Zes beroemde visitekaartjes - van Gaga tot Obama

Lady Gaga & Barack Obama

Zelfs beroemdheden gebruiken visitekaartjes. Volg de tips van Barack Obama en Lady Gaga met ons overzicht van de beroemdste visitekaartjes ter wereld. Visitekaartjes.

 

1. Lady Gaga

Wie zijn dat?

Lady Gaga is de artiestennaam van de Amerikaanse popster en actrice Stefani Joanne Angelina Germanotta. Ze was ook vier jaar lang creatief directeur bij Polaroid.

Het meest bekend om:

Lady Gaga zijn. Schrijver van nummers als Pokerface en Ondiep - het meermaals bekroonde lied bij Een ster is geborenwaarin ze ook de hoofdrol speelde.

Hoe ziet hun visitekaartje eruit?

Het visitekaartje van Lady Gaga

Afbeelding Bron: https://www.theguardian.com

Het visitekaartje van Lady Gaga heeft het herkenbare Polaroid-logo en een eenvoudig zwart lettertype op een frisse witte achtergrond.

Welke informatie bevat het?

Deze kaart is eenvoudig gehouden, met nauwelijks andere informatie dan het bedrijf, haar naam en haar functie. Haar adres staat eronder, maar is door haar bekendheid weggekrabbeld. Ze gebruikt ook haar artiestennaam in plaats van haar geboortenaam, wat past bij de boodschap van originaliteit van het bedrijf.

Belangrijkste afhaalmaaltijd...

Eenvoudige kaarten kunnen werken als je een direct herkenbare merknaam hebt, maar kunnen riskant zijn als de boodschap verloren gaat voor de ontvanger.

Bij Solopress raden we je aan om zorgvuldig na te denken over Wat moet er op je visitekaartje staan? om indruk te maken.

 

2. Walt Disney

Wie zijn dat?

Striptekenaar, animator, stemacteur en filmproducent.

Het meest bekend om:

Walt Disney was een pionier van de Amerikaanse animatie-industrie en richtte samen met zijn broer Roy de Disney Brothers Studio op.

Hoe ziet hun visitekaartje eruit?

Walt Disney's visitekaartje

Afbeelding Bron: https://iwastesomuchtime.com

Het visitekaartje van Walt Disney heeft een standaard formaat met een witte achtergrond en zwarte tekst en afbeeldingen. Het middelpunt is een striptekening van een kunstenaar die op een schildersezel werkt.

Zijn adres staat ook duidelijk onderaan, zodat de ontvanger duidelijke contactgegevens heeft.

Welke informatie bevat het?

Op dit beroemde visitekaartje staan Walt Disney's naam en adres. Ook staan er zijn beroepsgegevens op, zodat de ontvanger weet dat hij striptekenaar is en in wat voor soort cartoons hij gespecialiseerd is.

Belangrijkste afhaalmaaltijd...

Je visitekaartje moet je merk weerspiegelen. Als je USP, zoals Walt Disney, je kunstenaarschap is, geef dit dan weer op je kaartje met de juiste beelden en tekst.

 

3. Bill Gates

Wie zijn dat?

Bill Gates is een Amerikaans zakenman en filantroop.

Het meest bekend om:

Hij is de miljardair, de belangrijkste oprichter van Microsoft Corporation en een pionier op het gebied van computertechnologie.

Hoe ziet hun visitekaartje eruit?

Walt Disney's visitekaartje

Afbeelding Bron: https://www.ebay.co.uk

Het visitekaartje van Bill Gates heeft een standaard formaat met een witte achtergrond. Het bedrijfsadres en de contactgegevens staan in grijze tekst in de linkerbovenhoek en zijn naam en titel linksonder in zwarte letters.

Het Microsoft-logo staat aan de rechterkant van de kaart, in het grijs, met zijn handtekening eronder in het zwart.

Welke informatie bevat het?

De informatie op de kaart bevat het Microsoft-bedrijfsadres, het telefoon- en faxnummer, Gates' volledige naam, handtekening en titel en het Microsoft-logo.

Belangrijkste afhaalmaaltijd...

Een eenvoudige, schone Ontwerp visitekaartje kan een lange weg gaan. Bill Gates zet zijn handtekening op de kaart voor een persoonlijk tintje en het Microsoft-logo zorgt ervoor dat de branding on-point is - perfect voor de tech-industrie.

 

4. De gebroeders Wright

Wie zijn dat?

Wilbur en Orville Wright waren broers en Amerikaanse luchtvaartpioniers. Ze begonnen hun weg naar succes met een fietsreparatie-, verhuur- en verkoopbedrijf.

Het meest bekend om:

Het duo werd alom geprezen voor de uitvinding, bouw en vlucht van 's werelds eerste succesvolle vliegtuig.

Hoe ziet hun visitekaartje eruit?

Visitekaartjes van de gebroeders Wright

Afbeelding Bron: https://www.pinterest.co.uk

Het beroemde visitekaartje is van hun oorspronkelijke bedrijf 'Wright Cycle Company' en heeft een standaard formaat met een klassieke uitstraling.

Op de kaart staat de bedrijfstitel duidelijk in het midden bovenaan, met hun adres in kleinere letters eronder. Wilbur's naam staat linksonder en Orville's naam staat rechtsonder - je weet precies wie de twee verantwoordelijken zijn.

Welke informatie bevat het?

De naam van het bedrijf 'Wright Cycle Company' met het adres en hun respectievelijke namen, Wilbur en Orville.

Belangrijkste afhaalmaaltijd...

Stijlvol, eenvoudig en elegant kan net zo opvallend zijn als iets drukkers. In bepaalde sectoren is dit precies waar mensen naar op zoek zijn - vooral in de zakelijke, financiële en outdoorsector.

 

5. Hillary Clinton

Wie zijn dat?

Hillary Clinton is een Amerikaans politica, advocate en spreker.

Het meest bekend om:

Presidentskandidaat in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Ze kwam uit voor de Democraten, maar werd in een schokkende uitslag verslagen door de Republikeinse kandidaat en huidige president van de VS, Donald Trump. Ze is ook de vrouw van Bill Clinton, voormalig president van de VS.

Hoe ziet hun visitekaartje eruit?

Het visitekaartje van Hillary Clinton

Afbeelding Bron: https://www.antiquesnavigator.com

De kaart van Hillary Clinton draagt alle kenmerken van een politieke functie en ambtenarij. De kaart is voorzien van het stempel van de gouden adelaar en professionele zwarte letters op een helderwitte achtergrond.

Welke informatie bevat het?

Op het visitekaartje staat haar volledige naam en functie als senator van de Verenigde Staten van New York. Daaronder staat ook haar kantooradres in Washington en haar telefoon- en faxnummer en website.

Belangrijkste afhaalmaaltijd...

De eenvoud en formaliteit van dit visitekaartje plaatst Hillary in een machtspositie.

 

6. Barack Obama

Wie zijn dat?

Barack Obama is een Amerikaans politicus en advocaat die president van de Verenigde Staten is geweest.

Het meest bekend om:

Hij was de 44e president van de Verenigde Staten van Amerika van 2009 tot 2017 en was ook de eerste Afro-Amerikaan die tot president werd gekozen.

Hoe ziet hun visitekaartje eruit?

Het visitekaartje van Barack Obama

Afbeelding Bron: https://hungrydogblog.wordpress.com

De visitekaartjes van Barack Obama stammen uit zijn tijd als senator in de VS, vóór zijn presidentschap. Het is een witte achtergrond met zwarte letters en een officieel overheidslogo in goud.

Welke informatie bevat het?

Op de kaart staat zijn naam, zijn positie als senator in de Verenigde Staten en de adressen van zijn kantoren in Chicago en Washington. In de rechterbovenhoek staat 'State of Illinois' met Obama's website-adres onderaan.

Belangrijkste afhaalmaaltijd...

Visitekaartjes hoeven niet altijd eigenzinnig te zijn. Een formeel, professioneel ontwerp heeft veel impact.