Photoshop-tutorial - sådan skaber du smuk blomstertypografi

Foråret er over os, og det betyder, at Chelsea Flower Show er lige rundt om hjørnet! Her på Solopress HQ har vi ladet os inspirere af denne særlige begivenhed og lavet en fantastisk Photoshop-tutorial med blomstertypografi til dig. Denne populære designteknik skiller sig virkelig ud og kan bruges i dine kommende forårs-/sommerkampagner. Lad os komme i gang!

Dette design kan bruges effektivt til Flyers, postkort og Plakater! Hos Solopress tilbyder vi alle disse produkter og meget mere til fantastiske priser med gratis levering i Storbritannien!

Tutorial-aktiver

Oprettelse af et nyt dokument

Trin 1

Opret et nyt lærred i Photoshop. Her har jeg brugt en 3000 x 3000 px dokument i 300 dpi. Placer dit valgte billede oven på Baggrund lag - for klarhedens skyld omdøbte vi dette lag til "Blomster".

Trin 2

Dupliker den Blomster lag og tilføj en lagmaske. For at gøre dette skal du højreklikke på laget og vælge duplikat og derefter klikke på Tilføj lagmaske ikonet i bunden af Lag panel.

Sørg for, at miniaturebilledet af lagmasken er valgt, og fyld det med Sort (Alternativt kan du invertere lagmasken med Command/Ctrl + i).

Opret teksten

Trin 1

Lav teksten med en skrifttype og farve efter eget valg - her har jeg valgt hvid tekst med skrifttypen Cocogoose. Personligt synes jeg, at jo større og kraftigere teksten er, jo bedre, men det kommer helt an på, hvilket resultat du er ude efter.

Trin 2
Gruppér de tekstlag, du har, og kald gruppen Tekst. Placer derefter gruppen mellem de to Blomster lag.

Trin 3

Sænk den Opacitet af Tekst lag, så man tydeligt kan se både teksten og detaljerne i baggrundsbilledet.

Mal de forreste blomsterdele

Trin 1

Sørg for, at din forgrundsfarve er sat til hvid, og at baggrundsfarven er sat til sort. For at justere disse farver skal du blot klikke på deres respektive felter og vælge den ønskede farve.

Vælg den Penselværktøj (B), indstil Forgrundsfarve til White, og vælg en hård rund penselspids. Jeg har normalt indstillet hårdheden til omkring 80% - 95%.

Klik på Blomsterkopi lagmaskens miniaturebillede for at vælge den, og begynd så at male over de dele, du vil have foran teksten.

Trin 2

Hvis du ved et uheld har lavet en fejl, kan du simpelthen fjerne malingen fra det ønskede område, du skal bare indstille Forgrundsfarve til sort og fjern malingen fra disse områder.

Brug den X for at skifte mellem Forgrund og Baggrund farver.

Trin 3

Når du er færdig, skal du indstille Tekst gruppens Opacitet til 100% igen, og tjek, hvordan det hele ser ud, for at se, om du kan lide det. Hvis der er noget, du har overset, skal du bare gentage processen ovenfor.

Skab skyggen

Trin 1

Kommando-klik den Blomsterkopi lagmaskens miniaturebillede for at lave en markering.

Trin 2

Opret et nyt lag oven på Tekst gruppe, og kald den Skygge.

Vælg den Værktøj til malerspandeFjern markeringen af Sammenhængende boksen i Valgmuligheder og fyld markeringen med sort.

Højreklik på den Skygge lag, og vælg Konverter til Smart Object.

Trin 3

Gå til Filter > Sløring > Gaussisk sløringog indstil Radius til 7.

Trin 4

Brug den Flyt værktøj for at skubbe skyggerne lidt nedad.

Du vil se, at skyggen optræder tilfældigt i nogle af de slettede dele. For at rette op på dette skal du male de dele ind (slette dem igen).

Så vælg den Penselværktøjskal du vælge Blomsterkopi lagmaske, skal du indstille Forgrundsfarve til hvid, og mal over de dele, du vil have, for at dække skyggen.

Trin 6

Når du er færdig, skal du ændre Skygge lags Blandingstilstand til Multiplicer og dens Opacitet til 50%. Eksperimenter med forskellige opaciteter her for at få det bedste resultat for dit billede.

Fjern den hvide baggrund

Trin 1

Vælg den Tryllestav-værktøjFjern markeringen af Sammenhængende boksen i Valgmuligheder og klik derefter på det hvide område for at vælge det.

Trin 2

Gå til Vælg > Inversog tilføj en lagmaske for at skjule den hvide baggrund.

Trin 3

Vælg det hvide område igen (den tomme del, der nu er på Blomster billede), og klik derefter på Blomsterkopi maske, og fyld markeringen med sort.

Gå til Vælg > Fjern markeringen.

Tilføj baggrundsgradientfyldningen

Trin 1

Dupliker den Baggrund lag.

Trin 2

Dobbeltklik på den Baggrundskopi lag for at anvende en Gradient-overlay effekt med disse indstillinger:

  • Tjek den Dither kasse
  • Opacitet: 30%
  • Stil: Radial
  • Skala: 150%

Brug en hvilken som helst gradientfyldning, du kan lide.

Tilføj tekstur og et sidste justeringslag

Trin 1

Placer den Tekstur af papirkorn billede oven på alle lag, og tilpas størrelsen på det, som du vil. Skift derefter lagets Blandingstilstand til Multiplicer og dens Opacitet til 50%.

Tillykke med det! Du er færdig.