10 sfaturi de expert pentru corectarea lucrărilor tale

Profread, proofreed, și din nou proofreaded

Cu toții am trecut prin asta.

Orele de cercetare efectuate. Ore de cuvinte scrise. Mulțumit de munca depusă, faceți clic pe "Publicare".

Boom. Ați reperat un greșeală majoră de ortografie în prima linie. Orice credibilitate pe care ați sperat să o aduceți articolului dumneavoastră zboară pe fereastră.

Dar cum s-a întâmplat acest lucru? Fără să ne dăm seama, psihologia are un impact enorm asupra verificatorului nostru ortografic intern.

Există câteva sfaturi pe care le-am găsit și le-am folosit și care vă pot ajuta să vă corectați lucrarea pentru a face ca imprimarea să fie perfectă!

NU vă faceți griji pentru lucrurile mărunte

De ce sunt greșelile de tipar atât de evidente odată ce lucrarea de imprimare este finalizată? 

Schimbarea naturii a ceea ce ați scris și a modului în care arată este esențială pentru corectarea textului.

Creierul nostru este programat să citească ceea ce credem că am scris și, prin urmare, nu reușește să-și dea seama de greșelile noastre.

Să-ți păcălești creierul să creadă că citește acel text pentru prima dată este arta supremă a corecturii.

Noțiuni de bază

Pentru a începe corectare, folosiți corectorul ortografic al mașinii, laptopului sau telefonului pentru a elimina eventualele greșeli simple de scriere.

Nu uitați să verificați dacă pe computerul dvs. este selectată limba regională corectă, de exemplu, UK vs. US. Computerele nu fac întotdeauna corect, așa că un dicționar tipărit la îndemână va fi partenerul dumneavoastră perfect.

Încercați să vă citiți scrisul în trei etape:

 • În primul rând, citiți documentul pentru a vedea dacă există toate informațiile necesare. Acestea ar putea însemna date și ore pentru un eveniment pe un Pliant sau explicații amănunțite ale serviciilor într-un Broșură. În orice caz, asigurați-vă că totul este acolo.
 • În al doilea rând, citiți documentul cu voce tare pentru a auzi cum sună și pentru a vedea dacă propozițiile au sens. Aici, verificați timpul trecut, prezent și viitor și asigurați-vă că nu treceți de la persoana a treia la persoana întâi acolo unde nu este cazul.
 • În al treilea rând, verificați dacă există detalii mai fine. Verificați de două ori anteturile și subsolurile, deoarece acestea sunt în mod normal formatate pentru a ieși în evidență. Asigurați-vă că toate numerele, datele sau numele sunt scrise corect, deoarece aceste elemente pot fi ușor trecute cu vederea.

Corectarea pentru o imprimare perfectă

1 Citiți înapoi

Citirea inversă a lucrării este un sfat de top pentru depistarea greșelilor de ortografie. Dacă vă uitați la ceea ce ați scris într-o ordine care nu are sens din punct de vedere literar, vă va ajuta să vă dați seama dacă anumite cuvinte sunt scrise corect sau ies în evidență.

2 Cunoaște-ți kryptonita

Fiecare are propriile greșeli personale pe care le face, în mod repetat. Fie că greșești "you're" și "your", fie că uiți mereu "n" din "environment", fii atent la greșelile pe care știi că ești predispus să le faci.

3 Schimbați fontul

Oferiți ochilor dumneavoastră o altă perspectivă asupra cuvintelor din fața dumneavoastră. Schimbarea designului sau a mărimii fontului este o modalitate excelentă de a descoperi greșeli simple care nu au fost observate anterior.

4 Două perechi de ochi sunt mai bune decât una

Invitați un prieten sau un coleg să vă previzualizeze lucrarea. Un set de ochi diferiți și proaspeți este cel mai bun instrument de corectare. Ochi pentru ochi vă va îmbunătăți întotdeauna textul!

5 Previzualizează-ți lucrarea

Un truc care funcționează cu adevărat pentru mine pe WordPress, folosește Previzualizare buton. Acest lucru vă permite să vedeți cum ar arăta lucrarea dvs. dacă o publicați. Această schimbare de format scoate întotdeauna la iveală câteva mici erori care trebuie reparate rapid, înainte ca cineva să le vadă!

6 Imprimare pe hârtie

Citirea textului într-o versiune diferită pe un ecran digital, cum ar fi pe hârtie tipărită, poate fi un truc prețios pentru a depista acele greșeli neregulative. Faptul că vă păcăliți creierul să creadă că citiți copia finală vă poate ajuta să depistați orice lucru care persistă pe pagină.

7 Modificați marginile

Micșorați sau lărgiți marginile paginii, astfel încât dimensiunea și lungimea paragrafelor să se modifice. Având cuvintele ordonate într-un format nou, vă poate ajuta să observați greșelile de ortografie sau erorile, deoarece pare o lucrare diferită.

8 Grammarly

Grammarly este șah-mat la corectura de text dacă doriți să economisiți timp. Descărcați extensia și urmăriți cum corectează fiecare greșeală pe care o faceți, evitându-vă astfel să pierdeți timp pentru a le depista singur.

9 Ia-ți timp liber

Ochii tăi ar putea fi obosiți și creierul ar putea fi prăjit. Ieșiți la o plimbare; faceți un duș; mergeți la culcare. Faceți ceva diferit și reveniți cu o mentalitate proaspătă, veți fi surprins de cât de mult mai productiv ați putea fi.

10 Mulțumiți-le cititorilor dumneavoastră!

Cititorii tăi sunt cei mai buni prieteni ai tăi. Ei vă citesc erorile, sperăm că amuzante, și vă vor semnala întotdeauna greșelile pentru a le corecta. Mulțumește-le pentru asta, sunt corectori gratis!

Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli:

 • Omofone- acestea sunt cuvinte care sună la fel, dar care au ortografie și sensuri diferite. Corectați și scrieți. Cerb și dragă.
 • Lipsesc literele mute- Februarie și februarie, lisen și ascultă.
 • Adăugarea unui final- se pot face greșeli atunci când se schimbă timpul unui cuvânt prin adăugarea unei terminații. Hopeing și Hoping sau Submiting și Submitting.
 • Cuvinte lipsă- cel mai adesea cu cuvinte mai mici, to, it, is, of, a, etc. Sau, uneori, aceste cuvinte sunt folosite în mod incorect în schimbul unuia sau altuia.
 • Ordonarea scrisorilor- cea mai frecventă greșeală de scriere este ca literele să fie inversate. De exemplu, este ciudat să scrii weird ca "wierd".
 • Punctuație- apostrofele sunt cea mai frecventă greșeală de punctuație. Acestea trebuie folosite în două moduri: pentru posesivitate, de exemplu, mingea lui Peter, și pentru a înlocui literele lipsă (o contracție), de exemplu, it's sau don't.
 • Amalgamarea cuvintelor- unele cuvinte trebuie separate. De exemplu, "mult" în loc dealot'
 • Verbe- adaptați verbul la un subiect singular sau plural, de exemplu "I was" și "we were", nu "I were" și "we was".
 • Ar fi trebuit să/ar fi trebuit să- aceasta din urmă este corectă.

Numai după ce documentul nu conține greșeli și este cât se poate de corect, este gata de imprimare. Tot ce vă trebuie atunci este un partener de imprimare pentru a se potrivi cu corectura ta impecabilă...