Configurarea unui document gata de imprimare în InDesign

Pentru mulți fani, programele de fotbal sunt parte integrantă a experienței din ziua meciului. Pentru designerii grafici, acestea reprezintă ocazia perfectă de a-și pune în valoare abilitățile de lucru în InDesign.

În acest ghid video pas cu pas, designerul grafic și pasionat de fotbal, Oscar Jackson, vă ghidează prin procesul de configurare a unui document în Adobe InDesign, asigurându-se că este pregătit și gata pentru un conținut frumos despre acest joc frumos.

Abonează-te la canalul nostru aici și fă clic pe pictograma clopotului pentru a fi notificat atunci când încărcăm un tutorial de design:

butonul de abonare

Formația perfectă

Urmăriți-l pe Oscar în timp ce stabilește cadrul programului, selectând numărul corespunzător de pagini și coloane. De asemenea, vă va îndruma în procesul de stabilire a marjelor și a parametrilor de sângerare corecți. 

Oscar termină prin a arăta cum să vă creați coperta prin plasarea și alinierea unui fișier PSD în InDesign și cum să optimizați performanțele de afișare ale InDesign, astfel încât să vă puteți revedea lucrarea folosind cea mai bună calitate a imaginii.

O campanie pe durata unui sezon

Acesta este primul videoclip dintr-o serie pe care o vom lansa pe parcursul sezonului 2023/24, Ghidul lui Oscar ne arată cum să creăm o machetă care va avea ca rezultat un document ușor de digerat și coerent, fie că este vorba de un program de fotbal, o revistă sau o broșură de afaceri. 

Urmăriți mai multe tutoriale de design care se inspiră din programele celor 20 de cluburi din Premier League, pe măsură ce ne creăm propriul program pe baza modelelor și tehnicilor folosite de acestea.

Transcriere:

Introducere în configurarea documentelor InDesign

În acest videoclip, vă voi arăta cum să configurați un document InDesign pentru a crea o broșură. Deci, cu InDesign deschis, mergeți la New File și se va deschide o filă ca aceasta. În partea de sus, mergeți la print. Pentru că voi crea o broșură A5, voi folosi preset-ul A5. Dacă preset-ul dvs. nu este vizibil aici, îl puteți tasta oricând în dreapta.

Considerații privind pagina

Să începem deci cu paginile. Broșurile capsate permit doar pagini cu un multiplu de patru, iar broșurile perfect legate permit doar multipli de două. Cu toate acestea, atunci când realizați o broșură cu legătură perfectă, veți avea nevoie de un număr destul de mare de pagini pentru a putea avea o coloană vertebrală. Dacă aveți un număr mic de pagini, vă recomand să alegeți o broșură capsată. În acest caz, voi face o broșură capsată de 12 pagini, așa că voi pune aici doar 12 pagini.

Înțelegerea paginilor de față

Apoi, paginile din față au două pagini, pagina din stânga și cea din dreapta. Înseamnă doar că, atunci când sunt închise, paginile vor fi una față în față cu cealaltă. Deci da, și cel mai probabil veți avea acest lucru bifat atunci când lucrați la o broșură, deoarece este un lucru atât de comun.

Lucrul cu coloane

Coloanele sunt o caracteristică foarte utilă, astfel încât ajută la aranjarea conținutului textului și a copiei. Îi conferă un aspect eficient, precum și gestionarea acestora într-un spațiu dat. Așadar, voi opta pentru două coloane și am un spațiu de cinci milimetri. Jgheabul este un spațiu între fiecare coloană. Voi aprofunda mai mult despre coloane mai târziu în această serie.

Setarea marjelor

Bine, urmează marjele. Marginile reprezintă distanța dintre marginea paginii și conținut. Marginile vă ajută să păstrați un layout, făcând designul mai ușor de digerat și mai coerent. Aș recomanda o marjă de 10 până la 20 de milimetri atunci când lucrați la o broșură. În funcție de informații, poate dacă sunt mai multe informații și texte, poate margini mai mici. Dar, din nou, asta ține de preferințele personale.

Înțelegerea sângerării

În cele din urmă, avem sângerare. Sângerarea este utilizată pentru majoritatea documentelor de imprimare, deoarece este locul în care lucrarea dvs. va fi tăiată după imprimare. Prin urmare, trebuie să evitați să plasați orice informație importantă în zona de sângerare. Dimensiunea obișnuită a sângerării este de trei milimetri, deci aceasta va fi un ghid de trei milimetri pe marginea paginii dvs.

Crearea de documente

Acum, să continuăm să creăm documentul, după ce am configurat corect toate detaliile. După cum vedeți, avem documentul deschis aici și, dacă măresc imaginea, puteți vedea toate paginile pe care le-am creat. Avem coperta din față și apoi toate paginile din față, numărul 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8, 9, 10, 11 și apoi coperta din spate 12, care este o singură pagină.

Explicația ghidurilor

Așa că acum permiteți-mi să vă prezint semnificația fiecărui ghid de aici. Linia roșie cu spațiul gri până la marginea paginii, aceasta este cunoscută sub numele de sângerare. Așa cum am spus mai devreme, nu doriți ca nimic cu informații importante să se afle în această zonă. Această margine exterioară de aici, de pe pagină, este cunoscută sub numele de margini, iar aceste două dreptunghiuri sunt cunoscute sub numele de coloane, cu acest spațiu dintre ele, cunoscut sub numele de jgheab.

Importul copertei

Așadar, primul pas este crearea copertei mele. Din fericire însă, am creat o copertă mai devreme și iat-o. Aceasta este o replică a copertei Wolves, care mi s-a părut că iese în evidență. Cred că are o atmosferă plină de viață. Cred că grunge-ul, ideea de sol împroșcat, iluminarea jucătorului, umbrele, toate acestea au ajutat să dea viață acestui design.

Resurse suplimentare

Deci, aici este un înainte de a mea și acest lucru este după o dată editat. Dacă vrei să știi cum să decupezi, cum ar fi să decupezi jucători sau un subiect dintr-un fundal sau să creezi o mască de strat, avem toate aceste lucruri pe canalul nostru YouTube. Avem tutoriale, pe care le puteți găsi pe canalul nostru YouTube aici.

Actualizarea conținutului

Așadar, permiteți-mi să vă arăt cum să importați acest lucru în InDesign. Deci, dacă mă duc în InDesign și mă duc la File și cobor la Place, îmi setez coperta programului și fac clic pe ea. Și după aceea, mă îndrept spre zona de aliniere și o aliniez la pagină și o aliniez la pagină.

Setări de afișare și concluzie

Și în acest moment arată puțin cam așa. Acest lucru se datorează faptului că, dacă mă duc la vizualizare, performanța afișajului meu este setată la afișare tipică, ceea ce înseamnă că încearcă să prioritizeze viteza cu care rulează InDesign. Cu toate acestea, dacă îl pun pe calitate înaltă, s-ar putea să vă încetinească calculatorul, dar îl puteți vizualiza la o calitate mai mare. Vă mulțumim că ați urmărit acest episod. Sper că v-am ajutat atunci când vine vorba de configurarea unui document InDesign. Rămâneți cu noi pentru că în episodul următor vom trece în revistă programul Brighton. Vă mulțumim.