Ghidul esențial pentru a denumi o companie

Prezentarea afacerii dvs. în lume începe cu un nume. Procesul de denumire a unei companii poate fi un puzzle provocator - găsirea unui titlu original, unic, care nu numai că poate fi căutat în motoarele de căutare precum Google, dar care încorporează și esența și caracterul mărcii dumneavoastră. De asemenea, numele ar trebui să aibă un farmec atemporal, rămânând relevant pe măsură ce afacerea dumneavoastră evoluează și se diversifică. Sună complicat, nu-i așa? Nu vă faceți griji! Acest ghid vă va însoți în acest proces, oferindu-vă sfaturi practice și sfaturi creative.

Tipuri de nume de companii

Înțelegerea diferitelor tipuri de nume de companii poate fi un bun punct de plecare. Vă va oferi un cadru pentru brainstorming și vă va deschide o gamă largă de posibilități. Iată câteva categorii pe care să le luați în considerare:

Denumirile descriptive ale companiilor

Aceste denumiri oferă o idee imediată despre ceea ce face compania. De exemplu, "AutoTrader" sau "Burger King" se încadrează în această categorie. Avantajul evident este claritatea lor, care nu lasă loc de confuzii.

Nume de companii abstracte

Denumirile abstracte nu au o legătură aparentă cu întreprinderea. Să luăm ca exemplu "Zoopla" sau "Spotify". Este posibil ca acestea să nu descrie în mod explicit ceea ce face compania, dar sunt distinctive și creează o identitate unică.

Denumiri de societăți cu acronime

Un nume acronimic este o serie de inițiale care reprezintă denumirea completă a companiei. "BBC" (British Broadcasting Corporation) sau "HSBC" (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) sunt exemple bune. Aceste nume pot fi memorabile și ușor de reținut.

Denumirile geografice ale companiilor

Numele unei companii poate reflecta, de asemenea, locația sa. Luați în considerare "Yorkshire Tea" sau "California Pizza Kitchen". Aceste nume pot evoca un sentiment de localitate și le pot spune clienților despre originile sau domeniul de aplicare al afacerii.

Nume de societăți compuse

Aceste nume provin din combinarea a două sau mai multe cuvinte. Gândiți-vă la "Snapchat" sau "JustEat". Numele compuse pot fi atrăgătoare și ușor de reținut, formând adesea cuvinte noi, unice.

Nume de companii fondatoare

Multe întreprinderi adoptă numele fondatorului lor ca denumire a companiei. "Marks and Spencer" sau "Ford" sunt exemple tipice. Acestea dau companiei o notă personală și o identitate puternică.

Sfaturi de brainstorming pentru denumirea unei companii

Odată ce ați înțeles care sunt diferitele tipuri de nume de companii, puteți începe să faceți un brainstorming. Iată câteva sfaturi utile pentru a vă aprinde gândirea creativă:

Scrie-ți povestea

Fiecare afacere are o poveste unică. Exprimarea poveștii dvs. în cuvinte vă poate oferi o sursă de inspirație pentru numele companiei dvs. Căutați fraze, valori sau momente cheie care se pot traduce într-un nume potrivit.

Faceți un inventar personal

Interesele personale, valorile și inspirațiile dumneavoastră pot fi, de asemenea, o sursă de inspirație pentru numele companiei. Ar putea fi un hobby, o carte îndrăgită sau o valoare care vă este dragă.

Uită-te la alte nume de afaceri din industria ta

Analiza concurenților vă poate oferi informații valoroase. Înțelegeți ce funcționează pentru ei și ce nu funcționează. Inspirați-vă, dar asigurați-vă că numele dvs. rămâne unic.

Uită-te la alte nume de afaceri din industrie

Nu vă limitați la propria industrie. Explorarea numelor de companii din diferite sectoare ar putea stârni o idee care se potrivește perfect cu afacerea dvs.

Faceți un brainstorming emoțional

Reflectați asupra emoțiilor pe care doriți să le evoce brandul dumneavoastră. Cum doriți ca publicul dumneavoastră să se simtă atunci când interacționează cu produsul sau serviciul dumneavoastră? Luarea în considerare a acestor întrebări vă poate ghida către un nume rezonant.

Verificați tezaurul

Tezaurul poate fi un instrument excelent pentru a denumi o companie. Acesta oferă alternative și sinonime pentru cuvinte comune, ceea ce ar putea conferi numelui dvs. o notă unică.

Răsfoiți mitologia, filmele și legendele

Inspirarea din mitologie, din cultura populară sau din legende poate duce la nume intrigante și simbolice. Acestea oferă o bogăție de semnificații și povești care vă pot pune în valoare brandul.

Utilizați un generator de nume de afaceri

Generatoarele online de nume de afaceri pot fi o sursă de inspirație rapidă. Acestea pot ajuta la combinarea cuvintelor în moduri unice și pot genera o listă de nume potențiale.

Pași esențiali pentru a denumi o companie în Marea Britanie

După ce v-ați gândit la nume potențiale pentru compania dvs. din Regatul Unit, trebuie să vă rafinați și să vă testați ideile în funcție de câteva criterii importante. Iată un ghid mai detaliat privind parcurgerea acestor etape dintr-o perspectivă specifică Regatului Unit:

Scrieți o declarație de misiune

În primul rând, este esențial să aveți o idee clară despre scopul, valorile și obiectivele afacerii dumneavoastră. Elaborarea unei declarații de misiune vă poate ajuta să vă clarificați viziunea și vă poate oferi o bază pentru a evalua potențialele nume. Această declarație poate servi drept etalon pentru a testa dacă un nume surprinde cu adevărat esența mărcii dvs. Gândiți-vă la ceea ce doriți să realizați cu afacerea dumneavoastră, la modul în care intenționați să vă serviți clienții și la valorile care stau la baza operațiunilor dumneavoastră.

Verificați disponibilitatea numelui de afaceri

În Regatul Unit, trebuie să verificați dacă numele dorit nu este deja înregistrat sau dacă nu este prea asemănător cu un nume existent pe lista de nume de familie. Registrul societăților comerciale registru. Puteți utiliza gratuit WebCheck pentru a căuta în baza de date. Este important de reținut că, chiar dacă un nume nu se regăsește în registru, acesta ar putea încălca o marcă comercială, așa că ar trebui să verificați, de asemenea, site-ul Registrul de mărci comerciale al Oficiului britanic pentru proprietate intelectuală (UK Intellectual Property Office's Trade Mark Register). Aveți grijă să evitați cuvintele sau expresiile sensibile care necesită aprobare, așa cum sunt enumerate pe site-ul web al Companies House.

Verificați disponibilitatea domeniului

Prezența dvs. online este esențială, iar existența unui site web cu numele companiei dvs. ca domeniu este un instrument puternic. Poate fi o idee bună să vă gândiți mai întâi la URL-ul dvs. atunci când denumiți o companie. Puteți verifica disponibilitatea numelui de domeniu preferat folosind diverse servicii online, cum ar fi Nominet pentru domeniile .uk sau registratori de domenii internaționale precum GoDaddy sau Namecheap pentru alții. Nu uitați că numele de domeniu nu trebuie să fie același cu numele înregistrat al afacerii dvs., dar ajută la coerența mărcii.

Verificați social media

Obțineți Shareable pe Social Media

La fel ca și în cazul domeniului dumneavoastră, doriți ca numele afacerii dumneavoastră să fie reprezentat în mod consecvent pe toate platformele cheie de socializare. Utilizați un serviciu precum Namecheckr pentru a vedea dacă numele dvs. preferat este disponibil pe mai multe platforme. Acest pas asigură faptul că marca dvs. este ușor de recunoscut și accesibilă oriunde clienții dvs. ar putea interacționa cu dvs.

Înregistrați-vă numele de afaceri

Odată ce sunteți încrezător în alegerea dumneavoastră, este timpul să vă înregistrați numele afacerii la Companies House. Puteți face acest lucru ca parte a procesului de înființare a unei societăți cu răspundere limitată. Dacă sunteți un comerciant individual sau dacă operați în cadrul unui parteneriat de afaceri, nu este necesar să vă înregistrați numele afacerii la Companies House, dar trebuie totuși să evitați să folosiți o marcă comercială existentă sau un nume prea asemănător cu cel al unei companii existente.

Urmând acești pași, nu numai că vă veți asigura că numele dvs. este legal și unic, dar vă va ajuta și să puneți bazele unei identități de marcă puternice. Procesul poate părea descurajant, dar totul face parte din călătoria dvs. antreprenorială interesantă.

Cum să te asiguri că alegi numele potrivit pentru afacerea ta

Selectarea numelui potrivit pentru afacerea dvs. din Regatul Unit implică mai mult decât o simplă străfulgerare de idei creative. Acesta trebuie să treacă printr-o serie de verificări pentru a vă asigura că se potrivește cu brandul dumneavoastră, că rezonează cu publicul țintă și că nu prezintă potențiale probleme juridice sau practice. Iată cum să parcurgeți fiecare punct de control crucial:

Are sens?

În primul rând, întrebați-vă dacă numele pe care l-ați ales comunică ceva despre afacerea dumneavoastră. Nu este necesar să precizeze exact ceea ce faceți, dar ar trebui să dea o idee despre industria, valorile sau abordarea dumneavoastră. De exemplu, o afacere precum "Deliveroo" ar putea să nu dezvăluie imediat că este un serviciu de livrare de mâncare, dar includerea cuvântului "deliver" sugerează o afacere orientată spre logistică.

Se potrivește bine pentru industria dumneavoastră?

Aveți nevoie de un nume care să se potrivească confortabil în cadrul industriei dumneavoastră, dar care să iasă în evidență față de concurenți. De exemplu, o companie de tehnologie ar putea avea un nume care sună mai modern, cum ar fi "Monzo", în timp ce o firmă de avocatură ar putea opta pentru un nume mai tradițional și mai solid, cum ar fi "Allen & Overy". Numele dvs. ar trebui să vă ajute să vă poziționați corect pe piață.

Este rezistent în viitor?

Afacerea dvs. va evolua, la fel și numele dvs. ar trebui să evolueze. Acesta ar trebui să fie suficient de larg pentru a permite creșterea și diversificarea. De exemplu, "Waterstones" este un retailer de cărți, dar numele nu îl limitează la vânzarea de cărți. Se poate extinde cu ușurință la alte produse conexe, dacă este necesar, ceea ce îl face rezistent la viitor.

Este ușor de ortografiat?

Un nume ușor de pronunțat ajută clienții să vă găsească online. Atunci când denumiți o companie, evitați ortografiile ciudate și combinațiile neobișnuite de cuvinte care ar putea deruta oamenii. De exemplu, "Rightmove" este un nume simplu și ușor de ortografiat pentru un site imobiliar. Un nume dificil de scris ar putea duce la oportunități ratate și la pierderea de afaceri.

Este ușor de pronunțat?

La fel cum numele dumneavoastră ar trebui să fie ușor de scris, acesta ar trebui să fie ușor de pronunțat. Acest lucru este deosebit de important pentru marketingul de tip "word-of-mouth". "Lush" este un bun exemplu de companie cu un nume ușor de pronunțat. Asigurați-vă că verificați cum sună numele dvs. în diferite accente predominante în Marea Britanie pentru a vă asigura că nu devine confuz sau neintenționat umoristic.

Este ușor de reținut?

Numele dvs. ar trebui să rămână în mintea oamenilor după ce îl aud sau îl văd. Un nume memorabil vă oferă un avantaj semnificativ pe o piață competitivă. Luați în considerare "Ocado", supermarketul online din Marea Britanie. Numele este unic și ușor de reținut, ceea ce este esențial pentru recunoașterea mărcii.

Alegerea unui nume pentru afacerea dumneavoastră este o decizie atât practică, cât și creativă. Echilibrul între aceste două aspecte poate fi dificil, dar dacă luați în considerare fiecare dintre aceste puncte de control, vă puteți asigura că numele ales va fi de folos afacerii dvs. din Regatul Unit în anii următori.

Modalități creative de a genera un nume de companie

Dând frâu liber creativității, puteți obține un nume de companie de neuitat, care să rezoneze cu marca dumneavoastră. Haideți să explorăm câteva strategii imaginative pe care le puteți lua în considerare:

Utilizați acronime

Crearea unui acronim unic pornind de la o frază sau o propoziție mai lungă care reprezintă afacerea dvs. poate fi o modalitate eficientă și memorabilă de a vă denumi compania. De exemplu, luați în considerare producătorul auto multinațional BMW, care înseamnă Bayerische Motoren Werke (în engleză, Bavarian Motor Works). Acest nume surprinde originea și industria mărcii într-un mod concis și memorabil. Așadar, gândiți-vă la frazele care încapsulează esența afacerii dvs. și vedeți dacă acestea pot fi compactate într-un acronim de impact.

Creați mash ups

Combinarea a două sau mai multe cuvinte care reprezintă valorile sau ofertele afacerii dumneavoastră poate duce la un nume distinctiv și semnificativ. Luați în considerare numele de marcă "Groupon", o combinație între "grup" și "cupon", care descrie perfect modelul de afaceri al companiei, care constă în oferirea de oferte cu discount pentru grupuri de persoane. Această strategie poate ajuta la crearea unui termen unic care să comunice propunerea unică de vânzare a mărcii dvs. într-un mod atractiv.

Inspiră-te din mitologie și literatură

Atunci când denumiți o companie, mitologia și literatura pot adăuga o semnificație și un simbolism profund brandului dumneavoastră. Luați în considerare brandul "Nike", numit după zeița greacă a victoriei - un nume potrivit pentru un brand sportiv. În mod similar, "Amazon", numit după cel mai mare râu din lume, sugerează vastitatea și varietatea, ceea ce reflectă gama vastă de produse a gigantului de comerț electronic. Explorarea miturilor, legendelor și a literaturii ar putea oferi o sursă de inspirație pentru un nume de marcă convingător.

Utilizați cuvinte străine

Încorporarea unui cuvânt străin în numele mărcii dvs. poate aduce o notă interesantă și exotică. Compania de ciocolată "Ferrero Rocher" are un nume italian care contribuie la percepția sa de eleganță și lux european. Așadar, aprofundați-vă în diferite limbi care reflectă personalitatea sau valorile mărcii dvs. și vedeți dacă vreun cuvânt rezonează cu viziunea dvs.

Folosiți-vă propriul nume

Uneori, numele dvs. ar putea fi perfect pentru compania dvs., în special pentru un brand personal sau o firmă de consultanță. De exemplu, "Paul Smith" poartă numele fondatorului său, iar logo-ul lor este semnătura acestuia. Această strategie oferă o notă personală și leagă direct reputația afacerii de nume. Dacă vă simțiți confortabil să deveniți sinonim cu marca dvs., aceasta ar putea fi o opțiune excelentă.

Nu uitați că creativitatea este un proces. Experimentați cu aceste strategii, amestecați-le și acordați-vă suficient timp pentru a ajunge la numele perfect pentru afacerea dumneavoastră.

Denumirea unei companii poate părea copleșitoare, dar, cu instrumentele și strategiile potrivite, este o călătorie interesantă de autodescoperire și creativitate. Nu uitați, numele este prima impresie pe care o face compania dumneavoastră, așa că nu vă grăbiți și alegeți cu înțelepciune. Mult noroc în călătoria dvs. antreprenorială și nu uitați să comandați primul set de Cărți de vizită!