Marketingul recunoștinței de Crăciun

Marketingul recunoștinței de Crăciun

Iată ghidul nostru privind importanța marketingului de recunoștință de Crăciun - precum și oportunitățile de afaceri pe care le oferă.

Importanța marketingului recunoștinței

A mulțumi pur și simplu, mai ales de Crăciun și de Anul Nou, este un gest important față de baza dumneavoastră de clienți.

72%

72% dintre persoanele intervievate au considerat că un mesaj de recunoștință din partea unei companii este semnificativ, indiferent dacă este sau nu însoțit de o reducere sau de un cadou, așa că nu trebuie să cheltuiți întotdeauna bani cu cadouri. Uneori, gândul este cel care contează.

 

Recunoștința și loialitatea față de marcă

Loialitatea față de marcă este un factor important în păstrarea clienților. Construirea relațiilor este o parte importantă a loialității și a retenției, în special pentru întreprinderile B2B. Cu cât acest lucru este mai mult recunoscut și recunoscut prin interacțiuni care funcționează atât la nivel social, cât și la nivel de afaceri, cu atât mai mult aceste legături pot crește. Reprezentarea perfectă a acestui lucru de Crăciun trebuie să fie o felicitare de Crăciun.


Felicitări de Crăciun

Până la urmă, este Crăciunul, iar o felicitare este o ocazie ideală de a vă arăta aprecierea și de a consolida relațiile de afaceri.

 

44% dintre persoanele intervievate NU au fost de acord că un e-mail este un substitut valabil pentru o carte de vizită de la o firmă. Așadar, este vorba de o parte considerabilă a bazei dumneavoastră de clienți care VA aștepta o felicitare din partea dumneavoastră.

 

69% așteaptă cu nerăbdare afișările de Crăciun

 

În plus, 92% din corespondența tradițională este deschisă, așa că este mai probabil ca clienții dvs. să deschidă o felicitare fizică decât un e-mail de mulțumire.

 

Dacă afacerea dvs. trimite o companie Felicitare de Crăciun, aruncați o privire la videoclipul nostru. În cadrul acesteia, veți afla totul despre ce trebuie să luați în considerare atunci când vine vorba de imagini, mesaje, stocuri de hârtie și finisare.


Arată-ți latura umană

Felicitarea dumneavoastră de Crăciun poate face parte dintr-o campanie de marketing de recunoștință care se bazează pe oamenii din organizația dumneavoastră. Ca o pauză de la strategiile bazate pe produse, puteți folosi Crăciun ca o oportunitate de a vă concentra mesajele pe efortul personal care se depune pentru bunurile și serviciile pe care le furnizați. Puneți în centrul atenției viețile și mijloacele de trai reale care prosperă ca urmare a activității pe care o desfășurați împreună. O astfel de campanie îi încurajează pe clienți să continue acest lucru bun, rămânând loiali oamenilor și mărcii dvs.

O promoție de preț care să arate că ești autentic

Cu atât de multe activități de marketing pe tema Crăciunului, este important să vă asigurați că mesajul dvs. de mulțumire nu poate fi interpretat ca fiind vorbe goale. Trebuie să vă exprimați recunoștința printr-un gest autentic care să treacă prin zgomotul Crăciunului.

Dacă vreți să păreți sincer, încercați să vă puneți banii la bătaie cu o promoție de preț. Faceți-le o ofertă utilă și valoroasă.

Marketingul de recunoștință direcționat

Pentru a vă asigura că vă arătați recunoștința față de persoanele care contează, de ce nu ați folosi datele companiei pentru a segmenta, de exemplu, cei mai valoroși 20% clienți? Dacă aveți o listă de abonați sănătoasă, distribuirea unui cod voucher prin e-mail este simplă și directă. Dar pentru o notă personală, trimiteți un "bilet de aur" prin poștă clienților dvs. de top, care să le dea dreptul la o reducere.
marketingul de recunoștință direcționat

Recunoștința ca oportunitate de retargeting

Dacă nu ați mai primit vești de la un client de ceva vreme, trimiteți-i un mesaj pentru a vedea cum se descurcă în perioada sărbătorilor. S-ar putea să le reamintiți de afacerea dvs. Majoritatea întreprinderilor dețin date care le permit să segmenteze clienții care nu au comandat într-o anumită perioadă. Dacă aveți ceva nou de oferit de la ultima lor vizită, de ce să nu profitați de această ocazie pentru a le sublinia acest lucru și, în același timp, să le transmiteți felicitări de sezon?

Totuși, aveți grijă să respectați reglementările care reglementează stocarea și protecția datelor. În caz de nerespectare a acestora, veți pierde bunăvoința și veți fi pasibili de sancțiuni din partea autorităților.

Promoția "mulțumesc" din ianuarie pentru B2B

Dacă vă gândiți să oferiți o ofertă de ianuarie, ați putea să o catalogați ca fiind o ofertă de mulțumire - mai ales dacă sunteți o companie B2B sau dacă nu faceți parte dintr-un sector care în mod tradițional organizează reduceri în luna ianuarie.

În acest fel, mesajul promoțional devine mai mult o ofertă de preț mai mic, ca o recunoaștere a prețuirii pe care au avut-o în ultimul an, și mai puțin un mesaj insistent, axat pe stimularea vânzărilor.

Un concurs de Crăciun

O modalitate excelentă de a vă bucura de sărbători și, în același timp, de a da ceva înapoi este să organizați un concurs de Crăciun. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest lucru, consultați articolul de pe blog despre organizarea unui concurs de Crăciun care include câteva sfaturi utile.

Cadouri promoționale

Marketingul recunoștinței este despre recunoștință - dar este și despre marketing. Un cadou cu un pic de branding pe el este o modalitate bună de a atinge ambele obiective. Dacă distribuiți cadouri clienților, utilizarea obiectelor promoționale poate crește gradul de conștientizare.

67% 67% dintre persoanele intervievate au considerat că cadourile de marcă i-au ajutat să își amintească de acea afacere dincolo de Crăciun

Șmecheria este de a alege un articol promoțional care este atât de diabolic de utilă încât vor dori să o țină aproape. Orice logo sau copie pe care reușiți să o aplicați pe obiect va crește gradul de conștientizare a brandului de fiecare dată când se uită la el. În cazul în care articolul este deosebit de indispensabil pentru ei, acesta poate crea, de asemenea, asocieri pozitive pentru marca dvs.

A calendar de birou este o modalitate clasică de a revendica un spațiu valoros pe suprafața de lucru a clienților dumneavoastră, menținându-vă marca în vizorul acestora timp de 12 luni.

Dacă doriți să explorați modul în care obiectele promoționale și materialele tipărite vă pot ajuta să vă exprimați recunoștința față de propriul public, vizitați-ne la www.solopress.com sau sunați-ne la 01702 460047.