Solopress a câștigat premiul Compania Anului la The Printweek Awards 2024!

Solopress câștigă premiul Compania Anului

Avem deosebita plăcere să vă anunțăm că Solopress a fost numit Compania anului la prestigioasele Printweek Awards 2024.

Seara de premiere, care a avut loc miercuri, 6 martie, la The Brewery din Londra, a fost organizată de către prestigioasa publicație de specialitate Printweek, care sărbătorește excelența în industria de imprimare. Această ceremonie reprezintă punctul culminant al calendarului industriei de imprimare, sărbătorind performanțele și inovațiile remarcabile din acest sector.

Dintre cele 16 categorii competitive, "Compania anului" este cel mai prestigios premiu, onorând o companie care demonstrează un succes exemplar în diferite domenii critice, inclusiv creșterea financiară, progresul tehnologic, investițiile în resurse umane și contribuțiile la industria în general.

Printweek descrie acest premiu astfel "cea mai înaltă distincție din industria tipografică", o dovadă a conducerii și a excelenței cuprinzătoare a destinatarului în toate fațetele de funcționare.

Imagini Copyright www.tellingphotography.com

Solopress a fost selectată pentru acest titlu în urma unui proces riguros de evaluare, recunoscându-i realizările financiare, investițiile strategice în tehnologie de ultimă oră și dedicarea pentru a dezvolta o forță de muncă calificată și motivată. 

Acordat de un juriu format din experți din domeniu, premiul "Compania Anului" recompensează cea mai bună performanță globală a unei imprimante. Grupul de experți a lăudat angajamentul nostru de prim rang față de o situație financiară solidă, servicii excelente, tehnologie inovare și dezvoltarea echipei.

Premiul nu putea veni într-un moment mai bun, cu Solopress care își sărbătorește în prezent Al 25-lea an aniversar. Din 1999, imprimanta din Southend a fost care oferă soluții de imprimare excepționale întreprinderilor și distribuitorilor de produse de imprimare din Marea Britanie. De la Flyers, Pliante, și Papetărie de afaceri la imprimarea în format mare și la branduri Produse promoționale, Solopress a oferit în mod constant calitate, eficiență și fiabilitate. 

Solopress își exprimă recunoștința față de echipa sa dedicată, clienții loiali și partenerii din industrie pentru sprijinul și contribuția lor continuă la succesul său. În timp ce reflectăm la această realizare semnificativă, suntem revigorați să ne angajăm în următorul capitol al călătoriei noastre, animați de ambiția de a ne îmbunătăți și mai mult serviciile și ofertele. 

Suntem dedicați să atingem excelența în fiecare aspect al activității noastre și ne bucurăm că eforturile noastre au fost recunoscute prin acest premiu. Această realizare a fost posibilă nu numai datorită echipei noastre dedicate, ci și datorită clienților noștri; vă mulțumim sincer pentru sprijinul acordat! 

Cum am câștigat titlul de Compania Anului?

Premiile Printweek 2024

În cele din urmă, am câștigat datorită unei oferte stelare care cuprindea trei anexe:

 • Scheme de resurse umane și cultura companiei
 • Investiții în fabrica noastră
 • Caritate, comunitate și mediu

Printweek a adăugat: "Solopress a creat niște sunete plăcute în ultima vreme, judecând după recenta lor performanță financiară. Din 2021, compania a crescut semnificativ vânzările și profiturile, iar anul trecut a achiziționat peste 55.000 de clienți noi."

Un membru al juriului premiilor a adăugat: "Obținând astfel de rezultate într-un sector atât de competitiv, nu poți să nu fii impresionat. Aceasta este o navă foarte bine condusă!

Scheme de resurse umane și cultura companiei

Beneficiile cuprinzătoare ale angajaților și inițiativele dinamice de resurse umane au încurajat o cultură în care colegii se simt apreciați. Prin orientarea către prioritatea bunăstării oamenilor noștri, am aprins un spirit de echipă robust care a fost esențial pentru a naviga în condiții de piață dificile și pentru a depăși în mod constant așteptările clienților.

Printre aceste sisteme se numără:

 • Petrecere de vară: În vara anului 2023 i-am invitat pe cei dragi colegilor noștri pentru a sărbători familia extinsă Solopress!
 • Petrecere de Crăciun: Sărbătorile noastre de sezon includ un coș de lux pentru toți colegii și o petrecere cu catering complet!
 • Surprize și delicii: Zilele "Surprise & Delight" sunt finanțate din bugetul de 35.000 de lire sterline pe care l-am rezervat pentru a sărbători colegii, care a inclus Ziua Îndrăgostiților, Cupcakes de mai, Paște, Halloween, Pizzas și multe altele!
 • Buletinul informativ intern: Anul acesta am introdus SoloExpress, un buletin lunar care conține un mesaj de la Simon, anunțuri despre colegul lunii, un concurs cu premii valoroase pentru colegii câștigători și diverse actualizări sau proiecte ale companiei.
 • Programele angajaților: Cyclescheme, Sage Benefits, Pensii: În octombrie 2022, am implementat o schemă de sacrificare a salariului pentru a-i ajuta pe colegi să își majoreze contribuțiile la pensie și salariul net, alături de avantajele existente, cum ar fi programul nostru de ciclism și beneficiile Sage.

Investiții în fabrica noastră

Pentru a ne susține creșterea, pentru a ne mări capacitatea și pentru a deservi un aflux de clienți cu volume mari, am urmărit un program ambițios de investiții. Acest program a continuat de la sosirea lui Simon Cooper, timp în care am achiziționat HP Pagewide T250, HP Indigo 100K B2, două prese Agfa Anapurna H2500i LED Hybrid, două prese digitale HP Indigo 10000 și o masă de tăiere Kongsberg C Edge.

În perioada analizată, am făcut următoarele investiții:

 • Heidelberg Speedmaster XL106 10P și noul loc de producție: Odată cu achiziționarea unei prese Heidelberg Speedmaster XL106 10P în octombrie 2022, am dobândit capacitatea de imprimare B1. Investiția noastră recentă de 5 milioane de lire sterline și extinderea de 10.000 de metri pătrați înseamnă că acum putem imprima pe coli B1. Rezultatul? O viteză mai mare, mai puține deșeuri, o calitate impecabilă a imprimării și o capacitate de producție generală crescută.
 • Magnus 800 de plăci: Dispunem de trei noi aparate Magnus 800 de la Kodak, care pot crea până la 62 de plăci pe oră. Speedmaster însuși dispune de Autoplate XL 3 care poate schimba setul complet de plăci în mai puțin de un minut.
 • Mașini de finisare suplimentare pentru B1: Noile utilaje pe care le-am adăugat la lista noastră de instalații pentru a sprijini imprimarea B1 includ un StitchLiner MkIII, un trimmer cu trei cuțite HT300, două ghilotine Polar 137, două pliere Horizon iCE și două creastere de mare viteză Pitstop.
 • Agfa Oberon RTR3300: În iunie 2023, am anunțat adăugarea modelului Agfa Oberon RTR3300, o imprimantă digitală cu jet de cerneală, dedicată imprimării de la rolă la rolă. Datorită funcției cu două role, Oberon poate imprima fie pe o singură rolă de 3,3 m lățime, fie pe două role de 1,6 m lățime în modul dual. Această funcționalitate versatilă ne permite să răspundem mai bine la cerere, adăugând adaptabilitate și productivitate în cadrul departamentului nostru de format mare.
 • Fotoba XLD 320HS: Pentru a însoți Oberon, am achiziționat, de asemenea, un al doilea Fotoba XLD 320HS, un tăietor XY de format mare care poate tăia rolele foarte late pe care le folosește Oberon. 

Caritate, comunitate și mediu

În perioada octombrie 2022-septembrie 2023, ne-am dezvoltat eforturile de responsabilitate socială printr-o serie de proiecte noi și interesante.

Am fost onorați să lucrăm cu un număr impresionant de organizații caritabile locale și naționale, făcând donații, oferind sponsorizări sau realizând comenzi gratuite în valoare totală de peste 40.000 de lire sterline în perioada analizată.

Partenerii noștri caritabili din ultimul an:

 • Prost8
 • Fundația Endometrioza
 • Southend RNLI
 • HARP - Organizația caritabilă a persoanelor fără adăpost din Southend
 • Southend Foodbank
 • Lady McAdden Breast Cancer Trust
 • Turmă în oraș
 • Aventura epică a lui Morph
 • Tipărirea caritabilă

Sponsorizări în sporturile locale

Implicarea noastră în sportul local a atins noi culmi în acest an, deoarece am devenit sponsori oficiali ai tricoului din față al Southend United Football Club, pe lângă sponsorizarea deja existentă a tribunei de nord. Acest lucru se adaugă la relația noastră continuă cu Chelmsford Chieftains Ice Hockey și la susținerea promițătorului boxer local Hamzah Butt.

Mediul înconjurător

Anul acesta am lansat o funcționalitate care permite clienților să contribuie la compensarea emisiilor de dioxid de carbon pentru produsele noastre cele mai bine vândute. Am introdus, de asemenea, un tracker de compensare a emisiilor de carbon, astfel încât clienții să poată monitoriza greutatea de CO2 pe care au compensat-o prin contribuțiile lor. Realizăm acest lucru prin intermediul relației noastre cu Climatepartner, care gestionează proiecte de captare a carbonului pe tot globul. De când am lansat acest sistem, am compensat 186.746 kilograme de dioxid de carbon.