Povești ale clienților: Andy's Man Club

Solopress a întâlnit pentru prima dată Andy's Man Club prin implicarea noastră comună cu Southend United Football Club. Când am avut șansa de a lucra direct cu Darren Smith de la Andy's Man Club, am fost dornici să aflăm mai multe despre această organizație caritabilă pentru sănătate mintală în creștere rapidă, care a făcut ca bărbații să vorbească între ei în locații din toată țara.

Povestea Andy's Man Club începe într-un loc trist, dar în cele din urmă demonstrează lucrurile uimitoare care pot fi realizate atunci când oamenii se unesc pentru a se ajuta reciproc.

 

Cine este Andy?

Andy Roberts a fost un tânăr popular din Halifax, descris de cei care l-au cunoscut ca fiind o personalitate sociabilă și plină de viață și un tată iubitor. În aprilie 2016, Andy s-a sinucis la vârsta de doar 23 de ani.

Impactul tragediei a fost profund șocant pentru familia și prietenii săi, cu care Andy discutase despre planurile de viitor până cu o zi înainte de a muri.

În eforturile lor de a pune cap la cap ceea ce s-a întâmplat, cei dragi lui Andy au fost frapați de lipsa unor semne de avertizare. Pentru ei a fost o surpriză neașteptată, dar, în mod clar, Andy trebuie să fi suferit în tăcere de ceva timp.

Nu puteau să nu simtă că, dacă Andy ar fi putut discuta despre sentimentele sale, moartea sa ar fi putut fi evitată.

 

S-a născut Andy's Man Club

Printre cei pe care Andy i-a lăsat în urmă se numără mama sa, Elaine Roberts, și cumnatul său, Luke Ambler. Luke a fost un important jucător profesionist de Rugby League, a cărui carieră a inclus perioade la Leeds Rhinos, Salford Reds, Harlequins RL și Halifax, precum și angajamente internaționale pentru Irlanda.

Luke Ambler, co-fondator și președinte al Andy's Man Club.

Elaine și Luke au recunoscut că au avut ocazia de a face un lucru bun din moartea lui Andy. Împreună au co-fondat Andy's Man Club, un loc unde bărbații pot veni să vorbească despre sentimentele lor.

Cu profilul de sportiv al lui Luke, determinarea lui Elaine și un număr tot mai mare de susținători, Andy's Man Club a crescut de la o întâlnire de nouă băieți în Halifax la o mișcare la nivel național. În prezent, are 76 de cluburi active față în față și chiar mai multe întâlniri online.

 

"E în regulă să vorbim"

Deci, ce se întâmplă mai exact la un club Andy's Man? Am stat de vorbă cu Darren Smith, facilitatorul local din South Essex, care a fost în măsură să ne explice:

"Întâlnirile au loc de la 19:00 la 21:00, în serile de luni, și este un loc sigur pentru bărbați, unde pot vorbi și asculta.

Nu sunt prezenți profesioniști sau experți externi, ci doar un grup de bărbați în aceeași barcă.

Pentru a ajuta la organizarea reuniunilor, membrii își asumă rolurile de facilitator, cofacilitator și măturător. Măturătorul are rolul de a întâmpina membrii și de a-i ghida pe noii veniți, în timp ce facilitatorul și cofacilitatorul ajută la structurarea reuniunii."

Întâlnirile urmează un format simplu de fiecare dată, după cum a explicat Darren:

"În fiecare întâlnire, punem cinci întrebări. Trei dintre aceste întrebări rămân aceleași în fiecare săptămână. Acestea sunt:

  1. Cum merge treaba?
  2. Dă-ne un aspect pozitiv din săptămâna ta
  3. Ai ceva ce vrei să te descarci?

Celelalte două întrebări se schimbă în fiecare săptămână. Una dintre ele ar putea fi orientată spre a-i ajuta pe membri să își aprecieze valoarea, cum ar fi "Cum ai putea avea un impact pozitiv asupra altcuiva în această săptămână?".

Întrebarea finală va fi de multe ori ceva ușor, cum ar fi "Ce animal ai fi tu?" sau "Care este biscuitul tău preferat?".

Facilitatorul și cofacilitatorul sunt primii care dau răspunsurile, ceea ce ajută la demararea ședinței și la deschiderea discuțiilor."

Este un format care le permite bărbaților să vorbească liber între colegii lor într-un mediu sigur. Acest spirit de deschidere este rezumat de sloganul și hashtag-ul Andy's Man Club - #ITSOKTOTALK.

 

Pentru cine este Andy's Man Club?

Pe scurt, Andy's Man Club se adresează oricărui bărbat de peste 18 ani care simte că vrea să vină și să vorbească.

Acest lucru se referă la toți bărbații, indiferent de trecut sau de experiențe. În esență, oricine care are o luptă în viața sa este binevenit să se alăture unui grup și să discute despre ceea ce îl deranjează. După cum spune președintele și co-fondatorul Luke Ambler,

"Nu trebuie să fi avut gânduri sinucigașe, nu trebuie să fi avut o problemă de sănătate mintală. S-ar putea să vrei doar un loc unde să te simți parte din ceva."

Andy's Man Club nu se poziționează ca o alternativă sau un înlocuitor al serviciilor profesionale de sănătate mintală. Este un loc primitor, fără liste de așteptare și fără formulare de completat - doar un loc în care să te întâlnești cu prieteni care se confruntă cu probleme similare.

 

Experiența lui Darren

La Andy's Man Club, membrii vorbesc despre faptul că trec prin "furtuni", iar într-un astfel de moment Darren Smith a decis să ceară ajutor.

Experiența sa a fost tipică pentru mulți bărbați aflați în situația sa. A dat peste liste lungi de așteptare pentru asistență profesională în domeniul sănătății mintale. De asemenea, a constatat că grupurile locale de auto-ajutorare aveau tendința de a se concentra pe probleme specifice, cum ar fi bărbații mai în vârstă care se confruntă cu durerea. S-a străduit să găsească ajutor care să fie disponibil și adecvat pentru el.

Vestea bună pentru Darren a fost că a descoperit Andy's Man Club online. Dar vestea proastă a fost că cel mai apropiat club era la aproape 100 de mile distanță, în Peterborough!

 

Andy's Man Club vine în Essex

Fără să se descurajeze, Darren a contactat echipa de administrare de la andysmanclub.co.uk și s-a apucat să-și înființeze propriul club. La scurt timp după aceea, a înființat întâlnirea de pe stadionul Roots Hall al lui Southend United. După ce a început cu patru sau cinci băieți în primele două săptămâni, întâlnirea de la Southend atrage acum peste 20 de membri pe săptămână.

Întâlnirea din Southend a devenit un ajutor imens, atât pentru membrii săi, cât și pentru Darren însuși, dar a rămas îngrijorat de faptul că restul Essex-ului era încă foarte lipsit de un loc unde bărbații să meargă pentru a-și împărtăși sentimentele. Ca urmare, Darren a decis să înființeze o a doua întâlnire.

Andy's Man Club Chelmsford a fost lansat pe 29 noiembrie 2021, iar întâlnirile au loc în fiecare luni, la ora 19:00, la Writtle University Centre for Health & Sport.

În conformitate cu ambiția lui Andy's Man Club de a organiza o întâlnire la mai puțin de 30 de minute de fiecare bărbat din Marea Britanie, Darren speră acum să ajute la înființarea de cluburi în Billericay, Basildon și Harlow.

 

Răspândirea cuvântului

În calitate de facilitator activ al Andy's Man Club din sud-estul țării, Darren a apărut în emisiunile de la BBC Essex Radio și în paginile ziarului Southend Echo. Este, de asemenea, activ pe rețelele de socializare, ca administrator al paginilor de Facebook pentru Southend-on-Sea și Chelmsford grupuri, și gestionarea conturilor Twitter pentru AMC Southend și AMC Chelmsford.

Darren a încercat, de asemenea, să promoveze întâlnirea de la Southend cu un Banner tipărit, și astfel Solopress a reușit să se implice. În calitate de sponsor al Băncii Nordului și de partener de imprimare pentru Southend United FC, ne găsim adesea la Roots Hall Stadium, unde are loc întâlnirea AMC Southend-on-Sea.

A fost perfect logic atunci să facem echipă cu Darren pentru a produce panouri publicitare. Acum, când suporterii vor intra în teren pentru a urmări Shrimpers acasă, vor deveni conștienți că Andy's Man Club este acolo pentru ei atunci când au nevoie. Și dacă doar un singur tip îl vede și primește ajutorul de care are nevoie, considerăm că merită.

 

Alăturați-vă clubului

Dacă tu sau cineva pe care îl cunoști ar putea fi interesat de Andy's Man Club, există o mulțime de modalități de a afla mai multe.

Pentru a afla mai multe despre organizația caritabilă, puteți vizita andysmanclub.co.uk. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a găsiți cea mai apropiată întâlnire.

Cei care locuiesc în Southend sau Chelmsford pot explora paginile de Facebook pentru Southend-on-Sea sau Chelmsford sau urmăriți-i pe Twitter la AMC Southend sau AMC Chelmsford.

Pentru orice întrebări referitoare la reuniune sau întrebări de presă, Darren însuși este disponibil la adresa de e-mail [email protected].