Expuneți ca un expert: pregătirea pentru o expoziție comercială

Pregătirea pentru o expoziție comercială

Dacă intenționați să vă prezentați afacerea la o expoziție comercială, pregătirea este esențială pentru a profita la maximum de această oportunitate interesantă. Fie că este prima dată sau a cincisprezecea oară, pregătirea pentru o expoziție comercială vă va oferi cea mai bună șansă de a face conexiuni valoroase, de a vă expune și de a învăța de la alții din industria dumneavoastră. 

Ne-am intervievat clienții noștri din domeniul tipăriturilor, iar răspunsurile expozanților experimentați din rândul lor ne-au oferit câteva indicații foarte utile. În plus, noi înșine am expus la o serie de conferințe și evenimente. Spectacolul de imprimare în special ne-a învățat multe lecții, așa că avem și noi o mulțime de experiență de împărtășit. Am pus laolaltă tot ce am învățat de la noi și de la clienții noștri și am elaborat ghidul nostru despre cum să ne pregătim pentru o expoziție comercială de succes.

Participă înainte de a expune!

Înainte de a vă planifica propria expoziție, experimentați o expoziție comercială în calitate de participant. Această expunere directă vă oferă o idee despre mulțime, mediu și așteptările expozanților. Este o misiune de recunoaștere valoroasă care vă va oferi informații esențiale pentru propria strategie de expunere.

Stabiliți obiectivele

Este esențial să știți ce doriți să obțineți la expoziția comercială. Sunteți acolo pentru a vă conecta cu clienții existenți, pentru a vă îmbarca cu noi clienți potențiali sau pentru a vă prezenta brandul unui public nou? Identificarea publicului țintă este crucială în elaborarea mesajului, a designului și a abordării generale. De asemenea, veți dori să pregătiți instrumente și strategii pentru a capta date din interacțiuni, pentru a vă asigura că fiecare conversație duce potențial la o oportunitate de afaceri.

Alege o emisiune, alege un teren

Alegeți o emisiune care se aliniază cu obiectivele dumneavoastră și cu publicul țintă. Încercați să vă asigurați o locație care să fie foarte frecventată. Ar trebui să puteți obține o hartă a locului de desfășurare înainte de a vă rezerva locul de desfășurare. Gândiți-vă la traseele vizitatorilor, la liniile de vizibilitate și la locațiile intrărilor, ieșirilor, la locurile de refacere și la camerele de odihnă pentru a identifica cele mai bune locații.

Stabiliți un buget

O parte esențială a pregătirii pentru o expoziție comercială este stabilirea unui buget. Luați în considerare nivelul de venituri pe care l-ați putea obține din vânzările și comenzile obținute în timpul expoziției și prin integrarea de noi clienți și abonați. Acest lucru vă va ajuta să stabiliți un buget care să vă ofere un randament valoros al investiției. Bugetul dvs. ar trebui să acopere toate costurile, inclusiv materialele de prezentare, gratuitățile promoționale și cheltuielile cu forța de muncă. Transparența în elaborarea bugetului ajută la prevenirea costurilor neprevăzute și asigură un eveniment fără probleme și fără stres.

Designul standului

Standul dvs. este o mică vitrină a magazinului dvs. la expoziția comercială, așa că designul său este crucial. Vizitați blogul nostru de design pentru sfaturi și idei utile. 

cdavies din Coed Cadw (The Woodland Trust din Țara Galilor) a avut de spus următoarele:

Luați în considerare cu adevărat spațiul pe care l-ați rezervat - încercați să vă imaginați cum se va potrivi totul în spațiul respectiv, inclusiv personalul și vizitatorii. Nu uitați de un spațiu de depozitare sigur pentru haine, genți etc., precum și pentru pliantele de rezervă etc.

Pentru concepte de standuri și sfaturi de design, avem două articole de blog utile pe care le puteți explora. Unul se referă la proiectarea pentru scheme de coajă și spații mici, și pentru expozanții ambițioși, cinci sfaturi de specialitate pentru standurile personalizate pentru expoziții comerciale.

Pregătiți-vă materialele

Una dintre organizațiile noastre de caritate sponsorizate Fundația Endometrioza folosind materiale de la Solopress la The Fertility Show

Aduceți cu dumneavoastră atât materiale promoționale care să vă spună povestea, cât și cadouri pe care participanții le vor aprecia. Aceste cadouri nu numai că îi atrag pe oameni la standul dvs., dar servesc și ca reamintire a brandului dvs. după încheierea expoziției. 

Elemente de bază, cum ar fi Cărți de vizită și un Pliant sau Broșură explicând că oferta dvs. actuală sunt elemente obligatorii.

Bumbac Totes face pentru pungi de bun venit, și branded Stilouri sau Carnete de notițe sunt menite să fie folosite din plin. În afară de asta, produsele de marcă Dulciuri sau tipărite Produse promoționale pot deveni cadouri personalizate pentru ca ei să-și amintească de tine.

Social media

În timp ce vă pregătiți pentru o expoziție comercială, începeți să răspândiți din timp vestea despre participarea dumneavoastră. Folosiți hashtag-uri relevante pe care expozanții și organizatorii de evenimente le folosesc pentru a crește vizibilitatea.

Implicarea vizitatorilor

Concurs Solopress la The Print Show
Solopress la The Print Show: un concurs este o modalitate excelentă de a atrage vizitatorii.

Luați în considerare posibilitatea de a găzdui un joc sau o competiție la standul dumneavoastră. Acest lucru nu numai că va atrage vizitatorii, dar poate fi și un instrument valoros pentru a colecta informații de contact și alte date.

Alegeți-vă echipa și informați-i

Alegeți o echipă care este entuziastă, bine informată și amabilă. Informați-i cu privire la obiectivele, așteptările și programul expoziției comerciale.

Repetați

Exersați-vă pentru o expoziție comercială prin configurarea standurilor și prin interacțiunile pe care le veți avea înainte de eveniment. Acest lucru vă poate ajuta să depistați eventualele probleme și să simplificați procesul real de configurare.

Tails & Trails Fizioterapie veterinară a luat legătura cu mine pentru a spune asta:

Faceți o repetiție de aranjare afară, astfel încât să nu pierdeți timp cu rearanjarea atunci când ajungeți acolo.

În afară de a vă repeta configurația, merită să faceți câteva exerciții de joc de rol cu echipa dvs. pentru ca aceasta să se simtă confortabil în fața vizitatorilor. Rețineți acest sfat de la S2 Design și publicitate:

Exersați în domeniul vânzărilor. Trebuie să fiți capabil să transmiteți rapid și simplu - un discurs de lift care să nu sune prea repetat sau robotizat.

Demonstrații

Dacă produsul dumneavoastră este tangibil, demonstrațiile ar trebui să fie simple. Cu toate acestea, dacă produsul sau serviciul dvs. este mai abstract, cum ar fi un software sau un utilaj de mari dimensiuni, va trebui să vă gândiți în mod creativ la modul cel mai bun de a demonstra beneficiile sale.

Cercetați și contactați

Cercetați participanții și ceilalți expozanți. Luați în considerare posibilitatea de a contacta din timp și chiar de a programa întâlniri cu contactele cheie în timpul evenimentului.

Logistică

Gândiți-vă din timp la aranjamentele de călătorie, la parcare și la cazare pentru a evita stresul de ultim moment. 

Aveți grijă de echipa dumneavoastră

Păstrați-vă echipa hidratată, hrănită și motivată. Bunăstarea lor le va influența direct eficiența, așa că asigurați-vă că sunt bine îngrijiți.

Cerințe speciale pentru instalare

Pregătirea pentru o expoziție comercială

Înainte ca expoziția comercială să își deschidă porțile și să înceapă să se desfășoare, procesul de amenajare este adesea o poveste foarte diferită. În funcție de locul de desfășurare și de natura expoziției dumneavoastră, este posibil să fie necesar să se respecte anumite cerințe de siguranță în timpul etapelor de montare și demontare.

Dacă vă veți instala la fața locului înainte ca publicul să fie primit, este posibil să lucrați într-un mediu asemănător cu cel al construcțiilor. Instalațiile de mari dimensiuni, echipamentele grele și agitația de activitate pot crea pericole. Pentru a le atenua, multe locații vă vor cere să purtați echipament individual de protecție (EIP), în special în timpul perioadelor de montare și demontare.

Iată câteva elemente comune de care ați putea avea nevoie:

Îmbrăcăminte de înaltă vizibilitate

O vestă sau o jachetă de înaltă vizibilitate vă poate ajuta să vă asigurați că veți fi văzut în mijlocul agitației de la locul de desfășurare. Acest lucru este deosebit de important dacă lucrați în apropierea mașinilor grele sau a vehiculelor în mișcare.

Cască de protecție

Dacă există riscul de cădere a obiectelor sau dacă lucrați într-o zonă cu încărcături aeriene, este posibil să fie necesară o cască de protecție. Verificați la locul de desfășurare sau la organizatorul evenimentului cu privire la această cerință.

Oțel Toe Boots

În timpul instalării, este posibil să manipulați obiecte grele. Cizmele cu vârf de oțel vă pot proteja picioarele de eventualele accidente și sunt o piesă standard de echipament de siguranță în mediile potențial periculoase.

Mănuși

Dacă manipulați obiecte grele sau potențial ascuțite în timpul instalării, mănușile de siguranță vă pot proteja mâinile de tăieturi, așchii și abraziuni.

Protecția urechilor

În unele cazuri, procesul de instalare poate implica utilaje sau unelte zgomotoase. În astfel de cazuri, poate fi necesară protecția urechilor, cum ar fi căștile sau dopurile de urechi.

Ochelari de protecție

Atunci când lucrați cu unelte sau materiale care pot produce resturi zburătoare, ochelarii de protecție vă pot proteja ochii.

În toate cazurile, este esențial să confirmați orice cerințe speciale cu organizatorul evenimentului cu mult timp înainte de spectacol. Aceștia vor putea furniza o listă cu echipamentele de siguranță necesare, precum și orice alte cerințe specifice locului. Nu treceți cu vederea aceste specificații - nu numai că sunt necesare pentru siguranța dumneavoastră, dar nerespectarea lor poate duce, de asemenea, la întârzieri sau amenzi.

Nu uitați că fiecare târg este unic. Cerințele speciale pentru unul ar putea să nu se aplice la următorul. Întotdeauna faceți cercetări și pregătiți-vă în consecință pentru a asigura un eveniment fără probleme, sigur și de succes.

Pregătirea finală

Și, în final, iată o listă de verificare pentru a vă menține pregătirile pe drumul cel bun:

 1. Obiective pentru eveniment

 2. Publicul țintă

 3. Buget

 4. Designul standului

 5. Materiale promoționale

 6. Planul de social media

 7. Strategia de implicare

 8. Selecția și informarea echipei

 9. Repetiție

 10. Demonstrații

 11. Cercetare și informare

 12. Logistică

 13. Conștientizați cerințele speciale, de exemplu, EPI.

 14. Bunăstarea echipei

Dacă vă pregătiți cu sârguință și aveți o viziune clară, veți avea mult mai multe șanse să vă bucurați de o expoziție comercială de succes. Nu uitați că fiecare eveniment este o oportunitate de învățare. Așadar, cufundați-vă în experiență, absorbiți cât mai multe cunoștințe și, cel mai important, bucurați-vă de călătorie! În timp ce vă pregătiți pentru o expoziție comercială, aprovizionați-vă cu Tipărire pentru expoziții și conferințe de la Solopress.