Noroc pentru asta: Cele mai emblematice campanii Guinness de Ziua Sfântului Patrick

Guinness

The tradiția de a savura Guinness de Ziua Sfântului Patrick datează din 1759 și nu pare să se schimbe prea curând. În fiecare an, pe 17 martie, milioane de oameni se îndreaptă spre bar pentru a bea o halbă de bere rece. Experții în imprimare și design de la Solopress analizează cele mai bune 5 campanii de marketing ale mărcii de Ziua lui Paddy.

 

O putere de construire a brandului

Pornind de la începuturi umile și devenind rapid irefutabil legată de Ziua Sfântului Patrick, Guinness este acum recunoscută ca fiind una dintre cele mai de succes mărci de alcool din întreaga lume. Renumită pentru abordarea sa creativă în materie de marketing, compania a lansat o serie de campanii convingătoare de-a lungul anilor, fiecare dintre ele creând o mai mare urgență în a pune mâna pe prima halbă de St Paddy's Day.

Cu un amprentă globală mareFabricată în 49 de țări și disponibilă în peste 150 de țări, Guinness s-a impus cu fermitate ca băutură de referință pentru oricine dorește să sărbătoriți Ziua Sfântului Patrick. De fapt, stout-ul irlandez uscat este servit 819% mai des de Ziua Sfântului Patrick decât în orice altă zi a anului, cu o medie de 13 milioane de halbe servite la nivel global. Dar ce a făcut ca strategiile lor de marketing să aibă un asemenea impact de-a lungul anilor?

Potrivit lui Mark Sandys, care conduce unitatea de afaceri Beer, Baileys și Smirnoff la Diageo, marca are un accent neclintit pe "putere, bunătate și comuniune"," valorificând o varietate de tehnici digitale, de la publicitatea TV la campaniile din social media, pentru a se angaja în povestiri semnificative care să rezoneze cu publicul țintă. Adesea înălțătoare și inspiraționale în ton, unele dintre cele mai emblematice campanii de Ziua Sfântului Patrick ale Guinness, inclusiv mesajul lor de Ziua Sfântului Patrick ca răspuns la pandemie, demonstrează că aspectul uman al mărcii care îi ajută să se detașeze de zgomotul de pe piața lor competitivă.

 

Cele mai bune 5 campanii ale Guinness de Ziua Sfântului Patrick

1. #AToastTo - 2021

Campania oportună și reconfortantă #AToastTo, desfășurată în SUA, a celebrat munca grea a tuturor lucrătorilor din prima linie și a încercat să ridice moralul în timpul pandemiei. Campania a încorporat o reclamă TV emoționantă, concerte de cimpoi live, produse în ediție limitată și o activare a rețelelor de socializare care a încurajat publicul să se concentreze pe partea bună a lucrurilor și să împărtășească ceea ce au ciocnit folosind hashtag-ul #AToastToast.

În plus, în spotul publicitar televizat a apărut Proiectul Guinness Brewers Bread, o inițiativă care sprijină fabricarea de pâine din rezervele de cereale ale companiei Open Gate Brewery, care sunt apoi donate Băncii de alimente din Maryland. Ca parte a sprijinului acordat pentru ajutorarea COVID-19, Guinness a donat, de asemenea, 25.000 de pâini, demonstrându-și astfel angajamentul față de actele caritabile.

2. #StacheForCharity - 2018

O temă comună a campaniilor strategice ale Guinness este noțiunea de a ne uni ca o comunitate și de a ne sprijini reciproc de Ziua Sfântului Patrick.

O altă campanie de suflet legată de donații caritabile este cea a American #StacheForCharity campanie. Strategia multicanal a urmărit să reunească comunitățile în vederea strângerii de fonduri pentru fondul Guinness Gives Back, care sprijină organizațiile non-profit din SUA, cum ar fi Team Rubicon, condusă de veterani. Guinness a solicitat conținut generat de utilizatori sub formă de imagini ale susținătorilor lor cu o mustață din spumă Guinness, folosind hashtag-ul #StacheForCharity, cu stimulentul că marca donează $1 pentru fiecare postare.

Astfel de campanii promovează valorile pozitive ale trupei, permițând în același timp clienților să participe la campania de strângere de fonduri. Combinația dintre asocierile pozitive ale mărcii și implicarea clienților creează un factor de bunăstare care a contribuit la succesul continuu al Guinness.

3. Guinness x Carhartt: The River - 2020

Încă o dată, punând în lumina reflectoarelor evenimente culturale semnificative care fac ca comunitățile să se simtă văzute cu 2020. Colaborare Guinness x Carhartt, Guinness a dat lovitura cu spotul publicitar "The River".

Guinness și compania americană de îmbrăcăminte Carhartt și-au unit forțele pentru a aduce un omagiu instalatorilor de la Chicago Journeymen Plumbers Local Union 130, care vopsesc râul Chicago în verde de Ziua Sfântului Patrick în fiecare an, lucru pe care îl fac din 1962. Cu o poveste puternică susținută de o moștenire bogată a tradițiilor de Ziua Sfântului Patrick, Guinness onorează bărbații și femeile muncitori și rezistenți din cadrul comunității și caută să inspire optimism în vremuri dificile.

4. Guinness x Nick Offerman - 2020

Optând pentru o abordare comică în 2020, Guinness US l-a înrolat pe actorul Nick Offerman, de la Parcs and Recreation, care ar urma să participe la o Preluarea Instagram, numărătoarea inversă până la mult-așteptatul 17 martie. Offerman, care susține că Ziua Sfântului Paddy este ziua sa preferată din an, a fost pregătit să ofere un flux amuzant de curiozități, asocieri de alimente și sfaturi, inclusiv "cum să torni o halbă de Guinness".
Cu un conținut video ingenios în centrul acestei campanii, Guinness a reușit să arate o latură mai ironică în 2020, oferind publicului său videoclipuri cu fragmente de videoclipuri obraznice, care au creat un plus de agitație în jurul sărbătorii anuale St Paddy's.

5. Cea mai mare petrecere de Ziua Sfântului Patrick de până acum - 2012

Încurajând publicul să se alăture "celei mai mari petreceri de Ziua Sfântului Patrick de până acum" prin intermediul înscrierilor pe site, Guinness a lansat o campanie convingătoare Campanie pe Facebook în speranța de a doborî recordul mondial din Cartea Recordurilor Guinness pentru cel mai mare număr de persoane la o petrecere. Strategia a încorporat un infografic interactiv care a înregistrat în timp real înscrierea fiecărui "participant" și a comparat primele 5 țări în funcție de numărul de participanți. De asemenea, campania a marcat Ziua Sfântului Patrick ca fiind "Cea mai prietenoasă zi a anului", captând spiritul cald irlandez. Guinness a trimis, de asemenea, peste 17.000 de bucăți de produse de marcă de Ziua Sfântului Patrick fanilor ca parte a promoției, pentru a spori și mai mult sărbătorile.

Timp de 259 de ani, Guinness a găsit modalități inovatoare de a-și menține valoarea de marcă globală și s-a adaptat cu succes la peisajul în continuă evoluție al pandemiei prin campaniile de marketing emoționale. În calitate de maeștri povestitori, Guinness nu se teme să spargă tiparele și este capabilă să creeze narațiuni bogate și convingătoare care celebrează moștenirea irlandeză, oamenii muncitori și actul de a se uni pentru un scop comun, așa cum reiese din puternica lor reclamă #AToastTo. Îmbrățișând calitățile unice ale brandului lor, oferind în același timp campanii care sunt adesea de natură reactivă, Guinness este o forță de luat în seamă în lumea marketingului. Alte mărci ar putea învăța multe din abordarea lor unică și creativă.