Povești ale clienților: Teatrul Stepping Stone pentru sănătate mintală

etapa de treaptă

În octombrie, Solopress a lansat The Charity Print Prize Draw. Organizațiile caritabile înregistrate în Marea Britanie au fost invitate să participe la un concurs pentru a câștiga tipărirea gratuită a 500 de calendare și 5.000 de felicitări de Crăciun.

După un răspuns fantastic, a avut loc tragerea la sorți, iar norocul a revenit unei organizații cunoscute sub numele de Stepping Stone Theatre For Mental Health. Cu toate acestea, s-a dovedit că noi am fost cei norocoși când am avut ocazia de a-l cunoaște pe Bill Rodgers de la Stepping Stone și de a afla totul despre grupul său inspirat de artiști și utilizatori de servicii.

Primii pași

Teatrul Stepping Stone pentru sănătate mintală a luat ființă în urmă cu șapte ani și sărbătorește în iunie șase ani de la înființarea sa ca organizație caritabilă înregistrată. A fost înființată de Bill și partenera sa Kate Hull-Rodgers după ce au observat ceea ce Bill descrie ca fiind un "gol pe piață" în ceea ce privește furnizarea de servicii de sănătate mintală în orașul lor natal Gainsborough, Lincolnshire.

Aceștia au considerat că persoanele care suferă de probleme de sănătate mintală ar beneficia de pe urma schimbului de experiență între ele, departe de un cadru clinic. În acest scop, au început să își pună în aplicare talentul și experiența pentru a înființa o trupă de teatru. Din fericire, talentul și experiența lor sunt considerabile!

Stabilirea scenei

Bill a petrecut mulți ani jucând, regizând și scriind pentru teatru, în timp ce Kate este un actor, scriitor și interpret renumit, care este, de asemenea, un vorbitor recunoscut la nivel internațional despre tulburarea bipolară. Kate are o experiență bogată în ceea ce privește aspecte precum spitalizarea și medicația, pe care o poate pune la dispoziția grupului.

Împreună, Teatrul Stepping Stone a produs șase producții majore care nu au eșuat niciodată în a câștiga ovații din partea publicului. Spectacolele abordează subiecte importante precum depresia, sinuciderea, durerea și homofobia. Deși sunt emoționante de urmărit, sunt întotdeauna o experiență plină de bucurie și există întotdeauna o doză bună de umor în amestec. Personajele se despart adesea de acțiune pentru a se adresa direct publicului. Aceste monologuri sincere ajută la explicarea modului în care problemele de sănătate mintală afectează sentimentele și comportamentul personajului.

Performanță ridicată

O piesă recentă, intitulată Round The Bend, se desfășoară în două acte la 200 de ani distanță: prima parte într-un azil de nebuni din secolul al XIX-lea, iar a doua parte la un azil de nebuni din secolul al XXI-lea.st petrecere de găină de secol. Acest format inovator a permis grupului să examineze percepțiile istorice asupra sănătății mintale, precum și atitudinile moderne, așa cum au fost explorate într-un monolog despre anxietate scris de Kate.

În plus față de aceste producții de referință, Stepping Stone oferă o serie de alte activități care ajută la sprijinirea utilizatorilor de servicii și la crearea unei comunități în jurul grupului. Pe lângă atelierele de lucru regulate, marțea se organizează o sesiune de teatru și un grup de plimbare, Stepping Stone Strollers, care iese în fiecare duminică.

Găsirea unei voci

Ideea de "Mărturie" se află în centrul ethosului Stepping Stone. Grupul există pentru a da o voce persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, pentru a le oferi o oportunitate de a-și spune povestea și, poate cel mai important, pentru a le asculta. Acest lucru poate fi după o repetiție la un ceai și o prăjitură, în timpul unei plimbări la țară sau pe scenă în fața unui public de sute de persoane. Această abordare de împuternicire este extrem de apreciată de utilizatorii de servicii și le sporește semnificativ încrederea și bunăstarea.

Sosirea pandemiei de Coronavirus a fost o lovitură pentru grup. Teatrul și sala de repetiții au fost nevoite să își închidă temporar porțile. În timp ce Stepping Stone Strollers au reușit să își continue plimbările de duminică într-o manieră distinsă din punct de vedere social atunci când restricțiile au permis acest lucru, grupul a pierdut oportunități vitale de a se conecta unii cu alții așa cum o făcuseră înainte. De asemenea, au fost nevoiți să își amâne cel mai recent spectacol, "Have You Heard The One?".

Un show stopper

Inițial, Kate a început să îi sprijine pe membri prin contactarea lor individuală prin telefon pentru o sesiune individuală. Asta până când fiul lui Bill și al lui Kate, care se pricepe la tehnologie, i-a introdus în lumea conferințelor online și a podcasting-ului. Cu un kit asamblat în grabă, format din echipamente și programe împrumutate, au creat rapid două podcasturi săptămânale, care emiteau din șopronul din grădină.

"Both Sides of the Medication Cart" este podcastul lui Bill și Kate, care se bazează pe propriile experiențe și discută tot felul de probleme care îi afectează pe cei care trăiesc cu probleme de sănătate mintală și pe cei care îi îngrijesc. Celălalt podcast al lor, "Lockdown Legacy", îi invită pe invitați să discute despre experiențele lor din timpul pandemiei, despre impactul pe care l-a avut asupra lor și despre măsurile pe care le-au luat pentru a-și reveni. Ambele podcasturi au avut un succes enorm, atrăgând audiențe internaționale. Competențele de emisie ale celor doi au dus, de asemenea, la o emisiune regulată la BBC Radio Lincolnshire, joi, între orele 18:00 și 20:00.

Amenda de tipar

De-a lungul călătoriei extraordinare a lui Bill și Kate, una dintre mantrele lor a fost "să le oferim ceva de luat cu noi". Solopress a fost alături de ei de-a lungul timpului pentru a tipări materiale promoționale și pliante pentru multe dintre proiectele uimitoare ale cuplului, de la Postere și Flyers pentru cărucioarele Stepping Stone, la carduri A5 și Pliante pentru moștenirea Lockdown. În prezent, lucrăm cu Bill și Kate pentru a produce o ediție trimestrială a revistei Broșura Wiro Bound care cuprinde o trecere în revistă a activităților grupului, inclusiv contribuții creative din partea utilizatorilor de servicii.

În afară de broșură, ambițiile de viitor ale trupei Stepping Stone includ continuarea activităților online, dar adevăratul obiectiv este să se reunească din nou. Bill și Kate sunt contactați în mod constant de membrii grupului care abia așteaptă să se întoarcă la atelierele de lucru și la repetiții. Împărtășim speranța lor că în curând vor fi posibile atelierele de lucru și repetițiile regulate și că, în sfârșit, vor putea să pună în scenă producția lor amânată "Have You Heard The One?".

Urmăriți Stepping Stone

De când a câștigat Tragerea la sorți a premiului Solopress Charity Print, Bill a lucrat cu noi pentru a produce un calendar și o felicitare de Crăciun fantastice. Membrii Stepping Stone vor trimite felicitările prietenilor în loturi mici, în timp ce membrii Calendare pot fi comandate de oricine, în schimbul unei donații voluntare și nu al unui preț fix. Dacă doriți un calendar sau pur și simplu să faceți o donație, accesați Paypal și donați la adresa [email protected] - nu uitați să solicitați un Calendar și să indicați adresa dumneavoastră în comentarii. Dacă o faceți, Bill spune că s-ar putea să primiți câteva Felicitări de Crăciun ca un cadou gratuit!

De ce nu țineți la curent cu Bill, Kate și gașca Stepping Stone prin urmărindu-i pe Facebook aici. Puteți asculta podcasturile "Both Sides of the Medication Cart" și "Lockdown Legacy" pe Anchor, Google Podcast, Spotify, Apple podcaster, Breaker, Overcast, Pocketcast sau Radio Public. Dacă aveți întrebări suplimentare, puteți contacta [email protected].