Solopress pledează pentru viitorul industriei de imprimare din Marea Britanie la 10 Downing Street

Directorul general al Solopress, Simon Cooper, a vizitat 10 Downing Street în data de 22nd din iunie, împreună cu Asociația Industriilor Independente de Tipărire (IPIA), pentru a susține potențialul vast al industriei noastre și viitorul promițător pe care îl poate avea tiparul cu sprijinul guvernului nostru. 

IPIA: Un campion pentru industria de imprimare  

IPIA a fost înființată în 1990 ca o asociație comercială non-profit dedicată creșterii și dezvoltării industriei de imprimare.   

Aceasta cuprinde peste 400 de membri, inclusiv tipografi, manageri de imprimare, furnizori de servicii și producători de echipamente, și a fost un avocat influent al industriei.  

Aceasta colaborează cu o serie de alte organizații comerciale de top pentru a promova industria, pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a sprijini viitorul tiparului.  

Scopul final al IPIA este de a promova o industrie a tiparului mai puternică și mai mare, folosindu-și influența pentru a evidenția potențialul vast al industriei și viitorul promițător pe care l-ar putea avea cu sprijinul guvernului.  

Industria de imprimare din Marea Britanie: O poveste de succes în producție  

Industria tipografică din Regatul Unit, a cărei istorie datează de la acordarea unei Carte Regală pentru breasla papetarilor în 1557, a crescut și numără peste 4.000 de întreprinderi.  

Regatul Unit este unul dintre principalii dezvoltatori și exportatori de produse legate de imprimarea de securitate, un inovator la nivel mondial în domeniul producției de cerneluri și sediul principalelor mărci mondiale de tehnologie de imprimare.  

Industria tipografică contribuie direct la economie cu 14 miliarde de lire sterline în fiecare an, angajează 112 000 de lucrători calificați în peste 8 000 de întreprinderi și generează 3 miliarde de lire sterline în contribuții salariale.  

În comparație cu alte sectoare, industria britanică de tipărire a reușit să își mențină poziția de jucător global, Regatul Unit fiind în prezent al șaselea producător mondial de produse tipărite.  

Nevoia de implicare a guvernului  

În ciuda importanței sale, angajamentul guvernului față de industria tipografică a scăzut semnificativ în ultimele decenii.  

În prezent, țări precum SUA, China, Japonia, Germania și India, care au încorporat industria de imprimare în strategiile lor de creștere a producției, depășesc Marea Britanie pe piața globală de imprimare.  

Cu toate acestea, această industrie are încă un potențial imens în Regatul Unit, cu sprijinul și investițiile adecvate din partea guvernului. În timpul vizitei la Downing Street, delegația IPIA, printre care se numără și Simon Cooper de la Solopress, a reușit să evidențieze numeroasele modalități prin care sprijinul guvernamental ar putea ajuta industria să rămână competitivă și să inverseze recenta încetinire. 

Includerea în inițiative precum schema de sprijin pentru utilitățile industriilor cu consum intensiv de energie, acordarea de deduceri de capital sporite pentru investițiile specifice industriei, clasificarea specială pentru exporturi și subvențiile pentru reducerea costurilor ar putea ajuta în mod semnificativ industria să se dezvolte.  

În plus, recunoașterea industriei de hârtie și de tipărire ca "industrie cu valoare strategică" poate deschide calea pentru includerea în diverse scheme de stimulare și de sprijinire a producției.  

Promovarea unei industrii de imprimare durabile  

Industria britanică de imprimare a făcut pași importanți în domeniul sustenabilității, fiind în fruntea eforturilor de a atinge ambițiile guvernului de a atinge un nivel net zero.

Folosește materiale cu un indice de sustenabilitate ridicat, dezvoltă inițiative de reciclare și recondiționare și sprijină standardele globale de sustenabilitate.  

Pe măsură ce țara își schimbă locul în economia globală post-Brexit, industria hârtiei și a tipăriturilor, cu sprijinul potrivit, poate continua să se dezvolte ca o poveste de succes a producției britanice.

Acest lucru se aliniază cu recenta veste că Regatul Unit a aderat la blocul comercial al Parteneriatului Trans-Pacific (CPTPP), ceea ce face ca acesta să fie un moment crucial pentru a asista și a ajuta la creșterea exporturilor de hârtie și hârtie din Regatul Unit.  

Rolul integral al industriei de imprimare 

De asemenea, această industrie rămâne esențială pentru funcționarea diferitelor sectoare, inclusiv producția, comerțul cu amănuntul, educația și industria farmaceutică.

În plus, industria noastră contribuie la democrația țării prin faptul că oferă o platformă prin care cetățenii își pot exprima preferințele politice prin intermediul buletinelor de vot tipărite.  

Satisfacerea nevoii de forță de muncă tânără 

Unul dintre scopurile reuniunii de pe Downing Street 10 a fost acela de a încuraja promovarea industriei noastre, astfel încât tinerele talente să poată fi în continuare atrase în acest sector.

Fără o astfel de asistență, forța de muncă calificată nu va fi suficientă pentru a îndeplini obiectivele viitoare.

Este o preocupare urgentă care necesită atenție și colaborare între industrie și guvern pentru a asigura o rezervă constantă de talente pentru continuitatea și creșterea industriei. 

Rolul în creștere al Solopress în industria de imprimare 

Reprezentanții de la această reuniune au făcut un pas activ pentru a reduce decalajul dintre industria noastră și guvern.

Prin adăugarea vocii sale la apelurile pentru un sprijin mai mare în vederea protejării viitorului industriei, această mișcare nu numai că reflectă angajamentul Solopress față de tipărire, dar subliniază și abordarea sa proactivă de a promova creșterea, durabilitatea și reziliența din partea altor personalități de frunte din industria noastră.

Simon Cooper, directorul general al Solopress, a declarat: "Am evidențiat contribuțiile semnificative ale sectoarelor noastre la progresul economic și social al Regatului Unit, concentrându-ne asupra inovației tehnologice și a sustenabilității.

"A fost o ocazie excelentă nu numai pentru a face guvernul să se gândească la rolul vital pe care îl joacă industria de imprimare în economia britanică, ci și pentru a continua să punem Solopress pe hartă."

Calea de urmat 

Charles Rogers, președintele IPIA, subliniază, de asemenea, în notele de informare, importanța industriei de imprimare și modul în care aceasta poate profita de bazele sale istorice și de infrastructura stabilită pentru a rămâne rezistentă și a se dezvolta în continuare cu sprijinul și investițiile adecvate.

El subliniază, de asemenea, necesitatea de a recunoaște valoarea strategică a industriei și de a o încorpora în strategiile mai largi de producție și de creștere a țării.  

Solopress devine o forță în creștere

Invitația lui Simon Cooper la discuțiile de pe Downing Street 10 subliniază rolul semnificativ pe care Solopress îl joacă în cadrul industriei tipografice și dorința sa de a susține creșterea, dezvoltarea și supraviețuirea sectorului, în special în aceste vremuri dificile.