Expuneți ca un expert: crearea unui stand și a unei strategii de expoziție

Pe parcursul anului trecut, am căutat și am vorbit cu experți din diferite domenii din sfera expozițiilor. Când a apărut The Print Show 2023, a venit momentul să punem în practică ceea ce am învățat. Am combinat experiențele din anii anteriori cu sfaturi de top de la experții din industrie și le-am pus în aplicare pentru noi înșine.

Șeful departamentului de marketing al Solopress, Glen Eckett, a supervizat standul nostru expozițional și strategia de la expoziția din acest an. După trei zile extraordinare, pline de cafea și conversații cu clienți noi și existenți, l-am pus pe Glen să ne spună ce a făcut ca timpul petrecut la Expoziția de print 2023 atât de reușită.

Cum a fost procesul de planificare a expoziției și cu cât timp în avans ați început?

The Print Show 2022 a fost primul stand de a cărui organizare am fost responsabilă. Întrucât expoziția din 2021 nu avusese loc, am avut la dispoziție peste un an pentru a planifica standul nostru. Cu această experiență la activ, cel de anul acesta a durat mai puțin timp și am început să îl planific în ianuarie. Este un pic excesiv, dar îmi place să mă simt organizată. Modul meu personal de a face față expoziției este să mă asigur că am mereu senzația că dețin controlul!

Planificarea expoziției

Ce preocupări ați avut în vedere atunci când ați abordat proiectarea standului expozițional pentru The Print Show 2023?

Standul de anul trecut a avut un asemenea succes, încât am decis să apelăm din nou la aceeași agenție pentru a ne sprijini.

Întrebarea mea principală a fost: cum să ne împrospătăm standul de expoziție? Trebuia să-mi dau seama ce doream să prezentăm și care va fi atracția noastră. Anul trecut am oferit un premiu de concurs de 5.000 de lire sterline, care a fost conceput pentru a atrage clienții țintă și nu pentru a atrage alți participanți...

Anul acesta am decis să aducem niște bariste care să ofere cafea gratuită. Amănuntul amuzant a fost că spuma de cafea putea fi imprimată cu imagini furnizate de pe telefoanele participanților sau de pe urma unei fotografii.

Apoi i-am implicat pe designerii noștri grafici în proiectarea standului nostru expozițional și a tejghelei de cafea, astfel încât acești doi furnizori să creeze un aspect coerent, lucru pe care l-au realizat cu măiestrie.

Care au fost obiectivele și ambițiile dumneavoastră pentru The Print Show 2023?

Anul trecut, habar nu aveam ce reacție vom avea. În trecut, nu am fost cunoscuți ca o tipografie comercială. Cu toate acestea, la The Print Show 2022, mi-a fost clar că locul nostru era acolo și că am devenit un partener de încredere pentru comerț datorită schimbărilor pe care afacerea le-a întreprins pentru a servi mai bine acești clienți.

Am fost un potențial furnizor pentru multe întreprinderi care au participat la expoziția de anul trecut, dar mesajul pe care l-am auzit din nou și din nou de la acestea a fost că Solopress avea nevoie de un API de imprimare pentru a facilita integrarea. Pe baza acestui feedback, ne-am petrecut ultimele 12 luni lucrând la Soloflo, noul nostru API, pe care l-am lansat în cadrul expoziției și în presa de specialitate care a precedat-o.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare partajată de Solopress (@solopress)

Am vrut să ne combinăm eforturile de la The Print Show cu munca depusă în campaniile noastre de presă comercială din acest an. Scopul meu a fost ca toți cei care folosesc un API de imprimare să fie conștienți de serviciile noastre. Să ne asigurăm că sunt foarte puțini cei din această nișă care nu știu că Solopress s-a alăturat petrecerii.

De fapt, sosind cu întârziere, am reușit să punem la punct o soluție care depășește deficiențele unor API-uri similare deja existente pe piață. Aceștia au fost clienții potriviți în mediul potrivit.

Ce experiență anterioară de la ultima expoziție ați putut folosi în acest an?

Expoziția de anul trecut a fost prima expoziție la care am fost singurul responsabil de planificare, ceea ce a adus cu sine multe anxietăți noi pe care a trebuit să le depășesc. Cu toate acestea, anul acesta a fost mai relaxat, deoarece au existat mai puține necunoscute.

Multe dintre aspectele logistice implicate erau aceleași, astfel încât procesul a fost ușor de reținut. Anul acesta, am reușit să reduc numărul de variabile în joc.

După cum am menționat, anul trecut, cârligul nostru a fost concursul nostru pentru a câștiga o imprimare în valoare de 5.000 de lire sterline. Anul acesta, ne-am concentrat foarte mult pe Soloflo. Am încurajat oamenii să vină la standul nostru cu cafelele noastre gratuite, cu un premiu de concurs în valoare de 500 de lire sterline pentru clienții care împărtășesc o fotografie a cafelei lor tipărite pe LinkedIn. Scopul a fost ca persoanele care au participat la concurs să răspândească vestea despre Soloflo în rețeaua lor, extinzând aria de acoperire dincolo de persoanele care au participat la expoziție.

Ceva ce m-a surprins anul trecut a fost că în ziua montării standului de expoziție, toată lumea trebuia să poarte o jachetă hi-vis, pe care eu nu o aveam! Am văzut o mulțime de oameni care făceau aceeași greșeală și anul acesta, în timp ce așteptam să intru în sală, așa că acest lucru nu pare să fie atât de bine cunoscut pe cât ar trebui să fie.

Anul trecut, la standul nostru au fost amplasate steaguri uriașe pentru a ne promova competiția. Din punct de vedere al designului, acestea au fost perfecte. Cu toate acestea, mi-am dat seama rapid că nu exista o modalitate ușoară de a umple bazele cu apă, așa că a trebuit să fac zeci de drumuri înainte și înapoi cu o sticlă mică de apă, ceea ce nu a fost deloc ideal!

Ce ați învățat din colaborarea cu terți precum Human Built și Aroma Baristas pentru o expoziție?

Atunci când lucrați cu terți pentru ceva precum o expoziție, comunicarea este esențială. Trebuie să vă amintiți că aceste companii lucrează la astfel de expoziții tot timpul, pe tot parcursul anului, de mai multe ori pe săptămână.

Este important să comunicați exact ce aveți nevoie de la ei și să vă asigurați că au totul sub control. Sfatul meu ar fi să puneți întotdeauna întrebări. Nu vă lăsați în niciun dubiu, experiența lor vastă înseamnă că vor ști aproape întotdeauna răspunsul.

Standul nostru expozițional a fost construit de o agenție, Construit uman, și am avut o altă companie, Aroma Baristas, servind cafea. Trebuia să aranjăm curentul electric și un cablu de rețea pentru aparatul de cafea, lucru pe care nu aveam nicio idee cum să îl fac, dar, din fericire, Human Built a reușit să aranjeze acest lucru pentru noi. Comunicând cu ambele companii într-un mod clar și la timp, am putut lăsa această potențială "piele de banană" în seama profesioniștilor, ceea ce m-a liniștit.

Aroma Baristas

Cum a decurs evenimentul în ziua evenimentului și ce ați fi făcut diferit, dacă ar fi fost cazul?

Spectacolul a fost un mare succes pentru noi, iar cafeaua s-a dovedit a fi extrem de populară.

Ne-am proiectat standul pentru a avea litere uriașe care să anunțe cafeaua gratuită și concursul de 500 de lire sterline în spatele barmanilor noștri. Cu toate acestea, am observat că, la început, oamenii nu au fost încurajați să se implice în standul nostru.

Ca răspuns, am decis să ne schimbăm tactica și să adoptăm o abordare mai proactivă. Am început să ieșim și să întrebăm oamenii dacă doresc o cafea gratuită, iar acest lucru a părut să spargă o barieră. Cred că există un element de politețe britanică în noi toți care face ca mulți oameni să aștepte să fie întrebați!

Am purtat tricouri de marcă cu frazaÎntrebați-mă despre noul nostru API' imprimat pe spate, și cred că acest lucru ne-a făcut mult mai vizibili atunci când ne plimbam prin spectacol.

Îmbrăcăminte de expoziție

Încă o dată, am adus prea multe materiale de marketing. Am tendința de a avea o atitudine conform căreia prefer să am prea mult decât prea puțin, dar asta nu pare niciodată o idee bună la sfârșitul expoziției, când trebuie să împachetezi totul! Aș vrea să spun că voi învăța această lecție la viitoarele expoziții, dar probabil că nu o voi face!

Cum a fost dinamica echipei și cât de important este să țineți cont de personalități pentru a forma echipa potrivită?

Din cele opt persoane pe care le-am adus la expoziție, patru dintre ele reprezentau Solopress la o expoziție comercială pentru prima dată. Amestecul de membri experimentați ai echipei și de debutanți a funcționat de fapt bine, creând un amestec de fețe proaspete și familiare.

Nu poți fi pasiv la aceste expoziții, trebuie să vorbești în mod constant și să te implici cu oamenii - așa cum am învățat de la indicatoarele cu cafea gratuită. Cel mai bine este să veniți cu colegi care se simt confortabil cu această abordare și care au, de asemenea, cunoștințe aprofundate despre subiectele pe care le veți discuta.

Ne-am asigurat că toți cei pe care i-am luat anul acesta au înțeles bine serviciile despre care vom vorbi, cum ar fi Soloflo.

Acest lucru a însemnat să luăm o echipă bine echilibrată, care a inclus reprezentanți din vânzări, dezvoltare de software, marketing și chiar directorul nostru general. Cu o echipă atât de puternică la standul nostru, știam că nu exista nicio conversație pe care să nu o putem gestiona.

Pot fi trei zile lungi, așa că este important să menținem întreaga echipă motivată. Una dintre modalitățile prin care am făcut acest lucru a fost să ieșim în oraș pentru o masă de seară în echipă. La un astfel de eveniment se creează un adevărat sentiment de camaraderie, deoarece toți trăim o experiență comună.

Pe ce ați pune succesul din acest an?

Totul se rezumă la a avea ceva interesant despre care să vorbim. Anul acesta am avut un obiectiv clar de a face cunoscut Soloflo, ceea ce ne-a permis să ne concentrăm și a facilitat luarea deciziilor.

Am văzut Aroma Baristas la un alt eveniment la care am participat la începutul acestui an. M-au impresionat cu adevărat, așa că am luat Carte de vizită și le-am trimis un e-mail în aceeași zi. După ce am vorbit cu ei, am aflat că pot oferi și cafele tipărite, ceea ce a întărit ideea de a-i avea alături de noi la The Print Show.

Experiența este atât de importantă. Pot spune cu încredere că, dacă nu am fi învățat de la expoziția de anul trecut, atunci nici de data aceasta nu am fi avut atâta succes.

Ce ați învățat anul trecut și ați putut aplica la spectacolul din acest an?

Principalul lucru pe care l-am învățat de la ultima expoziție a fost necesitatea de a crea propriul nostru API, ceea ce ne-a determinat să construim unul și să îl promovăm la expoziția din acest an.

Ne-am concentrat, de asemenea, pe promovarea prezenței noastre la expoziție pe mai multe platforme. De data aceasta, am promovat mai multă interacțiune pe rețelele sociale, în special prin intermediul competiției noastre pe LinkedIn. Aducerea fotografului și a videografului nostru la expoziție pentru a surprinde spectacolul cu fotografii și videoclipuri, ne-a asigurat că avem conținutul de calitate profesională de care aveam nevoie.

În a doua zi, strategia noastră de social media funcționa. Oamenii auziseră despre cafelele noastre tipărite și veneau la standul nostru pentru a lua una și a rămâne pentru o discuție despre imprimare și, bineînțeles, despre Soloflo.

Cum veți pune în aplicare învățămintele de la expoziția din acest an și cum?

Pentru anul viitor, mi-ar plăcea să iau un amestec similar de membri ai echipei din întreaga companie. Este important să promovăm ceva ce oamenii își doresc cu adevărat, cum ar fi API-ul nostru din acest an.

Sunt convins că anul acesta cafelele noastre tipărite au creat o impresie de durată mai mare decât pungile noastre de cadouri la expoziția precedentă.

Cu toate acestea, știu că nu putem să ne prezentăm anul viitor cu același stand de vânzare a cafelei, pentru că nu va avea același efect. Oferirea participanților cu ceva atrăgător și dezirabil din nou va fi un obiectiv important al meu.

Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit în pregătirea acestei expoziții și de unde a venit?

Un lucru care ne-a ajutat foarte mult în pregătirile pentru spectacolul din acest an a fost participarea la Expo afacerea ta de la Milton Keynes, în luna iunie. Acolo, am vorbit cu o mulțime de expozanți și participanți despre ceea ce face ca un stand de expoziție să aibă succes.

Toate informațiile pe care le-am cules din interviurile pe care le-am înregistrat au fost utile, dar întrebarea care mi s-a părut deosebit de utilă a fost "cum ar trebui să urmărească expozanții participanții interesați după expoziție și cât de repede după aceea?".

Steve Lloyd de la Măiestria expoziției a vorbit despre "legea scăderii uimirii", referindu-se la faptul că oamenii sunt mai puțin interesați de ceea ce aveți de vorbit cu cât mai mult timp după prima întâlnire. Acest lucru a rezonat în mod special cu mine și mi-a întărit convingerea că toată munca noastră grea ar fi fost în zadar dacă nu am fi dat curs contactelor noastre imediat după expoziție, ceea ce am făcut.

Dacă ar fi să îmi dau un sfat, ar fi să fiu cât mai organizată. Un eveniment de o asemenea anvergură poate fi stresant, mai ales că eu am experiență în marketing digital și nu în marketing de brand. Cu toate acestea, faptul că m-am forțat să fiu foarte bine organizată a făcut ca întregul eveniment să fie mai ușor de gestionat.

 

Aveți nevoie de ajutor cu standul dumneavoastră de expoziție?

Aveți nevoie de mai mult decât cuvintele înțelepte ale lui Glen pentru a vă ghida în expoziția dumneavoastră viitoare? Aruncați o privire la pagina noastră gama de imprimare pentru expoziții și conferințe pentru a găsi piesa care lipsește din puzzle-ul dvs. pentru ca evenimentul dvs. să fie un succes.