Locație, locație, locație, locație: Cel mai bun loc din Marea Britanie pentru lucrătorii creativi

Deși s-au confruntat timp de doi ani cu circumstanțe dificile din cauza pandemiei, multe întreprinderi creative din Marea Britanie au reușit să se adapteze și să prospere. Având în vedere că acest sector rămâne un domeniu dezirabil pentru lucrătorii creativi, am investigat cele mai bune locuri de muncă din Marea Britanie în cadrul industriei creative pentru cei care își propun următoarea mișcare profesională interesantă.

Încotro se îndreaptă industria creativă?

Deși industria creativă din Marea Britanie s-a confruntat cu o multitudine de provocări pe parcursul pandemiei, experții rămân optimiști în ceea ce privește viitorul lucrătorilor din domeniul creativ, prezicând că sectorul va se va recupera din pandemie mai repede decât economia britanică în ansamblu până în 2025. În plus, până la această dată, se așteaptă ca industria să crească cu 26%, să contribuie la economie cu 132,1 miliarde de euro în valoare adăugată brută și să creeze 300.000 de noi locuri de muncă, potrivit Oxford Economics. Constatările recente ale Parlamentului britanic indică, de asemenea, că acum ar putea fi momentul pentru a urmări un viitor în sectorul creativ, deoarece numărul de locuri de muncă a a crescut cu 34,5% din 2011.

La ce fel de salariu vă puteți aștepta cu un rol creativ?

Salariul mediu în Marea Britanie pentru un rol creativ în funcție de nivelul de experiență

Senior £42,768
Intermediar £36,477
Junior £23,931

(Check-a-Salary)

Potrivit Glassdoor, salariul mediu național pentru un post de creativ este de 36.829 de lire sterline în Marea Britanie, ceea ce indică faptul că acest sector rămâne profitabil, prin urmare, angajații din acest domeniu se pot aștepta la un salariu impresionant. Datele actuale relevă că salariul mediu pentru lucrătorii creativi cu un nivel de experiență junior este de 23.931 lire sterline și, în mod de înțeles, mai mare, de 42.768 lire sterline, pentru cei cu un nivel de experiență mai înalt.

Salariul mediu în Marea Britanie în funcție de rolul din agenția de creație

Titlul postului Salariul mediu (agenție) Salariu Min-Max (agenție)
Designer junior £25k

 

£23-28k
Designer de greutate medie £35k

 

£30-40k
Designer senior £55k

 

£45-55k
Echipa de creație junior £28k

 

£25-30k
Echipa de creație de greutate medie £35k

 

£35-45k
Echipa de creație senior £55k

 

£50-65k
Director de design/șef de design £60k

 

£55-65k
Director asociat de creație £75k

 

£60-85k
Director de creație £90k

 

£80-100k
Director executiv de creație £130k

 

£110-145k
Redactor publicitar junior £26k

 

£25-30k
Redactor de nivel mediu £37k

 

£35-45k
Senior Copywriter £55k

 

£50-65k
Șef de redacție £70k £65-80k

(Raport de sondaj salarial al principalilor jucători 2021)

Datele privind salariile din Raport de sondaj salarial al jucătorilor majori 2021 relevă faptul că până și rolurile de debutant într-o agenție, cum ar fi Junior Designer și Junior Copywriter, au o medie de peste 24.000 de lire sterline pe an. Așa cum era de așteptat, rolul cu cele mai mari venituri într-o agenție de creație este cel de director executiv de creație, cu un salariu mediu în Marea Britanie de 130.000 de lire sterline, urmat de director de creație (90.000 de lire sterline) și, respectiv, director de creație asociat (75.000 de lire sterline).

Alte roluri cu venituri mari în domeniul creativ, în funcție de salariul mediu, includ director de design/șef de design și șef de redacție, cu salarii de 60.000 și, respectiv, 70.000 de lire sterline.

Salariul mediu în Marea Britanie în funcție de rolul creativ in house

Rolul postului Salariul mediu (agenție) Salariu Min-Max (agenție)
Designer junior £25k £23-25k
Designer de greutate medie £32k £28-35k
Designer senior £45k £40-50k
Director de design £55k £50-60k
Director de creație £80k £70-85k

(Raportul de sondaj salarial MajorPlayers 2021)

Interesant este faptul că, atunci când vine vorba de roluri creative interne, cifrele sunt foarte diferite. De exemplu, directorii de creație câștigă în medie 80.000 de lire sterline, față de 90.000 de lire sterline în cadrul agențiilor, iar designerii seniori câștigă, de asemenea, cu 10.000 de lire sterline mai puțin în cadrul organizațiilor interne, primind un salariu mediu de 45.000 de lire sterline, ceea ce demonstrează potențialul sporit de câștig dacă se optează pentru un rol în cadrul unei agenții.

Cele mai bine plătite zone din Marea Britanie au fost dezvăluite

Top 8 cele mai bine plătite orașe din Marea Britanie pentru roluri creative

Locație Salariu
1. Londra £43,472
2. Manchester £37,499
3. Edinburgh £35,889
4. Glasgow £33,912
5. Liverpool £33,903
6. Birmingham £33,197
7. Newcastle upon Tyne £32,732

(Check-a-Salary, Alegerea cu amănuntul)

În urma analizei datelor salariale actuale, Solopress a realizat un clasament al celor mai bine plătite 7 orașe din Marea Britanie în ceea ce privește munca în industria creativă.

Nu este surprinzător faptul că Londra s-a clasat pe primul loc, cu un salariu mediu de 43.472 de lire sterline, iar Manchester, care este un centru de putere al nordului, a ocupat locul al doilea, cu un salariu competitiv de 37.499 de lire sterline pe an. Deși se află la capătul inferior al listei, oferind în medie 32.732 de lire sterline pe an, Newcastle upon Tyne oferă totuși un Industria de peste 2 miliarde de lire sterline care angajează peste 40.000 de persoane în 3.000 de întreprinderi creative și digitale - cu siguranță un loc de urmărit în ceea ce privește deschiderile din sectorul creativ.

  1. Londra

Cufundată în frumusețe arhitecturală, o scenă artistică și muzicală de renume mondial, o multitudine de întreprinderi noi și inovatoare, inițiative de formare creativă și oportunități de angajare, Londra își respectă cu siguranță reputația de capitală creativă de top.

Industria artistică a orașului a generat 58 de miliarde de lire sterline pentru economia națională în 2019, ceea ce demonstrează și mai mult puterea sectorului creativ al Londrei. Înainte de pandemie, sectorul creativ a sprijinit unul din șase locuri de muncă în oraș și rămâne în prezent unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere din Londra.

Soho este unul dintre centrele creative ale Londrei.

În plus, primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat recent că guvernul va desfășura 1,3 milioane de lire sterline de noi investiții în programe de sprijinire a locurilor de muncă și a formării profesionale în domeniul creativ, prin intermediul zonelor sale Creative Enterprise Zones (CEZ) din Croydon, Lambeth și Lewisham.

  1. Manchester

Se mândrește cu o comunitate creativă înfloritoare, cu Media City și 9.000 de companii creative și tehnologice, generând o VAB de 3,8 miliarde de lire sterline anual, Manchester și-a făcut un nume ca fiind unul dintre cele mai interesante colțuri din Marea Britanie pentru creativii care doresc să înceapă următorul capitol.

Orașul este plin de start-up-uri inovatoare și de agenții mici, generând un aflux de posturi creative nou-nouțe, pe lângă faptul că găzduiește unele dintre cele mai mari nume din domeniul afacerilor, de la Missguided la Google și BBC.

Date pre-pandemice a arătat că sectorul creativ din Manchester, care cuprinde domenii de la publicații la film, televiziune, design și altele, a crescut mai rapid decât orice altă regiune din Regatul Unit, cu excepția Londrei. Cu toate acestea, chiar și în urma impactului negativ al pandemiei și a trăirii cu restricții, MediaCityUK din Salford a fost identificat ca având potențialul de a să accelereze redresarea regiunii în timp ce BBC își face planuri de a crește numărul de angajați la peste 3.500.

  1. Edinburgh

Industriile creative din Edinburgh au fost o forță de luat în seamă de mai mulți ani. În 2019, ocuparea forței de muncă în Sectorul de creștere al industriilor creative a fost cea mai mare în orașul Glasgow (22 140) și în orașul Edinburgh (19 075), care au reprezentat 24,6% și, respectiv, 21,2% din locurile de muncă din acest sector.

Cu programe creative interesante concepute pentru a încuraja viitoarele talente creative și pentru a aduce împreună sectoarele creative și tehnologice de clasă mondială ale orașului, cum ar fi Informatică creativă, Edinburgh oferă locația ideală pentru ca persoanele care lucrează în sectorul creativ să se dezvolte. Oferind o multitudine de oportunități de carieră în domeniul artelor, culturii, mass-media și designului, orașul este un punct de atracție pentru lucrătorii creativi, oferind un salariu mediu de 35.889 de lire sterline.

  1. Glasgow

Un alt oraș scoțian care oferă o lume plină de entuziasm persoanelor care doresc să exceleze într-o carieră creativă, Glasgow este plin de minți creative și inovatoare. Înainte de pandemie, orașul a fost chiar numit cel mai bun centrul cultural și creativ al Regatului Unit într-un raport al Comisiei Europene, datorită participării culturale și toleranței orașului.

Ashton Lane, în popularul West End din Glasgow.

Piața muncii este încă în plină expansiune în Glasgow în ceea ce privește rolurile creative, iar orașul găzduiește 149 de agenții de creație pentru cei care doresc să își înceapă cariera.

  1. Liverpool

Căsătorie a trupei The Beatles, Liverpool este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante orașe culturale din Marea Britanie, plin de vitalitate, căldură și creativitate. La economia orașului Liverpool este, de asemenea, una dintre cele mai mari din Regatul Unit.

Liverpool joacă un rol-cheie în creșterea industriilor creative și digitale din Regatul Unit, orașul fiind locul unde se află al doilea cluster digital cu cea mai rapidă creștere din țară. În mod firesc, orașul oferă creativilor numeroase oportunități de a-și găsi locul de muncă de vis, cu Într-adevăr care prezintă în prezent 509 locuri de muncă vacante atribuite acestui sector. În plus, regiunea orașului Liverpool are aproximativ 19.000 de angajați în 3.500 de companii, multe dintre acestea având sediul în Triunghiul Baltic, centrul creativ al orașului, cu multiple start-up-uri și studii.

  1. Birmingham

Marele Birmingham este un alt concurent puternic pentru cel mai bun oraș din Marea Britanie în care să lucrezi ca creativ. Orașul se mândrește cu o o economie creativă vastă și în expansiune, care are aproape 50 000 de angajați și generează 4,1 miliarde de lire sterline de valoare adăugată brută pe an, aproape 9% din totalul VAB de 46,8 miliarde de lire sterline. Acasă la un vast sectorul publicității, marketingului și designului care cuprinde web, produs, design vestimentar, PR și analiză de date, acest oraș este unul de urmărit dacă sunteți în căutarea unei cariere pe termen lung în spațiul creativ.

  1. Newcastle Upon Tyne

Newcastle upon Tyne este un oraș plin de viață din nord-estul țării, care oferă o lume de posibilități pentru cei care lucrează în domeniul creativ. Potrivit unor date recente, orașul are, de asemenea, una dintre cele mai bune poziții din Marea Britanie sectoarele tehnologice cu cea mai rapidă creștere, care oferă peste 1.300 de locuri de muncă.

În afară de faptul că se află pe locul 7 în topul celor mai mari companii din Marea Britanie.th cel mai bine plătit oraș pentru roluri creative, Newcastle upon Tyne este renumit pentru că este un punct fierbinte pentru agențiile digitale, ceea ce reprezintă o veste interesantă pentru oricine caută un loc de muncă în domeniul dezvoltării web, marketingului digital sau designului!


Puneți-vă pe hartă

Deși, în mod previzibil, Londra ocupă primul loc în topul celor mai bune locuri de muncă din Marea Britanie în industria creativă, în funcție de salariu, este clar că alte orașe, precum Manchester și Edinburgh, recuperează rapid decalajul, multe orașe din Marea Britanie având multe de oferit celor care lucrează în industria creativă în ceea ce privește cultura orașului și oportunitățile de progres. Este încurajator să vedem că industriile creative au depășit și s-au adaptat la provocările aduse de pandemie - indiferent unde alegeți să lucrați ca creativ, este o perioadă interesantă pentru o industrie plină de posibilități.