Povești de început de drum: Ancoats Guitars se pregătește pentru imprimare

În primul nostru Blogul "Start-up Stories, l-am prezentat pe Dave Roberts și noua sa companie, Ancoats Guitars. Ne-am asociat cu Dave pentru a-l putea urmări prin provocările și aventurile primului său an de activitate și pentru a susține compania cu o imprimare de calitate superioară.

În luna a doua, lucrurile devin interesante. La orizont se întrevăd întâlniri cu presa, dezvoltarea de noi produse, papetărie nouă, rezervări pentru expoziții comerciale și multe altele. Totuși, înainte de a se lăsa dus de val, Dave mai are puțin de lucru pentru a stabili o identitate de marcă și un stil propriu pentru Ancoats Guitars.

Perfecționarea logo-ului

Ancoats Guitars este o afacere nouă, dar, la fel ca majoritatea antreprenorilor, Dave a avut o idee bună despre cum ar putea arăta logo-ul și brandingul său încă de la început. Așa cum am discutat chiar la sfârșitul ultimul nostru blog, logo-ul lui Dave era puternic, dar avea nevoie de o dezvoltare minoră, dar esențială, înainte de a putea îndeplini toate rolurile care i se cer.

În urma discuțiilor cu designerul grafic Matt Bruty de la Solopress, Dave și Matt au reușit să rafineze logo-ul și să îl adapteze pentru o serie de aplicații esențiale. 

Aceste aplicații au fost atât de diverse, cum ar fi crearea unei mărci pe site-ul web al companiei la ancoatsguitars.co.uk, reprezentarea companiei sub forma unor avataruri în rețelele de socializare și apariția unor autocolante pe chitare. Și, bineînțeles, precum și apariția pe materiale tipărite de format mic și mare.

Un site mai bun

După ce am finalizat iterațiile logo-ului, am creat o bază solidă pentru a construi o identitate de marcă mai largă, începând cu site-ul web. Dave a reușit să ia munca lui Matt și să o aplice pe fiecare pagină web. Rezultatul a fost un site inteligent, restilizat, cu un stil coerent pe tot parcursul acestuia.

Imagini cu antet la ancoatsguitars.co.uk

Procesul de luare a deciziilor și de dezvoltare care a dus la reproiectarea paginilor web a ajutat, de asemenea, la cristalizarea simțului lui Dave cu privire la ceea ce își dorește și ceea ce nu își dorește de la aspectul mărcii. Așadar, haideți să ne adâncim în importanța designului pentru această companie și în influențele care au contribuit la determinarea direcției sale de până acum.

Definirea unui stil

Designul remarcabil este un punct de diferență pentru Ancoats Guitars, așa că a fost esențial ca paleta de culori, elementele grafice și elementele stilistice care se regăsesc în instrumente să se regăsească și în imaginea de marcă a companiei. Obiectivul acestei luni a fost de a stabili o abordare vizuală pentru toate proiectele de imprimare care urmează.

O influență majoră asupra esteticii chitarelor Ancoats Guitars este designul modernist european de casă de artă. Lucrările izvorâte din mișcările Art Deco și Bauhaus influențează multe dintre culorile, liniile și formele care apar pe chitarele în sine. Era logic să se facă referire la aceste stiluri și în designul mărcii.

Direct din blocuri

Un motiv de design recurent pe care Dave și Matt, designerul Solopress, l-au ales a fost un aranjament inspirat de Bauhaus, format din blocuri semitransparente roșii, galbene și albastre, care ar putea servi drept suport pentru elementele grafice, atât online, cât și în print. 

Bauhaus a fost o școală de artă din Weimar, Germania, fondată în 1919 de arhitectul Walter Gropius. Printre cadrele didactice se numărau personalități precum pictorul rus Wassily Kandinsky și arhitectul Ludwig Mies van der Rohe. 

Școala a îmbinat arta, designul și arhitectura pentru a dezvolta un stil de modernism unghiular, cu linii clare, forme simple și adesea culori strălucitoare. Asta până în 1933, când un fost artist de origine austriacă cu o viziune diferită asupra Germaniei a preluat puterea la Berlin și a forțat închiderea definitivă a școlii.

De la modernist la modern

Formele geometrice și culorile primare care se regăsesc în marca Ancoats Guitars au fost inspirate de mișcarea Bauhaus din secolul trecut, dar au o rezonanță oportună și cu locația contemporană a companiei.

Dave își desfășoară activitatea într-un container de transport maritim recondiționat, dominat de clădirile monolitice ale morilor pentru care este cunoscut cartierul Ancoats. Combinația dintre aceste forme brutale și culorile vii asociate scenei muzicale a orașului creează un aspect specific manciurian.

Evocând această combinație puternică de moștenire, locație, design și, bineînțeles, muzică, Matt și Dave au creat un aspect și o atmosferă care este atât proaspătă, cât și conștientă de rădăcinile sale.

Marca se extinde

Ceea ce este foarte bine, dar poți pune toate astea pe un Carte de vizită? Într-un fel, credem că da...

Pentru orice întreprindere nouă care dorește să fie luată în serios, un set inteligent de articole de papetărie este o modalitate excelentă de a părea profesionistă și de afaceri.

Dar acest lucru nu înseamnă că aceste elemente trebuie să fie formale și demodate, mai ales în cazul unui produs la fel de interesant ca și chitarele electrice. Atunci când doriți să exprimați un brand amuzant sau cu nervi, dar trebuie să vă exprimați și seriozitatea ca afacere, există un echilibru delicat care trebuie atins.

Includeți în orice caz elementele de design care fac din brandul dvs. ceea ce este, dar nu încercați să reinventați roata. La urma urmei, oamenii de afaceri au anumite așteptări și cerințe față de articolele de papetărie pe care le folosiți.

În această colecție de elemente concepute de Dave și Matt, au reușit să pună în centrul atenției brandingul distinctiv al Ancoats Guitars, creând în același timp un set funcțional și profesional de Papetărie de afaceri.

Pliante, afișe și nu numai

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de materiale promoționale, Matt și Dave au reușit să pună frână și să creeze niște modele mai îndrăznețe, care se potrivesc mai bine cu acest tip de imprimare.

Modelele la care au ajuns încorporează noul logo și wordmark, blocurile de culori Bauhaus, plus ceva legat de utilizarea culorilor și a repetiției, care se simt foarte bine pe scena muzicală din Manchester.

Îndepărtat pentru imprimare

Suntem foarte mândri că, după această perioadă inițială de proiectare și pregătire, trimitem primele noastre elemente la tipar. Rămâneți cu noi pentru următorul episod din "Povești de început", când vom vedea cum, de ce și unde va folosi Dave materialele sale tipărite pentru a promova Ancoats Guitars