Opsætning af et trykklart dokument i InDesign

For mange fans er fodboldprogrammer en integreret del af oplevelsen på kampdagen. For grafiske designere er de den perfekte mulighed for at udfolde deres InDesign-færdigheder.

I denne trinvise videoguide fører grafisk designer og fodboldfanatiker Oscar Jackson dig gennem processen med at opsætte et dokument i Adobe InDesign, så du er sikker på, at det er forberedt og klar til smukt indhold om det smukke spil.

Abonner på vores kanal her, og klik på klokkeikonet for at få besked, når vi uploader en designvejledning:

Abonner-knap

Den perfekte formation

Følg med, når Oscar opstiller rammerne for programmet og vælger det rette antal sider og spalter. Han vil også guide dig gennem processen med at opsætte de korrekte margener og beskæringsparametre. 

Oscar slutter af med at vise du, hvordan du opretter din forside ved at placere og justere en PSD-fil i InDesign, og hvordan du optimerer InDesigns skærmydelse, så du kan gennemgå dine illustrationer med den højeste billedkvalitet.

En sæsonlang kampagne

Dette er den første video i en serie, som vi vil udgive i løbet af sæsonen 2023/24, Oscars guide viser, hvordan man skaber et layout, der resulterer i et letfordøjeligt og sammenhængende dokument, uanset om det er et fodboldprogram, et magasin eller en forretningsbrochure. 

Hold øje med flere designvejledninger, der henter inspiration fra de 20 Premier League-klubbers programmer, når vi skaber vores eget program baseret på de designs og teknikker, de har brugt.

Transskription:

Introduktion til opsætning af InDesign-dokumenter

I denne video viser jeg dig, hvordan du sætter et InDesign-dokument op til at lave en brochure. Så når InDesign er åben, går du over til ny fil, og en fane som denne åbnes. Gå over til print øverst. Fordi jeg er ved at lave en A5-brochure, vil jeg bruge A5-forudindstillingen. Hvis din forudindstilling ikke er synlig her, kan du altid skrive den til højre.

Overvejelser om siden

Så lad os begynde med siderne. Hæftede brochurer tillader kun sider med et multiplum af fire, og perfekt indbundne brochurer tillader kun et multiplum af to. Men når du laver en perfekt indbundet brochure, skal du bruge en hel del sider, så du kan have en ryg. Hvis du har et lille antal sider, anbefaler jeg, at du vælger en hæftet brochure. I dette tilfælde laver jeg en hæftet brochure på 12 sider, så jeg sætter bare 12 sider ind her.

Forståelse af modstående sider

Og så er modstående sider et to-siders opslag, din venstre og din højre side. Det betyder bare, at siderne vender mod hinanden, når de er lukket. Så ja, og du vil højst sandsynligt have dette krydset af, når du arbejder på en brochure, da det er så almindeligt.

Arbejde med kolonner

Kolonner er en meget nyttig funktion, så de hjælper med at arrangere tekstindhold og kopier. Det giver det et effektivt udseende og styrer dem ind på en given plads. Så jeg vælger to kolonner, og jeg har et mellemrum på fem millimeter. Renden er et mellemrum mellem hver kolonne. Jeg vil gå mere i dybden med kolonner senere i denne serie.

Indstilling af margener

Næste punkt er margener. Margener er afstanden fra sidens kant til indholdet. Margener hjælper dig med at holde et layout, der gør designet mere overskueligt og sammenhængende. Jeg vil anbefale en margen på 10 til 20 millimeter, når man arbejder på en brochure. Afhængigt af informationen, måske hvis der er meget mere information og kopi, måske mindre margener. Men igen, det er virkelig en personlig præference.

Forståelse af blødning

Endelig har vi beskæring. Beskæring bruges til de fleste trykte dokumenter, da det er her, dine illustrationer bliver beskåret, når de er trykt. Så du skal undgå at placere vigtige oplysninger inden for det beskårne område. Den almindelige beskæringsstørrelse er tre millimeter, så dette vil være en tre-millimeter-guide på kanten af din side.

Oprettelse af dokumenter

Så lad os nu gå videre og oprette dokumentet, nu hvor vi har sat alle detaljerne korrekt op. Som du kan se, har vi åbnet dokumentet her, og hvis jeg zoomer ud, kan du se alle de sider, vi har lavet. Vi har forsiden og så alle de modstående sider nummer 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 og så bagsiden 12, som er en enkelt side.

Forklaring af vejledninger

Så lad mig nu gennemgå betydningen af hver enkelt guide her. Den røde linje med det grå mellemrum til kanten af siden, det er det, man kalder beskæring. Som jeg sagde tidligere, vil du ikke have noget med vigtige oplysninger inden for det område. Den ydre kant her på siden kaldes margenerne, og disse to rektangler kaldes kolonnerne med dette mellemrum, der kaldes tagrenden.

Import af omslaget

Så det første skridt er at lave mit omslag. Heldigvis har jeg lavet et omslag tidligere, og her er det. Det er en kopi af omslaget til Wolves, som jeg synes skilte sig ud fra mængden. Jeg synes, det havde sådan en livlig fornemmelse. Jeg synes, at grungen, idéen om en splattet jord, lyset på spilleren, skyggerne, det hele var med til at gøre designet levende.

Yderligere ressourcer

Så her er et førbillede af mit billede, og det her er efterbilledet, når det er redigeret. Hvis du gerne vil vide, hvordan man klipper spillere eller et motiv ud af en baggrund eller laver en lagmaske, så har vi det hele på vores YouTube-kanal. Vi har tutorials, som du kan finde på vores YouTube-kanal her.

Opdatering af indhold

Så lad mig vise dig, hvordan du importerer det til InDesign. Så hvis jeg nu går over til InDesign og går op til file og ned til place og indstiller mit programcover, så klikker jeg bare med det placeret. Og derefter går jeg til mit justeringsområde og justerer til side og justerer det til side.

Skærmindstillinger og konklusion

Og lige nu ser det lidt groft ud. Det skyldes, at hvis jeg går til visning, er min skærmydelse indstillet til typisk visning, hvilket betyder, at den forsøger at prioritere den hastighed, min InDesign kører med. Men hvis jeg sætter det til høj kvalitet, kan det gøre din computer langsommere, men du kan se det i en højere kvalitet. Tak, fordi du så denne episode. Jeg håber, at jeg har hjulpet med at sætte et InDesign-dokument op. Bliv hængende, for i næste episode gennemgår vi Brighton-programmet. Vi takker for hjælpen.