Cum se construiește un apel la acțiune

Apel la acțiune

În activitatea de marketing digital se depun multe eforturi și se investește mult, așa că întreprinderile trebuie să fie capabile să vadă rezultatele. Acest lucru înseamnă să convingă clienții să treacă peste linia de demarcație, inspirându-i să acționeze.

Dar pentru agenții de publicitate digitală, această provocare devine din ce în ce mai dificilă. Publicul ocupat și cinic are acum mult mai multe șanse să ignore un buton decât să dea clic pe el. Toată lumea se luptă pentru atenția lor și sunt înțelepți cu escrocii răi, cu comercianții harnici - și cu toți cei care se află între ei.

Publicul modern are nevoie de ceva mai sofisticat decât "Faceți clic aici" pentru a-l determina să acționeze. De aceea, am reunit 7 sfaturi utile pentru a vă ajuta să creați un buton de apel la acțiune care să fie suficient de atrăgător pentru a ieși în evidență și pentru a vă inspira publicul să acționeze.

 1. Decideți de ce aveți nevoie...

 2. ...Apoi scrieți pentru ceea ce au nevoie EI.

 3. Fiți realist cu privire la ceea ce puteți realiza

 4. Fiți umani și faceți apel la natura umană

 5. Fiți atenți la mărime. Formă. Culoare. Poziția

 6. Puneți-l la testul A/B!

Dar înainte de a intra în detalii despre punerea în practică a acestor sfaturi...

 

Ce este un apel la acțiune?

În lumea marketingului digital, un "call to action" - sau CTA - înseamnă de obicei un buton perfect poziționat, cu câteva cuvinte alese cu grijă, care va stimula publicul țintă să acționeze.

Specialiștii în marketing digital creează neîncetat anunțuri PPC, campanii online, pagini de destinație și e-mailuri de marketing. De ce? Pentru că vor ca publicul lor să face ceva. Acesta este momentul în care aveți nevoie ca ei să urmeze "apelul la acțiune".

 

Sfat 1: Decideți de ce aveți nevoie...

Trebuie să fiți clar de la început ce doriți să obțineți de la campania sau pagina dvs. publicitară. Deci, care este obiectivul dvs.?

Vânzări

Aproape toate campaniile vor avea ca obiectiv final vânzările, dar ar trebui să vă referiți la Sfat 3 pentru a vedea dacă sunteți pregătit pentru o conversie rapidă sau dacă trebuie să vă avansați mai întâi clienții potențiali puțin mai departe în pâlnia de vânzări...

Colectarea datelor

Pentru produsele și serviciile care necesită un angajament mai mare din partea clientului, poate fi suficient să se înregistreze interesul acestuia și să se colecteze date (în conformitate cu GDPR).

Această invitație de la Squarespace de a "Crea un portofoliu" este un exercițiu de colectare de date bine conceput. Odată ce faceți clic pe CTA, vă treziți trimițând diverse răspunsuri despre natura afacerii dvs., aparent pentru ca Squarespace să vă poată oferi un șablon de portofoliu adecvat, dar, de fapt, pentru a contribui la completarea bazei de date.

Generarea de lead-uri

Construiți o strategie de colectare a datelor care să aibă ca scop specific să ofere echipei de vânzări clienți potențiali și să îi permită să lucreze mai eficient.

Creșterea traficului

Pentru site-urile care se bazează pe veniturile din publicitate, creșterea numărului de impresii de pagină este obiectivul numărul unu. Termenul "clickbait" descrie reclamele clișeice și chiar exploatatoare care oferă un conținut dezamăgitor. Cu toate acestea, nu există nicio rușine în a tenta vizitatorii să se îndrepte spre pagina dvs. pentru a valorifica curiozitatea prin CTA-ul dvs. și a continua cu conținut util sau distractiv.

Înscrieri, intrări și descărcări

Conținutul gratuit și concursurile sunt modalități foarte bune de a le stârni interesul, de a aduna detalii de contact și de a câștiga abonați de e-mail. Un CTA care promite premii, resurse gratuite, webinarii și cărți albe te va ajuta să culegi lead-uri.

Like-uri, Abonamente, Vizualizări, Share-uri

Înainte de orice activitate în social media, decideți dacă doriți să direcționați traficul către o pagină de destinație sau să vă stimulați prezența pe platforma în sine. Construirea unui număr mare de urmăritori poate fi o recompensă proprie pentru mărcile care urmăresc creșterea notorietății sau pentru creatorii de conținut care caută venituri din publicitate sau sponsorizare.

De reținut: Gândiți-vă bine la obiectivul dvs. și asigurați-vă că CTA-ul dvs. se concentrează pe atingerea acestuia.

 

Sfat 2: ...Apoi scrieți pentru ceea ce au nevoie EI

Ne-am concentrat asupra a ceea ce vrem să obținem din CTA-urile noastre, dar să fim realiști pentru un minut - publicului nostru nu-i pasă! Le pasă de ceea ce este în avantajul lor.

Cunoașteți-vă publicul

Un CTA este o stradă cu două sensuri. Funcționează numai atunci când atât dvs. cât și publicul dvs. aveți de câștigat. Dar ce anume dorește publicul dumneavoastră? S-ar putea să fie nevoie de ceva cercetare pentru a obține o imagine exactă. S-ar putea să nu aveți resursele necesare pentru a aduna grupuri de discuție sau pentru a realiza interviuri cu clienții, dar sondajele online, împreună cu testele A/B experimentale, pot fi chiar mai valoroase.

Spune-o clar

Dacă știți ce își doresc și sunteți pregătit să le oferiți, asigurați-vă că le comunicați aceste lucruri în termenii cei mai expliciți și atractivi posibil.

Nu este suficient să spui "Fă asta!". - asigură-te că CTA-ul tău spune "Fă asta pentru că..." și oferă-le un motiv bun pentru a da click.

"Cumpărați acum" invită la întrebarea "dar de ce?" - dar "Cumpărați acum și economisiți 50%" adaugă un stimulent. Nu trebuie să fie o economie de costuri - un USP (unique selling point) funcționează bine și aici. Ghidați-vă după cercetările dvs. atunci când alegeți ce să oferiți ca morcov.

Clic fără riscuri și fără probleme!

S-ar putea să fie nevoie de un pic de efort pentru a defini ce vrea publicul tău, dar poți fi sigur că acesta nu doresc un risc suplimentar sau probleme suplimentare.

Prezentarea "încercării gratuite" ca "încercare fără riscuri" schimbă imediat răspunsul de la "de ce aș vrea asta?" la "aș putea la fel de bine să o iau!".

De asemenea, evitați să le prezentați ceva care pare o corvoadă. Promisiunea unui rezultat bun are mai multe șanse să atragă un click decât evidențierea obstacolelor pe care trebuie să le parcurgă.

Deci, dacă doriți abonamente sau înscrieri la concursuri, de exemplu, evitați un CTA care se concentrează pe: "Completați formularul nostru" sau "Introduceți datele dumneavoastră".

În schimb, optați pentru un limbaj pozitiv, cum ar fi: "începeți", "profitați de oferte exclusive" sau "câștigați".

De reținut: Adăugați un stimulent la apelul la acțiune cu o promisiune clară de a rezolva o problemă sau de a îmbunătăți o situație fără efort sau obligație.

 

Sfat 3: Fiți realist cu privire la ceea ce puteți realiza

Atunci când le cerem clienților să acționeze, trebuie să avem așteptări adecvate cu privire la ceea ce le putem cere să facă. Dacă țintim prea sus sau devenim prea insistenți, am putea să-i speriem.

Ce statut au lead-urile pe care le vizați?

Clienții pe care îi atingem prin intermediul anunțurilor PPC sunt adesea străini. Există o mare probabilitate ca aceștia să nu fi interacționat cu afacerea noastră înainte. Este posibil ca aceștia să fi fost vizați prin interesele și comportamentele lor online, dar este posibil ca ei să nu fi auzit niciodată de marca noastră. Aceștia sunt clienți aflați în vârful pâlniei noastre de vânzări, așa că CTA-ul nostru trebuie să fie clar cu privire la ceea ce facem și la modul în care vă putem ajuta, fără a încerca să îi ducă direct la plată. Cu toate acestea, clienții care vizualizează o pagină de destinație au făcut deja un pas important prin navigarea pe site-ul dvs. Acești clienți se află mai jos în pâlnia de vânzări, astfel încât vă puteți aștepta la o mai mare implicare din partea lor.

Abonații care vă citesc e-mailurile de campanie sunt și mai mult investiți în brandul dvs., deoarece au fost nevoiți să opteze pentru a le primi. În plus, puteți valorifica tot felul de informații despre ei, cum ar fi istoricul vânzărilor, pentru a le adresa mesajele potrivite. Veți descoperi că puteți servi acești abonați cu CTA-uri mai ambițioase cu o așteptare rezonabilă de succes.

Sunt pregătiți să "cumpere acum"?

Un CTA de genul "Cumpărați acum!" este adesea prea direct și prea insistent, așa că merită să îl folosiți doar dacă publicul este de acord și dacă afacerea dvs. este de nerefuzat.

În rare ocazii, am putea înscrie un home run chiar de la început, cerându-le să cumpere un produs pe loc. Dacă este vorba de un produs cu valoare redusă, de cumpărare impulsivă, CTA-ul dvs. poate fi direct la țintă, cu un anumit nivel de succes.

De asemenea, dacă îi rugați doar să participe la o tragere la sorți gratuită, probabil că puteți să le cereți direct. Cu toate acestea, dacă doriți să își transfere pensia în fondul dumneavoastră, poate că nu. În cazul unui produs cu valoare și miză mare, va trebui să acționați mai ușor.

În schimb, le puteți oferi o consultație gratuită, un ghid în format pdf privind planificarea pensiilor sau îi puteți invita să folosească un calculator gratuit de venituri la pensie. Ceva care să îi introducă în partea de sus a pâlniei de vânzări, să adune date, să identifice clienți potențiali și să vă stabilească ca o autoritate în industria dumneavoastră.

Pentru clienții B2B, clientul dvs. potențial poate fi un manager de birou căruia i s-a cerut să adune câteva oferte de preț. Așadar, dacă furnizați un serviciu pentru întreprinderi, construiți un CTA care promite o "ofertă instantanee și ușoară!".

O ofertă pe care nu o pot "refuza"!

Această pagină de aterizare de la Betterwaste.co.uk oferă o ofertă gratuită, ceea ce este util pentru clienți. Cu toate acestea, lovitura de geniu este modul în care îi lansează pe vizitatori direct în chestionar. Cum ar putea refuza! CTA-ul simplu avansează prospecții la întrebarea a doua.

Printre modalitățile excelente de a inspira clienții să facă primul pas în pâlnia de vânzări se numără ghidurile gratuite, cărțile albe, testele gratuite, mostrele gratuite sau aplicațiile și calculatoarele care îi ajută pe oameni să vadă beneficiile serviciilor dumneavoastră.

De reținut: Dacă facilităm accesul clienților în pâlnia de vânzări în pași rezonabili, avem mai multe șanse să îi convertim.

 

Sfat 4: Fiți umani și apelați la natura umană

Puteți scrie CTA-uri mult mai atrăgătoare dacă folosiți un limbaj conversațional și vă adresați unei părți din publicul dumneavoastră care dorește să fie satisfăcut. Așadar, din ceea ce știm despre oameni, ce putem valorifica pentru a-i încuraja să dea clic pe CTA-ul nostru?

Utilizați cuvinte de acțiune

Nu ne place să ni se dea ordine, dar ne place să știm unde ne situăm. Aceste cuvinte de acțiune dovedite sunt folosite din nou și din nou în marketingul digital pentru că își fac treaba:

 • Cumpărați
 • Sunați la
 • Contactați
 • Umpleți
 • Obțineți
 • Comandă
 • Achiziție
 • Înregistrare
 • Salvați
 • Magazin
 • Start
 • Încercați
 • Vizitați

Stimulente, incluziune și gratificare instantanee

Oamenii vor să fie implicați în afacere, vor să facă parte din ceva și vor să fie cât mai curând posibil. Dacă puteți sugera noutatea și exclusivitatea în CTA-urile dvs. - "solicitați o invitație" sau "cumpărați noile produse" sunt exemple bune - puteți face apel la aceste dorințe umane ale publicului dvs.

Dacă le puteți oferi serviciul, produsul sau știrile dumneavoastră chiar aici și acum, anunțați-i că sunt la un click distanță. "Acum", "Începeți" și "Să mergem" sunt termeni CTA excelenți pentru această abordare.

Această reclamă de la Nectar reușește să creeze un scenariu din care ne dorim să facem parte: O vară a economiilor! Relaxare pe un câmp cu prietenii! Cine nu-și dorește o parte din asta? CTA-ul "Să mergem" este semnul perfect, care ne stimulează dorința de a ne implica.

Ceva pentru nimic/ceva pentru mai puțin

Dacă vă puteți permite să oferiți ceva pe care audiența dvs. îl va aprecia, atunci "Obțineți gratuit..." este un CTA puternic.

Firma de servicii de contabilitate pentru afaceri Xero a făcut totul gratis, cu o perioadă de probă gratuită și un cadou gratuit dacă vă decideți să vă abonați.

Emoții!

Crearea de emoții este o modalitate excelentă de a le capta atenția. Semnele de exclamare pot fi folosite în mod excesiv în reclame, dar dacă există un loc pentru ele, acesta este la sfârșitul CTA-ului dvs. Încercați un "!" pentru a vedea dacă adaugă energie.

Dezamăgitor - un CTA dezamăgitor aici de la Disney. Atunci când promovezi Walt Disney World - casa emoțiilor - cu siguranță poți face ceva mai mult decât "Află mai multe"...?

Urgență!

S-ar putea să existe o perioadă limitată de timp pentru a accepta oferta dvs. sau s-ar putea să se apropie un alt termen limită din calendar. În acest caz, nu uitați să precizați acest lucru în CTA-ul dvs.

Dacă produsul dumneavoastră este rar, sau dacă există locuri limitate sau bilete pentru evenimentul dumneavoastră. Încercați să adăugați un ceas cu numărătoare inversă pentru a injecta urgență. De exemplu, dacă CTA-ul dvs. urmărește să convingă oamenii să se înscrie la seminarul dvs. web, puteți să îl pregătiți arătând câte locuri mai sunt disponibile. Orice modalitate de a spori urgența vă poate ajuta să vă stimulați publicul să acționeze.

O reducere ȘI o urgență aici de la ASOS.com, deși bănuim că reducerea lor pentru studenți va dura cam la nesfârșit!

Eu împotriva ta

A studiu realizat de expertul în optimizarea conversiilor Michael Aagaard a văzut o creștere de 90% în rata de click-through atunci când a testat Obțineți testul meu gratuit de 30 zile împotriva Obțineți versiunea de încercare de 30 de zile. Așadar, dacă aveți obiceiul de a folosi persoana a doua ca persoană implicită în CTA-urile dvs., încercați să treceți la persoana întâi și vedeți ce efect are asupra rezultatelor dvs.

Frustrări versus soluții

Amintiți-le cât de frustrantă este problema lor și apoi interveniți cu un CTA care să o rezolve. De exemplu, menționați durerea provocată de dinții sensibili și încheiați cu un CTA care să le permită "Găsiți aici o ușurare!".

Vrei să fii la curent?

Este puțin probabil ca publicul dumneavoastră să se aboneze la e-mailuri, de exemplu, doar pentru a primi mai multe reclame în viața lor, dar s-ar putea să se înscrie pentru a afla "noutăți" sau pentru a primi "oferte exclusive", așa că utilizați acest limbaj în CTA-urile pentru abonați.

Cu toții vrem să aflăm un secret sau să fim primii care află despre ceva. Creați CTA-uri care să valorifice acest impuls.

Acest Pop-Up de la VanMoof.com vrea să ne țină la curent, astfel încât să fim primii care află despre bicicletele electrice futuriste - da, vă rog!

Dezvoltarea încrederii

Așa cum am abordat mai devreme când am discutat despre ofertele fără riscuri, este important ca publicul tău să se simtă sigur că nu este expus la costuri ascunse, tranzacții nesigure

Această reclamă JointFuel realizează tripla performanță: Urgență cu "timp limitat", economii cu reducerea 40%, și niciun risc cu garanția de satisfacție și asigurarea unei tranzacții sigure. Butonul CTA se concentrează pe reducere și imediatețe cu 'SALVAȚI 40% ACUM'.

Un leac pentru curiozitate

În timp ce oamenii confuzi nu cumpără, cei curioși dau adesea click. Dacă puteți sugera că răspunsurile la problemele lor sunt la un singur clic distanță, este probabil ca publicul dumneavoastră să dorească să afle mai multe. Agenții de publicitate îl numesc "curiozitatea", dar asigurați-vă că vă puteți susține promisiunile, altfel veți avea dificultăți în a transforma clicurile în vânzări.

Textul din acest anunț de la Wordstream.com te face să te îndoiești de strategia ta PPC, iar apoi CTA intervine la sfârșit și îți oferă să-ți satisfacă curiozitatea.

Lasă-ți caracterul să strălucească

Asigurați-vă că tonul de voce pe care l-ați stabilit pentru brandul dvs. strălucește în apelurile la acțiune. De exemplu, dacă brandul dvs. folosește factorul de șoc cu mare efect, includeți această atitudine în CTA-ul dvs.

Brand de îmbrăcăminte Edgy Păpușile ucid folosesc adesea "Let'z Shop" printre CTA-urile lor. Ortografia lor neconvențională "letz" le adaugă un pic de caracter unui CTA altfel funcțional.

De reținut: Gândiți-vă la oamenii care formează publicul dumneavoastră. Răspundeți nevoilor și dorințelor lor cu CTA-ul dumneavoastră.

 

Sfat 5: Fiți atenți la: Dimensiunea. Forma. Culoarea. Poziția

Numărul de cuvinte este cel mai bine să fie sub șase cuvinte dacă doriți să păstrați o formulare incisivă, dar succesul CTA-ului dvs. merge dincolo de cuvinte. Unde se află și cum arată poate fi la fel de important.

Dimensiune

CTA-ul trebuie să fie suficient de mare pentru a fi observat, așa că asigurați-vă că este distinct de celelalte texte și conținuturi. Totuși, există un lucru care poate fi prea mare. Există unele dovezi că butoanele uriașe cu text mare au mai puțin succes, cititorii fiind inconștient descurajați de dimensiunea lor copleșitoare.

Formă

Cele mai multe forme de butoane rămân destul de convenționale, comercianții digitali fiind reticenți în a reinventa lozantele. Acest lucru are sens, deoarece variațiile butonului dreptunghiular peisagistic sunt cunoscute din sistemele de operare obișnuite și de pe platformele de socializare.

Acest antet de e-mail de la Wireframe este aproape perfect. Mărimea butonului este semnificativă, dar nu prea mare. Forma este un romb ușor de recunoscut, iar simbolul triunghiular de redare face ca funcția să fie și mai clară. Culoarea contrastantă îl evidențiază, iar roșul este o alegere excelentă pentru a stimula acțiunea.

Culoare

CTA este adesea un rând scurt de text printre o mulțime de alte texte. Un fundal de culoare contrastantă va ajuta butonul să iasă în evidență. Dacă ideea unei culori contrastante nu se potrivește cu brandul dvs. sau îl pune pe designerul dvs. într-o dispoziție îmbufnată, puteți să vă diferențiați butonul cu un contur alb sau negru elegant.

Există și excepții de la regulă, iar dacă aveți un brand puternic, un site bine conceput și clienți dedicați, puteți experimenta cu butoane invizibile la modă sau cu abordări mai avangardiste.

Poziția

Este logic ca un buton să apară sub un bloc de text care vă prezintă oferta, Publicul se așteaptă să vadă CTA-ul ca instrucțiune finală.

Cu toate acestea, CTA-ul trebuie să fie întotdeauna la vedere - nu-l lăsați să cadă sub pliu. Nu vă puteți aștepta ca spectatorul să deruleze pagina pentru a vă accepta CTA-ul.

De reținut: Mărimea, forma, culoarea și poziția butoanelor CTA trebuie să respecte anumite convenții recunoscute, astfel încât clienții să știe exact ce trebuie să facă.

 

Sfat 6: Puneți-l la testul A/B!

Testarea este atât de obișnuită în marketingul digital, încât nu există nicio scuză pentru a nu monitoriza ratele comparative de clicuri pentru diferite abordări ale CTA-urilor de top.

Dacă CTA-ul cu cea mai bună performanță pentru produsul tău este "Click aici", atunci felicitări, rămâi la el!

Este posibil să aveți câteva idei despre cum să construiți un CTA pentru pagina dvs. web sau pentru un e-mail promoțional. Puteți avea încredere în instinctele dvs. și să alegeți care abordare vi se pare cea mai bună, dar veți ști întotdeauna doar cât de bine funcționează acea anumită abordare. Nu veți ști niciodată cum ar fi putut să se compare cu a doua abordare preferată.

Modul de a compara eficiența celor două este de a le testa A/B unul față de celălalt. Există câteva aplicații excelente care vă pot ajuta să împărțiți audiențele și să testați două sau mai multe abordări. Monitorizați ratele de clicuri și conversiile pentru diferitele dvs. apeluri la acțiune și vă veți face rapid o idee despre ce funcționează și ce nu pentru produsul și publicul dvs.

De reținut: Nu vă încredeți în aceste sfaturi până când nu vă testați singuri CTA-urile!