociale media stimuleren! Onze eigen ervaring bij Solopress bewijst dit. Wanneer een sociale post een wedstrijd bevat, is het niet ongewoon dat we een 8-voudige toename in engagements zien in vergelijking met een post zonder wedstrijdelement. Deze stijging is deels te danken aan de ondersteuning van e-mails die abonnees naar de post leiden - een geweldige manier om een raket onder je engagements te plaatsen!

7. Prijzen als cadeau

Kerstmis en cadeaus geven gaan hand in hand sinds de Drie Wijzen op het laatste moment nog goud, wierook en mirre kwamen halen. Iets weggeven als onderdeel van een wedstrijd past goed bij de seizoensgeest. Kerstmis is ook een tijd waarin mensen onder druk kunnen staan om geld uit te geven. De belofte van een prijs kan dan extra aantrekkelijk zijn.

 

DO'S & DON'Ts

Er zijn genoeg goede redenen om te overwegen een kerstwedstrijd op te zetten, en hier volgen een paar tips om er een succes van te maken.

Vergeet de kracht van afdrukken niet

Druk iets af dat mensen kunnen meenemen. Zo blijft je concurrentie letterlijk bij hen. Als je op locatie bezig bent, betekent dit dat je deelnemers kunnen deelnemen op een tijd en plaats die hen uitkomt. Wees creatief met drukwerk. Een wedstrijd kan verschijnen op poster afdrukken, a flyereen kaart of een placemat. Je kunt zelfs foliedruk om een "gouden ticket" te maken dat klanten kunnen vinden. Als je goederen verzendt, zal een gedrukte flyer in besteldozen de boodschap over je concurrentie verspreiden zonder de portokosten te verhogen.

Laat het internet voor je werken

Vertel het verder op sites die lucratieve concurrentie verzamelen, zoals Concurrentie Database of zelfs, als je promotie een brede aantrekkingskracht heeft, Martin Lewis' gevierde Expert in geld besparen site. Als u een online wedstrijd wilt organiseren maar niet beschikt over de digitale infrastructuur, dan zijn sites zoals Rafflecopter of Glim kan de wedstrijd voor je hosten.

Val niet in overtreding met de wet

We zijn drukkers, geen advocaten, dus we zouden er niet over piekeren om specifiek juridisch advies te geven - het volstaat te zeggen dat het een dunne lijn kan zijn tussen het organiseren van een legitieme wedstrijd en het houden van een illegale loterij. Prijsvragen en gratis loterijen zijn over het algemeen vrijgesteld van controle onder de Gambling Act 2005, maar als je ook maar enigszins twijfelt, kun je het beste de Gokcommissie of juridisch advies inwinnen.

Maak van de gelegenheid gebruik om je bedrijf onder de aandacht te brengen

Verhoog de betrokkenheid van je publiek met een uitdaging die rond je merk draait. Als je je productaanbod en USP's in de hoofden van je publiek wilt verankeren, stel dan quizvragen over die onderwerpen. Ze zullen uiteindelijk veel van het harde werk voor je doen als ze op zoek gaan naar de zo belangrijke antwoorden - iedereen is een winnaar!

Betrek kinderen erbij

Zoals we weten draait Kerstmis om marketing. Maar sommigen vinden dat kinderen ook erkenning moeten krijgen. Het zij zo. Druk een vel met stimulerende puzzels of een lastige speurtocht af die ze moeten invullen en opsturen, of betrek ze bij een creatieve wedstrijd, zoals wij hebben gedaan met onze "Wedstrijd "Laat je stempel zien - maar wees bereid om de inzendingen te beoordelen, wat ons brengt bij...

Maak het niet te ingewikkeld

Houd er rekening mee dat je, zodra de inzendingen voor de wedstrijd binnenstromen, middelen zult moeten inzetten om al die inzendingen te verwerken. Als het een creatieve wedstrijd is, moet u het deelnemersveld verkleinen en de finalisten beoordelen. Als Kerstmis een piekperiode is voor uw bedrijf, kunt u misschien het beste kiezen voor een mechanisme zoals een prijstrekking die het leven zo gemakkelijk mogelijk maakt.

DO harnas nieuwjaarsaspiraties

Misschien ligt de focus van je merk op levensveranderingen - op het verbeteren van je gezondheid, het veranderen van carrière of het nemen van controle over je persoonlijke financiën. Je kunt op die opleving van hoop en vastberadenheid in het nieuwe jaar inspelen met een wedstrijd. Nodig je publiek uit om hun ambities te delen - de meest ambitieuze wint!

 

Een wedstrijd is een beproefde manier om interesse te wekken voor je merk. Als je hulp nodig hebt bij het produceren van materiaal om je kerstwedstrijd van de grond te krijgen, bel ons dan op 01702 460047 of gebruik Live chat nu.