Rolul nostru în tipărirea alegerilor și în procesul democratic

Solopress are sediul în Southend-on-Sea, Essex, de peste 20 de ani și, în acest timp, a dezvoltat o relație puternică cu comunitatea locală.

Având în vedere că urmează alegeri parțiale în circumscripția Southend West, unii dintre clienții noștri locali ne-au contactat pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la natura unor materiale electorale pe care le-au primit și care au fost tipărite de noi.

Având în vedere că alegerile locale vor avea loc mai târziu în acest an, ne-am gândit să profităm de această ocazie pentru a explora rolul pe care presa scrisă trebuie să îl joace în alegeri și să explicăm poziția noastră atunci când trebuie să decidem dacă să tipărim sau nu conținut controversat.

De regulă, noi, ca întreprindere, nu încercăm să adoptăm o poziție politică prin cenzurarea sau reținerea serviciilor noastre de către orice partid politic înregistrat la Comisia Electorală. Rolul nostru în acest proces este doar de a tipări orice material electoral legal, conform instrucțiunilor primite. Acest principiu se aplică în cazul în care lucrăm cu orice partid înregistrat, indiferent de poziția sa politică.

Cu toate acestea, încercăm să identificăm și să eliminăm orice material care considerăm că încalcă legea și, în aceste cazuri, ne-am consultat în prealabil cu poliția din Essex pentru a obține punctul lor de vedere. Există cazuri în trecut în care am luat măsuri pentru a opri producția de astfel de materiale.

Cu toate acestea, nu este ușor să identifici aceste locuri de muncă. Fiind o companie de tipărire online, în care lucrările de artă sunt trimise prin intermediul site-ului nostru web, cu o implicare umană redusă sau chiar inexistentă, este extrem de dificil să monitorizăm miile de lucrări care trec săptămânal prin mașinile noastre de tipărit, mai ales că majoritatea proceselor noastre sunt automatizate.

Echipa noastră de aici este încurajată să fie atentă la orice lucru care încalcă termenii și condițiile noastre, dar acest sistem nu este infailibil.

O întrebare care ne-a fost adresată este de ce apare numele nostru pe aceste broșuri și dacă acest lucru reprezintă o aprobare din partea noastră a punctelor de vedere conținute. Răspunsul la această întrebare este că, de fapt, este o cerință legală ca numele și adresa tipografiei să apară pe orice material electoral. Acest lucru se numește "amprentă" și nu reprezintă nicio susținere politică din partea tipografului menționat. Puteți afla mai multe despre amprentele electorale pe Site-ul Comisiei Electorale.

În cele din urmă, și mai important, credem că este crucial ca electoratul să știe și să înțeleagă ce reprezintă fiecare candidat înainte de a merge la urnele de vot. Acest lucru le permite să ia o decizie în cunoștință de cauză și să voteze pentru candidatul care le reprezintă cel mai bine propriile opinii și convingeri.

Când vine vorba de ceva atât de important ca democrația noastră, ignoranța nu ar trebui să fie o binecuvântare. Credem că toți candidații au dreptul de a împărtăși electoratului motivele pentru care ar trebui să voteze pentru ei, atât timp cât fac acest lucru în mod legal și respectând regulile Comisiei electorale. Credem, de asemenea, că, pe baza politicilor lor, electoratul merită șansa de a alege candidatul cel mai potrivit pentru a-l reprezenta, ceea ce se poate realiza doar prin înțelegerea a ceea ce reprezintă fiecare candidat.

Tipărirea alegerilor nu este un subiect ușor și unul care va provoca întotdeauna dezacorduri și diviziuni - la fel ca politica însăși. Sperăm că această postare pe blog răspunde la unele dintre întrebările frecvente pe care le primim și prezintă modul în care abordăm acest domeniu dificil al activității noastre.