Dankbaarheidsmarketing met Kerstmis

Dankbaarheidsmarketing met Kerstmis

Hier is onze gids voor het belang van marketing met dankbaarheid met Kerstmis - en de zakelijke kansen die het biedt.

Het belang van marketing voor dankbaarheid

Eenvoudigweg dankjewel zeggen, vooral met Kerstmis en Nieuwjaar, is een belangrijk gebaar naar je klanten.

72%

72% van de ondervraagden vond dat een boodschap van dankbaarheid van een bedrijf nog steeds betekenisvol is, of het nu gepaard gaat met een korting of een cadeautje of niet, dus je hoeft niet altijd de bank plat te gooien met weggevertjes. Soms is het echt de gedachte die telt.

 

Dankbaarheid en merkentrouw

Merkentrouw is een belangrijke factor in klantenbinding. Het opbouwen van relaties is een groot onderdeel van loyaliteit en retentie, vooral voor B2B-bedrijven. Hoe meer dit wordt erkend met interacties die zowel op sociaal als zakelijk niveau werken, hoe hechter deze banden kunnen worden. De perfecte weergave hiervan tijdens de kerstperiode is een kerstkaart.


Kerstkaarten

Het is tenslotte Kerstmis en een kaart is een ideale gelegenheid om je waardering te tonen en zakenrelaties te versterken.

 

44% van de mensen die we hebben ondervraagd was het er NIET mee eens dat een e-mail een geldige vervanging is voor een kaart van een bedrijf. Dat is dus een groot deel van je klantenbestand dat WEL een kaartje van je verwacht.

 

69% kijken uit naar kerstdisplays

 

Bovendien wordt 92% van de traditionele post geopend, dus de kans is groter dat uw klanten een fysieke kaart openen dan een bedankmail.

 

Als je bedrijf een zakelijke kerstkaartKijk eens naar onze video. Hierin leer je alles over waar je rekening mee moet houden als het gaat om beeldmateriaal, berichtgeving, papiersoorten en afwerking van drukwerk.


Laat je menselijke kant zien

Je kerstkaart kan deel uitmaken van een dankbaarheidsmarketingcampagne die is gebaseerd op de mensen binnen je organisatie. Als afwisseling van productgerichte strategieën kun je gebruik maken van Kerst als een kans om je boodschap te richten op de persoonlijke inspanningen die gepaard gaan met de goederen en diensten die je levert. Zet de schijnwerpers op de echte levens en bestaansmiddelen die floreren als gevolg van de zaken die jullie samen doen. Zo'n campagne moedigt klanten aan om dat goede in stand te houden door loyaal te blijven aan je mensen en je merk.

Een prijsactie die laat zien dat je echt bent

Met zoveel marketingactiviteiten rond het thema Kerstmis is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je boodschap van dankbaarheid niet kan worden geïnterpreteerd als loze woorden. Je moet je dankbaarheid uitdrukken met een authentiek gebaar dat door het kerstrumoer heen snijdt.

Als je oprecht wilt overkomen, probeer dan de daad bij het woord te voegen met een prijsactie. Doe ze een aanbod dat nuttig en waardevol is.

Gerichte marketing voor dankbaarheid

Om er zeker van te zijn dat je je dankbaarheid toont aan de mensen die er toe doen, kun je bedrijfsgegevens gebruiken om bijvoorbeeld je 20% meest waardevolle klanten te segmenteren. Als je een gezonde abonneelijst hebt, is het eenvoudig om een vouchercode via e-mail te versturen. Maar voor een persoonlijk tintje kun je je topklanten een 'gouden ticket' per post sturen, waarmee ze recht hebben op korting.
gerichte marketing van dankbaarheid

Dankbaarheid als retargetingkans

Als je al een tijdje niets van een klant hebt gehoord, stuur ze dan een berichtje om te vragen hoe het met ze gaat tijdens de feestdagen. Misschien herinnert u ze wel aan uw bedrijf. De meeste bedrijven hebben gegevens waarmee ze klanten kunnen segmenteren die in een bepaalde periode niet hebben besteld. Als je iets nieuws te bieden hebt sinds hun laatste bezoek, waarom maak je dan niet van de gelegenheid gebruik om hen daarop te wijzen en tegelijkertijd de seizoensgroet te brengen?

Zorg er wel voor dat je je houdt aan de regels voor de opslag en bescherming van gegevens. Als je deze overtreedt, verlies je goodwill en kun je boetes krijgen van de autoriteiten.

Bedankpromotie in januari voor B2B

Als je overweegt om een januari-aanbieding te doen, kun je deze brandmerken als een "bedankje" - vooral als je een B2B-bedrijf bent of als je niet in een sector zit die traditioneel een januari-uitverkoop houdt.

Op die manier gaat je promotieboodschap meer over het aanbieden van een lagere prijs als erkenning voor hun gewaardeerde gebruik het afgelopen jaar - en minder over een opdringerige boodschap die gericht is op het stimuleren van de verkoop.

Een wedstrijd met kerst

Een geweldige manier om de feestvreugde te verhogen en tegelijkertijd iets terug te doen, is het houden van een kerstwedstrijd. Als dit iets is waar je meer over wilt weten, bekijk dan onze blogpost over een kerstwedstrijd organiseren met handige tips.

Relatiegeschenken

Dankbaarheidmarketing draait om dankbaarheid, maar ook om marketing. Een geschenk met een beetje naamsbekendheid is een goede manier om beide doelen te bereiken. Als je cadeaus uitdeelt aan klanten, kan het gebruik van promotieartikelen de naamsbekendheid vergroten.

67% 67% van de ondervraagden vond dat merkgeschenken hielpen om hen ook na Kerstmis aan dat bedrijf te herinneren

De truc is om een promotieproduct dat zo duivels handig is dat ze het bij de hand willen hebben. Een logo of tekst die je op het voorwerp weet aan te brengen, zal de merkbekendheid vergroten telkens als ze er een blik op werpen. Als het voorwerp bijzonder onmisbaar voor ze is, kan het ook positieve associaties voor je merk oproepen.

A bureaubladkalender is een klassieke manier om waardevol onroerend goed te claimen op het werkoppervlak van je klanten, waardoor je merk 12 maanden lang in hun gezichtsveld blijft.

Als je wilt ontdekken hoe promotieartikelen en drukwerk je kunnen helpen je dankbaarheid uit te drukken naar je eigen publiek, bezoek ons dan op www.solopress.com of bel ons op 01702 460047.