Deveniți partajabili cu locații Instagrammable și produse unboxable

Obțineți Shareable pe Social Media

Strategia dvs. de social media se referă la ceea ce puneți online. Dar ar trebui să includeți și activitatea din lumea reală, cu scopul de a o distribui online? La urma urmei, există lucruri pe care le puteți face în lumea reală care vor încuraja o acoperire valoroasă și în lumea virtuală.

Prin crearea unui mediu sau a unui fundal care oferă o oportunitate de a face fotografii sau prin furnizarea de ambalaje și materiale care creează un moment de unboxing care poate fi împărtășit, puteți răspândi cuvântul despre brandul dvs. fără să vă conectați!

Marketing prin fotografie 

Dacă ne întoarcem la începutul anilor '50, când fotografia a început să devină accesibilă pentru mase, vom vedea primele instalații care oferă turiștilor posibilitatea de a face fotografii.

Tablă decupată creată de photocutouts.co.uk pentru Ellen Macarthur Cancer Trust
Tablă decupată creată de photocutouts.co.uk pentru Ellen Macarthur Cancer Trust

Vorbim despre acele panouri de pe malul mării unde îți bagi fața printr-o gaură în timp ce cineva îți face o poză. Potrivit photocutouts.co.uk, se poate spune că au fost prima piesă de marketing foto-op. În zilele noastre, aceste panouri sunt rareori văzute fără un URL, #hashtag sau Twitter handle imprimat în partea de jos.

Poate că nu sunteți pe piață pentru un decupaj cochet pe malul mării, dar principiul este simplu și eficient: creați o ocazie irezistibilă de a face fotografii și încorporați un element care să vă permită să vă promovați afacerea într-un fel sau altul.

Acum cu aripi

Foto: Taylor Swift / Instagram

Alimentat de apariția lui Taylor Swift pe Instagram în fața unei piese de Kelsey Montague, trendul aripilor de fluture sau de înger a început în lumea graffiti art înainte de a face trecerea inevitabilă în lumea localurilor și a comercianților cu amănuntul.

În postarea cu Taylor Swift, puteți vedea că @KelseyMontagueArt a semnat piesa din stânga jos. În multe exemple, spațiul dintre porțiunea superioară a aripilor este adesea folosit pentru a plasa logo-uri, URL-uri, hashtag-uri etc.

 

Acum este un tropar comun în instalațiile Instagrammable din locații din întreaga lume. Un alt exemplu excelent este cel al artistului Paul Curtis, ale cărui aripi Liver Bird de pe Jamaica Street din Triunghiul Baltic din Liverpool sunt ceea ce Liverpool Echo numește "unul dintre cele mai "Instagrammable" locuri din oraș".

Artistul Paul Curtis în fața propriilor sale lucrări. Fotografie: Liverpool Echo

Dacă nu sunteți destul de îndrăzneț pentru a lua o cutie de spray pentru pereții dvs., un imprimat Vinil Banner sau Extra Wide Roller Banner poate oferi o soluție nepermanentă și portabilă.

Dar este artă?

Granița dintre instalația de artă și ședința foto de pe Instagram s-a estompat cu siguranță. Această fotografie de pe Instagram a lui Katie Perry, în care cântăreața se află în interiorul unei lucrări numite "Infinity Mirrors", realizată de artista Yayoi Kusama, reprezintă cu siguranță punctul în care cele două lumi se ciocnesc.

Foto: Katy Perry / Instagram
Foto: Katy Perry / Instagram

Experiențe pop-up și locuri de joacă pentru conținut!

Pentru Instagramerii cu mai puțină celebritate decât doamna Perry, "Pop-up Experiences" le oferă celor care doresc să devină influenceri șansa de a-și înveseli feed-urile prin fotografierea și filmarea lor în medii impresionante.

O2 Arena din Londra găzduiește în prezent atât Selfie Factory și Tikky Town. Selfie Factory se descrie ca fiind o "casă de distracții inspirată de Instagram", în timp ce Tikky Town este orientată mai mult către platforma video Tik Tok și este prezentată ca un "loc de joacă pentru copii mari". Ambele locații sunt pline de decoruri colorate, recuzită și spații care îi ajută pe utilizatori să creeze genul de conținut impresionant pe care te-ai aștepta să îl vezi într-un studio profesionist.

Selfie Factory și Tikky Town
Stânga: Pink Supermarket este unul dintre numeroasele spații de la Selfie Factory. Dreapta: Unul dintre fundalurile geniale concepute pentru videoclipurile TikTok la Tikky Town.

Deși majoritatea modelelor de afaceri nu sunt orientate în mod special către crearea de oportunități foto pentru vizitatori, nu există niciun motiv pentru care întreprinderile fizice să nu se poată inspira din acest lucru. Dacă reușiți să adăugați câteva ornamente la evenimentul sau la locul de desfășurare a afacerii dvs., ați putea culege dubla recompensă de a atrage mai mulți vizitatori și de a răspândi vestea online.

Inspiră-te pentru a-ți crea propriile ședințe foto

Dacă clienții își fac deja selfie-uri în jurul locației dvs., căutați locul unde se întâmplă acest lucru și vedeți ce puteți face pentru a îmbunătăți acel spațiu. În primul rând, ați putea dori să găsiți modalități de a face ca selfie-urile lor să fie mai ușor de partajat. Poate vă gândiți să introduceți spații impresionante și decoruri strălucitoare pentru a atrage influencerii în devenire. 

Dacă o faci cum trebuie, ca la Blanche Bakery din Cardiff, vor veni în număr mare. Semnul de neon al acestui local vegan pe care scrie "dar mai întâi cafeaua" a devenit mai mult decât gogoșile lor cu gheață, ceea ce l-a transformat într-o destinație de top pentru instagrammeri.

Brutăria Blanche, Cardiff
Stânga: Ocazie foto în Blanche Bakery Cardiff. Dreapta: Instagrammerul Lucia Fraschetti la fața locului.

În al doilea rând, ați putea dori să vă puneți propria amprentă pe orice poză in situ, plasând logo-ul, site-ul web, adresa sau hashtag-ul dvs. pentru a vă face cunoscut brandul în rândul celor care vă urmăresc, așa cum Vital Proteins reușește să facă în mod constant.

Stânga: magazinul Vitals Proteins oferă un spațiu eminamente Instagrammable. Dreapta: Influencerul Olivia Culpo la magazin.

Selfie în oglindă? Autocolant în oglindă!

Mulți oameni preferă un selfie în oglindă în locul celui în mână, deoarece permite o distanță focală mai mare și mai măgulitoare. Dacă vreți să găzduiți personalități conștiente de sine în social media, o oglindă mare sau un perete cu oglindă le va satisface perfect.

GU Style Studio și-a pus hashtag-ul într-o fotografie realizată de influencerul japonez nooongram_9. Foto: nooongram_9 / Instagram

Când vine vorba de a strecura un pic din brandingul tău în fotografii, Autocolante sunt o modalitate excelentă de a face un photobomb.

Campanii și evenimente

O instalație ca aceasta pentru campania Be Berlin este simplă și directă: faceți o fotografie, trimiteți-o pe Twitter și etichetați-o cu #BeBerlin. Campania a adunat peste 8.200 de fotografii.

Campania "Be Berlin" s-a desfășurat între 2008 și 2012, cu scopul de a încuraja afacerile și turismul.

Agenții de publicitate folosesc adesea fundaluri care prezintă logo-uri la evenimente sportive și mediatice pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a-și asocia marca cu un eveniment interesant sau plin de farmec. Puteți utiliza acest principiu și la un eveniment la care știți că vor fi prezente camerele de luat vederi.

Dacă participați la o expoziție comercială, puteți crea o adevărată agitație în jurul standului dvs. prin crearea de oportunități de fotografiere cu ajutorul materialelor de prezentare. 

Puteți să vă folosiți imaginația pentru a crea oportunități de fotografiere în orice materiale de prezentare pe care le alegeți pentru a vă alcătui standul. Cu ajutorul unor idei de design inventive, Bold fundaluri, izbitoare Bannere, și atrăgătoare pentru ochi Steaguri, toate pot contribui la crearea acelui moment Instagrammable.

Recuzita poate oferi, de asemenea, un element de distracție care îi determină pe vizitatori să scoată telefoanele și să facă câteva fotografii pentru rețelele de socializare. La ultima noastră vizită la Print Show, am produs Scaune de punte care a oferit un pic de amuzament, precum și un loc de odihnă foarte necesar pentru vizitatorii noștri. De asemenea, au provocat și acest moment de împărtășit în care domnul din stânga își dă seama că a răsturnat cafeaua însoțitorului său din mână cu o minge de plajă aruncată neglijent:

Delegații s-au bucurat de tematica de la malul mării

Unboxing inteligent

Unboxing-ul este "o chestie" de multă vreme. Site-uri web de pionierat unbox.it și unboxing.com au existat încă din 2006, deși majoritatea conținutului de unboxing este acum partajat pe platformele de socializare precum Instagram, Tik Tok și YouTube. De asemenea, oferă un serviciu pentru consumatori, arătând publicului ce anume primește dacă face acea achiziție.

În prezent, este o tendință înrădăcinată pe care companiile o pot exploata cu ușurință prin îmbunătățirea experienței de unboxing. Asigurați-vă că ambalajul dvs. oferă mai multe puncte de interes în timp ce clientul dvs. dezvăluie cu entuziasm produsul pe care l-a adus de la dvs. Onceputul produsului dumneavoastră ar trebui să fie o "experiență". Considerați această experiență ca fiind parte integrantă a produsului pe care îl vindeți. 

Experiența de unboxing nu este doar pentru cel mai recent produs Apple. Există videoclipuri de despachetare pentru produse pe care mulți le-ar considera puțin "neatrăgătoare", de la aparate de aer condiționat la prăjitoare de pâine!

În plus față de produsul râvnit în sine, pasionații de unboxing vor fi încântați să descopere materialele tipărite care îl însoțesc și care pot include Autocolante, Etichete Swing, Certificate, pliante și fluturași cu detalii sau instrucțiuni. Autocolantele pot fi folosite și pentru a sigila pachetele, precum și pentru a oferi un cadou gratuit în interiorul pachetului. Personalizat Panglică și personalizate Hârtie de împachetat ajută la adăugarea unui sentiment de lux la produsele de înaltă calitate, precum și la câștigarea favorurilor celor care le expediază.

Acest tip de material este deosebit de apreciat de publicul din domeniile tehnologiei, jocurilor, modei, sportului, skaterilor sau muzicii. Înainte ca produsul dvs. să fie scos din ambalaj, vă puteți aștepta ca orice "bomboană" care îl însoțește să fie analizată cu atenție!

Nu doar materialele tipărite funcționează bine pentru a îndulci experiența de unboxing. Bomboanele literale - Dulciurile - sunt un element popular de inclus în zilele noastre. Gestul va avea o greutate mai mare dacă alegeți să includeți pachete de dulciuri de marcă.

Și să vorbim despre fenomenul care este cana Sports Direct. La mine în casă este una care a sosit odată cu un lot de îmbrăcăminte sportivă. Este foarte posibil să existe una și la tine acasă sau la locul de muncă.

Legenda cănii Sports Direct a căpătat o viață proprie, cu meme-uri și povești false despre inundații fiind împărtășite pe toate rețelele de socializare. Atunci când un material de marketing captează imaginația publicului în acest mod, este un vis pentru un marketer!

Așadar, atunci când vă gândiți la modul în care brandul dvs. apare online, poate fi util să vă gândiți și la altceva decât la site-ul dvs. web și la conturile de social media. Creând ceva imaginativ și captivant în lumea fizică, s-ar putea să dați peste un moment de împărtășit care să depășească cu mult strategiile dvs. convenționale de marketing!