Proost: De meest iconische St Patrick's Day-campagnes van Guinness

Guinness

De traditie om Guinness te drinken op St Patrick's Day Paddy's Day gaat terug tot 1759 en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen. Elk jaar rennen miljoenen mensen op 17 maart naar de bar voor een koude pint. Print- en designexperts Solopress analyseren de top 5 Paddy's Day-marketingcampagnes van het merk.

 

Een krachtpatser voor merkontwikkeling

Guinness begon bescheiden en werd al snel onweerlegbaar verbonden met St. Patrick's Day, en wordt nu wereldwijd erkend als een van de meest succesvolle alcoholmerken. Het bedrijf staat bekend om zijn creatieve marketingaanpak en heeft in de loop der jaren een reeks aansprekende campagnes gelanceerd, die er stuk voor stuk voor zorgden dat we die eerste St Paddy's Day pint met spoed in huis haalden.

Met een grote mondiale voetafdrukGuinness wordt gebrouwen in 49 landen en is verkrijgbaar in meer dan 150 landen. Guinness is dan ook uitgegroeid tot de favoriete drank voor iedereen die op zoek is naar een drankje. Patrick's Day vieren. De droge Ierse stout wordt zelfs 819% vaker geserveerd op St Patrick's Day dan op elke andere dag van het jaar, met een gemiddelde van 13 miljoen pints wereldwijd. Maar wat heeft hun marketingstrategieën door de jaren heen zo impactvol gemaakt?

Volgens Mark Sandys, die aan het hoofd staat van de business unit Beer, Baileys and Smirnoff bij Diageo, heeft het merk een onwrikbare focus op "macht, goedheid en gemeenschapdoor gebruik te maken van verschillende digitale technieken, van tv-reclame tot sociale mediacampagnes, om een betekenisvol verhaal te vertellen dat aanslaat bij het doelpubliek. De vaak opbeurende en inspirerende toon van enkele van de meest iconische St Patrick's Day-campagnes van Guinness, waaronder hun St Patrick's Day-boodschap naar aanleiding van de pandemie, laat zien dat de St Patrick's Day-campagnes van Guinness een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van het bedrijf. menselijk aspect van het merk die hen helpt om door de ruis op hun concurrerende markt heen te breken.

 

Guinness' top 5 St Patrick's Day-campagnes

1. #AToastTo - 2021

De tijdige, opbeurende #AToastTo campagne die in de VS werd ingezet, vierde het harde werk van alle eerstelijnswerkers en probeerde de gemoederen tijdens de pandemie te bedaren. De campagne bevatte een aangrijpende tv-commercial, live doedelzakconcerten, merchandise in beperkte oplage en sociale-media-activatie die het publiek aanmoedigde zich te concentreren op de positieve kant van de zaak en te delen waarop ze proostten met de hashtag #AToastTo.

Daarnaast was in de tv-commercial de Guinness Brouwers Brood projecteen initiatief dat het maken van brood uit de graanvoorraad van de Open Gate Brewery van het bedrijf ondersteunt en dat vervolgens wordt gedoneerd aan de Maryland Food Bank. Als onderdeel van hun steun aan COVID-19 schonk Guinness ook 25.000 broden en toonde daarmee hun betrokkenheid bij liefdadigheid.

2. #StacheForCharity - 2018

Een gemeenschappelijk thema in de strategische campagnes van Guinness is het idee om je als gemeenschap te verenigen en elkaar te steunen op St Patrick's Day.

Een andere oprechte campagne in verband met liefdadigheid is de Amerikaanse #StacheForCharity campagne. De multichannelstrategie was erop gericht gemeenschappen samen te brengen om geld in te zamelen voor het Guinness Gives Back Fund, dat Amerikaanse non-profitorganisaties steunt zoals het door veteranen geleide Team Rubicon. Guinness riep op tot door gebruikers gegenereerde content in de vorm van foto's van hun supporters met een Guinness-schuimsnor met de hashtag #StacheForCharity, met als incentive dat het merk $1 doneerde voor elke post.

Campagnes als deze promoten positieve bandwaarden en stellen klanten in staat om deel te nemen aan de geldinzamelingscampagne. De combinatie van positieve merkassociaties en klantenbetrokkenheid creëert een feelgoodfactor die heeft bijgedragen aan het voortdurende succes van Guinness.

3. Guinness x Carhartt: De rivier - 2020

Opnieuw de schijnwerpers richten op belangrijke culturele evenementen die ervoor zorgen dat gemeenschappen zich gezien voelen met hun 2020 Samenwerking Guinness x CarharttGuinness sloeg zijn slag met hun reclame 'The River'.

Guinness en het Amerikaanse kledingmerk Carhartt hebben de handen ineengeslagen om een eerbetoon te brengen aan de loodgieters van de Chicago Journeymen Plumbers Local Union 130 die elk jaar de rivier de Chicago groen verven voor St Patrick's Day, en dat al sinds 1962. Met krachtige verhalen, ondersteund door een rijk erfgoed van St Patrick's Day-tradities, eert Guinness hardwerkende, veerkrachtige mannen en vrouwen binnen de gemeenschap en probeert het optimisme te inspireren in uitdagende tijden.

4. Guinness x Nick Offerman - 2020

Guinness US koos voor een komische aanpak in 2020 en nam Parcs and Recreation-acteur Nick Offerman in de arm, die zou deelnemen aan een Instagram overnameaftellend naar de langverwachte 17e maart. Offerman, die beweert dat St Paddy's Day zijn favoriet van het jaar is, zou een onderhoudende stroom trivia, combinaties van gerechten en tips geven, waaronder "hoe schenk je een pint Guinness in".
Met geestige videocontent in het middelpunt van deze campagne kon Guinness zich in 2020 van een meer tongue-in-cheek kant laten zien en hun publiek voorzien van brutale fragmentvideo's die een verdere hype rond de jaarlijkse St Paddy's viering creëerden.

5. Het grootste St Patrick's Day-feest tot nu toe - 2012

Door het publiek aan te moedigen om deel te nemen aan "Largest St Patrick's Day Party So Far" via inschrijvingen op de website, lanceerde Guinness een meeslepend Facebook-campagne in de hoop het wereldrecord in het Guinness Book of Records voor het grootste aantal deelnemers aan een feest te verbreken. De strategie omvatte een interactieve infographic die in realtime bijhield hoeveel "aanwezigen" zich hadden aangemeld en die de top 5 landen vergeleek op basis van het aantal aanwezigen. De campagne brandde St Patrick's Day ook als "De Vriendelijkste Dag van het Jaar", waarmee de warme Ierse geest werd verbeeld. Guinness stuurde ook meer dan 17.000 stuks merkartikelen voor St Patrick's Day aan fans als onderdeel van de promotie, om de festiviteiten nog meer kracht bij te zetten.

Al 259 jaar vindt Guinness baanbrekende manieren om zijn wereldwijde merkwaarde te behouden en heeft het zich met succes aangepast aan het steeds veranderende landschap van de pandemie met zijn emotionele marketingcampagnes. Als meestervertellers is Guinness niet bang om de norm te doorbreken en is het in staat om rijke, meeslepende verhalen te creëren die het Ierse erfgoed, hardwerkende mensen en de daad van het verenigen voor een gemeenschappelijk doel vieren, zoals blijkt uit hun krachtige #AToastTo reclame. Door de unieke kwaliteiten van hun merk te omarmen en tegelijkertijd campagnes te leveren die vaak reactief van aard zijn, is Guinness een kracht om rekening mee te houden in de marketingwereld. Andere merken zouden veel kunnen leren van hun unieke en creatieve aanpak.