Expuneți ca un expert: 7 sfaturi pentru a atrage și impresiona la expozițiile comerciale

Modul în care ne comportăm la expozițiile comerciale poate avea un efect profund asupra succesului nostru. Atitudinile, comportamentele și prezentarea noastră generală pot avea un impact considerabil asupra nivelului de implicare și a rezultatelor pe care le obținem. Așadar, cum puteți expune ca un expert și să profitați la maximum de experiența dumneavoastră la expozițiile comerciale? Ne-am intervievat clienții pentru a le aduna experiențele și comentariile pentru a ne ajuta să alcătuim această listă de șapte comportamente care pot duce la succesul la expozițiile comerciale.

Sfat 1: Pregătiți-vă și repetați

Pregătirea și practica au o mare valoare. Cele mai multe întreprinderi vor investi mult timp și efort în logistica și materialele implicate în expunerea la târgurile comerciale, dar este la fel de important să pregătiți echipa și să aveți un plan privind modul în care veți interacționa cu vizitatorii.

Elaborați-vă discursul, jucați un rol cu colegii și anticipați eventualele întrebări. Pe S2 Design și publicitate sugerează: "Faceți practică în vânzări. Trebuie să fii capabil să transmiți lucrurile rapid și simplu - un "elevator pitch", care să nu sune prea repetat sau robotizat." Înainte de eveniment, acordați-vă ceva timp pentru a vă pregăti pentru expoziția comercială, revizitând articolul nostru anterior de pe blog, despre pregătirea pentru o expoziție comercială.

Sfat 2: Îmbrăcăminte de marcă

Simon Cooper cu prezentatorul Masterchef Gregg Wallace
Simon Cooper, directorul general al Solopress, poartă cu mândrie tricoul său de marcă, în timp ce Gregg Wallace de la TV savurează o bere de marcă.

Îmbrăcămintea poate fi un instrument puternic de branding. Luați în considerare posibilitatea de a purta o ținută de marcă care să se potrivească cu culorile și temele materialelor de prezentare pentru a promova recunoașterea și coeziunea. De asemenea, ați putea dori să aduceți cu dumneavoastră un coleg îmbrăcat în haine simple pentru a se amesteca printre participanți și a stimula curiozitatea.

Martyn din lets-grow.co.uk sfătuiește, "Bucurați-vă de ea, luați o persoană îmbrăcată în civil pentru a vă sprijini și, atunci când este liniște, discutați cu ea pentru a stârni un interes trecător."

Sfat 3: Alegeți-vă cu înțelepciune personalul

Aduceți cu dumneavoastră cât mai mulți colegi de treabă posibil. Echipa pe care o alegeți ar trebui să aibă o capacitate naturală de conversație și să fie capabilă de a atrage participanții.

"Luați cu voi cât mai mulți colegi. 12 ore de unul singur este destul de descurajant dacă nu vă rupeți pentru un timp de relaxare." sfătuiește arundelwalkingtours.co.uk. Chiar dacă sunteți introvertit, fiți gata să vă activați farmecul - până la urmă este doar pentru o zi!

Sfat 4: Evitați să creați bariere

Un stand frumos și deschis. Blatul oferă un spațiu de lucru și de depozitare practic, fără a crea o barieră.

Aceasta înseamnă atât bariere fizice, cât și psihologice. Mulți expozanți vor sîn spatele unei mese, ceea ce creează deja o graniță între ei și vizitatori. Nu vă ascundeți în spatele tarabei dumneavoastră, ci plasați-vă în față pentru a primi vizitatorii.

A părea indisponibil este o barieră psihologică majoră care va împiedica un vizitator să se implice cu dumneavoastră. Oricât de tentant ar fi să vă petreceți "timpul liber" discutând cu colegii sau navigând pe telefon, în realitate, în timp ce vă supravegheați standul, nu există "timp liber". Rămâneți întotdeauna accesibil și abordabil.

Martyn din lets-grow.co.uk subliniază, "Creați un spațiu deschis și informal în care să puteți discuta confortabil. Dacă pari ocupat, oamenii nu vor rămâne. Dacă aveți conținut atractiv și gratuități, oamenii vor sta de vorbă."

Sfat 5: Mergeți pe ritmul dumneavoastră

Am spus că nu există "timp liber" în timpul supravegherii standului, ceea ce pare destul de brutal, dar răspunsul este să lucrați în echipă și să faceți pauze regulate. Dacă discutați acest lucru cu echipa dvs. din timp și dacă programați pauzele în mod corespunzător, veți elimina incertitudinea și tentația de a "continua". În plus, când este timpul pentru pauză, vă puteți pune o jachetă peste tricoul de marcă și puteți merge să vedeți ce fac ceilalți. Este o ocazie excelentă de a învăța.

O altă modalitate de a vă menține în formă la expozițiile comerciale este să schimbați rolurile pe parcursul zilei. Dacă aveți sarcini diferite, cum ar fi abordarea trecătorilor, distribuirea de pliante, luarea de detalii, demonstrații de produse etc., puteți cere tuturor să schimbe sarcinile la fiecare 30 de minute pentru a întrerupe ziua și a preveni oboseala.

Sfat 6: Implică-te cu vizitatorii

Stăpâniți arta conversației și evaluați ce au nevoie vizitatorii dumneavoastră. Fie că este vorba de colectarea de clienți potențiali, de realizarea de interviuri, de încheierea vânzărilor sau de colectarea înscrierilor la concursuri, este esențial să puteți vorbi - și să ascultați - în mod eficient.

Julie din Wild Olive Ltd adaugă, "Încearcă să afli câte ceva despre ei, mai degrabă decât să vinzi! Încearcă să primești comenzi, nu clienți potențiali, dacă acest lucru este potrivit."

Abordarea fiecărei întâlniri ca pe o conversație cu două sensuri vă va ajuta să evitați să repetați același discurs de fiecare dată și vă va permite să identificați și să răspundeți nevoilor fiecărui vizitator.

Sfat 7: Urmăriți eficient

După eveniment, este timpul să dați curs evenimentului. Urmărirea la timp și personalizată poate da rezultate mai bune. Cele mai multe întreprinderi consideră că este mai bine să acorde o zi pentru ca potențialii clienți să se întoarcă la birou și să recupereze e-mailurile, dar că, după patru sau cinci zile, este posibil ca aceștia să fi început să uite impresia pe care le-ați făcut-o.

Robin din stevesoult.com recomandă, "Strângeți cât mai multe contacte posibile și păstrați legătura cu toate acestea în mod regulat." Pentru a face comunicarea mai eficientă, luați în considerare posibilitatea de a avea același personal care a vorbit cu anumiți potențiali clienți. pentru a le da curs. 

Totul despre relație

Participarea la expozițiile comerciale nu înseamnă doar prezentarea produsului sau serviciului dumneavoastră; este vorba, de asemenea, de promovarea relațiilor, de colectarea de informații și de crearea unei impresii de durată. Abordarea expoziției dvs. cu o atitudine pozitivă, deschidere la interacțiune și o dispoziție prietenoasă poate contribui în mare măsură la succesul experienței dvs. Așadar, ieșiți pe piață, stabiliți legături semnificative și nu uitați - fiecare persoană pe care o întâlniți este o potențială ușă către o nouă oportunitate, iar fiecare conversație pe care o purtați ar putea fi începutul unei relații fructuoase.