Ontwerpideeën voor ansichtkaarten

Alpen ansichtkaart ontwerp

Postkaartmarketing is een geweldige manier om je merk onder de aandacht te brengen. Klein maar krachtig, een goed ontworpen ansichtkaart zullen je helpen om de aandacht van je lezers te trekken - en misschien zelfs om ze te laten lachen, glimlachen of terug te laten denken aan een dierbaar moment in het verleden.

Bekijk deze 10 inspirerende ontwerpideeën voor ansichtkaarten voor je bedrijf.

 

Hallo van een mooie plek

Witte kalligrafie handgemaakte ansichtkaart
Hallo van een mooie plek door EmDashPaperCo

De lezer ziet het uitzicht vanuit de ogen van de afzender. Dit vangt het gevoel dat het beeld met zich meebrengt, kalm water en een heldere hemel, en projecteert het op de lezer.

De handgeschreven tekst voegt ook een persoonlijk tintje toe, alsof dit gewoon een notitie gekrabbeld door een vriend Bovenop een vakantiefoto - mogelijk als bijzaak. De witte tekst contrasteert met het blauwe water, waardoor de tekst duidelijk afsteekt tegen de achtergrond.

 

Man vs Inkt Pop-Up Postkaart

3D pop-up ansichtkaart van Man vs Ink toont een 3D getekende ansichtkaart van Portland
Man vs Inkt Pop-up ansichtkaart

Deze pop-up ansichtkaart springt er letterlijk uit voor degene die hem krijgt. Met een interactief 'trek me' tabblad Met een persoonlijk, zelfgemaakt gevoel geeft dit ontwerp de creatieve sfeer van Portland perfect weer op een eigenzinnige en leuke manier. Dit ansichtkaartontwerp heeft het gevoel van een van die coole indiefilms, met handgetekende illustraties en gedempte pastelkleuren.

 

Groeten uit Brooklyn

Ansichtkaart van de kaart van Brooklyn met letterpress ontwerp.
Groeten uit Brooklyn door pepperpressny

 

Italiaanse sinaasappelwikkels

Eigenzinnig ansichtkaartontwerp van Italiaanse sinaasappelwikkels.
Louise Fili LtdItaliaanse sinaasappelwikkels

Deze ansichtkaart speelt in op de zintuigen van zijn publiek met tekst gedrukt op traditionele Italiaanse lekkernijen, zoals sinaasappels en chocolade. De details op de gekreukelde en glanzende wikkels zorgen er ook voor dat je zin krijgt in reik uit en pak er eennet als op een marktkraam in Rome.

Ontwerpgoeroe Phil Cleaver, winnaar van een prestigieus Geel Potlood, zegt dat de beste merken onze zintuigen aanspreken.

"Een effectief merk richt zich op zoveel mogelijk menselijke zintuigen om zich stevig in ons geheugen te verankeren," legt Phil uit.

Op deze retro ansichtkaart staat een ouderwetse kaart van Brooklyn. De kaart is gedrukt op pulp papier en heeft een natuurlijk oud uiterlijk - zoals die met thee bevlekte 'kaarten' die je op school hebt gemaakt.

De rode letters steken af tegen de rest van de tekst en trekken subtiel de aandacht van de lezer. Het bruine, rode en donkerblauwe kleurenschema is klassiek, met een Amerikaanse Ivy League gevoel. Zet geschiedenis centraal in het ontwerp van je ansichtkaart om herinneringen op te roepen bij je lezers en een band te creëren.

 

Naomi

Vintage 'save the date' ansichtkaart toont een stel tijdens een romantische wandeling op het platteland.
Naomi door NostalgicImprints

Deze traditionele ansichtkaart speelt in op het geheugen en roept die typische vakantie op het Engelse platteland op - alle luie middagwandelingen over rustige landweggetjes. De ouderwetse tekst draagt bij aan het gevoel van het betreuren van een vervlogen tijdperk dat je alleen kunt bereiken door deze ansichtkaart te lezen.

De kromming van de rijbaan in dit ansichtkaartontwerp trekt het oog van de lezer en inspireert hem om de rijbaan te volgen tot aan de horizon. Dit is een traditionele fotografietechniek die leidende lijnen wordt genoemd - geselecteerd om mensen door een afbeelding te leiden.

 

Tokio

Knallende pxels in de stijl van Japanse ansichtkaart met spelshow
Tokio door Onbekend

Deze eigentijdse ansichtkaart plaatst een komisch lettertype tegen de achtergrond van een van de meest historische straten van de stad - Asakusa Rokku. Het brengt gevoelens van moderniteit en traditievroeger en nu.

De kleurrijke blauwe wassing brengt psychedelische tinten met zich mee, die de drukte en levendigheid Pokémon is groot in de stad en er is voor fans veel te doen.

 

Wonderland

Briefkaart met terugblik
Wonderland van Atelier Olschinsky

Dit eigentijdse ontwerp is opgebouwd rond geometrische vormen op verschillende niveaus. Dit creëert de illusie van diepteHet trekt de lezer de ansichtkaart in. Het onorthodoxe ontwerp wordt in evenwicht gehouden door de gedempte herfstkleuren - sinaasappels, bruinen en groenen. Het doet denken aan 20th eeuwse Europese cinema. Voor een eigentijds merk, misschien een eigenzinnige cadeauwinkel of bar of creatief bureau, werkt dit ontwerp goed.

 

Oia

Romantische ansichtkaart met zonsondergang en een jonge man die gitaar speelt voor een jonge vrouw met uitzicht op een prachtige baai.
Oia door Oliwia Gajda

Deze artistieke ansichtkaart legt een perfect moment vast in tekenvorm. In tegenstelling tot foto's kun je bij illustraties de afbeelding aanpassen aan de boodschap die je wilt overbrengen. Zo kun je kiezen voor waar de focus van de lezer moet liggenen voeg naar eigen inzicht extra tekst of functies toe.

 

Pizzaland

Mogelijk Italiaans geïnspireerde ansichtkaart van een reusachtige pizzaplak zogenaamd 'pizzaland'
Chris RushingPizzaland

Een bekende Amerikaanse pizzaketen maakte deze infographic-achtige ansichtkaart die een kaartopmaak gebruikt om de belangrijkste ingrediënten en USP's van zijn pizzaketen in kaart te brengen.

Met gebieden als 'mozzarellaweiden' en 'eerste-hap-strand' wordt de lezer meegenomen op een interactieve reis naar de pizzahemel. Deze unieke benadering is een geweldige manier om net zo vers te blijven als het pizzadeeg van vanmorgen in de hoofden van je lezers.

 

Alpine

Mystieke en fris ogende ansichtkaart in de wildernis.
Alpine van Ashley Earley

Nog een eenvoudig ansichtkaartontwerp, maar deze keer zijn het de woorden die je naar binnen trekken. De vetgedrukte hoofdboodschap stelt duidelijk iemand voor die nu zelfverzekerd is na een periode van onzekerheid. De inspirerende boodschap richt zich tot de lezer en zegt - 'je zou jezelf ook kunnen vinden'. Het lettertype is hier belangrijk - dik, vet en wit, het draagt de zware boodschap van de woorden.

Phil zegt dat het belangrijk is om dit goed te doen. "Denk na over de boodschap die je wilt overbrengen en kies een lettertype dat hier het beste bij past."

 

Begin met je premium ansichtkaart bij Solopress met onze gebruiksvriendelijke sjablonen. Bestel vandaag nog ansichtkaarten.

10 REACTIES

  1. Ik vind het leuk hoe sommige ansichtkaarten inspelen op de tastzin en het visuele deel van de 5 zintuigen. De 3D-kaart ziet er anders uit dan de andere kaart die meer gericht is op het laten voelen van de textuur. Bedankt voor het delen!

  2. Ik ben zo'n grote fan van deze retro/outdoor look met foto's filteren in 70's stijl. Dit lijkt zeker een mooi designparadigma te worden. Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal stempelachtige en zwierige lettertypes dat ik nu op photoshop heb geïnstalleerd.

  3. Echt unieke ontwerpen. Maar ik denk dat ik nog steeds de voorkeur geef aan traditionele ansichtkaarten met een bestemming.

  4. Ik zou dit graag willen proberen... ik heb zoveel dierbare foto's die wachten om in ansichtkaarten te worden veranderd

  5. Hoewel ik nog steeds van het uiterlijk van de traditionele ansichtkaarten houd, vind ik deze echt geweldig. Mijn favoriet is 'Groeten uit Pasadena'.

  6. Dit is een geweldig idee, vooral om vakantiefoto's te gebruiken om ansichtkaarten te maken.

  7. Sommige van deze zijn echt slim! Ik hou van het retrogevoel van de Pasadena uit de jaren 30. Bij 'Greetings And Salutations' moest ik hardop lachen!

Reacties zijn gesloten.