Întreprinderile britanice sunt optimiste în perspectiva anului 2022

La fel ca multe întreprinderi, Solopress se îndreaptă spre 2022 cu un optimism prudent. Cu toții avem acum câțiva ani de experiență în pandemii sub centură, iar terenul pe care ne aflăm începe să se simtă puțin mai solid. Cu planuri dovedite în vigoare și cu un program interesant de noi strategii și produse aliniate, viitorul pare mult mai sigur.

Având în vedere acest lucru, am fost curioși să aflăm cum i-au afectat evenimentele recente pe clienții și partenerii noștri de afaceri B2B și ce factori au influențat planurile lor pentru 2022. Am decis să le adresăm un sondaj care să acopere aspecte precum recrutarea, practicile de lucru, marketingul și planurile lor de creștere. Pe lângă satisfacerea propriei noastre curiozități, știam că datele obținute vor oferi câteva informații interesante pentru clienții noștri de afaceri.

Rezultatele au fost încurajatoare, iar întreprinderile de toate dimensiunile se îndreaptă spre anul 2022 cu un aer optimist. Constatările noastre fascinante au contestat, de asemenea, unele noțiuni larg răspândite despre recrutarea, performanța și activitatea de marketing reprimate. Iată câteva aspecte notabile din date.

Recrutare și practici de lucru

Pare popular să se afirme că recrutarea este aproape imposibilă în acest moment. Cu toate acestea, în timp ce 40% dintre respondenții noștri sunt consideră că recrutarea este o provocare mai mare acum decât înainte de pandemie, un număr important de 60% consideră că este mai ușor sau la fel.

Atunci când am întrebat despre metodele pe care le folosesc angajatorii pentru a atrage noi recruți, am observat că "munca flexibilă" a avut o pondere foarte mare. Schimbările generalizate în practicile de lucru din timpul pandemiei i-au învățat pe angajatori că este posibil să ofere o flexibilitate mult mai mare fără a compromite productivitatea. Un bonus suplimentar este faptul că practicile de lucru flexibile reprezintă o modalitate excelentă de a atrage candidații la un loc de muncă.
Oferind munca la distanță, recrutorii își pot extinde rețeaua pe o arie geografică mult mai mare. Un număr uimitor de 90% dintre respondenții noștri au introdus munca la distanță în timpul pandemiei, iar 77% dintre aceștia au considerat că acest lucru a fost benefic pentru întreaga lor afacere.

În timp ce munca la distanță a fost o poveste de succes surprinzătoare datorită avantajelor legate de flexibilitate și recrutare, majoritatea întreprinderilor cu care am discutat au fost fericite să își primească colegii înapoi la birou.

Atunci când am întrebat cum a afectat revenirea la locul de muncă moralul și creativitatea, am primit un răspuns pozitiv, deși ușor amestecat. Următorul pas pentru angajatori ar putea fi evaluarea cazurilor în care munca la distanță a avut succes și a beneficiilor obținute prin revenirea la spațiile de lucru comune. Vestea bună este că atât de multe întreprinderi sunt acum într-o poziție informată pentru a găsi echilibrul perfect între munca la domiciliu și cea la fața locului.

Cererea clienților

Bineînțeles, evenimentele din ultimii doi ani au avut un impact larg asupra performanțelor întreprinderilor din multe sectoare. Cu toate acestea, am fost încântați să constatăm că majoritatea respondenților la sondajul nostru au fost destul de încrezători în ceea ce privește viitorul.

Nu a fost o surpriză să auzim că cererea a fost suprimată în timpul pandemiei.

Din fericire, mai mult de jumătate dintre întreprinderile intervievate au raportat o redresare după ridicarea restricțiilor.

Dincolo de recuperare, 59% a văzut oportunitatea de a-și dezvolta în continuare afacerile după pandemie.

Oportunități și inovare

Este un vânt rău care nu suflă bine, iar pentru întreprinderile dinamice, provocările aduse de pandemie au adus oportunități de adaptare și diversificare. 81% dintre întreprinderile pe care le-am întrebat au considerat că pandemia le-a determinat să profite de noi oportunități.

69% a simțit chiar că evenimentele recente i-au împins să devină și mai inovatori.
Marketing

Având în vedere că cererea este în creștere și inovația este în floare, întreprinderile trebuie să mențină canalele prin care comunică cu publicul lor. De fapt, 74% dintre respondenții noștri au prevăzut o creștere a activității de marketing în anul următor.

Am fost încurajați să constatăm că 79% dintre cei intervievați au declarat că iau în considerare sustenabilitatea atunci când analizează activitatea lor de marketing.

Ceea ce este și mai încurajator este faptul că 87% intenționează să acorde o prioritate și mai mare sustenabilității în viitor.

 

Ambiții viitoare

În condițiile în care recesiunea globală provocată de o pandemie este încă în curs de desfășurare, întreprinderile pot fi iertate dacă adoptă o poziție defensivă. Prin urmare, este încurajator să constatăm că 81% dintre întreprinderile care au participat la sondajul nostru au ambiția de a se extinde.

Iar atunci când au fost întrebați care sunt rezoluțiile lor de Anul Nou, cohorta noastră s-a dovedit a fi un grup amabil și grijuliu, punând bunăstarea personalului chiar în fruntea agendei!

Așadar, avem o mulțime de motive de bucurie pentru a ne îndrepta spre 2022. Se anunță un an promițător pentru angajați, deoarece aceștia sunt curtați de recrutori, li se oferă un orar flexibil și li se acordă condiții de lucru favorabile. Iar pentru angajatori, se anunță un an ambițios, plin de cerere revigorată, activitate de marketing revitalizată și aspirații reînnoite de creștere.