De mest populære GRATIS skrifttyper til filmplakater

I lyset af den kommende filmfestival i Cannes er der filmplakater overalt. De spiller en stor rolle i annonceringen af film. De skal gøre indtryk, vække interesse og være mindeværdige.

En iøjnefaldende og spændende skrifttype, som giver dig lyst til at læse filmens titel, er et must. Der er nogle få skrifttyper, som designere ser ud til at elske, og vi ser dem overalt. Derfor har vi samlet 5 af de mest populære gratis skrifttyper og angivet, hvorfor vi synes, de fungerer så godt. Måske kan du bruge dem til dine egne designs!

Okay, så den første skrifttype, vi har fundet, der dukker op, er Bodoni.

Skrifttyper til filmplakater

Dette er en dejlig fed skrifttype med stærke kontraster mellem skrifttypens tykkere og tyndere streger. Den er blevet brugt som hovedskrifttype til mange filmplakater, som det ses ovenfor for Mamma Mia. Andre eksempler på brug af denne skrifttype er 20 Feet From Stardom, Prisoners og Water for Elephants.

Den næste skrifttype, vi præsenterer, er Garamond.

Garamond var en af de første skrifttyper, der adskilte sig fra håndskrevne stilarter. Der er stor afstand mellem bogstaverne, hvilket gør læsbarheden god. Som det ses på billedet ovenfor, havde filmen The Worlds End succes med at brande sin filmplakat med denne skrifttype. Denne skrifttype har også optrådt på plakaterne til Nottinghill, Mr. and Mrs. Smith og Marley and Me.

En anden skrifttype, der er meget omtalt, er Futura.

Futura er resultatet af en idé om at skabe en moderne skrifttype. Den er skarp, ren og meget let at læse. Det skyldes, at skrifttypens geometri er baseret på en cirkel. Den meget populære film The Hangover brugte denne skrifttype i sin markedsføring til en ren hovedtitel. Futura har også været brugt på plakaterne til Life of Pi, The Help og Gravity.

Den næste skrifttype, vi har fundet populær, er Trajan.

Denne bruges mere i gyser- eller thrillerfilm. Skrifttypen har fået sit navn fra Trajan-søjlen, som har en inskription i denne skrifttype. Black Swan bruger denne skrifttype godt med sine spidse kanter og store bogstaver, som giver en foruroligende fornemmelse. Andre film, du måske kender, som har brugt denne skrifttype, er The Final Destination, The Cabin In The Woods og Memoirs of a Geisha.

Endelig er en af de mest, hvis ikke den mest, populære skrifttyper, vi har set på filmplakater Helvetica.

Det ser ud til at være favoritten i designverdenen. Helvetica, som er latin for schweizisk, er en meget neutral skrifttype. Den er let at læse og har små mellemrum mellem bogstaverne, hvilket får teksten til at flyde fint. Som det ses på plakaten ovenfor, er skriften klar, stærk og indbydende. Du har måske også set denne skrifttype på plakaterne for 12 Years a Slave, Captain Phillips og Zombieland.

Der findes tusindvis af skrifttyper, og der bliver hele tiden skabt flere, men de ovennævnte er nogle af de mest brugte og succesfulde. En skrifttype kan virkelig være afgørende for et projekt, så det kan tage lang tid at finde den rigtige skrifttype til opgaven.

Her hos Solopress trykker vi en bred vifte af Plakater og lyskasser. Måske kan vi hjælpe med at trykke den næste store filmplakat!