Cele mai populare fonturi GRATUITE pentru postere de film

În contextul în care se apropie festivalul de film de la Cannes, afișele de film sunt peste tot. Acestea joacă un rol foarte important în publicitatea filmelor. Vreți să facă impresie, să stârnească interes și să fie memorabile.

Un font atrăgător și interesant, care să te facă să vrei să citești titlul filmului, este o necesitate. Există câteva fonturi pe care designerii par să le iubească și le vedem peste tot. Așadar, am adunat 5 dintre cele mai populare fonturi gratuite și am enumerat motivele pentru care credem că funcționează atât de bine. Poate că le poți folosi pentru propriile tale desene!

Bine, deci primul font pe care l-am găsit este Bodoni.

Fonturi pentru postere de film

Acesta este un font îndrăzneț minunat, cu contraste puternice între trăsăturile mai groase și cele mai subțiri ale fontului. A fost folosit ca font principal pentru multe afișe de film, așa cum se vede mai sus pentru Mamma Mia. Alte exemple de utilizare a acestui font ar fi 20 Feet From Stardom, Prisoners și Water for Elephants.

În continuare, următorul font pe care îl prezentăm este Garamond.

Garamond a fost unul dintre primele fonturi care se deosebeau de stilurile scrise de mână. Există o mulțime de spațiere pe parcursul literelor, ceea ce face ca lizibilitatea să fie bună. După cum se vede în imaginea de mai sus, filmul The Worlds End și-a marcat cu succes afișul de film cu acest font. Acest font și-a făcut apariția și pe afișele filmelor Nottinghill, Mr. and Mrs. Smith și Marley and Me.

Un alt font care este prezentat foarte mult este Futura.

Futura a fost rezultatul ideii de a crea un font modern. Este clar, curat și foarte ușor de citit. Acest lucru se datorează faptului că geometria fontului se bazează pe un cerc. Filmul foarte popular, The Hangover, a folosit acest font în marketingul său pentru un titlu principal curat. Futura a apărut, de asemenea, pe afișele pentru Life of Pi, The Help și Gravity.

Următorul font pe care l-am găsit ca fiind popular este Traian.

Acesta este mai mult folosit în filmele de groază sau de thriller. Fontul își trage numele de la Columna Traian, care are o inscripție pe ea în acest font. Black Swan execută bine acest font, cu marginile sale ascuțite și literele majuscule, dând o senzație tulburătoare. Alte filme pe care le cunoașteți care au folosit acest font sunt The Final Destination, The Cabin In The Woods și Memoirs of a Geisha.

În cele din urmă, unul dintre cele mai multe, dacă nu chiar cel mai popular tip de caractere pe care l-am văzut pe afișele de film este Helvetica.

Acesta pare a fi favoritul lumii designului. Helvetica, care înseamnă elvețian în latină, este un font foarte neutru. Este ușor de citit și are spații mici între litere, ceea ce face ca textul să curgă frumos. După cum se vede în posterul de mai sus, fontul este clar, puternic și atrăgător. Este posibil să fi văzut acest font și pe afișele pentru 12 Years a Slave, Captain Phillips și Zombieland.

Există mii de fonturi la dispoziția noastră, iar altele sunt create în permanență, dar cele menționate mai sus sunt unele dintre cele mai utilizate și de succes. Un font poate face sau nu un proiect, așa că poate dura mult timp pentru a găsi fontul potrivit pentru treaba respectivă.

Aici, la Solopress, tipărim o gamă largă de afișe și cutii luminoase. Poate că putem ajuta la imprimarea următorului poster de film numărul unu!