Schoolkinderen doen mee aan Solopress-wedstrijd

Bladwijzers

Duizenden schoolkinderen uit het hele Verenigd Koninkrijk hoeven zich geen zorgen meer te maken dat ze hun plaats in hun favoriete boek kwijtraken na het succes van onze recente Make Your Mark-wedstrijd.

We lanceerden de wedstrijd in de aanloop naar Wereld Boeken Dag. We nodigden kinderen van kleuter- en basisscholen uit om een boekenlegger te ontwerpen op basis van hun favoriete boek en ons hun kunstwerk op te sturen.

Uit alle inzendingen hebben we een aantal gelukkige winnaars getrokken. Uit elke winnende klas kozen we een bladwijzer die we professioneel lieten drukken door ons team hier bij Solopress, een bladwijzer voor elk kind in elke klas.

"Een briljante manier om de liefde van kinderen voor lezen aan te moedigen en te stimuleren"

We kregen geweldige feedback van leerkrachten over hoe de kinderen in hun klas het vonden om deel te nemen aan de activiteit.

Rizwanah Ramankhan van De Academie van het Nieuwe Noorden in Islington zei: "De kinderen hebben zeker genoten van hun deelname aan de wedstrijd. Ze konden nadenken over boekengenres waarin ze geïnteresseerd zijn en die delen met hun klasgenoten, wat heel nuttig was.

"Het was ook geweldig omdat ze een aantal van hun favoriete personages tot leven konden brengen door te tekenen!"

Jerin Khanim van Basisschool Olga in Tower Hamlets voegde eraan toe: "De kinderen wilden allemaal graag meedoen aan de wedstrijd en hebben veel moeite gedaan en nagedacht over hun ontwerpen en de uiteindelijke ontwerpen.

"De wedstrijd was een briljante manier om de liefde van kinderen voor lezen te stimuleren - iets wat we op onze school stimuleren."

De boekenleggers werden gekozen door Matt Bruty, een van onze ontwerpers hier bij Solopress en ook de auteur/illustrator van het populaire kinderboek 'The Book Mites & the Spider'.

Naast de gedrukte boekenleggersElke klas ontving ook vijf exemplaren van Matt's boek om van te genieten en hun passie voor lezen verder aan te moedigen.

Matt Bruty Bladwijzers

"Prachtig ingewikkelde en subtiele ontwerpen die echte zorg en geduld toonden"

Over het jureren van de wedstrijd zei Matt: "Het kiezen van de winnaars was een formidabele taak. Er waren zoveel uitstekende en gevarieerde inzendingen, maar ik heb er echt van genoten. Het was duidelijk hoeveel moeite de ontwerpen hebben gekost en ik heb het jureren met hetzelfde enthousiasme benaderd.

"De innovatie die de kinderen lieten zien, viel me echt op. De vorm van de boekenlegger was een goede uitdaging voor ze. Dit is iets wat ik ken van het ontwerpen van boekenleggers en rolbanners voor onze klanten.

"Ik hield van de ontwerpen die de volledige vorm van de boekenlegger gebruikten om de favoriete personages van de kinderen te vormen. Naast de gedurfde en kleurrijke illustraties waren er ook prachtige ingewikkelde en subtiele ontwerpen die echt geduld toonden. We hadden ook puur typografische ontwerpen, veel humor en zelfs een slimme collage."

Een enorm scala aan verschillende boeken van een brede selectie auteurs vormden de inspiratie voor de ontwerpen. Enkele van de meest gebruikte titels waren 'The Cat in the Hat' van Dr. Seuss, 'Diary of a Wimpy Kid' van Jeff Kinney en 'Charlie and the Chocolate Factory' van Roald Dahl.

Verreweg de populairste keuze was echter de Harry Potter-serie van J. K. Rowling. Hier zijn een paar van de fantastische ontwerpen die we kregen ter ere van ieders favoriete tovenaar!

Harry Potter boekenleggers