Povești de început de drum: Prezentarea Ancoats Guitars

Ancoats Guitars. Partea 2

Tipăriturile reprezintă un set de instrumente eficiente pentru întreprinderi la început de drum. Le ajută să spună lumii că au sosit, să își stabilească identitatea și să cultive un sentiment de profesionalism și validitate în jurul mărcii lor. Pentru anul 2022, am decis să urmărim o nouă afacere pentru a vedea cum îi pot sprijini eforturile de imprimare în primele zile. Am făcut câteva sondaje și am fost încântați când am intrat în contact cu Ancoats Guitars, producător de chitare electrice construite manual din Manchester.

Introducerea Ancoats Guitars

Ancoats Guitars este numele comercial al lui Dave Roberts, care a început să se joace cu chitarele ca hobby în urmă cu aproape 25 de ani. În ultimii șase ani, a construit chitare de la zero. După ce a adunat acum abilitățile, echipamentele și spațiul de lucru pentru a produce instrumente personalizate de înaltă calitate, Dave este în sfârșit capabil să-și pună visul în mișcare și să producă chitarele sale.

2022 va fi anul în care Ancoats Guitars va deveni o afacere de producție cu drepturi depline, iar Solopress va urmări fiecare pas din acest proces, relatând despre suișurile și coborâșurile pe care le presupune lansarea unui nou brand și oferind numeroase sfaturi despre cum poate fi lansat un nou brand.

De ce Ancoats?

Dave a decis să numească compania după zona din Manchester în care își are atelierul. Ancoats este un fost centru al industriei textile din oraș, care a luat naștere în timpul revoluției industriale și a prosperat până în secolul trecut.

Zona este renumită pentru clădirile impozante din cărămidă roșie ale morilor, deși cele mai multe dintre ele au fost transformate în apartamente de lux și în lofturi la modă. Atelierul lui Dave este un container de transport maritim recondiționat, ceea ce se potrivește foarte bine cu trecutul industrial al zonei.

Chitarele în sine vor purta, de asemenea, nume care fac referire la zone ale orașului. New Islington este primul model care va fi oferit cu NQ, reprezentând Cartierul de Nord din Manchester, care se apropie de finalul dezvoltării.

Provocări pentru o nouă marcă de chitară

O întrebare importantă la începutul oricărei întreprinderi comerciale este: ce diferențiază acest produs de cel al concurenței?

Când vine vorba de stabilirea unui nou brand de chitară electrică, există doi elefanți foarte impunători în cameră.

Primul este că chitarele electrice din Orientul Îndepărtat, care au fost întotdeauna mult mai ieftine decât cele produse în țară, recuperează acum decalajul în ceea ce privește calitatea.

Al doilea este că chitariștii electrici, în ciuda posturii lor de rock and roll, sunt o gașcă surprinzător de conservatoare! Modelele și mărcile care au devenit populare în anii 1950 încă domină piața.

Răspunsul Ancoats

Ancoats Guitars este capabil să facă față acestor provocări cu o mână de puncte de vânzare unice care diferențiază produsul și care atrag puternic piața țintă. Printre acestea se numără calitatea construcției, designul unic, personalizarea și un etos de afaceri ecologic.

Calitatea construcției

În primul rând, calitatea instrumentelor. În timp ce chitarele produse în masă au progresat mult în ultimii ani, nu există încă o calitate mai bună decât cea construită manual. Numai constructorii experți, fie că au propriile mărci, fie că construiesc modele Custom Shop de înaltă calitate pentru marile mărci, pot oferi acest nivel de îngrijire și atenție fiecărui instrument.

În plus față de prelucrarea minuțioasă a lemnului care intră în componența chitarelor Ancoats Guitars, Dave folosește tipuri de lemn, hardware, componente electrice și finisaje de calitate superioară pe care jucătorii de chitară le apreciază.

Design îndrăzneț, ancorat în tradiție

Dar cum rămâne cu acei cumpărători conservatori de chitare și cu loialitatea lor față de modelele americane originale? Cum poate cineva să inoveze și să atragă în continuare această estetică?

Este cu siguranță o provocare dificilă, dar chitarele Ancoats Guitars merg pe o linie perfectă între stilurile moderne și retro, rezultând modele unice și izbitoare care încă se află confortabil printre cele mai bune din trecut.
Proiectele lui Dave îmbină estetica din epoca de aur a producției americane de chitare cu influențe europene din mișcările Art Deco și Bauhaus. Rezultatul poate fi văzut în modelul de debut al Ancoats Guitars, New Islington. În timp ce pasionații de chitare ar putea observa un indiciu de Rickenbacker în ceea ce privește coarnele, Gibson în partea inferioară, Fender în contururile corpului și Gretsch în jurul hardware-ului, chitarele Ancoats Guitars au un caracter distinct, cu motive Art Deco care informează formele pickguard-ului și ale capului.

Personalizare - non-standard ca standard

Jucătorii de chitară pot fi pretențioși cu privire la toate aspectele chitarelor lor. Forma gâtului și conturul corpului afectează modul în care instrumentul se simte în mâini. Hardware-ul, cum ar fi clapele de acordaj (sau "capetele mașinii") și aranjamentul podului, unde corzile sunt ancorate de corp, afectează fiabilitatea și performanța. Tipurile de lemn și "pickup-urile" (dispozitive magnetice care transformă vibrațiile corzilor într-un semnal electric) au o influență uriașă asupra sunetului.

În timp ce pentru un jucător pretențios poate fi dificil să găsească chitara perfectă de pe raft, procesul de comandă de pe ancoatsguitars.co.uk permite cumpărătorului să specifice fiecare detaliu, asigurându-se că este livrată chitara de vis. Pe lângă tipurile de personalizări pe care le oferă majoritatea constructorilor, Dave oferă, de asemenea, opțiunea rar întâlnită a unui "German carve". Este vorba de o șanfrenare curbată în jurul marginii corpului, recent readusă în actualitate de constructorul american de chitare Fano.

Finisajele oferite depășesc, de asemenea, gama așteptată de culori tradiționale pentru chitare. Dacă găsiți o nuanță care vă place și care este oferită de Compania Little Green Paint Company sau ca pată pentru lemn de la Crimson Guitars, atunci Ancoats Guitars vă va finisa chitara în acea culoare.

Ethos ecologic

Dave este pasionat de mediul înconjurător, așa că fiecare chitară Ancoats este construită din lemn sustenabil. Având în vedere că, în secolul trecut, construcția de chitare se baza pe lemn tropical, cum ar fi lemnul de trandafir și mahon, lemnul provenit din surse responsabile a devenit un aspect important pentru constructorii și cumpărătorii de chitare. Dave colaborează cu G&S Specialist Timber din Lake District pentru a face rost de lemn de cea mai bună calitate, minimizând în același timp impactul asupra planetei.

Nici industria chitarelor nu are un palmares prea bun în ceea ce privește materialele de finisare. Tradiționalele și căutatele finisaje cu nitroceluloză pot fi deosebit de dăunătoare. Începând cu anii '70, producătorii de masă au trecut la finisaje din poliuretan. Deși mai ieftine și mai sigure de aplicat, acestea sunt în esență din plastic, deci nu sunt perfecte.

Finisajele folosite la chitarele Ancoats Guitars sunt toate pe bază de apă, ceea ce înseamnă că sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător și mai ușor de retușat dacă chitara primește o lovitură.

De asemenea, Dave a făcut tot posibilul pentru a se asigura că toți furnizorii săi sunt locali, pentru a menține distanțele de livrare la un nivel minim. Și, bineînțeles, dacă vă comandați chitara în Marea Britanie, aceasta nu va trebui să călătorească în cealaltă parte a lumii pentru a ajunge la dumneavoastră!

Spunând lumii

La fel cum o chitară electrică are nevoie de un amplificator pentru a-și difuza muzica, un brand nou, cu o mulțime de puncte de vânzare uimitoare, are nevoie de o strategie de marketing armonioasă pentru a fi auzit.

Puteți urmări Dave demo Ancoats Guitars pe canalul lor de YouTube

În plus față de un site web mare în căutarea , un domeniu în continuă expansiune Canal YouTube și o gamă tot mai largă de conținut social media, Dave va lucra îndeaproape cu Solopress pentru a crea un set uimitor de materiale tipărite pentru a promova Ancoats Guitars.

Brand nou: Pregătirea unui logo pentru lansare

Înainte de a demara primele noastre proiecte de imprimare, Dave a vrut să lucreze la logo-ul Ancoats Guitars. A considerat că este important să rafineze designul mărcii înainte de a se lansa în activități pe termen lung. Aceasta este o tactică înțeleaptă pentru orice afacere aflată în pragul unei campanii majore de marketing, iar graficienii de la Solopress sunt întotdeauna aici pentru a vă ajuta dacă aveți nevoie de un logo dezvoltat, modificat sau redat într-un format diferit.

Având în vedere că designul reprezintă o parte atât de importantă a identității Ancoats Guitars, a fost important ca designul logo-ului să respecte același standard. Dave a lucrat cu designerul nostru pentru a dezvolta logo-ul Ancoats Guitars, păstrând în același timp viziunea sa originală. Rezultatul este un set de iterații ale logo-ului care vor funcționa pe ecran, în print și pe instrumentele însele, inclusiv un wordmark, un rotund pentru social media și un decalcoman pentru cap de chitară.

Dacă logo-ul tău are nevoie de puțină muncă, primul pas este să ne contactezi prin intermediul Chat live, e-mail [email protected] sau sunați la 01702 7460047, iar noi vă vom pune în legătură cu un grafician din echipa noastră dedicată de design.

Un an interesant

Cu Dave la bord și cu noul logo care arată grozav la ancoatsguitars.co.uk, abia așteptăm să ne punem la treabă pentru a ne asigura că imprimarea joacă un rol eficient în stabilirea Ancoats Guitars ca marcă emergentă. Rămâneți conectați la această poveste de pe blog la solopress.com/blog/start-up-stories pentru actualizări periodice pe măsură ce se desfășoară anul.