Înființarea unei organizații de caritate

înființarea unei organizații de caritate

Înființarea unei organizații caritabile poate fi descurajantă dacă este prima dată.

În acest articol, am defalcat etapele cheie pe care trebuie să le urmați atunci când înființați o organizație caritabilă.

Am apelat la experți pentru a vă asigura ceea ce trebuie să faceți pentru a vă începe călătoria caritabilă. De-a lungul timpului, Paul Sayer și Carla Cressy vor fi aici pentru a vă oferi date concrete și experiența lor personală.

Paul Sayer, fondatorul Prost8, are peste 12 ani de experiență în înființarea de organizații caritabile. Dacă există ceva ce nu știe despre acest subiect, probabil că nu merită să știe!

Carla Cressy, fondatoarea Fundația Endometriozaeste relativ nouă în această sferă, având o experiență de lansare oficială de caritate în martie 2023. Ea a trecut recent prin această călătorie ca novice și poate oferi o perspectivă nouă asupra procesului.

Iată care sunt etapele cheie ale înființării unei organizații de caritate:

 

Cum se înființează o organizație de caritate

Există patru moduri diferite de a înființa o organizație caritabilă:

 • Fondul de caritate.
 • Companie de caritate.
 • Organizație caritabilă constituită în societate.
 • Asociație fără personalitate juridică.

Fond de caritate

Un fond de caritate este administrat de administratori care pot fi răspunzători personal pentru orice datorie pe care o poate acumula fondul. Asigurați-vă că aveți încredere în administratori!

Companie de caritate

O societate de caritate este o organizație non-profit înregistrată ca societate cu răspundere limitată. Acestea trebuie să aibă obiective caritabile și o identitate juridică separată de cea a membrilor lor, astfel încât compania este responsabilă pentru propriile datorii.

Organizație caritabilă încorporată

O organizație caritabilă constituită în societate oferă membrilor și administratorilor o răspundere limitată. Acestea pot fi înregistrate și reglementate numai de către Charity Commission.

Asociație fără personalitate juridică

Aceasta este o structură simplă și informală, utilizată adesea de organizații caritabile, cluburi și grupuri comunitare mai mici. Acestea se pot înregistra ca organizație caritabilă numai dacă au obiective caritabile. Membrii pot fi răspunzători personal pentru datoriile asociației.

 

Experiența lui Paul:

Există mai multe lucruri la care trebuie să vă gândiți atunci când înființați o organizație caritabilă:

 • Cine sunt administratorii dumneavoastră?
 • Care sunt scopurile dumneavoastră caritabile?
 • Puteți fuziona cu o organizație caritabilă existentă, în loc să înființați una nouă?

Dacă organizația dumneavoastră caritabilă este prea asemănătoare cu o organizație caritabilă existentă, Charity Commission vă va recomanda să formați o alianță cu aceasta. Pentru a vă înființa propria organizație caritabilă trebuie să aveți o structură destul de unică.

Procesul este atât de, atât de solicitant acum.

Am înființat organizații caritabile timp de 12 ani sau mai mult. Acum a devenit atât de strict, deoarece încearcă să se asigure că noile organizații de caritate nu se intersectează cu cele 160.000 de organizații de caritate deja existente și înregistrate.

 

Experiența lui Carla:

Înființarea unei organizații caritabile necesită mult timp și planificare. Prin urmare, este foarte important să vă definiți clar misiunea și obiectivele. Stabilirea persoanelor pe care doriți să le atingeți și a mesajului pe care doriți să îl împărtășiți este un bun punct de plecare.

De asemenea, ar putea fi util să contactați alte organizații de caritate și persoane aflate în poziții de conducere pentru a le împărtăși informații despre modul în care și-au înființat propria organizație, deoarece acest lucru poate fi util pentru a decide ce tip de organizație de caritate doriți să înființați.

De exemplu, am ales să înființez o organizație de caritate constituită în societate (CIO), ceea ce înseamnă că am nevoie de cel puțin 3 administratori pentru a înființa organizația caritabilă. Aveți grijă pe cine alegeți și alegeți doar pe cei care sunt capabili să adauge o valoare reală organizației dumneavoastră caritabile!

 

Relația cu Comisia de caritate

Comisia de caritate este organismul național de reglementare din Anglia și Țara Galilor, care menține registrul de caritate. Este un departament guvernamental independent și non-ministerial, care răspunde în fața Parlamentului.

Responsabilitățile acestora includ:

 • Menținerea unui registru precis și actualizat al organizațiilor caritabile.
 • Decide dacă organizațiile sunt de caritate și dacă ar trebui să fie înregistrate.
 • Îndepărtarea sau negarea celor care nu sunt caritabile, nu mai există sau nu funcționează.

Scopul lor este de a:

 • Obligați organizațiile caritabile să dea socoteală.
 • Rezolvați orice greșeală sau rău.
 • Informarea alegerii publice.
 • Oferind organizațiilor caritabile instrumentele și cunoștințele de care au nevoie pentru a prospera.
 • Menținerea carităților relevante în lumea modernă de astăzi.

 

Experiența lui Paul:

Înființarea unei organizații caritabile a devenit extrem de dificilă, deoarece Comisia pentru organizații caritabile încearcă să elimine duplicarea și înființarea de organizații caritabile din motive greșite, ceea ce nu este neobișnuit.

Mulți oameni își văd cererile respinse și se opresc aici. Cu toate acestea, Comisia de caritate este foarte receptivă la discuții. Sunt pregătiți să vă ajute!

După ce ați depus cererea, puteți să le telefonați. Cineva va vorbi cu dumneavoastră și vă va sugera: "Dacă puteți schimba asta, asta și asta, veți trece".

Chiar și cu experiența mea de peste 12 ani în înființarea de organizații caritabile, a fost un proces de tip "înainte și înapoi". Suntem atât de unici în domeniul cancerului de prostată, cu tratamentele de bază, încât nu mai exista nimeni care să facă ceea ce facem noi, așa că am reușit să trecem peste.

 

Experiența lui Carla:

Înregistrarea la Comisia pentru organizații caritabile, elaborarea documentelor de guvernare și solicitarea de scutiri de taxe pot necesita mult timp și pot fi foarte descurajante pentru cineva care face acest lucru pentru prima dată.

Dacă sunteți ca mine și vă e rușine să scrieți documente de 100 de pagini, aveți atât de multe opțiuni acum, unde puteți obține sprijin și îndrumare.

O organizație care m-a ajutat în mod special a fost SAVS. Este o echipă cu experiență care poate fi de mare ajutor în locurile în care nu ești sigur.

 

Scopuri caritabile

Scopurile caritabile trebuie să fie benefice pentru public. În total, conform Legea privind organizațiile de caritate din 2011, există 13 scopuri caritabile, dintre care al dumneavoastră trebuie să se încadreze în cel puțin unul.

Acestea sunt:

 1. Prevenirea sau reducerea sărăciei.
 2. Progresul educației.
 3. Avansarea religiei.
 4. Promovarea sănătății sau salvarea de vieți.
 5. Promovarea cetățeniei sau a dezvoltării comunitare.
 6. Promovarea artelor, a culturii, a patrimoniului sau a științei.
 7. Promovarea sportului amator.
 8. Promovarea drepturilor omului, soluționarea conflictelor sau reconcilierea sau promovarea armoniei religioase sau rasiale sau a egalității și diversității.
 9. Promovarea protecției sau îmbunătățirii mediului.
 10. Ajutorarea celor care au nevoie de ajutor din cauza tinereții, vârstei, sănătății precare, handicapului, dificultăților financiare sau a altor dezavantaje.
 11. Promovarea bunăstării animalelor.
 12. Promovarea eficienței forțelor armate ale Coroanei sau a eficienței poliției, a serviciilor de pompieri și de salvare sau a serviciilor de ambulanță.
 13. Alte scopuri.

Experiența lui Paul:

Scopurile caritabile sunt importante. Scopurile organizației dvs. caritabile trebuie să fie în beneficiul direct al publicului. Acesta este unul dintre lucrurile pe care Comisia de caritate le analizează cu atenție.

Ei vor să știe că ceea ce faceți are un rezultat real care va fi benefic pentru oameni, animale sau orice alt scop al organizației dvs. caritabile.

Aceștia caută să se asigure că scopul dumneavoastră este legitim.

Când am înființat Prost8, aceștia au pus la încercare scopurile noastre caritabile. Comisia de caritate a vrut să știe:

 • Ce ne face atât de unici?
 • Ce ne-ar putea face să nu vrem să mergem pe Prostate Cancer UK?
 • De unde știți că noile dumneavoastră tratamente sunt bune pentru public?
 • Ce dovezi aveți că tratamentele dvs. pot fi benefice pentru oameni în comparație cu tratamentele standard?

În cazul nostru, au făcut cercetări pentru a se asigura că lucrăm cu adevărat cu NHS, cu produse aprobate de NHS și că trimitem oamenii la NHS mai degrabă decât la sectorul privat.

În cele din urmă, au vrut să fie clar că nu suntem o organizație comercială care oferă tratamentele noastre alături sau în locul tratamentelor NHS.

Nu vă lăsați descurajat de acest lucru. Comisia pentru organizații caritabile face acest lucru doar pentru a elimina persoanele care încearcă să devină organizații caritabile din motive greșite.

 

Experiența lui Carla:

Este important să vă stabiliți obiective distincte și să fiți foarte clar cu privire la scopul organizației de caritate.

Iată câteva lucruri la care ar trebui să vă gândiți:

 • Pe cine vreți să atingeți?
 • Ce încerci să faci?
 • Aveți concurență? Dacă da, cine?
 • Cum va ieși în evidență organizația dvs. de caritate și cum se va descurca mai bine decât restul?

Puneți-vă aceste întrebări și scrieți-vă argumentele pro și contra și modalitățile de a le depăși.

 

Numirea unei organizații de caritate

Orientări oficiale ale guvernului sugerează că, atunci când vă denumiți organizația caritabilă, trebuie să vă feriți de orice nume similar sau de mărci comerciale existente.

Numele dvs. nu trebuie să includă cuvinte sau acronime jignitoare și nu poate induce în eroare. Numele dumneavoastră nu poate sugera că faceți ceva ce nu faceți.

Puteți avea abrevieri sau nume alternative, dar trebuie să includeți aceste variații atunci când solicitați înregistrarea organizației caritabile.

În special pentru organizațiile caritabile din Regatul Unit, orice cuvânt care nu este în limba engleză trebuie tradus atunci când vă înregistrați și puteți include "charity", "charities" sau "charitable" în numele dvs. numai cu aprobarea Comisiei pentru organizații caritabile.

 

Experiența lui Paul:

Singurul lucru la care trebuie să aveți grijă este că nimeni altcineva nu este numele dumneavoastră. În afară de asta, totul este liber.

Fiți conștienți de faptul că, dacă numele dvs. este obscur, va trebui să depuneți eforturi pentru a face ca oamenii să știe ce reprezintă.

Alegerea unui nume descriptiv este un bun început și ar putea fi cea mai bună cale de urmat. Dacă vă numiți RSPCA (Royal Society for the Protection from Cruelty to Animals), este evident cu ce vă ocupați.

În schimb, Macmillan nu este atât de evidentă, așa că poate dura mai mult timp pentru a face oamenii să înțeleagă ceea ce faceți.

Am venit cu Prost8 după patru sau cinci zile de mâzgălit idei. Prost8 a fost o idee timpurie din cauza faptului că unul din opt bărbați, iar opt este o versiune alternativă a termenului "mâncat pe prostată".

Apoi m-am uitat în Charity Commission, Companies House și în Registrul Mărcilor pentru a verifica dacă nu suntem în conflict cu nimeni.

O problemă cu numele nostru este că numele nu spunea cu ce ne ocupăm. Nu spune că facem parte din categoria tratamentelor minim invazive. Spre deosebire de Prostate Cancer UK, al cărui nume este evident, Prost8 ar putea fi orice are legătură cu prostata, nu doar cu cancerul.

Odată ce brandingul dvs. este recunoscut, oamenii știu ce aveți de gând să faceți.

Cu multă muncă de marketing, oamenii știu acum că Prost8 face parte din această cale de tratament de bază minimă.

 

Experiența lui Carla:

Numele organizației caritabile este important, așa că asigurați-vă că îl alegeți cu înțelepciune. Numele dvs. va fi primul lucru pe care cineva îl va vedea despre organizația dvs. de caritate.

Asigurați-vă că este clar pentru oameni ce faceți, despre ce vorbiți și ce doriți să sensibilizați.

Inițial, am ales Femei cu Endometrioză, dar apoi mi-am dat seama că nu eram pe deplin incluzivă, motiv pentru care, după aproximativ un an de la înființarea organizației caritabile, am decis să schimb numele în Fundația Endometrioza.

 

Redactarea unui document de guvernare

Documentul dvs. de guvernare este un regulament care descrie modul în care va fi administrată organizația dvs. de caritate.

Acest document informează administratorii și alte părți interesate:

 • Scopul organizației de caritate
 • Cine îl conduce și cum îl conduce
 • Cum sunt numiți administratorii
 • Reguli privind cheltuielile administratorului
 • Reguli privind plățile către administratori
 • Cum să închidem organizația caritabilă

În funcție de structura organizației dumneavoastră caritabile se poate schimba tipul de document pe care trebuie să îl creați. Dacă aveți administratori, toți trebuie să semneze acest document. Aveți voie să vă creați propriul document, dar există un avertisment că acest lucru ar putea face ca înregistrarea să fie puțin mai lungă.

Pentru informații suplimentare, citiți ghidul oficial al documentului de guvernare.

 

Experiența lui Paul:

Acest document este cel care va fi analizat cel mai mult de către Comisia de caritate. Ei știu că este un document standard, dar formularea este crucială.

În acest stadiu, ar fi bine să solicitați un sfat profesional. Dacă puteți cheltui ceva bani pentru înființarea unei organizații de caritate, merită câteva sute de lire pentru a discuta cu companii de înregistrare a organizațiilor de caritate.

Vă pot ajuta să parcurgeți întregul proces, dacă doriți, sau vă pot oferi îndrumare contra unei taxe de consultanță.

Atunci când vă redactați documentul de guvernare, există deja o mulțime de modele. Dacă vă uitați online, există modele de îndrumare pe site-ul Charity Commission.

Luați pur și simplu unul dintre formatele standard ale documentelor de guvernare, apoi adaptați-l la nevoile și obiectivele dumneavoastră. Alte organizații de caritate au exemple și puteți să vă inspirați din unul dintre acestea. Eu am folosit asta pentru al meu și este ceea ce fac majoritatea oamenilor.

Puteți chiar să scrieți unul de la zero dacă doriți, dar nu este necesar.

Din nou, chiar dacă Comisia de caritate va fi critică, este destul de interactivă și utilă. Trimiteți-le, puneți-le întrebări, iar ei vă vor spune de fapt ce parte din formularea și formatul dvs. trebuie să fie schimbate.

Când am făcut Prost8, cineva a spus: "Am o sugestie de reformulare a unui paragraf pentru tine, dacă schimbi asta în asta, cred că vei îndeplini toate criteriile". Așa că am făcut asta, am introdus-o și a trecut de prima dată.

Este vorba de faptul că știi că le poți folosi ca sursă de referință. Ei nu sunt directorul care corectează lucrările.

 

Experiența lui Carla:

Personal, am fost norocoasă, deoarece o prietenă foarte bună a mea era redactor de politici, așa că, din fericire, a fost de acord să ne ajute, oferindu-se să lucreze pro-bono pentru a se asigura că politicile noastre caritabile erau în vigoare și actualizate.

Dacă sunteți complet nou și nu aveți o legătură care să vă poată ajuta cu documentul de guvernare, din fericire, există o mulțime de modele și exemple disponibile online care vă pot ajuta să vă ghidați în elaborarea propriului document.

 

Solicitarea unei scutiri fiscale

Organizațiile caritabile din Regatul Unit pot beneficia de anumite scutiri de impozit și nu trebuie să plătească impozit pe majoritatea tipurilor de venituri. Atâta timp cât venitul dvs. este în scopuri caritabile, banii rămân neimpozabili.

Organizația dvs. de caritate poate solicita scutire de impozit dacă:

 • Veniturile sale sunt destinate exclusiv unor scopuri caritabile
 • Este înregistrat la un organism de reglementare
 • Este condusă de "persoane potrivite și adecvate
 • Este înregistrat la HMRC

Pentru mai multe informații despre solicitarea de scutiri fiscale la înființarea unei organizații de caritate, citiți îndrumări oficiale privind scutirile fiscale.

 

Experiența lui Paul: 

Atunci când înființați o organizație caritabilă, este bine să discutați mai întâi cu un contabil. Pentru sfaturile profesionale oferite, sunt bani bine cheltuiți.

Dacă alegeți o organizație caritabilă, veți beneficia de scutirea fiscală completă din partea HMRC, ca o cauză caritabilă adecvată. Dacă formați una dintre celelalte structuri, atunci există reguli și reglementări diferite.

Odată înființată organizația caritabilă, trebuie să vă înregistrați la HMRC.

Toate formularele de care aveți nevoie se găsesc pe site-ul guvernului. Este un exercițiu de bifare a căsuțelor, așa că trebuie doar să le completați.

După ce îl trimiteți, vă vor da numărul de referință al organizației caritabile HMRC. Odată ce ați primit numărul, ați rezolvat.

În calitate de organizație caritabilă, nu depunem declarații fiscale. Prin urmare, trebuie să solicităm verificarea și auditarea conturilor caritabile. Nu depuneți impozitul pe profit sau orice altă documentație ca declarații fiscale.

Acest lucru se schimbă doar dacă o organizație caritabilă începe să vândă produse. În acest caz, toate produsele vândute trebuie să fie înregistrate în scopuri de TVA. Se aplică legile și reglementările fiscale, deoarece atunci devine vânzare cu amănuntul, nu doar spectacole, donații, evenimente sau strângere de fonduri.

 

Răspândirea mesajului dvs.

Ați găsit acest conținut util?

După ce ați urmat acești pași, organizația caritabilă ar trebui să fie gata să ajute cauza care vă este cea mai apropiată.

Așadar, v-ați configurat și sunteți gata să începeți să faceți branding. Când sunteți pregătit să începeți să vă promovați organizația caritabilă, Solopress sunt magazinul unic pentru toate nevoile dvs. de imprimare și branding.