Een afdrukklaar document instellen in InDesign

Voor veel fans zijn voetbalprogramma's een integraal onderdeel van de wedstrijddag. Voor grafisch ontwerpers zijn ze de perfecte gelegenheid om hun InDesign-vaardigheden te gebruiken.

In deze stapsgewijze videogids leidt grafisch ontwerper en voetbalfanaat Oscar Jackson je door het proces van het instellen van een document in Adobe InDesign, zodat het klaar is voor prachtige content over de mooie wedstrijd.

Abonneer je hier op ons kanaal en klik op het bel-icoon om een bericht te ontvangen wanneer we een ontwerptutorial uploaden:

abonneer knop

De perfecte formatie

Volg Oscar terwijl hij het raamwerk voor het programma opstelt en het juiste aantal pagina's en kolommen selecteert. Hij begeleidt je ook bij het instellen van de juiste marges en afloopparameters. 

Oscar eindigt met je hoe je een omslag maakt door een PSD-bestand in InDesign te plaatsen en uit te lijnen, en hoe je de weergaveprestaties van InDesign optimaliseert zodat je je illustraties met de hoogste beeldkwaliteit kunt bekijken.

Een campagne voor het hele seizoen

Dit is de eerste video in een reeks die we tijdens het seizoen 2023/24 zullen uitbrengen, Oscar's gids laat zien hoe je een lay-out maakt die resulteert in een verteerbaar en samenhangend document, of het nu een voetbalprogramma, magazine of bedrijfsbrochure is. 

Kijk uit naar meer ontwerphandleidingen die inspiratie halen uit de programma's van de 20 Premier League-clubs, want we maken ons eigen programma op basis van de ontwerpen en technieken die zij hebben gebruikt.

Transcriptie:

Inleiding tot het instellen van InDesign-documenten

In deze video laat ik je zien hoe je een InDesign-document opzet om een brochure te maken. Dus met InDesign open, ga je naar nieuw bestand en opent een tabblad zoals dit. Ga bovenaan naar Afdrukken. Omdat ik een A5-brochure maak, gebruik ik de voorinstelling A5. Als je voorinstelling hier niet zichtbaar is, kun je hem altijd aan de rechterkant intypen.

Pagina overwegingen

Laten we beginnen met de pagina's. Bij geniete brochures is een veelvoud van vier pagina's toegestaan en bij perfect gebonden brochures is een veelvoud van twee pagina's toegestaan. Als je een perfect gebonden brochure maakt, heb je echter een behoorlijk aantal pagina's nodig om een rug te krijgen. Als je een klein aantal pagina's hebt, raad ik aan om een geniete brochure te nemen. In dit geval maak ik een geniete brochure van 12 pagina's, dus ik zet hier gewoon 12 pagina's neer.

Voorbladen begrijpen

En dan zijn tegenoverliggende pagina's een spread van twee pagina's, je linker- en rechterpagina. Het betekent gewoon dat de pagina's tegenover elkaar liggen als ze gesloten zijn. Dus ja, en je zult dit waarschijnlijk hebben aangevinkt als je aan een brochure werkt, omdat het zo'n gewoon ding is.

Werken met kolommen

Kolommen zijn erg handig omdat ze helpen bij het ordenen van tekstinhoud en kopij. Het geeft het een effectief uiterlijk en het past in een bepaalde ruimte. Dus ik ga voor twee kolommen en ik heb een ruimte van vijf millimeter. De goot is een ruimte tussen elke kolom. Ik zal later in deze serie dieper ingaan op kolommen.

Marges instellen

Goed, de volgende, marges. Marges zijn de afstand tussen de rand van de pagina en de inhoud. Marges helpen je om een lay-out te behouden, waardoor het ontwerp beter verteerbaar en samenhangend is. Ik zou een marge van 10 tot 20 millimeter aanraden als je aan een brochure werkt. Afhankelijk van de informatie, misschien als er veel informatie en kopij is, misschien kleinere marges. Maar nogmaals, dat is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Bloedverlies begrijpen

Tot slot hebben we nog afloop. Aflopend wordt gebruikt voor de meeste afdrukdocumenten, omdat je illustraties hier worden bijgesneden als ze eenmaal zijn afgedrukt. Je moet dus voorkomen dat je belangrijke informatie in het afloopgebied plaatst. De gebruikelijke afloopmaat is drie millimeter, dus dit is een richtlijn van drie millimeter aan de rand van je pagina.

Documentcreatie

Nu we alle details correct hebben ingesteld, gaan we verder met het maken van het document. Zoals je kunt zien, hebben we het document hier geopend en als ik uitzoom, kun je alle pagina's zien die we hebben gemaakt. We hebben de voorkant en dan alle tegenoverliggende pagina's nummer 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 en dan de achterkant 12, die een enkele pagina is.

Uitleg van gidsen

Laat me nu even de betekenis van elke richtlijn met je doornemen. De rode lijn met de grijze ruimte tot aan de rand van de pagina, dit staat bekend als de afloop. Zoals ik al eerder zei, wil je niets met belangrijke informatie in dat gebied. Deze buitenste rand hier op de pagina staat bekend als de marges en deze twee rechthoeken staan bekend als de kolommen met deze ruimte ertussen, bekend als de rand.

De cover importeren

De eerste stap is dus het maken van mijn omslag. Gelukkig heb ik al eerder een cover gemaakt en hier is hij. Dit is een kopie van de cover van Wolves, waarvan ik vond dat hij er bovenuit stak. Ik denk dat het zo'n levendig gevoel had. Ik denk dat de grunge, het idee van een spetterende grond, de belichting op de speler, de schaduwen, het heeft allemaal geholpen om dit ontwerp tot leven te brengen.

Aanvullende bronnen

Hier is een voorvertoning en dit is de nabewerking. Als je wilt weten hoe je bijvoorbeeld spelers of een onderwerp uit een achtergrond knipt of een laagmasker maakt, dan hebben we dat allemaal op ons YouTube-kanaal staan. We hebben tutorials, die je hier op ons YouTube-kanaal kunt vinden.

Inhoud bijwerken

Ik zal je laten zien hoe je dat importeert in InDesign. Dus als ik nu naar InDesign ga en ik ga naar bestand en ik ga naar plaats en ik stel mijn programma-omslag in en ik klik gewoon op geplaatst. En daarna ga ik naar mijn uitlijngebied en lijn ik uit naar pagina en lijn ik het uit naar pagina.

Weergave-instellingen en conclusie

En op dit moment ziet het er een beetje ruw uit. Dit komt omdat als ik naar weergave ga, mijn weergaveprestaties zijn ingesteld op typische weergave, wat betekent dat het probeert om de snelheid waarmee mijn InDesign draait prioriteit te geven. Als ik het echter op hoge kwaliteit zet, kan het je computer langzamer maken, maar je kunt het wel op een hogere kwaliteit bekijken. Bedankt voor het kijken naar deze aflevering. Ik hoop dat ik je heb geholpen bij het opzetten van een InDesign-document. Blijf kijken, want in de volgende aflevering gaan we het hebben over het programma Brighton. Dank je wel.