Reguli de apostrof - totul este permis?

Apostrof

Folosirea greșită a apostrofelor este una dintre cele mai frecvente greșeli gramaticale pe care le pot face comercianții. Și nu au lipsit mărcile care au fost reclamate din această cauză.

Waterstones obișnuia să se numească Waterstone's până când au renunțat la apostrof în 2012 pentru utilizarea online. În timp ce Starbucks nu a folosit niciodată un apostrof în brandingul său.

Așadar, a sosit momentul ca toate mărcile să renunțe la apostrof?

Ne uităm la utilizarea corectă a apostrofului, la motivele pentru care este folosit și dacă mai contează sau nu într-o sferă digitală.

 

Ce conține acest articol?

 

Când să folosiți un apostrof

Apostrofele sunt un tip de punctuație, folosit de obicei la sfârșitul unui cuvânt. De obicei, ele indică:

  • În cazul în care literele au fost omise
  • Posesia unui obiect
  • În mod controversat, formele de plural ale anumitor cuvinte, numere sau simboluri

Apostrofele trebuie să apară întotdeauna ca parte a unui cuvânt și niciodată singure.

Care sunt cele trei utilizări ale apostrofului?

Un apostrof are trei utilizări sau poziții în cadrul unui cuvânt.

Contracții

Contracțiile sunt folosite pentru a combina două cuvinte scurte într-unul singur, cum ar fieste devenind 'este, sauar fi caei ar'. De obicei, se taie una sau două litere din fața celui de-al doilea cuvânt, apoi se combină cele două cuvinte cu un apostrof - de exemplu,vom 'to 'vom. Cu toate acestea, în unele cazuri, apostroful poate apărea în interiorul celui de-al doilea cuvânt, cum ar finu a devenind 'nu are.

Substantive posesive

Dacă arătați că cineva deține ceva, trebuie să folosiți atât apostroful, cât și un "s" la sfârșitul unui cuvânt, cum ar fibroșura mărcii.

Cu toate acestea, atunci când este vorba de un plural posesiv, apostroful poate fi pus după "s". De exemplu, folosind, "proiectul designerilor", pentru a indica faptul că sunt implicați mai mulți proiectanți.

Un apostrof poate veni, de asemenea, după un cuvânt care se termină în "s" pentru a indica un posesiv. De exemplu, "stiloul lui Iris" este stiloul care îi aparține lui Iris. Acestea fiind spuse, a devenit de asemenea acceptabil să se scrie "stiloul lui Iris", ceea ce este de fapt mai aproape de limbajul vorbit natural în timpurile moderne.

Există multe accepțiuni ale acestei reguli, de aceea aceasta este cea pe care mărcile o greșesc adesea.

Pluralul

În cele mai multe cazuri, trebuie să nu au nevoie de un apostrof pentru a marca forma de plural a unui cuvânt. Cu toate acestea, încă se mai întâlnesc multe cazuri de utilizare a acestui apostrof, care este cunoscut sub numele de "apostroful băcăuanului".

Data viitoare când mergeți la cumpărături, fiți atenți la semne de genul 'portocale "easy-peel saupungă de morcovi.

Deși regulile sunt acolo pentru a fi încălcate, această utilizare nu este recomandată, deoarece este considerată în general ca fiind pur și simplu greșită și ar putea reflecta în mod negativ profesionalismul dumneavoastră ca marcă. Cu toate acestea, există ocazii în care apostrofurile încep să fie acceptate la plural, după cum vom vedea...

Excepții de la norme

Există o singură situație notabilă în care NU folosim apostroful posesiv care denotă proprietatea și anume în cazul pronumelor precum our, your, their și it. Atunci când posedă ceva, acel lucru devine al nostru, al vostru, al lor sau al lui, fără apostroful obișnuit.

Deci, nu am folosi un apostrof în propoziție:
Câinele dă din coadă.

Dar tot vom folosi apostroful pentru a contracta "it is" pentru a deveni "it's", ca în:
Câinele dă din coadă atunci când este excitat.

Există și ocazii în care apostroful poate fi folosit pentru plural. În general, acest lucru se întâmplă atunci când inserarea unui apostrof va face ca sensul să fie mai clar, cum ar fi atunci când vă referiți la o singură literă sau la numere.

De exemplu, este dificil de stabilit sensul acestei propoziții:
Cuvântul Mississippi are patru este.

În timp ce un apostrof clarifică situația:
Cuvântul Mississippi are patru "i".

Un alt exemplu de apostrof care ajută la plural este în fraza:
Ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci.

Ceea ce ar fi derutant dacă am scrie doar:
Ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci.

Uneori veți vedea ultimul apostrof omis, astfel:
Ce trebuie și ce nu trebuie făcut.

Deși este inconsecventă, este mai puțin dezordonată, motiv pentru care este folosită și înțeleasă pe scară largă.

Numerele și anii folosesc adesea un apostrof la plural, ca în:
Bebeluși născuți în anii 2020

Apostroful de aici nu este strict corect sau chiar necesar, dar este o convenție în creștere, acceptată pe scară largă, așa că este puțin probabil să atragă plângeri din partea altcuiva decât a celor mai stricți gramaticieni.

Aceste utilizări ale apostrofului la plural sunt în mare parte o chestiune de gust. Depinde de dvs. cum le folosiți, dar odată ce ați luat o decizie, încercați să rămâneți consecvent - mai ales în comunicarea de marcă.

 

De ce folosim apostrofe?

Folosim apostrofe pentru a îmbunătăți lizibilitatea și pentru a arăta funcția unui cuvânt. Contracțiile sunt utilizate frecvent în mediul digital, pentru a face textul mai ușor de scanat de către cititor.

Dar fără apostrof, sensul cuvântului se pierde cu ușurință.

De exemplu, dacă vom... (we will) a pierdut apostroful, se citește brusc ca bine - care are deja mai multe semnificații, de la sănătate la apă. În schimb, apostroful îi spune cititorului să vadă contracția ca pe două entități.

Plasarea apostrofului pentru posesive ajută cititorul să determine dacă una sau mai multe persoane sunt cele care posedă.

Revenind la exemplul "Apostrofa băcăuanului", unii critici susțin că ar trebui să fie "Apostrofa băcăuanilor". Care dintre acestea este corectă? Ei bine, depinde dacă înțelegem că există un singur băcan sau o colectivitate de băcani. Dacă este vorba de unul singur, este vorba de "Apostroful băcanului", iar dacă sunt mai mulți, de "Apostroful băcanilor".

 

Exemple de apostrof

În cele mai multe cazuri, folosirea greșită a apostrofului este o greșeală obișnuită, care nu va atrage prea multă atenție negativă asupra mărcii dumneavoastră. Dar, uneori, greșirea unui apostrof poate schimba de fapt sensul unui cuvânt în ceva total diferit.

De exemplu, un panou de supermarket care indică ce veți găsi pe acest culoar:

Pet's
Curățare
Articole de toaletă

Culoarul conține, de fapt, trei categorii distincte de produse. Folosirea greșită a apostrofului aici pare să ne invite totuși să o citim ca pe o propoziție scurtă. Într-o interpretare, apostroful transformă "Pet's" într-un substantiv posesiv, sugerând că produsele de curățare și de toaletă aparțin unui animal de companie, Alternativ, ar putea transforma "Pet's" într-o contracție a lui "Pet is" - sugerând că există un animal de companie care curăță niște produse de toaletă. Oricum ar fi, cu siguranță nu este ceea ce supermarketul intenționează să ne spună prin acest semn!

Sloganuri de marketing

Bineînțeles, există unele mărci la care te-ai aștepta să vezi utilizarea corectă a apostrofelor, mai ales atunci când acestea se regăsesc literalmente în numele lor. În 2014, lanțul de cafenele Apostrophe a fost nominalizat la premiul pentru gramatică proastă pentru sloganul lor de marketing:

Gust mare pe drum

Dacă brandul dvs. este numit după un tip de gramatică, probabil că este mai bine să verificați de trei ori campaniile de marketing înainte de a le lansa. Dar apostrofurile sunt doar una dintre multele capcane atunci când vine vorba de scrierea sloganurilor. Pentru mai multe sfaturi, consultați pagina noastră șase sfaturi pentru scrierea sloganurilor publicitare.

Semne exterioare

Mărcile specializate în inscripționare ar trebui, de asemenea, să ia aminte, în special atunci când fac publicitate exterioară vizibilă. De exemplu, compania din America care a oferit:

Semne profesionale & Lettering

Sau o reclamă la un salon de tatuaje:

Tatuaje și piercing pe corp

La urma urmei, dacă cineva creează un semn pentru tine sau îți inscripționează o inscripție permanentă pe piele sub forma unui tatuaj, vrei să știi că știe regulile!

 

Mai contează apostrofele?

În 2019, Societatea de Protecție a Apostrofelor s-a desființat, după ce nu a reușit să oprească utilizarea abuzivă și pe scară largă a apostrofelor. Potrivit fondatorului, "vremurile moderne au învins", dar mulți încă se ceartă cu privire la importanța apostrofului.[1]

Apostrofele poate că nu se află în fruntea listei de priorități pentru agenții de marketing, dar merită totuși o atenție deosebită. La urma urmei, dacă va trebui să alegeți între marca dvs. și un concurent care a folosit greșit un apostrof, s-ar putea să câștigați doar pentru că ați folosit corect gramatica.

Consultați ghidul nostru de asistență pentru mai multe sfaturi despre cum să obțineți cele mai bune rezultate din imprimarea dvs..

Acum că știți când să folosiți un apostrof și când nu ar trebui să o faceți, vă puteți crea cu încredere următoarele materiale de marketing.

Faceți ca brandul dvs. să iasă în evidență din toate motivele corecte, cu produsele noastre de înaltă calitate și rezistente. panouri de semnalizare. Comandați astăzi pentru livrare gratuită.

[1] https://www.bbc.com/culture/article/20200217-have-we-murdered-the-apostrophe